Test drive off topics

Reaction score
2.427
χμμμ προσεσινγκ ... χριτς χρουτς μπλιτσς μπλοτς ---- εεεε οχι
Προσωπικα δεν γνωριζω ουτε εναν δικυκλιστη που να μην οδηγει και αυτοκινητο.
Και απο τους αυτοκινητιστες που γνωριζω ουτε ο ενας στους πεντε δεν οδηγει μηχανη τουλαχιστον συστηματικα και πολλοι απο αυτους δεν εχουν καβαλησει ποτε στη ζωη τους μηχανη η μηχανακι.

Reaction score
30.222
Εχοντας κλείσει 3 δεκαετίες ως οδηγός μηχανής , και περίπου το ίδιο , ή λίγο παραπάνω ως οδηγός αυτοκινήτου, τα τελευταία χρόνια παρατηρώ έναν σατραπισμό εκ μέρους δικυκλιστών προς όλους τους άλλους οδηγούς στο δρόμο. Είτε μοτοσυκλετών είτε αυτοκινήτων. Διάφοροι ντελιβεράδες που κορνάρουν ακόμα και επάνω στα πεζοδρόμια και οδηγούν ηλιθιωδώς επικίνδυνα , αλλάζοντας λωρίδα συνεχώς χωρίς φλάς εννοείται και φρενάροντας πάντα τελευταία στιγμή και χωρίς λάμπα στοπ. Εχω κάνει ακροβατικά με το vtr για να τους αποφύγω πολλές φορές. Διάφοροι γρήγοροι με τα διάφορα γρήγορα σκούτερ που θεωρούν ότι ο δρόμος ανήκει μόνο σε αυτούς που είναι χεράδες και στο μπουρδ@λοσκούτερ τους που πάει σαν τον άνεμο. Επίσης κάνουν ότι τους καπνίσει , ανά πάσα στιγμή και είναι εντελώς απρόβλεπτοι. Ενας έπεσε επάνω μου γιατί δεν του βγήκε σ σφήνα με το ρημάδι του και μου ζητούσε και τα ρέστα , ήρθε από τέρμα δεξιά στην εθνική να μπεί μπροστά μου να με κλείσει για να στρίψει αριστερά στην καβάλας και επειδή δεν τσαρούχωσα φρένα για να του αφήσω χώρο που ούτως ή άλλως υπήρχε έπεσε επάνω μου . Δεν πέσαμε αλλά μία γκέλα την κάναμε.
Γενικά διακρίνω μία άκρατη επιθετικότητα από πολλούς δικυκλιστές που δεν δικαιολογείται.
Να μην μιλήσω για τους δήθεν μηχανόβιους που μόνο κατ ευφημισμό είναι αφού είναι γνήσιοι αυτοκινητόβιοι και οδηγούν κάποιο παπί ή κάποιο ρημαδοσκούτερ μόνο και μόνο για να κάνουν γρ'ηγορα. Και από οδηγική παιδεία φυσικά μηδέν. Τελευταίους αφήνω τους BMWάκηδες με τα κοστούμια τα σκαρπίνια και το κινητό στο χέρι σχεδόν πάντα. Οι πιο προηγμένοι έχουν και βάσεις κινητού για να βλέπουν την διαδρομή στο κινητό μην τυχόν και χάσουν την Βουκουρεστίου.

Τι είναι ρε παιδιά αυτό το πράγμα με τα κινητά? όλοι έχουν πάθει αμοκ με τα κινητά και οδηγούν σχεδόν συνέχεια έχοντας ένα κινητό στο χέρι ή στο αυτί. Και μηχανόβιοι και αυτοκινητόβιοι . Δεν έχω καβαλήσει ποτέ μηχανή και να έχω το κινητό στο αυτί. Ούτε καν bluetooth , δεν χωράει μέσα από το κράνος. Στο αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ πάντα το Bluetooth και μόνο αυτό , αν είναι να απαντήσω σε κλήση. Αν είναι να κάνω εγώ κλήση δεξιά και με το bluetooth μόνο και το κινητό ευθεία μπροστά για να βλέπω τι γίνεται μπροστά μου.

Reaction score
12.021
Τί σας φταίνε Κώστα και Γιάννη οι BMWδάκηδες; :D
Μη μας τσουβαλιάζετε. Εγώ συμπαθώ τους BMWδάκηδες.

Reaction score
30.222
Μιλάμε για τους BMWάκηδες τους μηχανόβιους Πέτρο . Όχι τους αυτοκινητόβιους. Αν και κι αυτοί , αν κρίνω από έναν φίλο μου , έχουν τον αμανέ πολύ ψηλά.
Εσύ φυσικά εξαιρείσαι γιατί είσαι καλό παιδί και μέλος του AV SITE.GR.

Reaction score
26.152
Ktmbill πρέπει να ορίσουμε πρώτα κάτι απλό.

Το filtering είναι νόμιμο ή όχι και υπό ποιες συνθηκες.

Αν συμφωνούμε σε αυτό όλα τα άλλα έρχονται.
Δηλαδή αν μου πεις ότι είναι φυσιολογικό να περνάς με 80 ανάμεσα από δύο όχημα που κινούνται με 30 έχουμε πρόβλημα και κυρίως εσύ γιατί οι συνεπείες μιας σύγκρουσης είναι πολύ σοβαρότερες για τον δικυκλιστη.

Καλώς ή κακώς οι δρόμοι και οι κώδικες είναι προσανατολισμενοι 90% στη χρήση αυτοκινήτου και γενικά 4+ τροχου
Επιπλέον ακόμα και στη χώρα μας τα αυτοκίνητα είναι πολλαπλάσια από τα μηχανάκια.
Επίσης θεωρείται και είναι πιο ασφαλές να είσαι μέσα σε αυτοκίνητο πάρα πάνω σε μηχανή άρα μπορείς να έχεις απαίτηση από τον οδηγό του αυτοκινήτου να κοιτάει καθρέπτες αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορείς να έχεις απαιτησή να καβαλήσει μηχανή.

Το αντίθετο όμως ναι, γιατί αν σαν δικυκλιστης έχεις άγνοια το τι μπορεί να δει ο οδηγός του αυτοκινήτου και τι λαθη μπορεί να κάνει τότε παίζεις με την τύχη σου.

Εσύ μπορεί να μην ξεκίνησες με τη λογική να καβαλησεις τη μηχανή σαν το παλικάρι στο βιντεακι αλλά αν δεν καταλάβεις τι βλέπει ο οδηγός τότε δεν έχεις καμία ελπίδα.

Γιατί μπορεί να λέμε ότι οι περισσότεροι πήραν το δίπλωμα νύχτα αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αλλάξει. Ατομικά ο καθένας οφείλει να γίνει πιο προσεκτικός και να σκέφτεται τον άλλο , μπας και τη γλυτώσει.

Και αφήνω έξω τους καφρους δικυκλιστες που είναι πολλοί και δεν σέβονται τίποτα.
Αυτοί που όχι μόνο καβαλάνε χωρίς αύριο (10 αλλαγές λωρίδας σε 150 μέτρα με 50+ στην κίνηση ) αλλά είνα και έτοιμοι για καυγά άμα δεν τους κάτσει το πέρασμα από δεξιά την ώρα που ο μπροστινός έχει βγάλει φλας για την κάνει δεξιά.
Όχι αυτούς δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να τους προσέχει.

Reaction score
62
Ktmbill πρέπει να ορίσουμε πρώτα κάτι απλό.

Το filtering είναι νόμιμο ή όχι και υπό ποιες συνθηκες.

Αν συμφωνούμε σε αυτό όλα τα άλλα έρχονται.
Δηλαδή αν μου πεις ότι είναι φυσιολογικό να περνάς με 80 ανάμεσα από δύο όχημα που κινούνται με 30 έχουμε πρόβλημα και κυρίως εσύ γιατί οι συνεπείες μιας σύγκρουσης είναι πολύ σοβαρότερες για τον δικυκλιστη.

Καλώς ή κακώς οι δρόμοι και οι κώδικες είναι προσανατολισμενοι 90% στη χρήση αυτοκινήτου και γενικά 4+ τροχου
Επιπλέον ακόμα και στη χώρα μας τα αυτοκίνητα είναι πολλαπλάσια από τα μηχανάκια.
Επίσης θεωρείται και είναι πιο ασφαλές να είσαι μέσα σε αυτοκίνητο πάρα πάνω σε μηχανή άρα μπορείς να έχεις απαίτηση από τον οδηγό του αυτοκινήτου να κοιτάει καθρέπτες αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορείς να έχεις απαιτησή να καβαλήσει μηχανή.

Το αντίθετο όμως ναι, γιατί αν σαν δικυκλιστης έχεις άγνοια το τι μπορεί να δει ο οδηγός του αυτοκινήτου και τι λαθη μπορεί να κάνει τότε παίζεις με την τύχη σου.

Εσύ μπορεί να μην ξεκίνησες με τη λογική να καβαλησεις τη μηχανή σαν το παλικάρι στο βιντεακι αλλά αν δεν καταλάβεις τι βλέπει ο οδηγός τότε δεν έχεις καμία ελπίδα.

Γιατί μπορεί να λέμε ότι οι περισσότεροι πήραν το δίπλωμα νύχτα αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αλλάξει. Ατομικά ο καθένας οφείλει να γίνει πιο προσεκτικός και να σκέφτεται τον άλλο , μπας και τη γλυτώσει.

Και αφήνω έξω τους καφρους δικυκλιστες που είναι πολλοί και δεν σέβονται τίποτα.
Αυτοί που όχι μόνο καβαλάνε χωρίς αύριο (10 αλλαγές λωρίδας σε 150 μέτρα με 50+ στην κίνηση ) αλλά είνα και έτοιμοι για καυγά άμα δεν τους κάτσει το πέρασμα από δεξιά την ώρα που ο μπροστινός έχει βγάλει φλας για την κάνει δεξιά.
Όχι αυτούς δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να τους προσέχει.
Να υποθεσω οτι δεν εχεις "καβαλησει" ποτε μηχανακι μαλλον ετσι εξηγειται αυτη η αγνοια ,μισος,ρατσισμος που εκφραζεις μεσα απο το μνμ σου κ ελπιζω να μην το μεταφερεις κ αλλου. Να το θεσω λοιπον αλλιως ο μηχανοβιος που για διαφορους λογους θα παρει αυτοκινητο θα ειναι πιο προσεκτικος οδηγος κ απεναντι στους αλλους ιχηδες αλλα κ στους μηχανοβιους γιατι θα το εχει ζησει το θεμα απο μεσα, ο αυτοκινητακιας(δεν ειναι οτι δεν βλεπει,εχει μαθει να μην βλεπειοντως καλυμμενος απο μια μαζα λαμαρινες νοιωθει ασφαλης) που θα παρει μηχανη θα βγει στον δρομο με το υφακι που περιγραφεις παραπανω κ οποιον παρει ο χαρος.Λυπαμαι που διαβαζω τετοιες αντιληψεις αλλα οπως λεει κ η Melina "To αυτοκινητα ειναι φονικο οπλο. Οπλιζειι οταν μπει το ΒΛΗΜΑ μεσα!!!!!
Υ 1) Επειδη σας "αρεσε" το βιντεακι θα ανεβασω κ το Athens by the day .........

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Μηχανες καβαλαω αλλα αυτα τα βιντεακια δεν τα γουσταρα ποτε.

Οπως δε γουσταρα ποτε τις "ινδιανικες" σε ιτεες, επιδαυρους, μπραλους, πεντελες κλπ...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.567
Γιατί; Ωραίες είναι αυτές οι βόλτες.
Άλλο 3-4 άτομα και άλλο...
>:(>:(

η μηχανή =ελευθερία κίνησης...που την βλέπεις αυτή παραπάνω...σαν κάγκελα με ρόδες είναι όλοι τους...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork