SVS vs VELODYNE

Timaras

Reaction score
2.153
Οπότε μετά θα πάω για την καλύτερη δυνατή αγορά στο budget που έχω ορίσει, δηλαδή ΜΑΧ 800 ευρώ, για ένα σε αντικακατάσταση του impact.
Κάντα 1000 και πάρε το pb-2000.Μετά βλέπεις τι θα κάνεις με το impact.
Μπορείς να συνδέσεις και τα left-right πάνω στους high level ακροδέκτες του για να αναπαράγει τις χαμηλές τους.;)

Μην πάει χαμένο!

Reaction score
380
Δυστυχώς έχω ήδη ανέβει κατά πολύ (ένα 300ευρω) από το αρχικό budget.
Ήδη σκέφτομαι να ξαναπέσω στο 500ευρω που είχα αρχικά ορίσει γιατί όσο ψάχνω, τόσο ξεφεύγει το πράμα...:)
[DOUBLEPOST=1495751101][/DOUBLEPOST]
Στον αριθμό των σαμπ, κι όσον αφορά την αντιμετώπιση του χώρου, τα 2 είναι καλύτερα από 1, τα 3 είναι καλύτερα από 2, και τα 4 είναι καλύτερα από 3.
Ανάμεσα σε ένα καλό 12ιντσο (κατηγορία 800€) και 2 μέτρια 10ιντσα (κατηγορία400€/ένα) τί είναι προτιμότερο;;;;

Reaction score
1.042
Δυστυχώς έχω ήδη ανέβει κατά πολύ (ένα 300ευρω) από το αρχικό budget.
Ήδη σκέφτομαι να ξαναπέσω στο 500ευρω που είχα αρχικά ορίσει γιατί όσο ψάχνω, τόσο ξεφεύγει το πράμα...:)
[DOUBLEPOST=1495751101][/DOUBLEPOST]
Ανάμεσα σε ένα καλό 12ιντσο (κατηγορία 800€) και 2 μέτρια 10ιντσα (κατηγορία400€/ένα) τί είναι προτιμότερο;;;;
Με 800 παιρνεις απο αμαζον de 2 κλιπς 112 και ξεμπερδευεις,στην μιση τιμη απο Ελλαδα! Δες το!

Reaction score
380
Φίλτατε blackbirdxx, σε ευχαριστώ ΠΟΛΥ για το χρόνο σου!!!!! Είναι πραγματική ευκαιρία όταν με τα ίδια χρήματα παίρνεις δύο αντί του ενός. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εδώ αντιπρόσωπος θέλει να αισχροκερδεί ή συμβαίνει κάτι άλλο????

Στο θέμα μου τώρα, γιατί σας έχω τρελάνει και ζαλίσει, και σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ όλους για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας.
Όσο περνάνε οι ώρες και ψάχνομαι τόσο παρασύρομαι και ανεβαίνει το budget επικίνδυνα. Θα συνεφέρω λοιπόν τον εαυτό μου αυτοχαστουκίζοντάς τον :headbang: και επανέρχομαι με τα σωστά δεδομένα και δυνατότητες.

Θέλω να διαθέσω ένα 300-350άρι καθαρό από την τσέπη μου. Οπότε οι επιλογές είναι δύο και είναι οι παρακάτω:
1. Πουλιέται το velodyne και αγοράζω ένα SVS-SB1000
2. Κρατάω το velodyne και αγοράζω άλλο ένα ίδιο από ebay, και τα βάζω αριστερά και δεξιά του καναπέ με πλάνο κάποια στιγμή να μπουν αριστερά και δεξιά του επίπλου και να μπουν τα RB-61 σε βάσεις στον τοίχο.
ΤΕΛΟΣ
Ακούω λοιπόν, κουρτίνα 1(ένα καλύτερο 12ιντσο) ή 2 (δύο μέτρια 10ιντσα)
Σας ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
3.341
sb 2000 και καθαρισες δεν χρειάζεται να ξανασχοληθείς με αναβαθμιση σε sub .
Επειδή έχεις ανεβοκατέβει σε budget ανάμεσα στα νήματα στο προτείνω
... σαφώς επειδή την έχω πατήσει με άσκοπες και λάθος αγορές!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.153
Προφανώς τα 2 είναι καλύτερα από 1, αυτό δεν επιδέχεται καμίας συζήτησης, απλώς είναι θέμα οικονομίας και χωροταξίας.

Το ερώτημα είναι η αναβαθμισιμότητα σε βάθος χρόνου. Κι ας εξηγήσω τι εννοώ:

Η φαγούρα της τσέπης για τον ήχο, είναι σαν την ίωση, σε χτυπάει μία στις τόσες, μπορεί μια το έτος, δε βγάζεις άκρη..:D

Το να δώσεις ένα χ ποσό και καθάρισες, είναι ο μύθος του χάι εντ. Ποτέ δε καθαρίζεις. Αν ήταν έτσι, και τώρα καθαρός θα ήσουν! Και σαμπ έχεις, κι απ'ολα τα καλά. Αλλά που τέτοια τύχη, χτύπησε η ίωση..:p

Οπότε, πάρτο απόφαση, να είσαι και ψυχικά υγιής, πως μία στις τόσες θα δίνεις ένα πακέτο εικοσαευρα για "αναβάθμιση", άρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι ένα πλάνο αναβαθμίσεων που να τραβάει σε μεγάλο βάθος χρόνου. 8-)

Σε αυτή τη λογική, κι εφόσον είσαι ήδη ικανοποιημένος από τη μάρκα που έχεις, κι αυτό είναι σοβαρή ψυχολογική παράμετρος, σα τα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα που δε χαλάνε κι όποιος έχει μόνο γιαπωνέζικο θα ξαναπάρει, προτείνω πχ το εξής σενάριο:

Άσε την αγγελία να τρέχει, κάποτε, κάποιος θα το πάρει.

Χτύπα ένα καινούργιο μοντέλο, πολύ φρέσκο, με DSP κι έτσι, πιθανώς το 12-αρι που το χαλβαδιαζες, ψάξε για καλή τιμή απ'εξω, όπως να, το κλιπς.

Όταν πουληθεί το άλλο, μάζευε σιγά σιγά λεφτά, κάποτε να πάρεις ένα ακόμα. Κάποτε. Στη φαγούρα πάνω.:p

Μετά, πολύ πιο μετά, στην επόμενη φαγούρα πάνω, πάρε κι άλλο ένα. Και πάει λέγοντας. Το θέμα είναι να μπορείς να ξυνεσαι όποτε σε πιάνει φαγούρα. :D

Οπότε, βρες ένα νέο μοντελάκι, ώστε να το βρίσκεις στην αγορά και μετά από 3-4-5 χρόνια.

Αλλιώς, πάρε ένα ίδιο, και ψάχνεις χαλαρά για τρίτο, όλο και κάποιος θα βρεθεί στο ιμπέι!

Σημείωμα τοποθέτησης σαμπ:

Όταν έχεις 1, το βάζεις στη γωνία. Αυτά. Σε μία γωνία. Τιμωρία. Τέλος.

Όταν έχεις 2, τα βάζεις αντικρυστά. Πχ ένα ανάμεσα στα 2 κυρίως ηχεία και τέρμα πίσω στον τοίχο, κι ένα πίσω από τη θέση ακρόασης να βρίσκει τοίχο κι αυτό. Ή ένα στη μέση στο δεξί τοίχο, κι ένα στη μέση του αριστερού τοίχου. Ή ένα στη μία γωνία, κι ένα στην αντιδιαμετρική γωνία.
Αυτή είναι η καλύτερη τοποθέτηση.

Αν δε μπορείς τίποτα από τα παραπάνω, τότε η επόμενη καλύτερη δυνατή τοποθέτηση είναι σε 2 μη αντικρυστες γωνίες, σε δύο οποιεσδήποτε γωνίες.

Αν κι αυτό είναι θέμα, τότε τα βάζεις το ένα πάνω στο άλλο, στην αρχική γωνία.

Ο μόνος λόγος για να βάλεις ένα σαμπ κάτω από κάθε ηχείο, είναι να έχεις 7 ηχεία και 7 σαμπ, και να θες πολύ υψηλό σημείο κρος, πχ 350 κύκλους.

Ο υπολογισμός των room boundaries είναι απλός, τα έχω γράψει αναλυτικά, ριχτε και λίγο διάβασμα, κάντε καμία πράξη, να δείτε με τα ματάκια σας τα μπλε που έχετε ακυρώσεις και που έχετε gain. Και θα ελευθερωθεί η γνώση και θα σας υποδείξει που να τα τοποθετήσετε.

Προσωπικά δεν έχω άγχος ποιο σαμπ θα πάρεις, μου είναι αδιάφορο. Αν είχες συνειδητοποιήσει σε βάθος το θέμα, δε θα είχες κι εσύ άγχος κανένα. Διότι, δε μετράει καθόλου ποιο σαμπ έχεις, μετράει μόνο το τι τερτίπια έχει ο χώρος, και πως θα τα λύσεις, με πονηρή επιλογή τοποθέτησης και πολλαπλές πηγές παραγωγής χαμηλών συχνοτήτων. Όλα τα σαμπ βγάζουν μια χαρά μπάσο, κάποια λίγο πιο δυνατό, αυτό είναι όλο κι όλο, μετά το τι θα ακούσεις κι αναλόγως που κάθεσαι για να ακούς, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το τι βγάζει το σαμπ, αυτό μπορεί να βγάζει παπάδες κι εσύ να ακούς τριζόνια.. λαιφ σακς.:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.153
Αν και δε χρειάζεται περαιτέρω στοιχειοθέτηση το ζήτημα, να προσθέσω πως αυτά που λέω ήδη τα έχεις πει εσύ. Κοίτα:

Αυτή τη στιγμή στο χώρο υπάρχει ένα velodyne impact 10'' από το οποίο δε μπορώ να πω πως δεν είμαι ικανοποιημένος, ειδικά από τη στιγμή που το μετέφερα δίπλα στον καναπέ.
Δηλαδή, με βελτίωση της τοποθέτησης, που το έβαλες στη γωνία, μια χαρά μπάσο βγάζει το σαμπ που ήδη έχεις. Συ τα λες! Ικανοποιημένος είσαι!

Σκέφτομαι λοιπόν να το αντικαταστήσω με κάτι πιο δυνατό αλλά και πιο ικανό για ακρόαση μουσικής εκτός από τη χρήση σε ταινίες, οπότε όσο το δυνατόν να μην αφήνει ουρά.
Κι αυτό που έχεις αφήνει ουρά και έχει ακυρώσεις. Οι ακυρώσεις το κάνουν να ακούγεται αδύνατο, όχι οι δυνατότητες που έχει. Ο χώρος με τα στάσιμα προσθέτει ουρές, δε τις βγάζει το σαμπ που έχεις.

Απλώς εγώ καταλαβαίνω τι θες, διαβάζοντας τα σχόλια που κάνεις για τον ήχο, ενώ εσύ όχι.

Όπως εύγλωττα το λέει κατ'επανάληψη ο πουτσης:

That’s one thing I have to explain again and again to my fellow doubters: when audiophiles report a particular listening experience, that experience is real. Trust that. Just don’t trust the explanation they proffer.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Σημείωμα τοποθέτησης σαμπ:

Όταν έχεις 1, το βάζεις στη γωνία. Αυτά. Σε μία γωνία. Τιμωρία. Τέλος.

Όταν έχεις 2, τα βάζεις αντικρυστά. Πχ ένα ανάμεσα στα 2 κυρίως ηχεία και τέρμα πίσω στον τοίχο, κι ένα πίσω από τη θέση ακρόασης να βρίσκει τοίχο κι αυτό. Ή ένα στη μέση στο δεξί τοίχο, κι ένα στη μέση του αριστερού τοίχου. Ή ένα στη μία γωνία, κι ένα στην αντιδιαμετρική γωνία.
Αυτή είναι η καλύτερη τοποθέτηση.

Αν δε μπορείς τίποτα από τα παραπάνω, τότε η επόμενη καλύτερη δυνατή τοποθέτηση είναι σε 2 μη αντικρυστες γωνίες, σε δύο οποιεσδήποτε γωνίες.

Αν κι αυτό είναι θέμα, τότε τα βάζεις το ένα πάνω στο άλλο, στην αρχική γωνία.
Και σε εικονογραφημένα:

1

Screen Shot 2017-05-26 at 2.42.13 PM.png

2

Screen Shot 2017-05-26 at 2.37.10 PM.png

3:

Screen Shot 2017-05-26 at 2.37.37 PM.png

4:

Screen Shot 2017-05-26 at 2.37.56 PM.png

https://mpe.berklee.edu/documents/studio/manuals/monitors/JLAudio f113/JLAudio f113 Satin.pdf

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Για πολλά σαμπ υπάρχει και η λογική plane wave bass array που δίνει έμφαση στον καλύτερο δυνατό χρονισμό των σαμπ μεταξύ τους σε βάρος της βέλτιστης εξισορρόπησης των modes (κάτι που επιτυγχάνουν οι τοποθετήσεις που πρότεινε ο εαρ):

Screen Shot 2017-05-26 at 2.46.33 PM.png

http://www.neumann-kh-line.com/klei...umann_kh810_kh870_getting_started_quickly.pdf

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.153
Food for thought.

Screenshot_2017-05-26-13-23-04.png

[DOUBLEPOST=1495801199][/DOUBLEPOST]
Για πολλά σαμπ υπάρχει και η λογική plane wave bass array που δίνει έμφαση στον καλύτερο δυνατό χρονισμό των σαμπ μεταξύ τους σε βάρος της βέλτιστης εξισορρόπησης των modes (κάτι που επιτυγχάνουν οι τοποθετήσεις που πρότεινε ο εαρ):

View attachment 75481

http://www.neumann-kh-line.com/klei...umann_kh810_kh870_getting_started_quickly.pdf
Αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα για αληθινά προβλήματα (πχ φτιάξε ήχο για 1800 ανθρώπους σε αυτό τον χώρο για ρέιβ πάρτι) κι όχι για τον κάθε μπαγλαμά από μας που θα δει μια ταινία..:p:p:p

Μεις απλά θέλουμε να μην έχει τρύπες και δεν ακούμε το σαμπ ενώ αυτό τα δίνει χοντρά, και να μη σέρνει το μπάσο για 3-4 δευτερόλεπτα αφού έχουν σταματήσει τα γουφερ να παίζουν! Χαχαχαχαχα

Last edited:

Reaction score
15.548
Καλησπέρα σας!
Τα φώτα σας για επιλογή ανάμεσα στα δύο

http://www.ultimateaudio.gr/el/proionta/svs/subwoofer-1/svssb2000blackash.html

http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...-ypogoyfer/velodyne-eq-max-12-black-timi.html

Μία προτίμηση προς την svs υπάρχει αλλά έβαλα στο παιχνίδι και το velodyne κυρίως λόγω δυνατότητας της ισοστάθμισης στο χώρο.
Η αυτόματη ισοστάθμιση βοηθάει γενικότερα σε χώρους όπως το δικό μου, δηλαδή σε καθιστικό καθημερινής χρήσης ή δεν κάνει κάτι που να με κάνει να το προτιμήσω;
Φυσικά οποιαδήποτε άλλη (καλύτερη) πρόταση σε αυτή την κατηγορία η οποία θεωρείται περισσότερο vfm δεκτή.
Ευχαριστώ.
αφου θες να δωσεις 850ε ...δωσε αυτο που εχεις και παρε 2 τετχια

ποιον av εχεις ?

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.745
Λόγω της ιδιαιτερότητας του χωρου, με το μεγάλο άνοιγμα δεξιά που συνεχίζεται προς τα πίσω, ειναι αρκετά σημαντικό το πως θα στηθεί ο,τι αγορασθεί. Ισχύει έτσι κι αλλιως, αλλα στις συγκεκριμένες συνθήκες το να "φέρεις" τη φάση σωστά ειναι ακόμα πιο δύσκολο.

Ειτε διαλέξεις ενα sub, ειτε δυο, πιο αποφασιστικό στο τελικό αποτέλεσμα ειναι να τοποθετηθούν και να ισοσταθμιστουν σωστα.

Υπολόγισε και ενα έξτρα έξοδο για κάποιον επαγγελματία που θα σου το στήσει.

Και ισως βοηθήσει και το eq του ενισχυτή σου σε αυτο. Ποιον εχεις;

Reaction score
380
Ο av είναι ο 3313 της denon.
Αυτό που με φοβίζει και εμένα είναι η θέση του δεύτερου καθώς δεξιά και πίσω δεξιά από το καθιστικό υπάρχουν πολλά κυβικά που μπορούν να εξαφανίσουν εύκολα το μπάσο.

Βρήκα το παρακάτω σε μεταχειρισμένο και σε καλή τιμή και κατάσταση.
https://www.whathifi.com/velodyne/spl-1000-ultra/specs
Τί λέτε;;;

Reaction score
380
Ο av είναι ο 3313 της denon.
Αυτό που με φοβίζει και εμένα είναι η θέση του δεύτερου καθώς δεξιά και πίσω δεξιά από το καθιστικό υπάρχουν πολλά κυβικά που μπορούν να εξαφανίσουν εύκολα το μπάσο.

Βρήκα το παρακάτω σε μεταχειρισμένο και σε καλή τιμή και κατάσταση.
https://www.whathifi.com/velodyne/spl-1000-ultra/specs
Τί λέτε;;;
Είναι από τις καλες σειρές της velodyne
http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...yfer/velodyne-spl-1000-ultra-10q-12-timi.html

Reaction score
15.548
δεν......μην το παρεις..

παρε αυτα τα 2 svs που σου ειπα και ενα eq π.χ. οταν μπορεις ....
....φωναξε και καποιον να στα ρυθμιση και θα εισαι αρχοντας..

Reaction score
380
αν θες πιο οικονομικο και καλο 2 τετχια ;)
Η crystal υπάρχει; κάτι έχουν πάρει τα αυτιά μου ότι εκλεισε. Ή δεν ασχολείται πια με την Ελληνική αγορά;;;
Υπόψιν θα χρησιμοποιούνται και για ακρόαση μουσικής και θα βοηθάνε τα RB-61 κάτω από τα 80Ηz.
Έχω σκεφτει και εγώ με τα ίδια περίπου χρήματα αντι για ένα να έπαιρνα δύο της τάξης των 400-450 το κάθε ένα αλλά με έχει προβληματίσει η τοποθέτησή τους. Ειδικά γιατί ο χώρος ανοίγει πολύ δεξιά του καθιστικού. Δεν ξέρω αν είδες το σχέδιο στα πρώτα ποστ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv