Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Technics SL-1200 CLUB

Αυτά πάντως που θα έρθουν Ελλάδα (η τελευταία παρτίδα) θα είναι ΜΚ5 και ΜΚ2 ασημί και μαύρα αντίστοιχα.. Άρα συνέχιζε η παραγωγή τους μέχρι πρόσφατα..
Σε καταστάσεις με τα μοντέλα, αναφέρεται πως η παραγωγή του MK 2 έχει σταματήσει από το 2002. Τώρα τι πραγματικά συμβαίνει... Από την άλλη δεν έχει σημασία. Όταν αγοράζεις σφραγισμένο είσαι εντάξει! Υπάρχει μεγάλη διεθνής τεχνική υποστήριξη στα πάντα!

:107:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Ακομα και η φιλολογια περι τελους μπορει να δουλευει σαν διαφημιστικο τρικ και να ανανεωνει το αγοραστικο ενδιαφερον.ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ.
Καποια στιγμη θα ερθει το τελος νομοτελειακα.Μεχρι τοτε ομως ........ο θρυλος θα ζει.

Reaction score
7
Επανήλθα :407:

Σήμερα ήρθε η καινούρια Ortofon 2M Blue! Λοιπόν παιδιά η παλιά τελικά εκτός από στραβή είχε και ένα κάρο προβλήματα που φαίνονται τώρα που έχω την σωστή 2M... Παραμόρφωση στις μεσαίες μηδέν! Παίζει πολύ πιο δυνατά :131:

Το σόκ συνεχίστηκε με τη σύνδεση του Musical Fidelity V-LPS που ήρθε χτές... Έχει ΜΠΑΣΟ αυτό το μαραφέτι και κρυστάλινα πρίμα.

Το δουλεύω με σταθεροποιημένο τροφοδοτικό 13,8v / 3A και όχι με αυτό που περιλαμβάνει η συσκευασία που είναι σαν φορτιστής κινητού...βασικά σε ξένα forum που διάβασα όλοι αυτό κάνουν.

Βελτιώνει τα πάντα λένε ηχητικά...εγώ προσωπικά άκουσα διαφορά στο μπάσο.

Γενικά το V-LPS έχει μια τάση να τσιτώνει λίγο τα άκρα αλλά με ωραίο τρόπο...καμία σχέση με τον άσχημο π.χ. τρόπο που θα το έκανε η επιλογή Loudness σε έναν ενισχυτή.

Το σημαντικό επίσης που έκανα είναι ότι άλλαξα και καλώδιο Interconnect στο Technics! Και αυτό γιατί διαπίστωσα ότι το δικό μου είχε το γνωστό High Capacitance Cable που αναφέρει ο KAB εδώ

Πήρα λοιπόν ένα καλώδιο από ηλεκτρονικάδικο εδώ στην Πάτρα με χοντρή θωράκιση και κάτι σαν αλουμινόχαρτο εσωτερικά. Επίσης και ο κεντρικός αγωγός είναι μονωμένος από χοντρό polyethylene όπως στη φωτογραφία στο παραπάνω Link.

Τα ενοχλητικά πρίμα σε κάποια παλιά βινύλια εξαφανίστηκαν, μειώθηκε ο θόρυβος επιφάνειας και τα τσικ τσακ από τους δίσκους ακούγονται λιγότερο αιχμηρά. Με λίγα λόγια τα πρίμα έγιναν πιο Smooth. Επίσης το χαμηλό είναι πιο ογκώδες.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν και τώρα απολαμβάνω κάτι ωραία δισκάκια που τσίμπησα σήμερα το απόγευμα :)

Να πώ και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του Ορφέα στην Πάτρα που έδειξαν κατανόηση και με εξυπηρέτησαν άμεσα!

Reaction score
1.284
ΟΟΟ Χτες το βράδυ απολάμβανα το ποτάκι μου στο Taf στο μοναστηράκι .....

Όμορφος χώρος , όμορφα πρόσωπα και υπέροχη μουσική ....

Αφού πήγαμε στο 2ο ποτάκι , και χαλαρώναμε , φτάνουν στα αυτιά μου Υπέροχες γλυκές νότες από κάποιο Jazz κομματάκι !
Στρέφω την προσοχή μου στην μουσική και ανακαλύπτω το πρώτο "τσάκ"!
ΝΑΙ έπαιζε το "δικό μας" ! Πήγα στο μπάρ , για ένα ποτήρι νερό και το είδα μόνο του να στρέφει περήφανα τον δίσκο γύρω γύρω και να γεμίζει το χώρο με μουσική....

Reaction score
29.536

Είμαστε όλοι μας κολημένοι με αυτό το ρημαδοπικάπ.:128::205::201:

Reaction score
11

ειμαι και εγω κατοχος του θρυλου....το εχω στην κατοχη μου πανω απο 12 χρονια αλλα δυστυχως ειναι ζητημα εαν εχει παιξει παραπανω απο 6-7 ωρες συνολικα....:122:λιγο τα λιγα μου βινυλλια,λιγο τοτε η επανασταση του σιντι....ειναι παροπλησμενο και το τρωει η σκονη....αν και ολοκαινουργιο!!!
μου ανοιξατε ομως την ορεξη,και θα το αναστησω συντομα!!!!
μερικες ερωτησεις παιδια.
θα χρειαστω κεφαλη-βελονα καθως αυτη που φοραει ειναι απο ενα παλαιοτερο πικαπ και ειναι πεθαμενη....
καμμια καλη και οικονομικηλυση να μοιυ προτεινετε καθως και τις ρυθμισεις που χρειαζεται ο θρυλος αυτος....?
σας ευχαριστω προκαταβολικα....

Reaction score
29.536

Βάλε μια denon dl160 , και είσαι οκ , για τις ρυθμίσεις θα τα πούμε αμα την πάρεις,υπολόγιζέ την στα 110-120 ευρώ.

Reaction score
11

Βάλε μια denon dl160 , και είσαι οκ , για τις ρυθμίσεις θα τα πούμε αμα την πάρεις,υπολόγιζέ την στα 110-120 ευρώ.
εθχαριστω για την απαντηση.ειναι μαζι κεφαλη βελονα...?
(πωπω...θελει τοσα ε....?).

Reaction score
29.536

εθχαριστω για την απαντηση.ειναι μαζι κεφαλη βελονα...?
(πωπω...θελει τοσα ε....?).

Δεν είναι ακριβή κατά γενική ομολογία, αλλά αν σου πέφτει ακριβή υπάρχουν και πιο φτηνές.

Reaction score
29.536

Ολα καλά θύμιο αλλά ,ημ χρησιμοποιείς στα βινύλιά σου αυτές τις χημικές αηδίες.
Μόνο κακό κάνουν.Ενα απλό σκούπισμα με ενα βουρτσάκι αρκεί, και όταν λερωθεί πολύ ο δίσκος τον πλένεις με νερό και σαπούνι και τον ξεβγάζεις με απεσταγμένο νερό και καθάρισες.Αυτά τα χημικά εκτός του ότι κάνουν λάσπη μαζί με την σκόνη που εχει ο δίσκος που όταν στεγνώσει γίνεται μούργα, επηρεάζουν και το βινύλιο σαν υλικό.

Reaction score
1

Μόνο κακό κάνουν.Ενα απλό σκούπισμα με ενα βουρτσάκι αρκεί, και όταν λερωθεί πολύ ο δίσκος τον πλένεις με νερό και σαπούνι και τον ξεβγάζεις με απεσταγμένο νερό και καθάρισες.Αυτά τα χημικά εκτός του ότι κάνουν λάσπη μαζί με την σκόνη που εχει ο δίσκος που όταν στεγνώσει γίνεται μούργα, επηρεάζουν και το βινύλιο σαν υλικό.
Καλημέρα Γιάννη, τα συγκεκριμένα που είδες δεν είναι για τους δίσκους! Το μαύρο μπουκαλάκι είναι καθαριστικό βελόνας της ΑΜ και το άσπρο είναι ισοπροπυλική αλκοόλη που χρησιμοποιώ μερικές φορές για τον καθαρισμό των βυσμάτων και των εισόδων- εξόδων των μηχανημάτων!

Reaction score
1.187

Μόνο κακό κάνουν.Ενα απλό σκούπισμα με ενα βουρτσάκι αρκεί, και όταν λερωθεί πολύ ο δίσκος τον πλένεις με νερό και σαπούνι και τον ξεβγάζεις με απεσταγμένο νερό και καθάρισες.
Ναι, αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Το μπιτόνι με το απεσταγμένο νερό το τελειώνω εγώ πριν να προλάβει να το βάλει στο ατμοσίδερο η γυναίκα μου!!! :138:

Reaction score
29.536

Εχω πάθει την σύφιλλη της αρκούδας .
Εγραφα μισή ώρα και χάθηκαν ολα. γμτ γμτ γμτ.
Ελεγα οτι άλλαξα κεφαλή και έβαλα την 160 , με το πλακάκι του πικάπ και πήρα άλλο ηχο.
Παιδιά επειδή εχω σκυλοτσαντιστεί δοκιμάστε το να δείτε άλλο ηχο.
Η διαφορά είναι τεράστια. Εγω το έβαλλα χτες( το πλακάκι) και έβαλλα΄την κεφαλή πάνω σήμερα , ε, έπαθα σοκ. το πως παίζει αυτή η κεφαλή στο sl με το πλακάκι της technics απλά δεν περιγράφεται.Μιλάμε για μοναδικό ήχο απο το ιδιο πικάπ με μόνη αλλαγή το πλακάκι , στο shell.
Kαι λίγα τεχνικά
Το shell είναι universal technics 7,5 gr.
Η κεφαλή είναι universal denon dl 160 4,8 gr.
Ο βραχίονας δουλεύει με κεφαλές βάρους 6gr -11gr.
ΑΡΑ ΛΟΙΠΌΝ θέλουμε το πλακάκι του sl που αυξάμει το βάρος (ενεργό) του βραχίονα.
Το βάζουμε στο headshell ξαναρυθμίζουμε και voila, έτοιμοι.
Φυσικά λόγω του ύψους του πλακακίου περίπου 1,1mm το βάζουμε και αυτό στον υπολογισμό του ύψους του βραχίονα.
Το δικό μου λοιπόν θέλει 17.6 mm > η κεφαλή 2,5 + 1mm το πλακάκι 3,5 , +1mm το ματ 4,5 και κάτι ψηλά δλδ 4,7 περίπου για την 160 με το πλακάκι της technics και το ματ.
Μετά απο αυτό ξανατσεκάρετε την ρύθμιση της κεφαλής με protractor, και σιγουρευτείτε οτι είναι εντάξει , σας υπόσχομαι πως αυτό που θα ακούσετε να μην εχει καμία σχέση με αυτό που ακούγατε πριν.
Δοκιμάστε το όσοι έχετε dl 160. Θα πάθετε.
Η κεφαλή με αυτόν τον βραχίονα δεν παίζει αλλιώς. Λόγω του ότι είναι βλαμένος ο βραχίονας .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef