Tesla

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.423
Φρέσκο test εμβέλειας. Το γνωστό από Νορβηγία.

Πρώτη στήλη WLTP, δεύτερη εμβέλεια που επετεύχθη, τρίτη +-%.

1000027022.jpg

My take: Tesla Model 3 LR RWD Rules. 730χλμ με 45.000€. Full extra, και το μοναδικό έτοιμο για αυτόνομη οδήγηση. Και το Model Y πολύ καλό αλλά +8.000€ (είναι και το AWD βέβαια).

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.633
Η καλύτερη επίδοση ανήκει στο τελευταίο της λίστας, στο λούσιντ. 😎

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.423
Μεγαλύτερη απόσταση ναι. Αλλά α) μικρότερη από την αναμενόμενη, και β) πόσο έχει 😁

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
89.167
Έχω μια απορία.
Αν αύριο βγει στην δημοσιότητα ότι ο Ola Källenius είναι οπαδός του AfD, δε θα πάρεις την CLA;
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι ψηφίζει ο καθένας τους. Το πρόβλημα είναι όταν κάνουν ενεργή πολιτική παρέμβαση και κυρίως ανοιχτή χρηματοδότηση.
Επίσης δεν με ενοχλούν καθόλου όσοι δίνουν χρήματα σε όλα τα κόμματα για να τα έχουν καλά με όλους. Ούτε όσοι δίνουν χρήματα και υποστηρίζουν οποιοδήποτε κόμμα του δημοκρατικού τόξου, και ας είναι πολιτικοί μου αντίπαλοι.
Οπότε, για την αρχική σου ερώτηση: εάν ο όποιος μεγαλομέτοχος-CEO μιας εταιρίας βγει ανοιχτά ως οπαδός και χρηματοδότης φασιστικών κομμάτων, το προϊόν του τρώει άκυρο από εμένα.
Αν απλώς μάθω ότι τους ψηφίζει, δεν με απασχολεί.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.633
Έχω μια απορία.
Αν αύριο βγει στην δημοσιότητα ότι ο Ola Källenius είναι οπαδός του AfD, δε θα πάρεις την CLA;
Τι ψάχνεις τώρα...😁😜😂🤣

Όλοι αυτοι που υποστηρίζει ο Ντιμιφούτ (Καλας, Φον Ντερ Λούγκεν, Μερτς) είναι όλοι φασίστες, με πατέρα, παππού και όλη την οικογένεια στα Ες Ες, ιστορικά γεγονότα λέμε. Του Μέρτς με υπογραφή και απόλυτη εμπιστοσύνη απ' τον ίδιο το Χίτλερ.

Υποστηρίζει την άρεια φυλή λέμε.
Τους Γερμανούς, που εφηύραν τον φασισμό, τους γνήσιους φασίστες, τους αληθινούς.

Με τα σκάνδαλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να μην έχουν ξεπεραστεί από καμία άλλη, οι πρωταθλητές στο παπατζηλίκι και στο ψέμα.

Ο Νοτιοαφρικανός Έλον με τους ινδούς, Κινέζους, κλπ σε σημαντικά πόστα στις φίρμες του είναι δήθεν φασίστας, και ο γνωστός χαιρετισμός ήταν δήθεν φασιστικός, παραμύθια της Χαλιμάς.

Dimifoot

Editor
Reaction score
89.167
Δεν είναι μόνο ο χαιρετισμός, μην στρουθοκαμηλίζουμε

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.416
Έλα μου ντε, μην τεντώσει κανείς τη χέρα του και τη σηκώσει πάνω από 90 μοίρες, που μπορεί να είναι και ορθοπαιεδικό το πρόβλημα, τον αρχίζουμε αμέσως φασίστας και φασίστας

Reaction score
22.368
Έλα μου ντε, μην τεντώσει κανείς τη χέρα του και τη σηκώσει πάνω από 90 μοίρες, που μπορεί να είναι και ορθοπαιεδικό το πρόβλημα, τον αρχίζουμε αμέσως φασίστας και φασίστας

Παλιό αλλά καλό. :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.633
και κυρίως ανοιχτή χρηματοδότηση
Αν υπονοείται χρηματοδότηση του AfD από τον Έλον, αυτό είναι παπατζηλίκι. 🤣😁😜

Μεταφέρω από ΑΙ:

Υπήρξαν αναφορές για σκάνδαλα που σχετίζονται με παράνομες χρηματοδοτήσεις, με κυριότερο αυτό του δισεκατομμυριούχου Χένινγκ Κόνλε (Henning Conle).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όπως του Der Spiegel και της Der Standard, ο Κόνλε φέρεται να εμπλέκεται σε δωρεά 2,35 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του «αχυράνθρωπου» Γκέρχαρντ Ντίνγκλερ, πρώην στελέχους του αυστριακού FPÖ, για διαφημιστική καμπάνια του AfD πριν τις εκλογές του 2025. Αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη δωρεά που έχει λάβει ποτέ το κόμμα. Οι αυστριακές και γερμανικές αρχές διερευνούν την υπόθεση για πιθανό ξέπλυμα χρήματος και κρυφή χρηματοδότηση, καθώς οι δωρεές μέσω μεσαζόντων απαγορεύονται στη Γερμανία.

Ο Κόνλε είχε εμπλακεί και παλαιότερα, το 2017, σε παράνομη δωρεά 150.000 ελβετικών φράγκων, με αποτέλεσμα πρόστιμο 396.016 ευρώ για το AfD.

Επιπλέον, η Άλις Βάιντελ, συμπρόεδρος του AfD, έχει αναφέρει ότι θα καλωσόριζε τη συμμετοχή επιτυχημένων επιχειρηματιών όπως οι Έλον Μασκ, Πίτερ Τιλ ή Τέο Μιούλερ σε μια κυβέρνηση, αλλά δεν υπάρχει απόδειξη ότι αυτοί έκαναν δωρεές στο AfD.

Άλλοι επιχειρηματίες, όπως ο Χανς Κρίστιαν Λίμερ και ο Χένινγκ Τσοτς, έχουν συνδεθεί με το AfD, αλλά οι δωρεές τους είναι μικρές (κάτω των 50.000 ευρώ).

Οι μικρές δωρεές στο AfD είναι συχνά ανώνυμες ή μέσω μεσαζόντων, καθώς η γερμανική νομοθεσία απαιτεί δημοσιοποίηση μόνο για δωρεές άνω των 10.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, εάν είχε γίνει χρηματοδότηση στο AfD από τον Έλον Μάσκ ή οποιονδήποτε άλλον επιχειρηματία, πολιτικό, ή οποιονδήποτε, θα είχε δημοσιοποιηθεί επίσημα, εφόσον αυτή ξεπερνούσε το ποσό των 10.000 ευρώ, καθώς αυτό απαιτείται από την ισχύουσα γερμανική νομοθεσία.

ΥΓ. Έκανα και deep search με αρκετό χρόνο ανάλυσης και άπειρες σελίδες στο ίντερνετ.

Το αποτέλεσμα είναι ίδιο.

Με βάση την έρευνα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Έλον Μάσκ χρηματοδότησε το AfD.

Πίπες. 🤣😁😂😜

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
89.167
Αν υπονοείται χρηματοδότηση του AfD από τον Έλον, αυτό είναι παπατζηλίκι
Δεν γνωρίζουμε αν έδωσε χρήματα. Έκανε όμως προπαγάνδα υπέρ του AFD.
Πιθανόν να έδωσε (ή να προσπάθησε να δώσει) χρήματα στο Reform UK αλλά άλλαξαν το νομοθετικό πλαίσιο εκεί, και έδωσε πολλά χρήματα ,ακόμα και για εξαγορά ψήφων στο ολοκληρωτικό καθεστώς των ΗΠΑ (μόνο εκεί, όχι και στους δύο όπως κάνουν όλοι οι επιχειρηματίες)
Όλα αυτά βέβαια πλέον δεν έχουν σημασία.
Σημασία έχει να αρχίσετε να κάνετε προπόνηση για κωλοτούμπες, γιατί φαίνεται να τελειώνει το ειδύλλιο με τον Τραμπ, και εσείς οι πιστοί θα πρέπει να ανακαλέσετε όλα όσα γράφατε τόσο καιρό για το πόσο καταπληκτικός είναι ο Τραμπ. Τώρα θα λέτε πως είναι άχρηστος ο σερίφης.
Από τον Νοέμβριο τα λέω…

θα γίνει καμιά στραβή και θα τα σπάσει ο θεός ο Έλον με τον Τραμπ και μετά θα πρέπει να σβήνεις 200 ποσταρίσματα για την κωλοτούμπα :roflmao:
Ξεκινήστε σιγά σιγά. Άντε. :lolsign: 8-)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.416
Πείτε μου τώρα ότι οι γιατροί θα έχουν μεταξύ τους τη μοίρα Τραμπ και Ιλον

Dimifoot

Editor
Reaction score
89.167
Σήμερα δεν είναι μέρα για να ασχοληθώ με την μονταζιέρα σου. Σε συμβουλεύω να διαβάζεις ολόκληρα τα κείμενα μου, όχι μόνο μια σειρά, μπας και μάθεις μπαλίτσα.
Σήμερα είναι η μέρα να πάμε στο άλλο θρεντ, του Έλον, για να συζητήσουμε ωραία ωραία πως ήρθαν όλα εκεί που έλεγα από την αρχή. Πως θα αρχίσετε όλοι οι πιστοί τις κωλοτούμπες. Πως όλα αυτά που μας κάνατε τσουρέκια τόσους μήνες αποδείχτηκαν μπούρδες. Πως φάνηκε πως ο Έλον είναι άσχετος από πολιτική και έκανε μεγάλη μλκια που έμπλεξε και χρηματοδότησε (ε ναι) το φασισταριό του Τραμπ. Και πως έκανε τεράστια ζημιά στην εταιρεία του.
Μάθε μπαλίτσα φαλακρέ.
Δεν ξέρω ποιος είναι πιο άσχετος από πολιτική. Εσύ ή ο Έλον;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.633
Όπως ήδη έχουμε πει και συμφώνησες, είναι πολύ υψηλό το κόστος του Λίζινγκ για τα Τέσλα, δεν σε συμφέρει οικονομικά να κάνεις Λίζινγκ Τέσλα, οπότε προτιμότερες και οικονομικότερες είναι πολλές άλλες επιλογές.

Μόνο με αγορά (cash) συμφέρει Τέσλα, και συ δεν πας για αγορά με cash στο χέρι.

Ιάπωνες και Γερμανοί, κάνουν σπέσιαλ ντιλς στα Λίζινγκ, για να καταλαμβάνουν αυτές τις σημαντικές αγορές, κάτι που δε κάνει η Τέσλα, κι ως εκ τούτου έχει ασύμφορο κόστος Λίζινγκ.

Θυμάμαι είχα κάνει Λίζινγκ το Yaris το υβριδικό, με 160€ το μήνα και μικρή προκαταβολή. Ήταν αστείο το ποσό, και ρώτησα πώς σκατά το καταφέρνουν, μου είπαν το και το, είναι αγορές σε "άλλες τιμές", φυσικά σε μεγάλες ποσότητες.

Αυτά η Τέσλα δε τα κάνει, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.496
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$