Technics SL-1200 CLUB

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Κορυφαιο....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
37

Καλησπέρα παιδιά,
έχω πήξει τελευταία και απο μουσική κ.λπ. γιόκ

Μετά απο καιρό όμως κατάφερα να βάλω το πικάπ να "σβουρίζει" :116: .

Όμως όταν έβαλα ένα συγκεκριμένο βινύλιο ...."ίδρωσα"....δίοτι νόμιζα πως κάηκαν τα ηχεία.
Τελικά τα ηχεία δεν έχουν τίποτα και αφού συνήλθα, παρατήρησα το εξής περίεργο.

Έβαζα το Χ βινύλιο όλα τέλεια...έβαζα το Z ξανά τα ίδια προβλήματα.

Setup MKII-Creek Phono Stage-DENON DL-160 (MC)
Τα περισσότερα βινύλια παίζουν τέλεια κάποια σαν...καμμένο ηχείο!?!

Setup MKII-Ortofon PRO (MM)
Όλα παίζουν απλά ικανοποιητικά

Τι λέτε να φταίει; Λέτε να φταίει το Creek;

Reaction score
1.685

Περιεγραψε λιγο πως το εισπρατεις ηχητικα το "σαν καμμενο ηχειο".

Το Creek δεν ειναι μηχανημα με συγκεκριμενα γουστα, πιθανον στην ρυθμιση της κεφαλης και του βραχιονα ειναι το προβλημα.

Reaction score
37

Για δώσε περισσότερες λεπτομέρειες... :118:
Σας μπέρδεψα έ;

Περιεγραψε λιγο πως το εισπρατεις ηχητικα το "σαν καμμενο ηχειο".

Πως να το πώ;
Πώς ακούγεται ένα καμμένο τουίτερ; Μπορώ να πώ πως είναι ακριβώς ο ίδιος ο ήχος του με ένα καμμένο τουίτερ! :139:

Το Creek δεν ειναι μηχανημα με συγκεκριμενα γουστα, πιθανον στην ρυθμιση της κεφαλης και του βραχιονα ειναι το προβλημα.
Δεν νομίζω να έχει να κάνει με τις παραπάνω ρυθμίσεις.

Ίσως βέβαια να σας μπέρδεψα όπως τα έγραψα.
Θα προσπαθήσω να το γράψω λίγο πιο κατατοπιστικά.

Έχω το setup λοιπόν ΜΚΙΙ-Creek-DL160 MC
Βάζω κάποια βινυλιάκια (Katatonia, Paradise Lost, Covenant, Tool :136:) όλα είναι super σε ήχο.
Βάζω κάποια άλλα (Κάτι ξεχασμένα Simple Minds κλπ) και με λούζει ο ίδρωτας!

Αλλάζω το setup και το κάνω ΜΚΙΙ-Ortofon MM
Όλα είναι μιά χαρά, βέβαια δεν έχω την τρομερή ανάλυση και ένταση σε ήχο αλλά όλα παίζουν μιά χαρά.

Μήπως δεν ταιριάζει "τεχνικά" το ματσάρισμα Creek & DL160 και υπο συνθήκες (τα συγκεκριμένα βινύλια) να έχω αυτό το αποτέλεσμα στον ήχο. Είναι βλακεία αυτό που λέω;

Να σημειώσω πως φυσικά δεν είναι θέμα ηχείων αφού και απο τα ακουστικά το ίδιο πρόβλημα έχω.

Reaction score
1.187

Η Ortofon τι βελόνα έχει; Σφαιρική; Στα πόσα γραμμάρια διαβάζει;

Τα συγκεκριμένα βινύλια που σου παρουσιάζουν το πρόβλημα είναι ψιλοφθαρμένα;

Reaction score
1.685

Δεν εχεις ζωντανια στις υψηλες συχνοτητες λοιπον..

Καποια βινυλια σε σχεση με αλλα (λογω παχους αλλα και λογω διαφορας στο ετος κοπης) εχουν διαφορετικη γωνια κοπης.
Πιθανον να εχεις αρνητικη ρυθμιση της VTA , η οποια κατα τυχη να ταιριαζει ως ακουσμα με καποια απο αυτα τα βινυλια.

Τωρα, η ortofon μπορει να ειναι πιο χαμηλου υψους κεφαλη και η γωνια που εχεις προρυθμισει να ταιριαζει καλυτερα.

Σηκωσε λιγο την VTA σου (με την ροδα που εχει ο βραχιονας στην βαση του) και ξανακοιταξε το...

Reaction score
1.284
Το Creek το έχεις στην θέση ΜΜ όταν παίζει η Ortofon !

Το έχεις στην ίδια θέση (ΜΜ) όταν παίζει η Dl-160 ή το έχεις στην MC θέση ???

Reaction score
37
Απάντηση: Re: Technics SL-1200 CLUB

Η Ortofon τι βελόνα έχει; Σφαιρική; Στα πόσα γραμμάρια διαβάζει;

Τα συγκεκριμένα βινύλια που σου παρουσιάζουν το πρόβλημα είναι ψιλοφθαρμένα;
Εεεεπ!! Τα βινύλιά μου είναι σε άριστη κατάσταση!! :116:
Την έχω στα 3gr...το βάρος.
Βλακεία μου βασικά που δεν σας είπα εξαρχής πως η ortofon είναι αυτή

Καποια βινυλια σε σχεση με αλλα (λογω παχους αλλα και λογω διαφορας στο ετος κοπης) εχουν διαφορετικη γωνια κοπης.
Πιθανον να εχεις αρνητικη ρυθμιση της VTA , η οποια κατα τυχη να ταιριαζει ως ακουσμα με καποια απο αυτα τα βινυλια.
Χμμμ...λές;;;;;
Τι εννοείς όμως λέγοντας αρνητική τιμή; Να υποθέσω πως πχ θα έπρεπε να είναι στο +3 και το έχω ρυθμισμένο στο +2.5 επομένως έχω αρνητική τιμή ρύθμισης;
Τώρα όμως δεν μπορώ να δοκιμάσω :138: .

Το Creek το έχεις στην θέση ΜΜ όταν παίζει η Ortofon !

Το έχεις στην ίδια θέση (ΜΜ) όταν παίζει η Dl-160 ή το έχεις στην MC θέση ???
Ναι βρέ, φυσικά το switchάρω ανάλογα με την κεφαλή.
Αλλιώς δεν θα έπαιζαν κάποια βινύλια χάλια αλλά όλα.

Σας ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε...θα δοκιμάσω με το VTA και θα σας ενημερώσω

Reaction score
1.685

Η αρχικη ρυθμιση αυτης της γωνιας ειναι τυπικα σωστη οταν ο βραχιονας κατα την στιγμη που η ακιδα παταει στον δισκο ειναι εντελως παραλληλος προς αυτον οταν τον κοιταμε απο το πλαι.

Εαν "γερνει" προς την βαση εχουμε αρνητικη VTA, εαν γερνει πολυ (εκτος οριων κεφαλης) χανουμε τις υψηλες.
Εαν γερνει προς την μερια της κεφαλης εχουμε θετικη VTA και αν παλι ειναι πολυ χανουμε τις χαμηλες.

Reaction score
37

Η αρχικη ρυθμιση αυτης της γωνιας ειναι τυπικα σωστη οταν ο βραχιονας κατα την στιγμη που η ακιδα παταει στον δισκο ειναι εντελως παραλληλος προς αυτο οταν τον κοιταμε απο το πλαι.

Εαν "γερνει" προς την βαση εχουμε αρνητικη VTA, εαν γερνει πολυ (εκτος οριων κεφαλης) χανουμε τις υψηλες.
Εαν γερνει προς την μερια της κεφαλης εχουμε θετικη VTA και αν παλι ειναι πολυ χανουμε τις χαμηλες.
Α! Ok πάντα κοιτάω να είναι παράλληλος αλλά τώρα κατάλαβα που παίζει ρόλο και το πάχος του βινυλίου που έγραψες προηγουμένως.
Στα βινύλια που είχα το πρόβλημα δεν σκέφτηκα να δώ εάν έχει κλίση ο βραχίονας.
Σου φαίνεται λογικό να εντοπίζεται το πρόβλημα μόνο στην DL160?
Ίσως επειδή είναι MC και έχει μικρότερο βάρος ανάγνωσης?
Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω για να μάθω! :116:

Reaction score
1.685

Αν σε καθε κεφαλη που αλλαζεις δεν ξαναρυθμιζεις βαρος αναγνωσης και VTA το πιθανοτερο ειναι να ακους ανεκτα απο συμπτωση...

Reaction score
1.284
Στο σετάπ Dl-160 + Creek σε MC θέση , μερικά βινύλια ακούγονται κάπως !

Αυτό είναι το θέμα ???

Μήπως λέω αυτά τα μερικά είναι γραμμένα ποιό δυνατά σε σημείο να παραμορφώνει η είσοδός του ενισχυτή σου ? Γιατί η DL-160 είναι υψηλής εξόδου !

Για τσέκαρε να την βάλεις με το Creek σε ΜΜ θέση και να ανεβάσεις την ένταση του ενισχυτή σου ? Το κάνει πάλι στο ίδιο βινύλιο που το έκανε πρίν ????

Και εννοείται πώς σε κάθε κεφαλή που αλλάζεις , αλλάζεις και το βάρος και το αντισκάτινγ ! ! !

Reaction score
37

Ώπα-Ώπα σας μπέρδεψα?
Πείτε μου όχι! :116:

Αλλάζω βάρος,ύψος,antiskating,switch MC/MM όταν αλλάζω κεφαλές (σπάνια, σχεδόν πάντα έχω την DL160) αλλά όχι όταν αλλάζω βινύλιο! (Δεν τρελάθηκα ακόμα :116: )

Reaction score
1.284
Κατάλαβα ότι μερικά βινύλια ακούγονται Χάλια όταν έχεις την DL-160 και τον διακόπτη στο MC .
Τώρα ,δοκίμασε να ακούσεις τα βινύλια που παίζουν χάλια με την DL-160, με τον διακόπτη στο ΜΜ , Θα είναι ΧΑΜΗΛΑ αλλά δώσε λιγάκι από τον ενισχυτή ! Είναι το ίδιο με πρίν ???

Υποθέσεις και πειράματα κάνε !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef