Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
37
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Μαλλον εσυ μπερδευτηκες.
Για κεφαλες μιλαμε.
????
Έγραψα για κάτι διαφορετικό?
Τεσπά

Κατάλαβα ότι μερικά βινύλια ακούγονται Χάλια όταν έχεις την DL-160 και τον διακόπτη στο MC .
Τώρα ,δοκίμασε να ακούσεις τα βινύλια που παίζουν χάλια με την DL-160, με τον διακόπτη στο ΜΜ , Θα είναι ΧΑΜΗΛΑ αλλά δώσε λιγάκι από τον ενισχυτή ! Είναι το ίδιο με πρίν ???
Υποθέσεις και πειράματα κάνε !
Θα το κάνω και αυτό...την γκαντεμιά μου.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Technics SL-1200 CLUB

Όντως πολύ καλή τιμή από Αμερική, αλλά δεν στέλνει Ελλάδα. Εγώ την πήρα από εδώ.
Φίλε subcode, καλορίζικη η κεφαλή!
Οδεύω και εγώ προς αυτή τη λύση της Α.Τ. και με λίγο ψάξιμο που έριξα στο ίντερνετ βρήκα και την Ελληνική αντιπροσωπεία και η τιμή της είναι 166 ευρώ!
Εσένα πόσο σου στοίχισε από την Αγγλία που την παρήγγειλες; Συμφέρει;

Reaction score
2.248

Εεεεπ!! Τα βινύλιά μου είναι σε άριστη κατάσταση!! :116:
Την έχω στα 3gr...το βάρος.
Βλακεία μου βασικά που δεν σας είπα εξαρχής πως η ortofon είναι αυτή

Ναι βρέ, φυσικά το switchάρω ανάλογα με την κεφαλή.Αλλιώς δεν θα έπαιζαν κάποια βινύλια χάλια αλλά όλα.

Σας ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε...θα δοκιμάσω με το VTA και θα σας ενημερώσω
Καλημέρα vinjun7
Είναι όπως τα λέει ο φίλος komhst.... Τα βινυλιά σου δεν είναι ψιλόφθαρμένα, είναι δυστυχός ψιλοκατεστραμένα και λυπάμαι για αυτό αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Η σφαιρίκη ακίδα της ortofon επιφανείας επαφής 26um2 και εφαρμογής βάρους ανάγνωσης 3-5gr (για επαγγελματικό σκοπό) τα έχει καταστρέψει :104:

Η denon με την ελλειπτική ακίδα της εφάπτεται στις υψηλές συχνότητες με μεγαλύτερη ακρίβεια στις ακτές του αυλακιού και σαν αναλυτικότερη της προγενέστερης σφαιρικής σου διαβάζει και τις φθορές που έχει προξενήσει, μεταφράζοντάς (μεταλλάσοντάς) τις σε κάτι που το αντιλαμβάνεσαι σαν παραμόρφωση.
Το πρόβλημα μεγαλώνει αναλογικά με αναλυτικότερη ακίδα. Εαν βάλεις μία micro-line πχ θα είναι εντονότερο.

Η denon παρόλο που είναι MC φορτώνεται στα 47Kohms. Την συνδέεις στην MM είσοδο του phono stage σου.
To πως ακούς σωστά μία κεφαλή που την φορτώνεις στα 1000ohms αντί για τα 47Κohms είναι θέμα προς συζήτηση. (Δεν την ακούς μπασαριστή;;;;)
Βέβαια δεν ταιρίαζει και με την ευαισθησία εισόδου ΜΜ του Phono stage σου, αλλά μπρός στα άλλα προβλήματα που σου έχει δημιουργήσει η επαγγελματική ortofon είναι πταίσμα.

Με την αλλαγή της VTA ίσως να δεις μια απειροελάχιστη διαφορά (όσο τα υπόλοιπα συνοδά σου επιτρέπουν) αλλά και πάλι ΙΜΗΟ δεν θα είναι σημαντική

Reaction score
37

Καλημέρα vinjun7
Είναι όπως τα λέει ο φίλος komhst.... Τα βινυλιά σου δεν είναι ψιλόφθαρμένα, είναι δυστυχός ψιλοκατεστραμένα και λυπάμαι για αυτό αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Η σφαιρίκη ακίδα της ortofon επιφανείας επαφής 26um2 και εφαρμογής βάρους ανάγνωσης 3-5gr (για επαγγελματικό σκοπό) τα έχει καταστρέψει :104:
Τώρα πραγματικά με έχεις τρομάξει. :122:
Η αλήθεια είναι πως τώρα που το λές το πρόβλημα εντοπίζεται στα βινύλια που έχουν παίξει περισσότερο με την ortofon (το djλίκη μου μέσα -μιά φορά και έναν καιρό-)

Η denon παρόλο που είναι MC φορτώνεται στα 47Kohms. Την συνδέεις στην MM είσοδο του phono stage σου.
To πως ακούς σωστά μία κεφαλή που την φορτώνεις στα 1000ohms αντί για τα 47Κohms είναι θέμα προς συζήτηση. (Δεν την ακούς μπασαριστή;;;;)
Δεν μπορώ να πώ πως κατάλαβα.
Τι εννοείς; Εάν έχω κάνει λάθος συνδέσεις;
Όταν βάζω την MC συνδέω το πικάπ στην MC είσοδο του phono και αλλάζω τον διακόπτη.
Αντίστοιχα όταν βάζω την ΜΜ (Σπάνια πλέον).
Το output καταλήγει σε line.

Πάω να βρώ που θα φουντάρω. :122:

Reaction score
1.188

Τώρα πραγματικά με έχεις τρομάξει.
Η αλήθεια είναι πως τώρα που το λές το πρόβλημα εντοπίζεται στα βινύλια που έχουν παίξει περισσότερο με την ortofon (το djλίκη μου μέσα -μιά φορά και έναν καιρό-)
Ο φίλος GeoVaz έχει απόλυτο δίκιο. Είχα σκοπό να σού πω αυτά που σού λέει αλλά με πρόλαβε και με κάλυψε απόλυτα. Γι αυτό και σού έκανα αυτές τις ερωτήσεις.

Λοιπόν η Ortofon από το link που έστειλες:
http://www.ortofon-dj.com/products/cartridges/208
φαίνεται ότι έχει ελάχιστο βάρος ανάγνωσης 3 gr και 5 gr μέγιστο!
Αυτό σε συνδυασμό με την σφαιρική ακίδα των 26 μm κάνει ένα ωραίο υνί για να "οργώνεις" τα βινύλιά σου!!!

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η Denon με το 1,5 gr βάρος ανάγνωσης και την ελλειπτική ακίδα της "κολυμπάει" μέσα στο "οργωμένο" από την Ortofon αυλάκι και διαβάζει και σού φέρνει στην επιφάνεια όλη την φθορά. Ακόμα πιο αποκαλυπτική θα ήταν αν είχε υπερελλειπτική ακίδα Shibata όπου θα είχες πολύ εντονότερο το πρόβλημα με τα "οργωμένα" βινύλια.
Αντίθετα η Ortofon με την σφαιρική ακίδα της εφάπτεται και διαβάζει "στο περίπου" το αυλάκι του δίσκου και δεν σού αποκαλύπτει την φθορά που έχει προκληθεί.

Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιζα ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά τα βινύλιά μου με το "αλέτρι" που λέγεται Ortofon!

Δεύτερο λάθος που κάνεις είναι ότι βάζεις την Denon να παίζει στην θέση MC. To Creek που έχεις θα είναι προφανώς αυτό:
http://www.creekaudio.com/products/obh15.php
Αν δεις λοιπόν λέει ότι η είσοδος MC mates well with cartridges το πολύ έως 1 mV output. Η Denon βγάζει Output: 1.6 mV άρα εξαντλεί τον "συντελεστή ασφαλείας" της εισόδου.
Μήπως τα βινύλια που σου δημιουργούν το πρόβλημα είναι τίποτα DJδικα maxi single 12" τα οποία αναγκάζουν την Denon να βγάλει ακόμα μεγαλύτερη έξοδο από το 1.6 mV και να υπερφορτώσει ακόμα περισσότερο το Creek; :126:

Αρα:

1ον. ΜΗΝ ξαναπαίξεις κανένα δίσκο με την Ortofon ή ακόμα καλύτερα άνοιξε το παράθυρο και δώσε της μια να πάει απέναντι.

2ον. Βάλε την Denon να παίζει στο MM του Creek Εξάλλου η αντίσταση των 47KΩ που "ζητάει" η Denon ταιριάζει με την είσοδο ΜΜ του Creek και όχι με το 1KΩ της εισόδου MC. Απλώς θα παίζει πιο χαμηλά και θα χρειάζεται να ανοίγεις περισσότερο το volume του ενισχυτή. Αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

3ον. Ρύθμισε με το μάτι το VTA έτσι ώστε ο βραχιονάς σου με την Denon (είπαμε την άλλη την πέταξες από το παράθυρο) να είναι παράλληλος με τον δίσκο και μην το ψάχνεις περισσότερο. Δεν είναι αυτό που σού δημιουργεί το πρόβλημα. Το 1ο και το 2ο είναι τα σημαντικά. Ελάχιστο λάθος στην VTA (που δεν φαίνεται με το μάτι) δεν έχει καμμία επίπτωση. Εννοείται ότι δεν θα βάλεις στην Denon παραπάνω από 1,5 gr βάρος ανάγνωσης.

Κάνοντας τα 3 παραπάνω βήματα τα βινύλιά σου θα παίζουν μια χαρά. Από 'κει και πέρα όποιο βινύλιο δεν ακούγεται καλά σημαίνει πως είναι κατεστραμμένο και μάλλον θα πρέπει να ψάξεις να το βρεις να το ξαναγοράσεις.

Αυτά, και ελπίζω να σε βοήθησα.

Υ.Γ. Ελπίζω να πέταξες ήδη την Ortofon. Πλάϊ στην Denon είναι σαν να συγκρίνεις Lada με Ferrari.

Reaction score
37

Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιζα ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά τα βινύλιά μου με το "αλέτρι" που λέγεται Ortofon!
Έχεις δίκιο αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω ούτε όταν είχα πάρει το πρώτο μου πικάπ της πλάκας όταν ήμουν 8 ούτε όταν είχα πάρει το slbd22 στα 15 ούτε όταν πήρα την πρώτη ortofon στα 17. Και για να πώ την αλήθεια εάν ήξερα πως οι ortofon
θα "βι@ζουν" τα βινύλιά μου δεν θα τις αγόραζα ή θα περιόριζα την χρήση τους τότε.

Μήπως τα βινύλια που σου δημιουργούν το πρόβλημα είναι τίποτα DJδικα maxi single 12" τα οποία αναγκάζουν την Denon να βγάλει ακόμα μεγαλύτερη έξοδο από το 1.6 mV και να υπερφορτώσει ακόμα περισσότερο το Creek;
Χμμ! όταν εντόπισα το πρόβλημα ήταν μόνο σε ορισμένα 12".
Έτυχε όμως και σε 2 άλμπουμ επομένως απέκλεισα αυτό το ενδεχόμενο. Όσο αφορά την λάθος σύνδεση νομίζω ότι όταν είχα δοκιμάσει την πρώτη φορά ,που εγκατέστησα το creek, να το συνδέσω στην ΜΜ είσοδο είχα θόρυβο γείωσης και για αυτό θεώρησα πως η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η σύνδεσή του στην MC όπως έλεγε το manual.

1ον. ΜΗΝ ξαναπαίξεις κανένα δίσκο με την Ortofon ή ακόμα καλύτερα άνοιξε το παράθυρο και δώσε της μια να πάει απέναντι.
Αυτό είναι δεδομένο αλλά δεν την πετάω για τις ρημάδες τις αναμνήσεις

2ον. Βάλε την Denon να παίζει στο MM του Creek Εξάλλου η αντίσταση των 47KΩ που "ζητάει" η Denon ταιριάζει με την είσοδο ΜΜ του Creek και όχι με το 1KΩ της εισόδου MC. Απλώς θα παίζει πιο χαμηλά και θα χρειάζεται να ανοίγεις περισσότερο το volume του ενισχυτή. Αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.
Πλησιάζει το Σάββατο και θα δοκιμάσω.

Από 'κει και πέρα όποιο βινύλιο δεν ακούγεται καλά σημαίνει πως είναι κατεστραμμένο και μάλλον θα πρέπει να ψάξεις να το βρεις να το ξαναγοράσεις.
Ναί, άντε να βρείς κάτι που τo έψαχνες κάτι χρόνια επειδή είχαν βγεί 1000 αντίτυπα

Υ.Γ. Ελπίζω να πέταξες ήδη την Ortofon. Πλάϊ στην Denon είναι σαν να συγκρίνεις Lada με Ferrari.
Δεν την πετάω λέμε αλλά την σύγκριση την έχω με το που άκουσα την διαφορά.

Παιδιά για άλλη μία φορά σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους που αφιερώσατε χρόνο για να με βοηθήσετε. :605:

Θα σας ενημερώσω μετά από τις δοκιμές μου.

Reaction score
1.188

Καλά δεν είναι όλες οι Ortofon έτσι... Υπάρχουν και καλές Ortofon. Απλώς οι DJδικες είναι που απευθύνονται σε άλλου είδους χρήση όπου στα club δεν προέχει ούτε η καλή ποιότητα του ήχου ούτε η προστασία και η μακροβιότητα των βινυλίων...

Στα 12" είναι κυρίως το πρόβλημα που είναι πιο δυνατά γραμμένα, από κει και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν και κάποια albums που είναι κι αυτά δυνατά γραμμένα και έχουν "οργωθεί" από την Oftofon.

Καλά εντάξει δεν είπαμε να την πετάξεις... Κράτα την και βάλε την δίπλα στο Technics να την έχεις σαν έκθεμα! :126:

Την γείωση πρέπει να την ψάξεις. Αν υπάρχει πρόβλημα με την γείωση θα υπάρχει παντού. Δεν είναι θέμα ρύθμισης MC ή MM. Μήπως απλώς στην ρύθμιση MC λόγω κακού ταιριάσματος των αντιστάσεων εξόδου απλώς δεν άκουγες τον βόμβο της κακής γείωσης;

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Παιδια βρηκα αυτο (κατα την γνωμη μου χρησιμο) το αρθρακι για τους κατοχους της νεας εκδοσης...

Ακους Σταματιε?

http://www.kabusa.com/production_rpt.htm

θα σφάξουμε και του Σταμάτη; :138:

Παίδες καλησπέρα κι από μένα!
Σόρρυ για την καθυστέρηση αλλά ήμουν εκτός Αθηνών και γύρισα σήμερα..
Λοιπόν όπως διαβάσατε και από την επίσημη απάντηση της Panasonic-Technics για τα καλώδια του SL. συμβαίνει το εξής:

"There was a wiring change in production that did affect the cable capacitance of this model. As you know there are several factors to determine the overall capacitance of the system, but suffice it to say, the old cable had a lower capacitance. Because of the adverse effects, the factory has discontinued the new cable RJL2P001B12 and have reverted back to the old cable RJL4P002S12 in production, since September 2009." So it appears this will be corrected and eventually new production tables will have the original cable.

Και πριν την απάντηση αναφέρει:

"This changeover likely occured in product with 2009 date codes. So that would be serial numbers beginning (GE9A. 9 is 2009, A is January)"

Το προβληματικό δηλαδή καλώδιο μπήκε σε προιόντα παραγωγής Ιανουαρίου 2009 έως Σεπτεμβρίου 2009...

Οπότε Γιώργο στο δικό μου, δεν το αλλάζω το καλωδιάκι μου!!:136:

Reaction score
37

Πλησιάζει το Σάββατο και θα δοκιμάσω.
Παιδιά όλα καλά, τελικά το σύνδεσα στο ΜΜ και πλέον όλα οκ.
Όσο αφορά τον θόρυβο , που έμοιαζε τελικά με , της γείωσης καλύτερα να μην σας πώ τι έφταιγε γιατί θα πιάσουμε κουβέντα καλωδίων :116: .

Η μάλλον δεν αντέχω θα σας πώ...:136:...δίπλα στο phono είχα έναν φορτιστή για ένα bt-handsfree (ναι το φορτίζω σχεδόν δίπλα του) όταν το αποσύνδεσα (για να αλλάξω τις συνδέσεις στο πολύπριζο) εξαφανίστηκε ο θόρυβος :111:.
Όταν σύνδεσα τον φορτιστή κοντά στην tv η εικόνα είχε χιόνια :111:
Κουφαθήκατε;
Το handsfree είναι της i-tech.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια

Reaction score
1.188

Η μάλλον δεν αντέχω θα σας πώ...:136:...δίπλα στο phono είχα έναν φορτιστή για ένα bt-handsfree (ναι το φορτίζω σχεδόν δίπλα του) όταν το αποσύνδεσα (για να αλλάξω τις συνδέσεις στο πολύπριζο) εξαφανίστηκε ο θόρυβος :111:.
Όταν σύνδεσα τον φορτιστή κοντά στην tv η εικόνα είχε χιόνια :111:
Κουφαθήκατε;
Το handsfree είναι της i-tech.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια
Γενικώς τα phono stages λόγω των χαμηλών ρευμάτων που διαχειρίζονται και της μεγάλης ενίσχυσης που πρέπει να κάνουν είναι ψιλοευαισθητούλια σε ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και θορύβους.
Αλλά για να κάνει μέχρι και χιόνια ο φορτιστής στην τηλεόραση πάρει να πει ότι είναι πρώτο πράγμα! Τεφαρίκι! :137:

Τέλος πάντων όλα καλά. Το phono stage στο ΜΜ για την Denon, μακριά από Η/Μ παρεμβολές και όλα καλά παίζει άψογα! Ε;

Χαίρομαι που βοηθήσαμε και βρέθηκε η λύση.

Reaction score
37

Τέλος πάντων όλα καλά. Το phono stage στο ΜΜ για την Denon, μακριά από Η/Μ παρεμβολές και όλα καλά παίζει άψογα! Ε;

Χαίρομαι που βοηθήσαμε και βρέθηκε η λύση.

Όλα άψογα, ούφ...ευτυχώς :412:

Reaction score
0

Καλημέρα!

Έχω 2 ΜΚ2 και σκέφτομαι να τους κάνω ένα repair.
Θέλω να τα βάψω, οπότε σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστώ αυτοκόλλητα για τα γράμματα τα οποία εκ των πραγμάτων θα εξαφανιστούν. Υπάρχουν; Αν δεν υπάρχουν υπάρχει λύση;

Σκέφτηκα να ξεκινήσω ρωτώντας εδώ μιας και βλέπω πως είμαστε ομάδα.
Αν έχει απαντηθεί sorry, αλλά δεν έχω τη πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να κάτσω να διαβάσω 50κάτι σελίδες.
Επιπλέον θα ήθελα να μου πείτε που θα μπορέσω να βρω βραχίονες καινούριους αν χρειαστεί;
Ασφαλώς κάθε επιπλέον πληροφορία που θα με βοηθήσει στο να έχω ένα όσο το δυνατόν πιο τέλειο αποτέλεσμα είναι ευπρόσδεκτη.

See you soon..

Reaction score
30.286

Πως σου είρθε να τα βάψεις? Τόσο γρατσουνισμένα είναι?
Γράμματα δεν νομίζω να υπάρχουν , ούτε να υπήρξαν ποτέ.
Βραχίονες υπάρχουν , νομίζω 50e έκαστος , αλλά χωρίς την βάση με το περικόχλιο και το antiskating.

PPZ

Reaction score
18

Καλημέρα!

Θέλω να τα βάψω, οπότε σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστώ αυτοκόλλητα για τα γράμματα τα οποία εκ των πραγμάτων θα εξαφανιστούν. Υπάρχουν; Αν δεν υπάρχουν υπάρχει λύση;

Αν έχει απαντηθεί sorry, αλλά δεν έχω τη πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να κάτσω να διαβάσω 50κάτι σελίδες.
Επιπλέον θα ήθελα να μου πείτε που θα μπορέσω να βρω βραχίονες καινούριους αν χρειαστεί;
Ασφαλώς κάθε επιπλέον πληροφορία που θα με βοηθήσει στο να έχω ένα όσο το δυνατόν πιο τέλειο αποτέλεσμα είναι ευπρόσδεκτη.

See you soon..
Μιας και κανω επισκευη του δικου μου βραχιονα, αν σου χρειαστει βοηθεια ελευθερα ρωτα.Στο μεταξη αποφασησα να ανακαλωδιωσω το βραχιονα με καλυτερο καλωδιο, οποτε αναμονη για Cardas 33awg προς το παρον.:116:

Reaction score
11

Καλημέρα!

See you soon..
Παιδιά ο φίλος είναι στο # 1 post του!

Φίλε καλώς ήρθες!

:107:

Reaction score
1.817
Για σου Καράβελλα με τα ωραία σου!!!!!!!!!!!!!!
Αχχχχχ τα ίδια έκανες και σε μένα! Κόκκινα χαλιά έστρωσες όταν πρωτομπήκα στην μικαπαδυακίαση!!!! Άρχοντας με τόνο!!!!!!!!

Reaction score
0

Πως σου είρθε να τα βάψεις? Τόσο γρατσουνισμένα είναι?
Γράμματα δεν νομίζω να υπάρχουν , ούτε να υπήρξαν ποτέ.
Βραχίονες υπάρχουν , νομίζω 50e έκαστος , αλλά χωρίς την βάση με το περικόχλιο και το antiskating.
Δεν εχω απαντήσει διότι ξέμεινα από internet αυτές τις ημέρες.
Καλως σας βρήκα παιδιά.
Από που μπορώ να βρώ με 50€;
Τα έβαψα και έγιναν φανταστικά! Θα σας βάλω φωτογραφίες με τη πρώτη ευκαιρία.

See you..

PPZ

Reaction score
18

Από που μπορώ να βρώ με 50€;
Απο αντιπροσωπεια.Γυρω στα 30 ευρω, μην αφηνεις διαφορους απατεωνες στα δικα μας μαγαζια και το ebay να σου παρουν παραπανω:126:

Παρε 2109692300 (Intertech A.E.), η περνα απο κει (Αφροδιτης 24, Ελληνικο)

Και ζητα ανταλλακτικο SFPAM18202K (TONEARM BLACK) αν εχεις το SL1210 (μαυρο) η SFPAM18201 (TONEARM) αν ειναι SL1200.:126:

PPZ

Reaction score
18

Λοιπον, μετα απο ολη την ιστορια με το βραχιονα, τελικα θα πρεπει να βαλω καινουργιο.Γι'αυτο δεν φταιει ο χρηστης που μου το πουλησε, αλλα ανακαλυψα κατι πολυ δυσσαρεστο - φαινεται οτι το αδυναμο σημειο στα 1200-1210 ειναι ο βραχιονας!
Οπος ειχαμε πει, ο st@r μου εδωσε ενα αλλο βραχιονα, το οποιο ειχα αποφασησει να βαλω, αλλα επιδη ηθελα να το κανω σωστα, τσεκαρα πριν το βαλω και τα δικα του ρουλεμαν για προβληματα και διαφορα.Αυτο που ανακαλυψα ηταν λιγο...απογοητευτικό :110:

Ο βραχιονας στο χερι επιαζε κανονικα, δεν κολλαγε πουθενα.Ομως τοποθετημενος προχειρα στο πικαπ ειχε ενα σημειο οπου δεν πηγενε απολυτα ομαλα, και ειπα να το διαλυσω να δω τι συμβαινει.Οπος θα δειτε και εσεις στης φωτογραφιες που τραβηξα, το προβλημα δεν ηταν στα ρουλεμαν, αλλα στην ΒΙΔΑ :112:
Η κατω βιδα ηταν "φαγωμενη", ακριβος στο σημειο που ακουμπαει τις μπιλιες του ρουλεμαν.Τοσο πολυ που ειναι στο "τσακ" να μπλοκαρει, εστω και αν τωρα ακομα ειναι αρκετα καλη.
Κοιταξτε ποιος ειναι ο λογος που ο βραχιονας κολλαει...

http://img80.imageshack.us/i/p1010374e.jpg/

http://img827.imageshack.us/i/p1010375sm.jpg/

http://img832.imageshack.us/i/p1010376l.jpg/

Η πρωτη φωτο δειχνει τις βιδες πανω/κατω , για πιο ευκολη συγκριση, δευτερη μονο την πανω (που ειναι καλη) και η τριτη την κατω βιδα, η οποια ειναι φαγωμενη.
Αυριο μου ερχεται ο καινουργιος βραχιονας, οποτε θα βαλω αυτον, και απο τους δυο παλαιους θα προσπαθησω να φτιαξω εναν καλο.Βεβαια, θα ενημερωσω για προοδο και εδω :123:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.091
Members
38.648
Νεότερο μέλος
thanos117