- Μηνύματα
- 30.918
- Reaction score
- 90.076
spam???????spam
Να μην απορείς.Αυτό που με κάνει να απορώ είναι πως οι περισσότεροι έχουν άποψη χωρίς να έχουν την εμπειρία.
Ο ίδιος πάλι απορώ πώς γίνεται να υπολογίσει κάποιος την εμπειρία ατόμων που δεν γνωρίζει καν...Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ποτέ δεν είπα ότι δεν χρειάζεται cross στους δορυφόρους, Όυτε είπα οτι το setup μου είναι το καλύτερο και το σωστότερο. Εάν διαβάσετε προσεκτικότερα τι λέω είναι ότι το setup αυτο αποδίδει καλύτερα απο τα LS 50 χωρίς υπογούφερ. Τώρα εαν κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ακόμα καλύτερα εάν φιλτράρουμε τα KEF δεν αντιλέγω.Δε το έχω δοκιμάσει.
Αυτό που με κάνει να απορώ είναι πως οι περισσότεροι έχουν άποψη χωρίς να έχουν την εμπειρία.
Εάν πράγματι κάποιος ήθελε να βοηθήσει θα πρότεινε κάτι με το υπογούφερ που διαθέτω που δεν έχει line out, και όχι να λέει τι πρέπει να αγοράσω και τι λέει η θεωρία.
Όποιος λοιπόν διαβάσει προσεκτικά διαπιστώνει ότι ουσιαστικά δεν δόθηκε κάποια συμβουλή αποκλειστικώς στον leon.Κύριε Κώστα δεν ζήτησα καμία θεωρητική συμβουλή, εαν διάβαζες προσεκτικά τα πρώτα μηνύματα οι ερωτήσεις μου αφορούν κατόχους των KEF LS50 που έχουν εμπειρία με κάποιο υπογούφερ. Οπότε ευχαριστώ για τις θεωρητικές συμβουλές σας αλλά δεν τις ζήτησα. Όσο για τα λόγια μου προς εσάς δεν είναι συμβουλές, είναι παράκληση στα πλαίσια της ευγένειας
Συ είπας,η πράξη μπορεί υπό όρους να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τη θεωρία,αλλά κάθε πράξη δεν παύει να συνοδεύεται από επακόλουθα.Η θεωρία αυτό λεει, αλλά αν και δεν το έχω δοκιμάσει για να είμαι σίγουρος, υποψιάζομαι οτι ίσως σε αυτήν τη περίπτωση περνώντας το σήμα από ένα ακόμα κύκλωμα όπως το φίλτρο του υπογούφερ μπορεί να δημιουργεί περισσότερα θέματα από όσα λύνει.
Με sub κροσαρισμένο θα παίξει το σύστημα και δυνατότερα συνολικώς και καθαρότερα τις μεσαίες,χωρίς ν'άλλαζε ο συνδυασμός τελικού-ηχείου.Χαρά στην υπομονή σου...
Να το πω κι εγώ με 2 λόγια:
Μη κάνετε βλακείες και κλείνετε την τρύπα. Θα χαλάσει και παίζει και χειρότερα.![]()
Με sub κροσαρισμένο θα παίξει το σύστημα και δυνατότερα συνολικώς και καθαρότερα τις μεσαίες,χωρίς ν'άλλαζε ο συνδυασμός τελικού-ηχείου.
Δεν υπάρχει τέτοιο γεγονός. Κι αυτό είναι γεγονός.το γεγονός ότι όντως παίζουν πολύ καλύτερα χωρίς ένα σαμπ
Να δοκιμάσεις μακαρονάδα με μανιτάρια και σκόρδο, μπορεί να σου αρέσει.θα δοκιμάσω πάντως και πυκνωτή
Βοηθάει πολύ τα ηχεία ένα τέτοιο setup, πράγμα που δεν αποκλείει το γεγονός ότι όντως παίζουν πολύ καλύτερα χωρίς ένα σαμπ
Επίσης γεγονός είναι ότι μετα το "καλύτερα" παρέλειψα το "από ό,τι ένα σύστημα" που έδωσε το αντίθετο νόημα.Δεν υπάρχει τέτοιο γεγονός. Κι αυτό είναι γεγονός.
Μπορεί να είναι και έτσι. Στον χώρο μου πάντως ίσως προσθέσω ενα ακόμα μελλοντικά να τα κάνω ζευγάρι και τέλος. Δε πειράζει ας μην πάρω τα μέγισταΕ, τα μέγιστα που λες, είναι με 8 σαμπ.
Χάριν οικονομίας κλίμακας, λέμε με 4 σαμπ ότι μπορεί να είναι άριστο το αποτέλεσμα.
Με 2 είναι το μίνιμουμ αποδεκτό σενάριο, οριακά.
Ένα σαμπ είναι για λόγους δοκιμής, για να πάρεις μυρουδιά τι μπορεί να γίνει...
Μπορούμε να βάλουμε 2 διαφορετικά sub σε αφροντιστο δωμάτιο η πρέπει να είναι ίδια;Ε, τα μέγιστα που λες, είναι με 8 σαμπ.
Χάριν οικονομίας κλίμακας, λέμε με 4 σαμπ ότι μπορεί να είναι άριστο το αποτέλεσμα.
Με 2 είναι το μίνιμουμ αποδεκτό σενάριο, οριακά.
Ένα σαμπ είναι για λόγους δοκιμής, για να πάρεις μυρουδιά τι μπορεί να γίνει...
Οι οδηγίες αυτές είναι γνωστές σε όλους τους κατόχους των συγκεκριμένων ηχείων, και είναι ένας μπούσουλας για μια τυπική τοποθέτηση στα περισσότερα δωμάτια. Κάθε χώρος ακρόασης είναι διαφορετικός και για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα χρειάζεται πειραματισμός. Δεν υπάρχει χρυσός κανόνας, ξεκινάς από τις βασικές αρχές και δοκιμάζεις τι σου αρέσει περισσότερο. Ειδικά όταν προσθέτουμε και υπογούφερ στο σύστημα τα πράγματα μπλέκουβ ακόμα περισσότερο. Δοκίμασε τα και φημωμένα και ελέυθερα, και μάλλον θα καταλήξεις οτι δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο, απλά ακούγονται αλλιώς και σε κάποια κομμάτια σου αρέσει το ένα και σε άλλα το άλλοView attachment 139638
Επειδή διαβάζω τα σχόλια για το φίμωμα των LS50, ανεβάζω τις οδηγίες από την KEF. Δεν το πρόσεξα εαν έχουν αναφερθεί. Ακολουθώντας πάντως τις οδηγίες ανάλογα με την απόσταση υπάρχει εμφανής διαφορά/βελτίωση στο άκουσμά τους. Όπως δείχνουν όμως και οι οδηγίες, το βέλτιστο είναι χωρίς φίμωμα εαν υπάρχει η σωστή απόσταση.