Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.346
Απάντηση: Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

Μην τον κατηγορείς το Βαγγέλη Ανδρέα!

Προσπαθεί να ανεβάσει το κοντέρ των ωρών της λάμπας,

για να δει τη συμπεριφορά του 90 στις 1000 ώρες! :405:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Reaction score
1

Και απο οτι βλεπω ζητουν και καποιες διευκρινησεις ως προς την μετρηση...

Η μέτρηση φωτεινότητας που δώσαμε, δηλαδή τα 22,5fL, έγινε με τον Klein K-10 του Βαγγέλη. Δεν την επιβεβαίωσα με το CA813 που είχα μαζί μου, μια και ως γνωστόν, μετά το περιστατικό με το CA813 του Μανώλη, στο οποίο το δικό μου CA813 βρέθηκε να μετράει 20% παραπάνω φωτεινότητα, θεώρησα καλό να μην εμπλακούμε με αμφιλεγόμενες μετρήσεις φωτεινότητας.

Κατά διαβολική σύμπτωση ένα άλλο μέλος του AVSforum από την Φινλανδία, δίνει ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις φωτεινότητας που δώσαμε κι εμείς, πάλι με την χρήση του δικού του Klein K-10, και μάλιστα στην ίδια περίπου απόσταση που είχε βάλει ο Βαγγέλης τον δικό του Klein K-10 από την οθόνη, δηλαδή γύρω στα δέκα εκατοστά.

I did some brightness measurements with a Klein K-10 (and almost broke the bloody thing while flailing about in my batcave). While feeding Sony an IRE100 window as frame packed 3D, I placed the K-10 pointing towards the screen from a distance of ~5 inches at an angle of ~30 degrees. VW90's distance to screen was 310 cm from lens. Zoom was set to maximum width. All picture modes are OOB and with lamp set to High by default.

No glasses between K-10 and screen
Dynamic - 24.25 fL
Standard - 24.52 fL
Cinema1 - 22.62 fL
Cinema2 - 21.75 fL
Cinema3 - 22.43 fL

Όπως βλέπεις, πήρε ακριβώς την ίδια μέτρηση φωτεινότητας με τη δική μας, στο mode Cinema 1 που μετρήσαμε κι εμείς.

Βέβαια, αυτός είχε βάλει τον 90άρη πιο κοντά στην οθόνη από ότι εμείς, και είχε βάλει το ζουμ στο τέρμα. Αντίθετα εμείς είχαμε πάρει μέτρηση με τον 90άρη στα τέσσερα μέτρα απόσταση με μικρότερη χρήση του ζουμ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Η μέτρηση φωτεινότητας που δώσαμε, δηλαδή τα 22,5fL, έγινε με τον Klein K-10 του Βαγγέλη. Δεν την επιβεβαίωσα με το CA813 που είχα μαζί μου, μια και ως γνωστόν, μετά το περιστατικό με το CA813 του Μανώλη, στο οποίο το δικό μου CA813 βρέθηκε να μετράει 20% παραπάνω φωτεινότητα, θεώρησα καλό να μην εμπλακούμε με αμφιλεγόμενες μετρήσεις φωτεινότητας.

Κατά διαβολική σύμπτωση ένα άλλο μέλος του AVSforum από την Φινλανδία, δίνει ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις φωτεινότητας που δώσαμε κι εμείς, πάλι με την χρήση του δικού του Klein K-10, και μάλιστα στην ίδια περίπου απόσταση που είχε βάλει ο Βαγγέλης τον δικό του Klein K-10 από την οθόνη, δηλαδή γύρω στα δέκα εκατοστά.

I did some brightness measurements with a Klein K-10 (and almost broke the bloody thing while flailing about in my batcave). While feeding Sony an IRE100 window as frame packed 3D, I placed the K-10 pointing towards the screen from a distance of ~5 inches at an angle of ~30 degrees. VW90's distance to screen was 310 cm from lens. Zoom was set to maximum width. All picture modes are OOB and with lamp set to High by default.

No glasses between K-10 and screen
Dynamic - 24.25 fL
Standard - 24.52 fL
Cinema1 - 22.62 fL
Cinema2 - 21.75 fL
Cinema3 - 22.43 fL

Όπως βλέπεις, πήρε ακριβώς την ίδια μέτρηση φωτεινότητας με τη δική μας, στο mode Cinema 1 που μετρήσαμε κι εμείς.

Βέβαια, αυτός είχε βάλει τον 90άρη πιο κοντά στην οθόνη από ότι εμείς, και είχε βάλει το ζουμ στο τέρμα. Αντίθετα εμείς είχαμε πάρει μέτρηση με τον 90άρη στα τέσσερα μέτρα απόσταση με μικρότερη χρήση του ζουμ.
Σε εμενα τα λες?Εγω τα ξερω...Σε αυτους πες τα!:126:
Παντως παρατηρεις πως ο Γερμανος(cine4home) μετραει στην δυνατοτερη φρωτεινοτητα(dynamic αν θυμαμαι καλα?) και
οχι στην πλεον θεασιμη
η μετα απο ρυθμιση...

Reaction score
150
Εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό το σχόλιο:

"I have the Acer, so I will let you guys now how it compares to the Sony for 3D. I've been using the Acer for over 6 months and I truly am scared that the Acer will be better for 3D as it has ABSOLUTELY NO CROSSTALK in any clips (even the crapiest) or any test patterns that bring out crosstalk."

Το θέμα είναι ότι ο Sony είχε πολύ Crosstalk και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω δει 3D χωρίς αυτό.

Ναι έχει πλάκα και χαβαλέ αλλά μέχρι εκεί. Το 3D γενικά με αυτά που έχω δει το θεωρώ για κλάματα.

Στο 2D βέβαια άλλο πράγμα και γι'αυτό θα τον αγόραζα για να είμαι ειλικρινής μιας και το 3D προς το παρόν και στη μορφή του μου είναι αδιάφορο.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Sony VPL-VW90. Το 3D είναι εδώ!...

Το θέμα είναι ότι ο Sony είχε πολύ Crosstalk και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω δει 3D χωρίς αυτό.

Ναι έχει πλάκα και χαβαλέ αλλά μέχρι εκεί. Το 3D γενικά με αυτά που έχω δει το θεωρώ για κλάματα.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Σε επομενο τευχος του ηχου , sony 90 vs jvc X7 !!!
Αυτή θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κόντρα. :126:

Και έχω ήδη τις... πρώτες πληροφορίες, αλλά... :409:
Προς το παρόν όλη την σειρά απολαμβάνει ο Μανώλης Καστρουνής με τους φίλους του:137:
(στα πλαίσια της δουλειάς του βεβαίως-περιοδικό 'ήχος και εικόνα'-)

Εσείς δεν είστε φίλοι του-γνωστοί του-κάτι τέλος πάντων;;;:135:
http://www.perfectimage.gr/category/projectors/jvc/

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Απο το αμερικανικο φορουμ αντιγραφω την προταση της Sony οπου
αφορα τις ρυθμισεις για 3D:

Recommended 3D Settings for the VPL-VW90ES Home Cinema Projector:

Cinema: Cinema 3
Lamp: High
Iris setting: OFF or Auto 1
Contrast: Max
Brightness: 50-70
(glasses will make black levels darker to the eye)
Color: 60-70
Sharpness: 35-50
Color temp: Custom 4 or Custom 5
Gamma: 6 or 1
(try Black to -2 and White to -2) highlight the gamma mode you prefer, then click to the right
3D settings:
3D: Auto
Brightness: Mid
Depth: 0

Once you make these changes to Cinema 3, always choose Cinema 3 when playing 3D content.

For 2D content, the presets for both Cinema 1 and Cinema 2 are recommended -- whichever option you or your customer personally prefers.

Reaction score
0

...

και διαβάστε εδώ..
http://http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1297050
και εδώ http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1292384&page=12 και εδώ..
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1292384

Η αρχική φράση του μέλους thomm αποτελεί προσβολή για το φόρουμ και διεγράφη.

Εάν το μέλος thomm επανέλθει με μήνυμα αντίστοιχου ύφους, η συντονιστική ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη για οριστικό μπανάρισμα του μέλους thomm.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.233

Φίλε thomm καλά που ήρθες εσύ να μας ξεστραβώσεις και να αφήσουμε τις κουταμάρες εμείς οι κουτοί.
Εσύ δηλαδή στην αγγελία σου που ζητάς 3000 € για να πουλήσεις έναν Barco σήμερα είσαι πιο λογικός;
Για πρόσεχε λιγάκι τα λόγια σου φίλε μου.
Πολύ εύκολα χαρακτηρίζεις άλλους.

Reaction score
15.548

20-25 χιλιαδες ευρω πριν μια 10ετια περιπου τα κομματια αυτα που δινει ο thomm....

Τι γραφουν εκει thomm που εδω δεν το γραφουμε..:118:

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.346

Τον έχεις δει να παίζει φίλε thomm; :121:

Reaction score
1
Απάντηση: Πραγματικά λυπάμαι...

Διέγραψα οριστικά το προηγούμενο μήνυμα του μέλους thomm, γιατί ξεπερνούσε κάθε όριο κακεντρέχειας και κακοήθειας.

Πραγματικά λυπάμαι που αναγκάστηκα να κάνω αυτό στο οποίο ήμουν και είμαι αντίθετος. Αλλά κάποια πράγματα έχουν και όρια αλλά και κόκκινες γραμμές... :203:

Staff online

• abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.640
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale