Subwoofer: Συνδέσεις με ενισχυτή και τοποθέτηση

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
Τα subwoofers είναι σχεδιασμένα να αναπαράγουν τις χαμηλότερες νότες του μουσικού φάσματος (χαμηλές ακουστικές συχνότητες γνωστές σαν μπάσα -bass).
Mέσω του crossover απομονώνονται οι μπάσες συχνότητες και οδηγούνται στο subwoofer το οποίο αναπαράγει τις χαμηλές συχνότητες που λείπουν από τις συχνότητες των άλλων ηχείων (woofer – middle range – tweeter).
Η ιστοσελίδα earthquake sound εδώ καυχιέται ότι παράγει Subwoofers με frequency response από 14Hz έως 120Hz

Οι 2 τύποι:
  • Σε pre-am sub-out του Hi Fi . Πχ εδώ: ενισχυτής που έχει pre out:
  • Σε pre-amplified RCA outputs
Μερικά subwoofers έχουν επίσης speaker-level inputs που συνδέονται με τις speaker-level outputs του ενισχυτή σας (αν το αντέχει – και κάνοντας το σωστό matching) μέσω απλού καλωδίου και συνήθως με βύσματα όπως των φωτογραφιών.


Πολύ λίγα subwoofers της αγοράς είναι παθητικά , οπότε αν αγοράσετε τέτοια θα πρέπει να τα συνδέσετε σε ξεχωριστό ενισχυτή (συνήθως μονομπλόκ), μέσω απλού καλωδίου ηχείου. Θεωρούνται όμως και καταλήγουν να είναι πολύ ακριβά και γενικά να μη αποδίδουν καλύτερα από τα ενεργά ( powered subwoofer) φυσικά μιλώντας για ίδιο εύρος τιμών .

SPEAKON

Τα Speakon είναι βύσματα για Speaker Level (το Speaker Level απαιτεί σύνδεση στις OUTPUT υποδοχές –jacks - ενός ενισχυτή είτε με μπόρνες , είτε με κλιπς ή με speakon) και συνήθως τα ηχεία διαθέτουν Speakon.
  • Δεν υπήρχε (και συνεχίζει να μην υπάρχει) καθορισμένος κανόνας για το πώς καλωδιώνονται τα Speakons . Συνήθως όμως είναι + 1 / -1 για το ένα κανάλι , + 2 / -2 , για το άλλο. Αλλά μπορεί και όχι. Επίσης μπορεί να είναι 2 pole ή 4 pole
  • Στο subwoofer το Speakon μπορεί να είναι συνήθως 2 pole, αλλά μπορεί να είναι και 4 pole με τους 2 ακροδέκτες στον ‘’αέρα’’.
Χρειάζεται προσοχή και το οποιοδήποτε adaptor από speakon σε μπόρνες…να γίνει από κάποιον τεχνικό γιατί λάθος μπορεί να σημάνει καταστροφή του ενισχυτή από βραχυκύκλωμα.

Ποιότητα καλωδίου διασύνδεσης ενισχυτή – ηχείου

Η ποιότητα του καλωδίου σίγουρα επηρεάζει την ποιότητα του ήχου. Η ποιότητα εξαρτάται από το AWG που αναφέρεται στην διατομή του χάλκινου σύρματος του καλωδίου. Όσο μικρότερος ο αριθμός AWG τόσο μεγαλύτερη η διατομή.

Γενικά μιλώντας για τα ηχεία χρησιμοποιείται καλώδιο 12 – 16 AWG με το 16 AWG για μήκη μικρότερα των 15 μέτρων. Αλλά για σιγουριά χρησιμοποιείστε λίγο μεγαλύτερης διατομής.

Όμως η διατομή δεν είναι το μοναδικό που επηρεάζει την ποιότητα. Ο καθαρός χαλκός δίνει καλύτερη ποιότητα από τον αναμεμιγμένο με άλλα μέταλλα. Αυτή η ανάμιξη κάνει το καλώδιο φθηνότερο όμως επηρεάζει την αγωγιμότητα του. Μικρότερη αγωγιμότητα σημαίνει μεγαλύτερη αντίσταση – άρα μεγαλύτερη πτώση τάσεως επί του καλωδίου άρα μικρότερη τάση στο ηχείο άρα αυτό ακούγεται λιγότερο δυνατά (όλα αυτά βέβαια σε κάποιο μικρό βαθμό και όχι πολύ σημαντικά) .

Δηλαδή εννοώ να μη ξοδεύετε μεγάλα ποσά σε καλώδια ηχείου παρασυρόμενοι από διαφημιστικά ότι είναι φτιαγμένα από υπερ-υλικά ή έχουν τέλειες καθαρότητες. Αυτό που επηρεάζει τον ήχο περισσότερο από την οξείδωση και τις προσμίξεις του είναι :
Κατά την σύνδεση του με συστήματα audio να προσέχουμε τα βύσματα να συνδεθούν σφιχτά ,να είναι καθαρά ,κυρίως να μην υπάρχει ‘ψυχρή κόλληση ‘’ καλωδίου με την ακίδα του βύσματος/κυψέλης, ή μήπως κάπου έχει εσωτερικό ‘’σπάσιμο ‘’ που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι.
Έτσι:
  • Unbalanced RCA -για active sub και
  • ακόμα και το πιο απλό ηλεκτρολογικό για Passive sub
Δείτε εδώ: Καλώδια μεταφοράς Αναλογικών Σημάτων Audio
Όπου καλόν θα είναι να ρίξετε μια ματιά σ’ όλο το άρθρο ή για τα συγκεκριμένα καλώδια στις:

Ενότητες 16) και 21.) για Pre out - Sub In
και στην ενότητα 25) για Sub out (ή αν δεν έχει Sub out από το front left του ενισχυτή στο Sub In του passive sub).


Ρυθμιστικό "phase" του subwoofer
Ένα από τα άλλα ρυθμιστικά του subwoofer στην πίσω πλευρά του έχει τη σήμανση "phase"(φάση).
Είναι προϋπόθεση , διότι τα άλλα ηχεία μαζί με το subwoofer ηχούν καλύτερα όταν είναι σε φάση - που σημαίνει ότι οι κώνοι τους να κινούνται μέσα και έξω σε συγχρονισμό μεταξύ τους .

Για να ελέγξετε τη φάση του subwoofer , παίξτε μουσική με πολλά μπάσα , ακούστε για κάνα δυο λεπτά, και πείτε σε κάποιον της οικογένειας να καθίσει δίπλα στο subwoofer και να στρέφει πολύ αργά την άντυγα ‘’ 0 / 180’’ μοιρών εμπρός και πίσω . Η σωστή ρύθμιση είναι αυτή που παράγει τα περισσότερα μπάσα . Κάντε το μερικές φορές κι αν δεν ακούσετε κάποια διαφορά μεταξύ των 0 και 180 μοιρών, αφήστε την άντυγα στη θέση ‘’0’’ .

Subwoffer στο Home Theater VS στο Stereo
  • Το Subwoofer χρησιμοποιείται σχεδόν στο σύνολο των συστημάτων home theater, αλλά μπορεί να βελτιώσει ριζικά και τον ήχο και στα στερεοφωνικά συστήματα - και όχι μόνο αυτών με μικρά ηχεία.
  • Η σύνδεση Subwoofer σε ένα σύστημα δύο καναλιών διαφέρει από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στο home theater και γίνεται μ’ ένα απλό καλώδιο διασύνδεσης.
  • Απλά διπλασιάζουμε τις διασυνδέσεις όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Να σημειώσω ότι δεν διαθέτουν όλα τα μοντέλα της αγοράς τέτοιες Inputs για αυτή τη διασύνδεση.
Με τη διπλή αυτή διασύνδεση, τα στερεοφωνικά ηχεία και το subwoofer λαμβάνουν όλα τα μπάσα, μεσαία και πρίμα. Απλά το subwoofer θα χρησιμοποιήσει το ενσωματωμένο του crossover (γνωστό και ως "χαμηλής διέλευσης" ή βαθυπερατό ή Low Pass φίλτρο) και με το ρυθμιστικό του θα καθοριστεί το ανώτατο όριο των συχνοτήτων που θα παράγεται από το subwoofer. Ταυτόχρονα ρυθμίζουμε και το volume του subwoofer στο επιθυμητό σημείο.
Συνήθως πρέπει να διαθέσετε μερικές ώρες ακρόασης με πολλά διαφορετικά είδη μουσικής για να τελειοποιήσετε τη ρύθμιση της συχνότητας του crossover και του volume του subwoofer.

Wireless subwoofer
Αν έχετε ασύρματο subwoofer δεν απαιτούνται τα ανωτέρω αναφερθέντα

Τοποθέτηση Subwoofer
 

Μηνύματα
2
Reaction score
0
για να καταλαβω εγω που εχω κολονες τα ρυθμιζω να ειναι μικρα.αμα θελω ομως να ακουσω μουσικη απο καποια αλλη πηγη θα λειτουργουν σαν μικρα η κανονικα?εχω φτιαξει 5αδα για να μπορω να ακουω και μουσικη και homecinema.εχω τον
Denon AVR-X1200W και για υχεια
Taga Harmony TAV-606 v.3 Set.τι προτεινεται?
 

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
Δες ανάλογα , τις σελίδες 188 έως 191 στο manual Εδώ:

Εκτός αν συνδέσεις το δέκτη με εξωτερικό ενισχυτή , τότε δες την 2η και 3η φωτογραφία του άρθρου
 

Μηνύματα
1.702
Reaction score
982
Καλησπερα . Αναφερθηκατε σε a/v συστηματα και στις συνδεσεις .Εχω καποια ερωτηματα
αν μπορειτε να μου απαντησετε

1) Δικαναλος με sub out αλλα και preout . Συνδεση με ενεργο sub.
To sub out port ποιες συχνοτητες βγαζει ?
Το sub ou port η/και το pre out οταν συνδεονται με ενα subwoofer τραβανε καποια ισχυ απο τα κεντρικα ηχεια L/R ωστε να δωσουν στο sub?
2) Πως μπορω να συνδεσω ενα προ-ενισχυτη με line level out L/R αλλα χωρις sub out ουτε pre out
σε ενα sub wooofer αλλα σε ενεργα ηχεια
Απο αυτα που διαβασα ενας τροπος ειναι με ενα sub που πρεπει να εχει line in και line out μετα στο ενεργο ηχειο
Επισης διαβασα ενα τροπο που με rca splitters να συνδεθουν sub και ενεργα χωρις να απαιτειται η line out .

Ευχαριστω
 

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
Ήδη οι απαντήσεις φαίνονται στο άρθρο , αλλά ας τα ξαναπάρουμε ένα - ένα

  1. Η τυπική περιοχή συχνοτήτων είναι :20–200 Hz . sub out σημαίνει bass management εντός του ενισχυτή ο οποίος οδηγεί τα μπάσα στο sub ‘’κλέβοντας’’ την ισχύ από τα άλλα ηχεία. Ενώ το pre out σημαίνει Line Level άρα παρακάμπτεται ο εσωτερικός ενισχυτής του δέκτη
  2. Στη φωτογραφία στο άρθρο δίνω το πως συνδέεις με μπόρνες την έξοδο του ενισχυτή με sub. To sub είναι mono. Απλά μ’ ένα RCA καλώδιο σύνδεσε το στο sub. Άσχετα αν είναι R/L. Μπορείς να κάνεις split μια output αλλά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να συνδυάζεις μια input – τέτοια δουλειά μόνο ηλεκτρονικό κύκλωμα μπορεί να κάνει
 

Μηνύματα
1.603
Reaction score
1.921
Η τυπική περιοχή συχνοτήτων είναι :20–200 Hz . sub out σημαίνει bass management εντός του ενισχυτή ο οποίος οδηγεί τα μπάσα στο sub ‘’κλέβοντας’’ την ισχύ από τα άλλα ηχεία. Ενώ το pre out σημαίνει Line Level άρα παρακάμπτεται ο εσωτερικός ενισχυτής του δέκτη
Σορυ που επεμβαινω αλλα νομιζω οτι αυτη η διατυπωση μπορει να μπερδεψει τον αναγνωστη και να νομιζει οτι ο ενισχυτης του θα χασει ισχυ για χαρη του sub.
H εξοδος sub out δεν "κλεβει" καμια ισχυ απο τα αλλα ηχεια.
Η εξοδος sub out το μονο που κανει ειναι να παρεχει σημα αποκομενο απο τις υψηλες συχνοτητες το οποιο παει σε αλλο ενισχυτη (συνηθως τον ενσωματωμενο ενισχυτη ενος ενεργου subwoofer αλλα θα μπορουσε καλλιστα να ειναι οποιοσδηποτε ενισχυτης με εισοδο line in).
Κανονικα η εξοδος sub out θα πρεπει να συνοδευεται απο ρυθμιζομενο crossover (συνδυασμος Low Pass για το sub και High Pass για τον ενσωματωμενο ενισχυτη και την εξοδο Pre-out, ιδανικα, ξεχωριστα και ανεξαρτητα Low Pass και High Pass φιλτρα) η εστω Low pass μονο για την εξοδο sub, αλλα εχω την εντυπωση οτι σε δικαναλο ενισχυτη αυτο ειναι κατι που δεν μπορει να θεωρειται δεδομενο και θα πρεπει να διαπιστωθει διαβαζοντας το εγχειριδιο του κατασκευαστη.
 

Μηνύματα
1.702
Reaction score
982
Νομιζω οτι ειναι καλοπροαιρετες ολες οι επεμβασεις . Το εγχειριδιο για το sub out δεν αναφερει πουθενα για passive subwoofer αλλα μονο για active . Το θεμα ειναι πως συμπεριφερονται οι δικαναλοι με τα subout.
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι μπορω να κανω μια out split αλλα να μην την συνδιασω με μια input......?
Το εχασα!
 

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
Σορυ που επεμβαινω αλλα νομιζω οτι αυτη η διατυπωση μπορει να μπερδεψει τον αναγνωστη και να νομιζει οτι ο ενισχυτης του θα χασει ισχυ για χαρη του sub.
H εξοδος sub out δεν "κλεβει" καμια ισχυ απο τα αλλα ηχεια.
Η εξοδος sub out το μονο που κανει ειναι να παρεχει σημα αποκομενο απο τις υψηλες συχνοτητες το οποιο παει σε αλλο ενισχυτη (συνηθως τον ενσωματωμενο ενισχυτη ενος ενεργου subwoofer αλλα θα μπορουσε καλλιστα να ειναι οποιοσδηποτε ενισχυτης με εισοδο line in).
Κανονικα η εξοδος sub out θα πρεπει να συνοδευεται απο ρυθμιζομενο crossover (συνδυασμος Low Pass για το sub και High Pass για τον ενσωματωμενο ενισχυτη και την εξοδο Pre-out, ιδανικα, ξεχωριστα και ανεξαρτητα Low Pass και High Pass φιλτρα) η εστω Low pass μονο για την εξοδο sub, αλλα εχω την εντυπωση οτι σε δικαναλο ενισχυτη αυτο ειναι κατι που δεν μπορει να θεωρειται δεδομενο και θα πρεπει να διαπιστωθει διαβαζοντας το εγχειριδιο του κατασκευαστη.
Γι αυτό το έχω σε εισαγωγικά (‘’κλέβοντας’’) καθώς έτσι λειτουργεί το σύνολο των AVR , δηλαδή στο sub out γίνεται διαχείριση εντός του AVR να οδηγεί τα μπάσα στο sub παίρνοντας τα από τα άλλα ηχεία.
[DOUBLEPOST=1491414193][/DOUBLEPOST]
Νομιζω οτι ειναι καλοπροαιρετες ολες οι επεμβασεις . Το εγχειριδιο για το sub out δεν αναφερει πουθενα για passive subwoofer αλλα μονο για active . Το θεμα ειναι πως συμπεριφερονται οι δικαναλοι με τα subout.
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι μπορω να κανω μια out split αλλα να μην την συνδιασω με μια input......?
Το εχασα!
Δες εδώ (με λόγια είναι δύσκολο να το καταλάβεις)
Το πιο επικίνδυνο καλώδιο της αγοράς
 

Μηνύματα
1.702
Reaction score
982
Γι αυτό το έχω σε εισαγωγικά (‘’κλέβοντας’’) καθώς έτσι λειτουργεί το σύνολο των AVR , δηλαδή στο sub out γίνεται διαχείριση εντός του AVR να οδηγεί τα μπάσα στο sub παίρνοντας τα από τα άλλα ηχεία.
Ναι κλεβει μονο τις συχνοτητες αναλογα με τις ρυθμισεις που εχεις δωσει σε ενα AV συστημα .
Στο δικαναλο ομως ?
 

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
Ναι κλεβει μονο τις συχνοτητες αναλογα με τις ρυθμισεις που εχεις δωσει σε ενα AV συστημα .
Στο δικαναλο ομως ?
To sub πρέπει να διαθέτει stereo high level inputs για να χρησιμοποιήσεις splitter ή χρήση 2 subs.
Γενικά όμως μιλώντας , ακόμα και σε Stereo, είναι καλύτερα η χρήση 1 Sub (υποκειμενικά)
 

Μηνύματα
1.702
Reaction score
982
Γι αυτό το έχω σε εισαγωγικά (‘’κλέβοντας’’) καθώς έτσι λειτουργεί το σύνολο των AVR , δηλαδή στο sub out γίνεται διαχείριση εντός του AVR να οδηγεί τα μπάσα στο sub παίρνοντας τα από τα άλλα ηχεία.
[DOUBLEPOST=1491414193][/DOUBLEPOST]
Δες εδώ (με λόγια είναι δύσκολο να το καταλάβεις)
Το πιο επικίνδυνο καλώδιο της αγοράς
Αυτο ακριβως εψαχνα να δω αν γινετε με τα split Παω να το δοκιμασω
 

Μηνύματα
1.702
Reaction score
982
Οκ ! Απο το στερεο ουτ splitαρα τα rca out στα in του sub και ενεργα ηχεια και απεκτησα το 2.1 συςτημα που ηθελα !!
Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Τα σχεδιαγραμματα ηταν διαφωτιστικοτατα
 

Μηνύματα
1.603
Reaction score
1.921
Γενικά όμως μιλώντας , ακόμα και σε Stereo, είναι καλύτερα η χρήση 1 Sub (υποκειμενικά)
Αυτο ερχεται σε αντιθεση με ολες τις συγχρονες θεωριες περι χαμηλων συχνοτητων.
Τα 2 η και περισσοτερα sub ειναι ο καλυτερος τροπος εξομαλυνσης των room modes και απο τους βασικους λογους που η ταση ειναι το .1 καναλι στους AV να τεινει να γινεται .2 στους πιο συγχρονους και πιο εξελιγμενους ενισχυτες.
 

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
Αυτο ερχεται σε αντιθεση με ολες τις συγχρονες θεωριες περι χαμηλων συχνοτητων.
Τα 2 η και περισσοτερα sub ειναι ο καλυτερος τροπος εξομαλυνσης των room modes και απο τους βασικους λογους που η ταση ειναι το .1 καναλι στους AV να τεινει να γινεται .2 στους πιο συγχρονους και πιο εξελιγμενους ενισχυτες.
Μπάσα σε στερεοφωνικό;
Συνήθως περιμένεις στερεοφωνικό από πλήκτρα, φωνές , κιθάρες...... αλλά όχι μπάσες συχνότητες, πχ από ντραμς . Σ΄αυτό αναφέρεται η υποκειμενικότητα μου.

Όσον αφορά ότι τα 2 η και περισσότερα sub είναι ο τρόπος εξομάλυνσης των room modes θα συμφωνήσω αλλά αυτό είναι σπάνια πρακτική σε μια τυπική οικιακή εγκατάσταση....
 

Μηνύματα
1.603
Reaction score
1.921
Μπάσα σε στερεοφωνικό;
Συνήθως περιμένεις στερεοφωνικό από πλήκτρα, φωνές , κιθάρες...... αλλά όχι μπάσες συχνότητες, πχ από ντραμς . Σ΄αυτό αναφέρεται η υποκειμενικότητα μου.

Όσον αφορά ότι τα 2 η και περισσότερα sub είναι ο τρόπος εξομάλυνσης των room modes θα συμφωνήσω αλλά αυτό είναι σπάνια πρακτική σε μια τυπική οικιακή εγκατάσταση....
Δεν αναφερομουν σε χρηση 2 sub με σκοπο την στερεοφωνια (δεν τιθεται θεμα διαχωρισμου στις χαμηλες συχνοτητες). Αναφερθηκα συγκεκριμενα στο "ακόμα και σε Stereo, είναι καλύτερα η χρήση 1 Sub" ;)
 

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
Δεν αναφερομουν σε χρηση 2 sub με σκοπο την στερεοφωνια (δεν τιθεται θεμα διαχωρισμου στις χαμηλες συχνοτητες). Αναφερθηκα συγκεκριμενα στο "ακόμα και σε Stereo, είναι καλύτερα η χρήση 1 Sub" ;)
..το κατάλαβα, απλά εγώ το έδωσα πιο περιφραστικά
 

Μηνύματα
1.702
Reaction score
982
Ok το σπλιταρισμα με y splitters σε sub και ενεργο ηχειο δεν θα μου μειωση την ενταση των ηχειων στο μισο?
Aυτο ισχυριζετε το support του κατασκευαστη
Δηλαδη το σχεδιο 6 του παρακατω σχεδιαγραμματος με y splitter
ASW300-OM.jpg
 

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Μηνύματα
870
Reaction score
1.203
Ok το σπλιταρισμα με y splitters σε sub και ενεργο ηχειο δεν θα μου μειωση την ενταση των ηχειων στο μισο?
Aυτο ισχυριζετε το support του κατασκευαστη
Δηλαδη το σχεδιο 6 του παρακατω σχεδιαγραμματος με y splitter View attachment 72820
Στα impedance matched συστήματα ( analog video, Κεραίες, μικροκυματικές συχνότητες…..) ένα Υ καλώδιο ρίχνει τη στάθμη κατά 50% κι αυτός είναι ο λόγος που δεν χρησιμοποιούμε Y adapters με τέτοια συστήματα.

Το mismatch με Υ splliter επιτρέπει μόνο το 50% της ενέργειας να διέλθει , ανακλώντας το άλλο 50% πίσω στην πηγή (δημιουργώντας στάσιμα κύματα) αν ο άλλος κλάδος δεν τερματιστεί. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο στις RF (ειδικά στα microwaves) ενώ καθόλου σημαντικό στις ακουστικές (AF)

Με δυό λόγια: Y adaptor για χρήση video? H απάντηση είναι ΟΧΙ. Για audio? Eίναι ΝΑΙ.

Γι’ αυτό στα audio δεν έχουμε την έννοια matching αλλά bridging.
Λεπτομέρειες ;omvw εδώ:
Βασικές γνώσεις για την Σύνθετη Αντίσταση
 

Μηνύματα
1.702
Reaction score
982
Στην ερωτηση που εκανα στο support της εταιρειας για το σχεδιο 8:
"
Το ερωτημα που προκυπτει ειναι εαν το split που γινετε με τα Y rca επηρεαζει την ενταση των ηχειων
Δεν υπαρχει και διαμοιρασμος στη ταση εξοδων των rca? "

Η απαντηση ηταν η ακολουθη

" Εσείς δεν χρειάζεστε κανένα Υ splitter.
(Πάντως ΑΝ χρειαζόσασταν θα σας έριχνε την ένταση στο μισό (-3dB δηλαδή) όπως και την τάση εξόδου των RCA επίσης στο μισό)"

Λαθος ερωτηση? Λαθος απαντηση ? και τα δυο?
 

Μηνύματα
1.603
Reaction score
1.921
Στην ερωτηση που εκανα στο support της εταιρειας για το σχεδιο 8:
"
Το ερωτημα που προκυπτει ειναι εαν το split που γινετε με τα Y rca επηρεαζει την ενταση των ηχειων
Δεν υπαρχει και διαμοιρασμος στη ταση εξοδων των rca? "

Η απαντηση ηταν η ακολουθη

" Εσείς δεν χρειάζεστε κανένα Υ splitter.
(Πάντως ΑΝ χρειαζόσασταν θα σας έριχνε την ένταση στο μισό (-3dB δηλαδή) όπως και την τάση εξόδου των RCA επίσης στο μισό)"

Λαθος ερωτηση? Λαθος απαντηση ? και τα δυο?
Νομιζω οτι με την πρωτη και μονο προταση εχει απαντηθει η ερωτηση
" Εσείς δεν χρειάζεστε κανένα Υ splitter. "
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.100
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top