TO TELOS TOY HD-DVD...H WARNER ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ BLU-RAY!!!

Reaction score
14
Η Toshiba έχει κάνει μια από τιε πιο ολοκληρωμένες παρουσιάσεις νέου φορμάτ ever..
Πάρα πολλοί για λόγους που δεν χωράνε λογική βέβαια ή απλά μπαίνουν σε παιδικές συμπεριφορές , φανατίζονται στο πλευρό του ενός φορμάτ ή του άλλου.. Στην Αμερική το θέμα έχει γίνει γελοίο τουλάχιστον..

Εγώ από τη μεριά μου ξέρω πως ότι χρώμα και να έχει το νέο μετά το dvd format θα έπρεπε να μην έχει τα λάθη του..
Και αυτό θα ήταν ένα φορμάτ με σταθερότητα στην ποιότητα από την πρώτη μέρα , με χαμηλό κόστος απόκτησης και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ region free..

Όταν κάποιος χαίρεται για την ενδεχόμενη επικράτηση του blu ray και για τις ταινίες που ΔΕΝ θα βλέπει νωρίς και ΔΕΝ θα μπορεί να τις αγοράσει άμα γουστάρει από Αμερική στη μισή τιμή θα πρέπει ή να μην αγοράζει ταινίες ή να είναι εγκεφαλικά προβληματικός ή να έχει δώσει 1500 ευρώ για entry level player και να λυπάται τα χρήματά του..

Και στις τρεις περιπτώσεις θα έπρεπε να μιλάει λιγότερο..

Τα bluray που έχω πλεον είναι κοντά σε αριθμό στα hd-dvd και ποιοτικά το ένα είναι καλύτερο από το άλλο...Έχει το σύστημα φτάσει στην κορυφή του.. Δεν έχω δεί όμως και καλύτερη εικόνα όμως από το hd-dvd παρότι θα έπρεπε λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας..ελπίζω να γίνει σύντομα και να μην κολλήσει λόγω επικράτησης..

Θα ήθελα επίσης να παραμείνουν και τα δύο όχι μόνο για ποιοτικό ανταγωνισμό αλλά και για λόγους οικονομικούς..

Το τελευταίο τρίμηνο έχω επωφεληθεί από αγορές 2 για 1 ή 3 για 2 bluray/hddvd και μιλάμε ότι και αυτά που πληρώνεις είναι σε τιμές εξευτελιστικές των 15 -17 δολλαρίων.. Δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις 3 ταινίες σε bluray για 34 δολλάρια...

Αυτό θα πάψει οριστικά να υπάρχει μετά από την εξαφάνιση ενός φορματ..
Όποιο και να είναι..

Ελπίζω να τα σκεφτεί αυτά κάποιος πριν "πανηγυρίσει" για την επικράτηση του ενός ή του άλλου φορμάτ..

Όσο για ελληνικούς υπότιτλους ??
Εδώ με τόση πίεση ανταγωνισμού και ακόμη μετά από ένα χρόνο μετράμε 70 ταινίες σε bluray που αξίζουν για αγορά οι 10..max..
Και ούτε ένα σε hd-dvd..
Νομίζετε πως εάν επικρατήσει ένα μόνο σύστημα θα πλακώσουν οι τίτλοι σε μια αγορά παγκόσμια hd της τάξης του 1,5 με 2,5 % ????
Μακάρι να έχω άδικο...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: TO TELOS TOY HD-DVD...H WARNER ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ BLU-RAY!!!

Θα ήθελα επίσης να παραμείνουν και τα δύο όχι μόνο για ποιοτικό ανταγωνισμό αλλά και για λόγους οικονομικούς..

Το τελευταίο τρίμηνο έχω επωφεληθεί από αγορές 2 για 1 ή 3 για 2 bluray/hddvd και μιλάμε ότι και αυτά που πληρώνεις είναι σε τιμές εξευτελιστικές των 15 -17 δολλαρίων.. Δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις 3 ταινίες σε bluray για 34 δολλάρια...

Όποιο και να είναι..

Ελπίζω να τα σκεφτεί αυτά κάποιος πριν "πανηγυρίσει" για την επικράτηση του ενός ή του άλλου φορμάτ..
Κι εγώ το ίδιο..........από τα 70 περίπου συνολικά blu-ray & hd-dvd που διαθέτω τα μισά είναι από προσφορές σαν κι αυτές........:cool_4:

Με λίγα λόγια......αν το hd-dvd τα καταφέρει(που θα τα καταφέρει) να παραμείνει στην αγορά για 1 χρόνο ακόμα, δηλαδή ολόκληρο το 2008, του χρόνου τέτοια εποχή θα παίρνουμε player με 200Ε..........ακόμα και στην Ελλάδα..........:prof:

Reaction score
6

Η Toshiba έχει κάνει μια από τιε πιο ολοκληρωμένες παρουσιάσεις νέου φορμάτ ever..
Αν και συμφωνώ στα περισσότερα , σχετικα με το παραπάνω δεν το ειδα να συμβαινει σε καμια στιγμη.
Η Toshiba που εχει τον πρώτο λογο για την διαφήμιση του δημιουργήματος της ( ανεξάρτητα εάν αναφερουμε συχνα την Microsoft σαν να είναι δικο της) δεν προσπάθησε με τον ιδιο ζηλο όπως εκανε μεχρι τωρα η Sony.

Πάρα πολλοί για λόγους που δεν χωράνε λογική βέβαια ή απλά μπαίνουν σε παιδικές συμπεριφορές , φανατίζονται στο πλευρό του ενός φορμάτ ή του άλλου.. Στην Αμερική το θέμα έχει γίνει γελοίο τουλάχιστον...
Η αλήθεια ειναι πως η sony λόγω του Play-station εχει δημιουργήσει ρευμα φανατικων υποστηρικτών που είναι δίπλα της σε κάθε της κίνηση.
Αυτό από την άλλη δεν συμβαίνει με την Toshiba όπως άλλωστε και με τις περισσότερες εταιρείες.
Αυτος ο φανατικά προσκείμενος κόσμος προς την Sony ( που μπορεί μεν να είναι μειοψηφία σε παγκόσμια κλιμακα αλλα δεν παυει να είναι μια υπολογίσιμη ποσότητα ) καταφερε να δημιουργήσει κοντρες σε όλα τα φόρουμς του κόσμου υποστηρίζοντας κατι που στην ουσια δεν θα του απέφερε κανενα κερδος.
Στην ουσια εκαναν το ιδιο πραγμα που κανουν στα καφενεία οι πωρωμένοι οπαδοι του Ολυμπιακου η των Παοκτσήδων που σκίζονται για την ομάδα τους ( δηλαδη για μια Α.Ε.)

Ως αποτέλεσμα των παραπανω σημερα σε αρκετά site σε ολο τον κοσμο η ιδια γελοιότητα συνεχίζεται με ζητωκραυγές νικης , μιας μάχης που ποτε δεν ηταν δικη τους ( δηλαδή του καταναλωτή)
Κάθε άλλο μαλιστα.
Σε πιθανή πλήρη υποστήριξη του Bluray από τα στούντιο που έμειναν να υποστηρίζουν HDDVD θα πρεπει να περιμένουμε το λιγότερο παγωμα στην κάθοδο των τιμων.
Ηδη η κουρσα των δυο μονομάχων τους εχει φερει σε δυσχερή θεση με τις διαρκείς προσφορες και εχουν κερδίσει πολυ λιγοτερα χρημματα από οσα θα ήθελαν να κερδισουν.
Αν όμως δεν υπαρχει πλεον το αντιπαλο δεος , μετα από ποσο καιρο πιστεύετε θα ξαναδείτε πτωση τιμων από τους κατασκευαστές BD player;
Παει το pioneer…

Θα ήθελα επίσης να παραμείνουν και τα δύο όχι μόνο για ποιοτικό ανταγωνισμό αλλά και για λόγους οικονομικούς...
Και γω θα ηθελα να παραμείνουν και τα δυο αλλα και δεν βλεπω πως μπορει να αλλάξει τη κατάσταση η Toshiba στους επόμενους 5 μηνες.
Το ψευτοδίλημμα πως η συνύπαρξη των δυο φορματ προκαλεί σύγχυση στον καταναλωτη ποτε δεν το πιστεψα , και στην ουσια ηταν κατι που αναμασούσαν οι ανθρωποι της Sony χωρις να το πιστεύουν ουτε και αυτοι.
Ο πραγματικος αντίπαλος δεν ειναι τα δυο φορματ αλλα το τριτο και παλαιότερο..
Και αυτό είναι το dvd.
Αυτός είναι ο δυσκολος αντιπαλος που θα πρεπει υποσκελίσει το HD.
Και αν τελικα επικρατήσει ένα HD format ο πόλεμος που έζησε ως τωρα με το αντίπαλο HD format δεν θα είναι τιποτα μπροστα σε αυτό που θα συναντήσει με αντίπαλο το SD.

Reaction score
62
Συμφωνώ 100% με τον Ανδρέα. Και πιστεύω και κάτι ακόμα. Αν οι περισσότερες εταιρίες κατασκευής player έβγαζαν combos εξ' αρχής, τότε η κατάσταση μπορεί και να ήταν διαφορετική. Εγώ τις εταιρίες παραγωγής τις καταλαβαίνω να υποστηρίζουν κάποιο φορμά. Τις κατασκευάστριες εταιρίες, πέρα απο τη Sony και την Toshiba, δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει και καλά να βγάλουν ένα player που να υποστηρίζει το ένα φορμά, και όχι combo, όπως έγινε με το DVD-Audio και SACD, που τα περισσότερα υποστήριζαν και τα 2...

Reaction score
5
Απάντηση: TO TELOS TOY HD-DVD...H WARNER ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ BLU-RAY!!!

Τι λετε ρε παιδια που θα σταματησει η πτωση τιμων...
Η μαζικη παραγωγη, αυξηση πωλησεων, και βελτιωση παραγωγης ριχνουν τις τιμες και οχι μονο ο ανταγωνισμος... Ο ανταγωνισμος κανει την δουλεια του ΜΟΝΟ στην αρχη... και εμεις δε βρισκομαστε στην αρχη... οποτε η πτωση των τιμων και 1 φορματ να μεινει αυριο, ειναι αναποφεκτη...

Οι μνημες επεσαν οταν ξεχυθηκαν τσιπακια στην αγορα (και συνεχιζουν να πεφτουν). Το ιδιο και οι LCD, και οι μεγαλοι σκληροι, και οι προτζεκτορες, και ολα τα πραγματα... Ουτε αυξηθηκαν οι κατασκευαστες ουτε κατι αλλαξε... Η παραγωγη και οι πωλησεις αυξηθηκαν...
Η ιντελ αν πχ κλεισει η AMD θα ανεβασει τα τσιπ της... αλλα ειναι μονοπωλιο... δεν υπαρχουν 20 κατασκευαστες που βγαζουν ιντελ...
Σιγα μην πειτε οτι το επομενο blue ray θα ειναι και ακριβοτερο... ελεος! Δειτε την αγορα των ηλεκτρονικων τι κανει απο το 80 και θα καταλαβετε... (εκτος μονοπωλιων ξαναλεω).
Το blue ray δεν ειναι μονοπωλιο (γιατι θα παει φουντο μαζι με το HD-dvd αν αποκτησει τετοια πολιτικη)... μεχρι κορεατες και ταιβανεζοι θα βγαλουν... σιγουρα θα ειχε ριξει (να τι κανει ο ανταγωνισμος στην αρχη) στον πατο η sony τις αδειες για να πιασει, οποτε μια χαρα οι τιμες θα πεφτουν...

Reaction score
1

Όταν κάποιος χαίρεται για την ενδεχόμενη επικράτηση του blu ray και για τις ταινίες που ΔΕΝ θα βλέπει νωρίς και ΔΕΝ θα μπορεί να τις αγοράσει άμα γουστάρει από Αμερική στη μισή τιμή θα πρέπει ή να μην αγοράζει ταινίες ή να είναι εγκεφαλικά προβληματικός ή να έχει δώσει 1500 ευρώ για entry level player και να λυπάται τα χρήματά του.
Αχ βρε Γιωργο τα εχουμε ξαναπει αυτα. Θα ηθελα να ξερω ποσοι Ελληνες αγοραζουν ταινιες απο εξωτερικο. 10? 100? 500?

Επισης θα διαφωνησω με το αν η υπαρξη των δυο φορμά επιρρεασε τις πωλησεις. Μπορειτε να κανετε τη διαπιστωση και μονοι σας μεσα απ'το avsite. Ποσοι ζητανε τη βοηθεια σας και βρισκονται σε διλημμα, σε πιο player να επενδυσουν. Εσεις(εμεις) μονοι σας δεν τους προτεινετε να περιμενουν? Ε τι να περιμενουν λοιπον αφου θελετε να συνεχισει η συνυπαρξη?

Ειναι χαζο να θελουμε ακομα να εχουμε δυο φορμά, για να αγοραζουμε φτηνα. Ναι ο ανταγωνισμος εκανε και κανει καλο, αλλα και εξαιτιας αυτου η προωθηση του HD εχει μεινει αρκετα πισω. Ας μην κρυβομαστε. Ποιος φυσιολογικος ανθρωπος θα παει να αγορασει HD player, γνωριζοντας απο πριν οτι δεν μπορει να δει τις μισες ταινιες?

Ας κερδισει οποιο θελει. Ειτε κοκκινο, ειτε μπλε το ιδιο καλο θα μας κανει. Θα ξερω οτι για να δω HD, πρεπει να παρω ενα οποιοδηποτε HD player και θα παω στο videoclub να νοικιασω οποια HD ταινια θελω. Με ελλ.υποτιτλους φυσικα, αφου θα υπαρχει μονο ενα φορμά το οποιο θα χαιρει τις "εκτιμησης" των εταιριων διανομης.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: TO TELOS TOY HD-DVD...H WARNER ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ BLU-RAY!!!

Αχ βρε Γιωργο τα εχουμε ξαναπει αυτα. Θα ηθελα να ξερω ποσοι Ελληνες αγοραζουν ταινιες απο εξωτερικο. 10? 100? 500?

Επισης θα διαφωνησω με το αν η υπαρξη των δυο φορμά επιρρεασε τις πωλησεις. Μπορειτε να κανετε τη διαπιστωση και μονοι σας μεσα απ'το avsite. Ποσοι ζητανε τη βοηθεια σας και βρισκονται σε διλημμα, σε πιο player να επενδυσουν. Εσεις(εμεις) μονοι σας δεν τους προτεινετε να περιμενουν? Ε τι να περιμενουν λοιπον αφου θελετε να συνεχισει η συνυπαρξη?

Ειναι χαζο να θελουμε ακομα να εχουμε δυο φορμά, για να αγοραζουμε φτηνα. Ναι ο ανταγωνισμος εκανε και κανει καλο, αλλα και εξαιτιας αυτου η προωθηση του HD εχει μεινει αρκετα πισω. Ας μην κρυβομαστε. Ποιος φυσιολογικος ανθρωπος θα παει να αγορασει HD player, γνωριζοντας απο πριν οτι δεν μπορει να δει τις μισες ταινιες?

Ας κερδισει οποιο θελει. Ειτε κοκκινο, ειτε μπλε το ιδιο καλο θα μας κανει. Θα ξερω οτι για να δω HD, πρεπει να παρω ενα οποιοδηποτε HD player και θα παω στο videoclub να νοικιασω οποια HD ταινια θελω. Με ελλ.υποτιτλους φυσικα, αφου θα υπαρχει μονο ενα φορμά το οποιο θα χαιρει τις "εκτιμησης" των εταιριων διανομης.
Μπάμπη σχετικά με την πρώτη σου παρατήρηση ίσως απλά δεν φαντάζεσαι πόσες δεκάδες χιλιάδες έχουν ψωνίσει dvd's region 1 από amazon..Ίσως δεν θα θυμάσαι τον πανικό με τα σπασίματα απλά και μόνο για να αγοράζουν νωρίς και φθηνά τις ταινίες...Εννοείται πως με τα χρόνια και κυρίως με το ριπάρισμα και το κατέβασμα με προσαρμογή υπότιτλων , αυτό σταμάτησε...
Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε ένα άτομο που να μην έχει region 1 dvd's..

Συμφωνώ απόλυτα όμως μαζί σου στο τρίτο σχόλιο σου για την Ευρώπη και μόνο..
Γιατί ένας Αμερικάνος το τελευταίο εξάμηνο μπορούσε να έχει player από 99 δολλαρια (!!!!!!) μέχρι 199 σύν 7 ταινίες δώρο (!!!!!!)

"Ποιός φυσιολογικός άνθρωπος λοιπόν ΔΕΝ θα πάει να πάρει KAI hd dvd με τιμές supermarket?????"
Πού θα ήταν το δίλημμα και πού το ρίσκο σε αυτή τη επιλογή?

Στην Ευρώπη που θα έδινες ένα σεβαστό ποσό 400-500 ευρώ για player το καταλαβαίνω αλλά στην Αμερική μου φάνηκε αδιανόητο που αντί για dvd player δεν έπαιρνε κάποιος hd-dvd με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα...

Reaction score
54
Πάρα πολλοί για λόγους που δεν χωράνε λογική βέβαια ή απλά μπαίνουν σε παιδικές συμπεριφορές , φανατίζονται στο πλευρό του ενός φορμάτ ή του άλλου.. Στην Αμερική το θέμα έχει γίνει γελοίο τουλάχιστον..

Εγώ από τη μεριά μου ξέρω πως ότι χρώμα και να έχει το νέο μετά το dvd format θα έπρεπε να μην έχει τα λάθη του..
Και αυτό θα ήταν ένα φορμάτ με σταθερότητα στην ποιότητα από την πρώτη μέρα , με χαμηλό κόστος απόκτησης και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ region free..

Όταν κάποιος χαίρεται για την ενδεχόμενη επικράτηση του blu ray και για τις ταινίες που ΔΕΝ θα βλέπει νωρίς και ΔΕΝ θα μπορεί να τις αγοράσει άμα γουστάρει από Αμερική στη μισή τιμή θα πρέπει ή να μην αγοράζει ταινίες ή να είναι εγκεφαλικά προβληματικός ή να έχει δώσει 1500 ευρώ για entry level player και να λυπάται τα χρήματά του..

Και στις τρεις περιπτώσεις θα έπρεπε να μιλάει λιγότερο..

Τα bluray που έχω πλεον είναι κοντά σε αριθμό στα hd-dvd και ποιοτικά το ένα είναι καλύτερο από το άλλο...Έχει το σύστημα φτάσει στην κορυφή του.. Δεν έχω δεί όμως και καλύτερη εικόνα όμως από το hd-dvd παρότι θα έπρεπε λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας..ελπίζω να γίνει σύντομα και να μην κολλήσει λόγω επικράτησης..

Όποιο και να είναι..

Όσο για ελληνικούς υπότιτλους ??
Εδώ με τόση πίεση ανταγωνισμού και ακόμη μετά από ένα χρόνο μετράμε 70 ταινίες σε bluray που αξίζουν για αγορά οι 10..max..
Και ούτε ένα σε hd-dvd..
Νομίζετε πως εάν επικρατήσει ένα μόνο σύστημα θα πλακώσουν οι τίτλοι σε μια αγορά παγκόσμια hd της τάξης του 1,5 με 2,5 % ????
Μακάρι να έχω άδικο...
+100000000000000

well said. Αλλα εδω δεν επικρατει λογικη αλλα φανατισμος. Μας αρεσει περισσοτερο το blu ray επειδη γουσταρουμε region locks, κατωτερα players και προβλημα συμβατότητα.

Reaction score
0
Παιδιά μη κρίνετε από μία κλειστή εν πολλοίς κοινότητα όπως εδώ. Εγώ φίλε giorgio-n δε ξέρω κανέναν με DVD region-1. Ούτε καν εγώ δεν έχω και πολύ απλά γιατί βαριέμαι να ακούω αγγλικά. Εδώ οι χρήστες είναι ειδικής κατηγορίας.
Οι τιμές θα πέσουν. Είναι αναπόφευκτο αυτό. Και το DVD ένα ήταν αλλά τα πρώτα κάνανε 1000€ και τώρα παίρνεις με 30 €. Και μη νομίζετε ότι η πλειοψηφία θα αγοράσει με 1000 ούτε με 500. Με 100 και 50 θα αγοράσει. Μη κρίνετε από εμάς. Ο παππούς και ο καθημερινός καταναλωτής είναι η πλειοψηφία. Και αυτός ακόμα δεν έχει HD τηλεόραση. Πως θα δει τη διαφορά?
Τελικά μην απομονώνεται τα θέλω σας και τα πρέπει σας με τα δικά μας κριτήρια. Σκασίλα του του πατέρα μου, του γείτονά μου κλπ γιά HD και κουραφέξαλα. Φτηνά μπορεί να τα βρεί? Από το μαύρο της γειτονιάς μπορεί να τα βρει? Εκεί είναι το παιχνίδι μας αρέσει ή όχι.
Τέλος φανατικούς έχω δει από παντού. Θέση σε τέτοιου είδους κόντρες δε παίρνω και καλό είναι να μη παίρνει κανείς. Και εδώ μέσ;α βλε΄πω φανατικούς και από τη μία και από την άλλη. Ενας (bliz) τη πλήρωσε. Αλλοι όχι. Εγώ απλά πήρα το PS3 που ήθελα από την ώρα που ανακοινώθηκε. Παίζω τα παιχνιδάκια μου με το πιτσιρίκο μου, ευχαριστιέμαι τις ταινίς και τα ντοκυματέρ από το Hitech και σκασίλα μου γιά τη SONY και τη Toshiba και την M$. Βλέπω και τις ταινιούλες μου από το HTPC μου από τα "γνωστά" μαγαζιά και πάλι καλά είμαι. Δε βρίσκω λόγο γιά φανατισμούς και επικρατήσεις. Η ποιότητα και των 2 έτσι κι αλλιώς είναι +10 σε σχέση με το DVD. Αλλά αυτός είμαι εγώ. Δε μπορώ να το εξηγήσω ε κανέναν άλλον αυτό ούτε μπορώ να επιβάλλω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: TO TELOS TOY HD-DVD...H WARNER ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ BLU-RAY!!!

Εγώ νομίζω ότι παρουσίασε ένα καλό format αλλά μέχρι εκεί. Αν είχε κάνει μία από τις πιο ολοκληρωμένες παρουσιάσεις ever, σε συνδυασμό με τα λάθη και τις καθυστερήσεις της άλλης πλευράς θα είχε κερδίσει...
Νομίζω ότι έκανε δύο πολύ σοβαρά λάθη: το ένα ήταν ότι με τις τιμές της δεν άφησε κανέναν άλλον κατασκευαστή να μπει στο παιχνίδι. Σχεδόν δύο χρόνια μετά και παίζει ουσιαστικά μόνη της, μαζί με μερικά universal. Δεν τους πήρε ο πόνος τους κατασκευαστές να βλέπουμε εμείς τις ταινίες σε HD, λεφτά θέλουν να βγάλουν και από τη στιγμή που η Toshiba εκμηδένισε σχεδόν κάθε κέρδος (ενώ η ίδια θα έβγαζε από τα royalties των δίσκων) οι υπόλοιποι απλά δεν είχαν κίνητρο να βγάλουν players. Ένας κατασκευαστής μόνος του, όσο καλή δουλειά και να κάνει δεν μπορεί να κερδίσει. Και η Sony έχει μονοπωλήσει την άλλη πλευρά με το PS3 αλλά στα 400$/€ υπάρχει περιθώριο και για τους άλλους να μπουν στο παιχνίδι και ήδη το έχουν κάνει.
Τώρα γιατί με κόφτει εμένα σαν καταναλωτή το αν θα βγάλουν αυτοί κέρδος: δεν με νοιάζει μεν αλλά και δε θέλω σε δύο-τρία χρόνια από σήμερα να αρχίσουν να τρώγωνται πάλι να μου πασάρουν κάτι καινούριο, "πιο HD" επειδή δεν έβγαλαν κέρδος από το HD-DVD...

Το δεύτερο μεγάλο λάθος της Toshiba ήταν η καθυστέρηση των HD-DVDR drives. 2 χρόνια μετά ακόμα τα ψάχνουμε, τόσο τα drives όσο και τα δισκάκια...

Γιατί ένας Αμερικάνος το τελευταίο εξάμηνο μπορούσε να έχει player από 99 δολλαρια (!!!!!!) μέχρι 199 σύν 7 ταινίες δώρο (!!!!!!)
Δεν έχει καμία λογική όντως. Γιατί να μην το πάρει με αυτά τα δεδομένα; Και όμως, εν πολλοίς το αγνόησαν και δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου καμία καλύτερη απόδειξη του πόσο καθυστερεί η σύγχυση την υιοθέτηση των δίσκων HD.

Reaction score
7
Από τη μία έχεις δίκιο, από την άλλοι διάφοροι έξυπνοι προέβλεπαν ότι αν το Blu-ray χάσει η Sony θα κλείσει :crazy_1:
Το είχα διαβάσει αρκετές φορές, δεν αποκλείεται να το είχε πει και κάποιος από εδώ.
Χα χα χα τι μου θύμισες....θα έχει πολύ πλάκα να κάτσει κάποιος να ξεθάψει Posts από τότε που ο "πολεμος" ήταν στην αρχή...θα πέσει πολύ γέλιο με τις τότε απόψεις κάποιων... Δεν πειράζει με νοσταλγία πλέον θα θυμούνται τα "αποκλειστικά"-HD DVD αψεγάδιαστα transfer... A! να μην ξεχάσω και τους "προφήτες".....Argi όλα καλά ρε; "happy_1" )( )( )(

Reaction score
5
Ρε Sub, αν δεν είχαμε τα αψεγάδιαστα transfers θα πλήρωνε ποτε η Σονυ την Μάικροσοφτ για VC-1 ;;; όχι...στα π@π@ρια της. Θα έμενε με το MPEG-2 και θα χαιρόμασταν ότι βλέπαμε HD :angel:

επιπλέον, ο πόλεμος δεν τελείωσε :-D

Reaction score
7
Ρε Sub, αν δεν είχαμε τα αψεγάδιαστα transfers θα πλήρωνε ποτε η Σονυ την Μάικροσοφτ για VC-1 ;;; όχι...στα π@π@ρια της. Θα έμενε με το MPEG-2 και θα χαιρόμασταν ότι βλέπαμε HD :angel:

επιπλέον, ο πόλεμος δεν τελείωσε :-D
Δεν είπα ότι ο ανταγωνισμός δεν έκανε καλό...αναφέρομαι σε εποχές που υπήρχε κόντρα εδώ μέσα όταν ήδη το VC-1 υπήρχε και στο Blu-Ray....Σαφώς αν το Blu-Ray είχε μόνο MPEG2 θα ήταν για κλωτσές και δεν θα το έσωζαν ούτε η χωρητικότητα, ούτε τα ασυμπίεστα φορμά ήχου ούτε τίποτα....Όσο για τον πόλεμο, σωστά δεν τελείωσε ακόμα...ελπίζω στο Petition και στην υπογραφή σου...:happy_9:

Reaction score
5
Δεν είπα ότι ο ανταγωνισμός δεν έκανε καλό...αναφέρομαι σε εποχές που υπήρχε κόντρα εδώ μέσα όταν ήδη το VC-1 υπήρχε και στο Blu-Ray....Σαφώς αν το Blu-Ray είχε μόνο MPEG2 θα ήταν για κλωτσές και δεν θα το έσωζαν ούτε η χωρητικότητα, ούτε τα ασυμπίεστα φορμά ήχου ούτε τίποτα....Όσο για τον πόλεμο, σωστά δεν τελείωσε ακόμα...ελπίζω στο Petition και στην υπογραφή σου...:happy_9:
Εγώ ελπίζω στον Blizard! Είναι τόσο χαζούλη που αν φυγει το hddvd δεν θα έχει λόγω ύπαρξης... Οπότε θα αναγκαστεί να εξοντώσει τον εαυτό του εκτός αν βρει πάλι λόγω ύπαρξης. ένα νεο xbox ή το hddvd :cool_11::cool_11::cool_11:

Reaction score
0
Αυτό ήταν καλό, και για εμάς και για την MS :happy_8:
Θα έβαζαν AVC πάντως, τι διάολο... Η Sony με την Panasonic δεν το έχουν αναπτύξει κατά βάση;

Reaction score
4
Ο μονος νικητης μεχρι στιγμης απο τον "πολεμο" ειναι οι GaN laser diode makers.

The format war has been raging for a long time now and numerous blows have been dealt from both the Blu-ray and HD DVD camps. But who will be the winner? Well, according to Asif Anwar, the "real" winners are manufacturers of Gallium Nitride Laser Diodes.

Anwar is an analyst for Strategy Analytics. According to a prediction he made at the 2008 Consumer Electronics Show, no matter which format emerges as the victor, demand for GaN laser diodes will benefit.

That's because GaN laser diodes are essential components in high definition optical data storage for both formats. According to Anwar:

The home theatre and the PC markets will propel demand for the GaN-based LDs once the gaming console market matures. Suppliers of GaN laser diodes will be winners no matter which format wins.

While both formats are currently more popular with the current consoles (that is, the PlayStation 3 and the Xbox 360), the winning format will go on to be the standard format in disc storage for PCs and home theater.

Once it does completely spread to PCs and Home theaters, demand for GaN laser diodes will rise even more. It's kind of like in a real war where the arms manufacturers will be the ones to benefit no matter who wins.

Reaction score
7
''και που να δεις οταν βγαλει το τριστροστρο δισκαι στα 50 γιγα
ερε γλεντια
και που εισαι ακομα''...
:cool_11: :cool_11: :cool_11: είναι λόγια της αρχαίας προφητείας σε τοσιμπική διάλεκτο...αναφέρεται στο κόκκινο θηρίο με τα 3 κεφάλια σε σχήμα δίσκου...

Reaction score
14
Πλάκα ,πλάκα βέβαια εδώ και ένα χρόνο με το hd-dvd είχα με διαφορά την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή.. Μακάρι να έρθει ακόμη καλύτερη ποιότητα σε ακόμη καλύτερη τιμή ( απο οποιοδήποτε σύστημα ) αλλά δεν το βλέπω...

Όλοι μας βέβαια ψιλοανακαλύπτουμε τα οφέλη και του κατεβάσματος..
Φθηνά , εύκολα και στο 80% της ποιότητας του αυθεντικού με 5 φορές κάτω μέγεθος είναι μια λύση για hd...
Λίγο ενδιαφέρει τους περισσότερους από εσάς το σύστημα που θα επικρατήσει και ακόμη λιγότερο θα αγοράσετε αυθεντικά..

Ποιό πολύ είναι το "οπαδικό" του ps3 και πολύ χαβαλέ με την κατάσταση...
Διαφωνώ αλλά το δέχομαι σαν πραγματικότητα. :happy_9:

Απλά εγώ θα ήθελα να ακούσω και τα επιχειρήματα κάποιου υποστηρικτή του bluray μόνο , αλλά που να τα έχει "σκάσει" για να αγοράσει δίσκους και όχι να μιλάει θεωρητικά και να χαίρεται έτσι για πλάκα..
Και το λέω αυτό γιατί στατιστικά αυτοί που αγοράζουν πολλούς δίσκους είναι both-format users..

Στο θέμα μας τώρα , η Warner μέχρι στιγμής "έσπρωχνε" τρελά το hd-dvd με αποκλειστικότητες και με μεταφορά του ίδιου transfer και στο bluray..
Tώρα έχει τη σοβαρή δυνατότητα να αυξήσει στο διπλάσιο το μέγεθος και το bitrate...θα το κάνει???

Και τέλος η Paramount έχει 18 μήνες συμβόλαιο αποκλειστικό με το hd-dvd forum..δύσκολα θα πέσει το hd-dvd εάν δεν παραδοθεί και αυτή η εταιρία..
Δύσκολο και μάλλον λάθος για τον καταναλωτή... Τα σπασμένα studios είναι τελείως προβληματική ιστορία..
Εάν έχει προδιαγραφεί το μέλλον του hd-dvd από τα μεγάλα κεφάλια , πρέπει να τελειώνει τώρα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis