Tsakiridis Alexander & Artemis review απο Wall of Sound

Z

Zdimis

Guest
Παραπάνω απαιτήσεις δηλαδή από το να μη σκουζει στο 1,5 μετρο απο his να έχουν γίνει επιμελημένα οι κολλήσεις για να μην τρεχεις κάθε τοσο,να παραλάβειςμε 2 ίδιας μάρκας λυχνίες κι όχι μια rca κ μια Sylvania επειδή...να ξεχάστηκε μωρέ ο Κώστας ,να επιλέγεις αγορά προ με χροιές at7 προενισχυτριας με εναλαγηax7 -δεν θες να αγοράσεις ρε παιδί μου με 6922 κι επειδή με ηχεία 92 και όχι 102 db το Χις εσπαγε όρχεις σταμ2 μέτρα να ...σου επισκευάζονται με αλλαγή κυκλώματος 6922 ..(και να τρως στοκ 12at7 250 ευρώ ψάχνοντας ησυχες.).γιατί αυτό είναι άλλο από αυτό που ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ.Επίσης πληρωσα ότι μου ζητήθηκε χωρίς παζάρια όταν είχα αγοράσει ,θα πλήρωμα ευχαρίστως παραπάνω για να ήταν ...λιγότερες οι επισκέψεις μου για ζημιές και Χις στα 20 εκατοστά κι όχι στα 2 μέτρα.
[DOUBLEPOST=1447522999][/DOUBLEPOST]Επίσης φιλέ μου παλιε Νικ g72 από αυτά που λέμε εμείς πουν εσυ δεν ξερεις οπως λες μαθε ότι υπάρχει και ποιοτικός έλεγχος όταν γαμωπαραγεις κατι ,δεν τον καταργεις κι όπως βγει μωρέ....επειδή το κομματι σου βγήκε απροβληματιστο!

Last edited by a moderator:

Reaction score
596
Παραπάνω απαιτήσεις δηλαδή από το να μη σκουζει στο 1,5 μετρο απο his να έχουν γίνει επιμελημένα οι κολλήσεις για να μην τρεχεις κάθε τοσο,να παραλάβειςμε 2 ίδιας μάρκας λυχνίες κι όχι μια rca κ μια Sylvania επειδή...να ξεχάστηκε μωρέ ο Κώστας ,να επιλέγεις αγορά προ με χροιές at7 προενισχυτριας με εναλαγηax7 -δεν θες να αγοράσεις ρε παιδί μου με 6922 κι επειδή με ηχεία 92 και όχι 102 db το Χις εσπαγε όρχεις σταμ2 μέτρα να ...σου επισκευάζονται με αλλαγή κυκλώματος 6922 ..(και να τρως στοκ 12at7 250 ευρώ ψάχνοντας ησυχες.).γιατί αυτό είναι άλλο από αυτό που ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ.Επίσης πληρωσα ότι μου ζητήθηκε χωρίς παζάρια όταν είχα αγοράσει ,θα πλήρωμα ευχαρίστως παραπάνω για να ήταν ...λιγότερες οι επισκέψεις μου για ζημιές και Χις στα 20 εκατοστά κι όχι στα 2 μέτρα.
[DOUBLEPOST=1447522999][/DOUBLEPOST]Επίσης φιλέ μου παλιε Νικ g72 από αυτά που λέμε εμείς πουν εσυ δεν ξερεις οπως λες μαθε ότι υπάρχει και ποιοτικός έλεγχος όταν γαμωπαραγεις κατι ,δεν τον καταργεις κι όπως βγει μωρέ....επειδή το κομματι σου βγήκε απροβληματιστο!
Ελα ρε μητσο, αυτα γίνανε μονο σε σενα! τι αν κανουμε τωρα? Στην δουλεία ενας συνάδελφος εχει mersedes και του εχει χαλασει 6 φορες! τι παει να πει αυτο ? οτι ειναι μπουρδελο? - και επειδη με τσαντησες τωρα , αναβω τον τσακιριδη για ακροαση!!!

Z

Zdimis

Guest
Μονο σε μένα δε συμβαίνει,ξέρω πολλούς που σκάει ο Τσακ με το σκούτερ για επιτόπια επίλυση θεμάτων....θορύβου προερχόμενου από...βουντού.Βαλε το luxmannsq38u σου κι ασε τα σάπια...
Να ακούσεις και ένα μπάσο που να ακολουθεί κανονικά κ να μη σέρνεται
!

Reaction score
147
Πιστεύω ότι καταλάβαμε όλοι μας ότι δεν σου αρέσουν καθόλου οι ενισχυτές των αδερφών Τσακιρίδη ! Το κούρασες όμως με το να επιμένεις τόσο πολύ, δυστυχώς σου βγαίνει άσχημα. Τέλος, συγνώμη που στο λέμε, αλλά κάποιοι από μας (ίσως αρκετοί) είναι ευχαριστημένοι πελάτες των συγκεκριμένων ενισχυτών...

Z

Zdimis

Guest
δεν κουρασα κανεανα θεμα φιλε μου ,παραθεσα την εμπλοκη μου με τις εν λογω συσκευες οχι σε επιπεδο μουσικης αποτυπωσης γιατι εκει η αποψη μου ειναι υποκειμενικη αλλα σε επιπεδο αξιοπιστιας.Και απαντησα στον φιλο μου nik οτι πιστευω για το τιμημα.Αν σε κουρασε το θεμα μπορεις να μην το παρακολουθησεις ,αλλα δεν θα βαζεις κ τελεια οπου θες.

Reaction score
147
δεν κουρασα κανεανα θεμα φιλε μου ,παραθεσα την εμπλοκη μου με τις εν λογω συσκευες οχι σε επιπεδο μουσικης αποτυπωσης γιατι εκει η αποψη μου ειναι υποκειμενικη αλλα σε επιπεδο αξιοπιστιας.Και απαντησα στον φιλο μου nik οτι πιστευω για το τιμημα.Αν σε κουρασε το θεμα μπορεις να μην το παρακολουθησεις ,αλλα δεν θα βαζεις κ τελεια οπου θες.
Σε ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν χρειάζομαι υποδείξεις για το δικαίωμα μου να παρακολουθώ όποιο θέμα επιθυμώ. Σαφώς και έχεις το δικαίωμα να γράφεις την άποψή σου, όμως άγγιξες τα όρια της εμπάθειας με τα απανωτά αρνητικά σου σχόλια και ειρωνίες για "Τσακ με σκούτερ", υπόγες κλπ. Για αυτό το λόγο έγραψα ότι το κούρασες το θέμα. Δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση, καλή συνέχεια από μένα.

Reaction score
596
Οφειλω να πω πως κι εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με τον Powerhouse / Alexander που χρησιμοποιω.

Δεν αλλαζεται ευκολα η προσωπικη επαφη και η καστομια για κατι που αγοραζεις απο καταστημα...

Reaction score
204
Γνώμη μου είναι ότι τα μηχανήματα των αδελφών είναι πολύ πιο πάνω από αυτά που πληρώνεις, ΟΜΩΣ τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι χαμηλής ποιότητας (γι αυτό και η χαμηλή τιμή πώλησης) που πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα κυρίως βομβικής φύσης. Ασε που πολλές φορές προκειμένου να απαλλαγούν από κάποιο στοκ ανταλλακτικών που έχουν, κατασκευάζουν δύο ίδια μηχανήματα (πχ 2 achilles) με διαφορετικά υλικά διαφορετικών τιμών μεταξύ τους. Το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία. Αυτό είναι ένα θέμα αξιοπιστίας. Το έχω συζητήσει άπειρες φορές με τον Οδυσσέα, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά από την εποχή της Lyric, χωρίς να πάρω κάποια πιστική απάντηση.

Reaction score
211
Συμφωνω αλλα με ενα κοστος 150-300 ευρω μπορεις να τα αλλαξεις και να εχεις ηχητικο αποτελεσμα που για να το ακουσεις σε αλλο μηχανημα πρεπει να πληρωσεις 3 εως 4 φορες ποιο πανω

Z

Zdimis

Guest
3 4 φορές πιο πάνω νομίζει ο μέσος κάτοχος ότι παίζουν τα μηχανήματα του όντας προσβεβλημένος από την ασθένεια του....χόμπι αλλά κ του ταλέντου του να αγοράζει καθώς...είναι γνωστης.Τα συγκεκριμένα δυστυχώς αν κρατήσεις το σασι κ την πλακέτα καλά θα παίξουν για τα λεφτά που θα πληρώσεις μαζί με την αναβάθμιση.(είναι κι οι μετασχηματιστές που θέλουν αλλαγή και στοιχίζουν.)για να ακολουθεί κ το μπάσο το ρυθμό.

Reaction score
204
Συμφωνω αλλα με ενα κοστος 150-300 ευρω μπορεις να τα αλλαξεις και να εχεις ηχητικο αποτελεσμα που για να το ακουσεις σε αλλο μηχανημα πρεπει να πληρωσεις 3 εως 4 φορες ποιο πανω
Καλά δε σημαίνει ότι αλλάζοντας κάποια υλικά θα έχεις σίγουρα καλύτερη ποιότητα, πόσο μάλλον 3 και 4 φορές, αφού η σχεδίαση παραμένει ίδια.
Πάντως έχετε υπόψη ότι τα μηχανήματα που φτιάχνουν και προορίζονται για το εξωτερικό, έχουν και καλύτερα υλικά και είναι εσωτερικά πιο προσεγμένα!

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
Για να εχει τοσους ντηλερ στο εξωτερικο σημαίνει ότι παιζουν καλα, τουλάχιστον για τα λεφτα τους.
Θυμιζω ότι ο Alan Shaw της Harberth, εχει παρει ενισχυτικά τους, για το προσωπικο του συστημα.

Για το θεμα του θορυβου, θυμάμαι ότι όταν πηρα τις κορνες (101 ντιμπι) καποια στιγμη, χρειασθηκε να βαλω μονωτική ταινία στη γειωση του φις σουκο του ενισχυτή. Με τα πρηγουμενα ηχεια δεν ειχα θεμα.
Όλα όμως άλλαξαν, οταν εβαλα τους autotransformers. Μαλλον κανουν καποια "απομόνωση" του σηματος αφου δεν ξανασχοληθηκα με το θεμα, οσες φορες και αν άλλαξα μηχανήματα, συνδεσμολογίες, και στησημο σε διαφορετικα σημεια του χωρου.

Ας κοιτάξουμε λοιπον και αλλα θεματα γειωσεων γιατι πολλες φορες αλλου βρισκεται το πρόβλημα.

Reaction score
50
Γελάω εδώ και ημέρες με το λεγόμενα του Zdimis. Ισχύουν. Τα γνωρίζω απο προσωπίκή εμπειρία. Τα ξαδέρφια μου πίνουν νερό στα Τσακιρίδια πλήν όμως έχουν υποστεί επική ταλαιπωρία και ΝΑΙ ένας τυπάς με σκουτεράκι/παπί όντως ερχόταν μέχρι την πόρτα σου για να δεί/παραλάβει το μηχάνημά σου. Όταν μου το χαν πεί είχα λυθεί στα γέλια. Μου 'ρθε στο μυαλό η εικότα κλασικής περίπτωσης βλάβης με κάποιον τύπο να σκάει με παπί και καφάσι να να φορτώνει. Δεν είναι όμως και τόσο κακό εδώ που τα λέμε. Αν σκεφτούμε οτι ο ένας ξάδερφος είχε αγοράσει μεταχειρισμένο έναν ολοκληρωμένο εποχής powerhouse τον χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα... Έχω την εντύπωση οτι είναι ο Οδυσσέας. Το μηχάνημα λοιπόν έχει πάει και έχει γυρίσει πάνω απο 10 φορλες στην "υπόγα" και ποτέ δεν βρέθηκε λύση. Αλλά προχώρησαν σε κάποια κατάργηση κάποιου σημείου του κυκλώματος και ο ενισχυτής δεν ξαναπαρουσίασε πρόβλημα. Μάλιστα παρότι έπαιζε με τα Klipsch RB-61 μου είπε οτι αργότερα έπαθε την πλάκα του όταν αγόρασε έναν προ/τελικό Densen που τα απογείωσαν. Το γλέντι όμως ξεκίνησε οταν προχώρησε σε ιδιοκατασκευές ηχείων με 2Χ8+6,5+tweeter έκαστο και τότε πραγματικά μείναμε έκπληκτοι οταν είδαμε πώς τα ταρακούναγε ο tsakiridis εν σχέση με τον densen που ακουγόταν άκαμπτος και flat παντού. Είναι άξιο θαυμασμού να βλέπεις δυο μεγάλες κολώνες σε ένα σαλόνι 60-70τ.μ. και κάπου ανάμεσα απ τα CD ένα κουτί που μοιάζει με το κουτί που βάζει η γιαγιά σου τα μπιζού της να γεμίζει τον χώρο για πλάκα.(έχει βγάλει επικά πάρτι). "Μπορεί να μου τον έχουν φτιάξει χίλιες φορές αλλά χαλάλι, δεν μπορώ να ακούσω με άλλον ενισχυτή΄", ο ένας ξάδερφος. Ο άλλος αγόρασε τον Αίολο με τα ξύλινα πλαϊνά και αν δεν απατώμαι είχε ταλαιπωρηθεί ελαφρώς με ελαττωματική παρτίδα λυχνιών EL-34. Αυτός προέρχεται απο Rotel προ τελικό 200w που κατά την άποψή του ήταν μια μ@λ@κία και μισή(το είπε με νεύρα και αηδία).Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις τα ξαδερφάκια δεν έβγαλαν ευρώ απ την τσέπη...

Η προσωπική μου εμπειρία με tsakiridis μηχανήματα μπορώ να πώ οτι δεν με κέρδισαν. Ίσως να φταίει οτι είμαι τρανζιστορικός...Βέβαια σαφώς αναγνωρίζω τα καλά των λυχνιών. Αναγνωρίζω βέβαια οτι οι σοβαρές υλοποιήσεις κοστίζουν όσο ένα διαμέρισμα 30 ετίας τώρα που έχουν πέσει και οι τιμές με την κρίση.

Λοιπόν είχα πάει απ το εργαστήρι τους (δεν μου αρέσει η "υπόγα") παραμάσχαλα με τον Plinius 9100 μου. Μόλις είχε βγάλει απ το φούρνο μια Άρτεμη με EL-34. Δεν είχε βέβαια διαθέσιμο κάποιο προενισχυτή μέχρι που τελικά βρέθηκε ένας καταταλαιπωρημένος εποχής powerhouse που πραγματικά δεν ξέρω γιατί τον έβαλε. Πηγή το κατακρεουργημένο micromega cd-player και ένα πικαπάκι. Ηχεία κάποια Chario Syntar. Κολωνίτσες με ένα 6,5'. Η πρώτη ακρόαση παγερά αδιάφορη. Δεν μου έβγαζε αυτό το νεύρο και αυτή τη λαμπίλα που έβγαζε ο εξίσου αρχαίος Οδυσσέας. Το αφήσαμε λίγη ώρα να ιδρώσουν οι λυχνίες αλλά δεν...Σειρά είχε ο Plinius. Ξαφνικα είναι σαν να άναψε κάποιος το φως. Κοιταζόμασταν εγώ με τον κολλητό και τους κατασκευαστές με έντονο προβληματισμό. Κατηγόρησα τον προ και ίσως τα ηχεία που μπορεί να μην ταίριαζαν. Ακολούθησε η έκθεση, τότε που έπαιζαν με τους Κύκλωπες της Geometric Harmony. Δέχτηκαν πρόθυμα να παίξουν τα cd μου. Απογοήτευση απ το πρώτο δευτερόλεπτο. Πολύς θόρυβος , μικρή εικόνα και μικρό βάθος. Αν αναλογιστείς οτι έπαιζαν οι Ηλέκτρες με τον Αλέξανδρο και τους σταθεροποιητές-φίλτρα τότε κάτι δεν πάει καλά. Για κάποιο λόγο όταν έβαλαν τα δικά τους cd έπαιζε πολύ ευχάριστα αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Δε νομίζω επίσης να έφταιγαν τα ηχεία γιατί έχω ακούσει στο εργαστήρι της Geometric Harmony τα μικρότερα Deci με τον Atoll IN200 μου και μου άρεσαν. Η ψυχρολουσία ήρθε όταν στο διπλανό δωμάτιο έπαιζαν τα pmc με έναν leben. Δεν θυμάμαι αν ήταν ο 600 ή ο 300 αλλά οι διαφορές ήταν άπιαστες, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.

Ο κολλητός προχώρησε στην αγορά του phono stage αντικαθιστώντας το rega fono. Φυσικά και είχε θέμα βόμβου. Το πήγαμε στα αδέλφια και το διόρθωσαν επιτόπου. Απ την πρώτη ακρόαση μας έβγαλε αυτό που ακούγαμε στην έκθεση . Του αφήσαμε ένα μήνα περιθώριο να στρώσει αλλά τίποτα. Το rega (εξαιρετικό phono!) ακουγόταν τεράστιο ζουμερό και σβέλτο εν σχέση με το λαμπάτο που ήταν εκνευριστικά ντροπαλό στα άκρα του με γκρί ηχοχρώματα και ρηχή εικόνα κάνοντας το βινύλιο να ακούγεται σαν mp3 16kbps

Την προηγούμενη εβδομάδα ξαναπήγαμε απ' το εργαστήρι. Ο κολλητός παρά τις παραπάνω εμπειρίες θέλει να αποκτήσει έναν Αίολο. Λοιπόν έχει προσθέσει κάμποσα ηχειάκια: Monitor Audio BX, MR κολώνες και ένα Fostex 4" full range. Ο μόνος διαθέσιμος ενισχυτής ήταν ο Αίολος ΚΤ 120. Μπορώ να πώ οτι μου άρεσε αυτό που άκουσα! Με τις κολώνες monitor audio ιδιαίτερα σε τρίοδο το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο. Πολύ δυσσάρεστο σε πέντοδο... Ο ενισχυτής ακουγόταν γεμάτος (όχι συμπαγής όσο ένας 120w transistor) αλλά αν μη τι άλλο οι μεσαίες σε κέρδιζαν όχι με τις χροιές αλλά με την προβολικότητά τους. Παρά τα 3-4 μεγάφωνα των ηχείων ο ενισχυτής δεν έδειχνε να ζορίζεται καθόλου. Επίσης μας προκάλεσε να βάλουμε το αυτό δίπλα στο full range ώστε να δούμε εάν έχει θόρυβο. Το αποτέλεσμα ενθαρρυντικό ;-)

Το μόνο που με προβλημάτισε είναι οτι τα μηχανήματα που ήθελα να ακούσω τα είχε μόνο για...επισκευή... (Αχιλλέας, Ορφέας, Νεφέλλες)

Όσον αφορά τις 2 εκδόσεις, απλά μου φαίνεται περίεργο να ισχύει. Τα review στο εξωτερικό έχουν φωτογραφίες με τα εντόσθια και μπορείς ανα πάσα στιγμή να τα ελέγξεις. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις...

Z

Zdimis

Guest
Άνετα γίνεται ταινια ή φάση αυτού του ιδιόμορφου εργαστηρίου παραγωγης λυχνιακων συσκευων με τους φανατικούς πιστούς του παγκοσμίως (καθώς εχει απήχηση σε αγορές του εξωτερικού).Τι να πω με μια δοση μαζοχισμου κ ιδεοληψίας υπερ του μυθουν των ελληνων αδερφων που βρηκαν τη μυστικη συνταγη να φτιαχνουν συσκευες αξιωσεων σε γηινα κοστολογια ,την ερωτεύεται κανεις την σχέση με τα μηχανήματα τους :) Εγώ μέχρι και ειδικές τσάντες είχα για Νά τα πηγαινοφερνω αλκαμενους καθώς μόνο μηχανή.

Reaction score
596
Χθες ηρθε φιλος στο σπιτι για να ακουσει τα ηχεια μου Magnepan SMGc με εναν ολοκληρωμενο Meridian 551 και δεν ειχε επαφη με τον Powerhouse μου...
Δεν ξερω ποσο καλος ειναι ο Meridian αλλα η συγκριση ηταν μοιραια!

Z

Zdimis

Guest
Ή "Ρώμη" και ο όγκος της λάμπας πάντως που υπάρχουν απλωχερα στα μηχανήματα αυτά έχουν δικαιολογημένα τους οπαδούς τους.

Reaction score
50
Αχ αυτά τα Τσακιρίδια με 211,300B, 845,6c33 δεν θα τ' ακούσω ποτέ... Με τι ηχεία θα τα συνδέσεις xrchristos;
Αυτό που κατα την άποψή μου κερδίζει τον κόσμο είναι οτι πρόκειται για ακομπλ€ξάριστη ιδιότυπη επιχείρηση. Έτσι ξεκίνησε και η jadis αλλά στη συνέχεια είπαν να λύσουν κάποια οικονομικά θεματάκια που είχαν, έτσι ξεκίνησε και ο croft και πολλοί άλλοι που μου διαφεύγουν. Είναι απείρως διασκεδαστικό να ποζάρουν δίπλα στους διανομείς τους στη Σκανδιναβία με φουτεράκι και μπανάνα γύρω απ τη μέση σε τοπική έκθεση εκεί που οι άλλοι είναι γραβατωμένοι και έτοιμοι να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για τίποτα. Ξέρεις τι αγοράζεις και ξέρεις που να απευθυνθείς μετά την αγορά. Οκ δεν είναι αυτές οι εταιρείες που κάνουν τη λάμπα να ακούγεται καλύτερα και απο ανθρώπινη φωνή αλλά μιλάμε για διαφορά χρημάτων που χάνεται το νόημα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas