Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
0
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

το εχω με το κολητηρι γι αυτο ρωταω. το εχω ανοιξει ηδη και εχω αφαιρεσει τα παλια καλωδια.εχει μια μικρη πλακετα που εινα κολλημενα .
υπαρχει καμια καλη και προσιτη προταση? το λεω γιατι βρηκα κατι εξωφρενικες τιμες!!!

Reaction score
169

Ο Μάνος έχει δίκιο για την ψιλοδουλειά αν επιλέξεις να κρατήσεις την πλακετούλα και να ανακαλωδιώσεις το βραχίωνα.

Aν θέλεις να αλλάξεις μόνο το κομμάτι από την πλακέτα και μετά, το πράμα είναι αρκετά εύκολο αν έχεις κάποια άνεση με το κολητήρι

'

Αλλά μιας και το κάνεις που το κάνεις, θα μπορούσες να καταργήσεις τελείως την πλακέτα και να περάσεις κανα μέτρο θωρακισμένο litz cardas ένα κομμάτι απ το headshell μέχρι τα RCA.
Και δεν χρειάζεται καν να το ξαναπεράσεις μέσα από το μηχανισμό. Το περνάς μέσα από το βραχίωνα το βγάζεις από την πάνω μεριά εκεί που τελειώνει ο βραχίωνας και κατευθείαν προς το phono, αρκεί να προσέξεις να έχει μπόσικο να μη ενοχλεί την κίνηση του βραχίωνα.
Και προσέχεις μόνο να γειώσεις σωστά το σώμα του βραχίωνα. Και προφανώς η θωράκιση όχι μέσα στο βραχίωνα, αλλά λίγο μετά το τέλος του ώστε να μην εμποδίζει την κίνηση

Reaction score
0

παιδια με συγχωρειται! εγω φταιω που δεν διευκρινησα. εχουν κοπει τα rca που ειναι απο την πλακετα και μετα.το οποιο θεωρω πως ειναι αρκετα ευκολο να παρεις 2 καλωδιακια και να τα κολησεις.δεν εχουν κατασταφει αυτα που ειναι μεσα στον βραχιονα. επομενως ρωταω αν εχετε καμια προσυτη και καλη λυση για 2 ρσα και μια γιωση .!!

Reaction score
169

OK απλά τέτοιες φάσεις είναι ευκαιρείες να το πάς στο επόμενο επίπεδο...

Εγώ θά βαζα είτε κάτι σε θωρακισμένο belden, είτε κάτι σε STP cat5

Reaction score
0

τι εννοεις να παω στο επομενο επιπεδο?και γιατι το θεωρεις ευκαιρια? εσυ δηλαδη προτινεις να αφερεσω τα καλωδια μεσα απο τον βραχυονα και να καταργησω την πλακετα? το φοβαμαι να το κανω αυτο!!μονο που βλεπω αυτα τα καλωδιακια που ειναι μεσα στον βραχυονα φοβαμαι οτι και με τον βλεμα μου θα κοπουν

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Η πιό φθηνή λύση είνα να πάρεις ένα τελειωμένο RCA stereo να κόψεις την μιά άκρη και να κολλήσεις προσέχοντας τα χρώματα
Κοκκινο-ασπρο σήματα,πράσινο μπλέ γειώσεις.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

τι εννοεις να παω στο επομενο επιπεδο?και γιατι το θεωρεις ευκαιρια? εσυ δηλαδη προτινεις να αφερεσω τα καλωδια μεσα απο τον βραχυονα και να καταργησω την πλακετα? το φοβαμαι να το κανω αυτο!!μονο που βλεπω αυτα τα καλωδιακια που ειναι μεσα στον βραχυονα φοβαμαι οτι και με τον βλεμα μου θα κοπουν
Και καλά κάνεις .Είναι υπερβολή η ανακαλωδίωση .Μάλλον δεν θα προσφέρει τίποτα

Reaction score
25
Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

παιδια με συγχωρειται! εγω φταιω που δεν διευκρινησα. εχουν κοπει τα rca που ειναι απο την πλακετα και μετα.το οποιο θεωρω πως ειναι αρκετα ευκολο να παρεις 2 καλωδιακια και να τα κολησεις.δεν εχουν κατασταφει αυτα που ειναι μεσα στον βραχιονα. επομενως ρωταω αν εχετε καμια προσυτη και καλη λυση για 2 ρσα και μια γιωση .!!
Να ένα ωραίο σετάκι:
http://www.ebay.ie/itm/300841257879...sch/i.html?_from=R40&_nkw=300841257879&_rdc=1

ryk

Reaction score
925

Να ρωτήσω και γω: τα pF της χωρητικότητας του καλώδιου πως τα μετράμε? Mεταξύ σήματος-γείωσης του κάθε κλώνου ή μεταξύ σήματος-σήματος (και γείωσης-γείωσης) των 2 κλώνων? Πρέπει να βγάλουμε την κεφαλή/ να είναι κλειστό το πικάπ/ να ξεκολλήσουμε τα καλώδια RCA/ μολογάτε!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.774

Να ρωτήσω και γω: τα pF της χωρητικότητας του καλώδιου πως τα μετράμε? Mεταξύ σήματος-γείωσης του κάθε κλώνου ή μεταξύ σήματος-σήματος (και γείωσης-γείωσης) των 2 κλώνων? Πρέπει να βγάλουμε την κεφαλή/ να είναι κλειστό το πικάπ/ να ξεκολλήσουμε τα καλώδια RCA/ μολογάτε!
μεταξύ του κάθε καλωδίου σήματος και της γης, όπως και μεταξύ των δύο καλωδίων σήματος.

προσωπικά, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ένα από τα κάτωθι:

1. Belden 1696A
2. Mogami 3173

προσωπικά χρησιμοποίησα το δεύτερο. αν θες, κάνε τον κόπο να διαβάσεις τα χαρακτηριστικά των εν λόγω καλωδίων, θα πάθεις τε-τα-κέ, είναι εντελώς απίστευτα τα χαρακτηριστικά τους, μπράβο στις μεγάλες αυτές φίρμες! ακόμα και η κόλληση στο βύσμα που θα βάλεις μπορεί να έχει περισσότερη χωρητικότητα από αυτή του καλωδίου...

φυσικά, αμφότερα τα άνωθεν καλώδια είναι προδιαγραφών για AES/EBU. Κατά την άποψή μου, και όπως λένε στα ξενόγλωσσα φόρουμ IMNSHO, είναι ιδανικά καλώδια για phono, όπως και για interconnect.

Αν δεν έχεις διάθεση να ασχοληθείς με καλωδίωση για XLR, μια απλή και επίσης απολύτως κορυφαία λύση είναι το γνωστό και μη εξαιρετέο τέρας που ακούει στον τύπο Belden 1694A. Είναι ομοαξονικό, με κατεύθυνση προδιαγραφών για χρήση σε ψηφιακό σήμα. Σα τα προηγούμενα καλώδια δηλαδή, δεν αλλάζει τίποτα.

Reaction score
8.905

Εάν δεν χρησιμοποιήσεις XLR η άποψη μου είναι να μην τα αλλάξεις, γιατί απλά είναι χαμηλής χωρητικότητας και όχι ευτελούς όπως πιστεύουν αρκετοί, σε κάποια μοντέλα της μάλιστα χρησιμοποιεί καλωδίωση από την Hitachi!

Reaction score
8.905

Και καλά κάνεις .Είναι υπερβολή η ανακαλωδίωση .Μάλλον δεν θα προσφέρει τίποτα
Καλά τα λέει ο Παππούς...

Όπως και ο βραχίωνας της είναι σωστά μετρημένος και με μόλις 7mg σε τριβή στους άξονες, όταν άλλες εταιρίες ντρέπονται να παρουσιάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Και μην ξεχνάμε ότι ο βραχίωνας κατάγεται από την μεγάλη ιστορική οικογένεια σειράς EPA-100,500 κλπ. Το μόνο που πρέπει να κάνεις να φορέσεις μια σωστή κεφαλή επάνω και κάτω από τα πόδια στήριξης κόψε 4 στρογγυλά χοντρά πιατάκια από σορμποθάνη (για περαιτέρω απόσβεση) η αυτά τα πλακάτ του χόκεϊ. Για εξειδικευμένους με εμπειρία ντιούηδες αυτό... γέμισε τον σωλήνα του βραχίωνα με υλικό ειδικό τύπου βαμβάκι. Όλα τα υπόλοιπα είναι ξόδεμα χρημάτων και εφέ.

Reaction score
1.815

Καλά τα λέει ο Παππούς...

Όπως και ο βραχίωνας της είναι σωστά μετρημένος και με μόλις 7mg σε τριβή στους άξονες, όταν άλλες εταιρίες ντρέπονται να παρουσιάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Και μην ξεχνάμε ότι ο βραχίωνας κατάγεται από την μεγάλη ιστορική οικογένεια σειράς EPA-100,500 κλπ. Το μόνο που πρέπει να κάνεις να φορέσεις μια σωστή κεφαλή επάνω και κάτω από τα πόδια στήριξης κόψε 4 στρογγυλά χοντρά πιατάκια από σορμποθάνη (για περαιτέρω απόσβεση) η αυτά τα πλακάτ του χόκεϊ. Για εξειδικευμένους με εμπειρία ντιούηδες αυτό... γέμισε τον σωλήνα του βραχίωνα με υλικό ειδικό τύπου βαμβάκι. Όλα τα υπόλοιπα είναι ξόδεμα χρημάτων και εφέ.
Ουφ!
Τελικά δεν είναι μόνο ο Ζιζίκος που δεν αντέχει τα ορθογραφικά...:138:
...αλλά για το "μπαμπακόλιασμα" του βραχίονα, respect βρε θηρείο!!!!!!! :444::622:

Reaction score
8.905

Αυτά έχει όταν εμπιστεύεσαι αυτόματους ορθογράφους από βαρεμάρα... Βρούτε!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Στη δημοτικιά γράφεται με Ο
Κάνοντας τέτχιες διόρθωσες φανερώνετε την ηλικία σας. :114:

Reaction score
29.517

Εχω την εντύπωση οτι , ήταν ο βραχίων , η κάτι τέτοιο , αλλά στην αιτιατική ήταν στον βραχίονα.Δεν είμαι σίγουρος.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Εχω την εντύπωση οτι , ήταν ο βραχίων , η κάτι τέτοιο , αλλά στην αιτιατική ήταν στον βραχίονα.Δεν είμαι σίγουρος.
Ο λέων , του λέοντος , τον λέοντα .............οκ είμαι και γω κάποιας ηλικίας :116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo