- Reaction score
- 11
Απάντηση: STANTON 881S & 881S MK II (αφιέρωμα)
Νάσαι πάντα καλά!
Όσο για την ουσία του θέματος, αν δεν το είδες, θα σου πρότεινα να προσέξεις πολλές αναφορές σε διάφορα σημεία του αφιερώματος, όπου τρεις σημαντικοί μηχανικοί ήχου, θεωρούν την 881s "industry standard", κάνοντας μία σπάνια, αν όχι μοναδική, σύγκριση ανάμεσα σε live πρόγραμμα και σε direct cut εγγραφή που αναπαραγόταν με μία 881S, σαν τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας. Εκεί διαπιστώνουν, ομόφωνα και προς μεγάλη έκπληξή τους, ότι αν δεν το ήξεραν θα πίστευαν πως πρόκειται για την live αναπαραγωγή! Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη καταξίωση για ένα σύστημα ανάγνωσης βινυλίου! Οτιδήποτε παραπάνω είναι τεχνούργημα, οτιδήποτε παρακάτω είναι κατώτερο! Τόσο απλά!
:107:
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Αγαπητέ caravelle εύγε για το μερακλίδικο άρθρο σου. :444:
Με γύρισες και μένα πίσω στα χρόνια της αθωότητας……
Ήταν η πρώτη μου κεφαλή, την είχα αγοράσει το 1986 αν θυμάμαι καλά, και με συντρόφευσε για πάνω από 10 χρόνια. Πρώτα τοποθετήθηκε σε ένα NAD (δεν θυμάμαι το μοντέλο, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχε έναν περίεργο πλακέ βραχίονα), μετά σ’ ένα 1210 MKII και τέλος για λίγο σ’ ένα Nottingham Analogue.
Πολύ καλή κεφαλή για την εποχή της, ίσως μονόδρομος στη κατηγορία της.
Με σημερινά όμως κριτήρια…..
Στερείται αυτού, που εγώ τουλάχιστον, ορίζω ως μουσικότητα. Αυτά όμως είναι off topic :446:
Διαβάζοντας το άρθρο μου ήρθε στο μυαλό το:
¨κάποτε θα σταματήσω να σε αγαπάω…… δεν θα σταματήσω όμως ποτέ να αγαπάω τις μέρες μου σ’ αγάπησα¨
:605:
Νάσαι πάντα καλά!
Όσο για την ουσία του θέματος, αν δεν το είδες, θα σου πρότεινα να προσέξεις πολλές αναφορές σε διάφορα σημεία του αφιερώματος, όπου τρεις σημαντικοί μηχανικοί ήχου, θεωρούν την 881s "industry standard", κάνοντας μία σπάνια, αν όχι μοναδική, σύγκριση ανάμεσα σε live πρόγραμμα και σε direct cut εγγραφή που αναπαραγόταν με μία 881S, σαν τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας. Εκεί διαπιστώνουν, ομόφωνα και προς μεγάλη έκπληξή τους, ότι αν δεν το ήξεραν θα πίστευαν πως πρόκειται για την live αναπαραγωγή! Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη καταξίωση για ένα σύστημα ανάγνωσης βινυλίου! Οτιδήποτε παραπάνω είναι τεχνούργημα, οτιδήποτε παρακάτω είναι κατώτερο! Τόσο απλά!
:107: