"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
5
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Σε ευχαριστώ πολύ.....μοιάζει να είναι σε καλή κατάσταση, αλλά από τη Γερμανία μέχρι εδώ πολλά μπορεί να συμβούν, εκτός των όσων ήδη έχουν συμβεί στη Γερμανία.....θα δούμε..... έχω ακόμα μια μέρα να το σκεφτώ......θα επανέλθω.....

Σταύρος.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.488

Εγώ ήξερα την ELCASET της SONY η οποία όμως δεν γνώρισε καμμία απολύτως εμπορική επιτυχία παρότι τα specs του ήταν εντυπωσιακά για εκείνη την εποχή.

http://www.thevintageknob.org/sony-EL-5.html

http://www.thevintageknob.org/sony-EL-7.html
Δεν ήταν της sony το elcaset,ήταν ομίλου κατασκευαστών . Και η teac είχε βγάλει δυο μοντέλα και η pioneer, και άλλες.
Δεν το άφησαν να προχωρήσει οι δισκογραφικές. Ηθελε νεα μηχανήματα νεα τα πάντα νεα λεφτα. .......

Reaction score
2

Εγώ ήξερα την ELCASET της SONY η οποία όμως δεν γνώρισε καμμία απολύτως εμπορική επιτυχία παρότι τα specs του ήταν εντυπωσιακά για εκείνη την εποχή.

http://www.thevintageknob.org/sony-EL-5.html

http://www.thevintageknob.org/sony-EL-7.html
Γμτ!
Ξύνεις πληγές! Είναι το ΜΟΝΟ μέσο εγγραφής που δεν έχω!
Στο e-bay εμφανίζονται κάποια κομμάτια, αλλά πολύ σπάνια και τα χτυπάνε αλύπητα (από 300 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση, έως και πάνω από 500).

Reaction score
1

Είχα αγοράσει αρκετές άγραφες μπομπίνες από τον Αξαρλή εκείνη την εποχή...
Μήπως ξέρει κανείς που βρίσκεται τώρα το κατάστημα ''Αξαρλής'';
Μέχρι το 2006 που ήμουν στην Αθήνα, το μαγαζί ήταν στην Ακαδημίας, έχει μεταφερθεί, έχει κλείσει;

Reaction score
2

Μήπως ξέρει κανείς που βρίσκεται τώρα το κατάστημα ''Αξαρλής'';
Μέχρι το 2006 που ήμουν στην Αθήνα, το μαγαζί ήταν στην Ακαδημίας, έχει μεταφερθεί, έχει κλείσει;
Νομίζω ότι βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση, αλλά σε όροφο. Το κατάστημα έγινε STARBUCKS! :110:

Reaction score
1.187

Εχω κάτι χρόνια να περάσω από `κει...

Reaction score
1

Νομίζω ότι βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση, αλλά σε όροφο. Το κατάστημα έγινε STARBUCKS! :110:
Δεν πρέπει να βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση, γιατί τα τηλέφωνά του δεν ισχύουν, αν είχε μεταφερθεί κάπου εκεί γύρω θα είχε τα ίδια τηλέφωνα(πιστεύω)!

Reaction score
2

Περνάω συχνά ..... αλλά η περιοχή δεν έχει πια κανένα ενδιαφέρον.
Τα παλιά τα χρόνια ..... Χρήστος Αξαρλής, PIONEER - AKAI, Audio Technica κ.ά. Πέρναγες απ' έξω και άκουγες demonstration από μέσα .... σταματούσες στις βιτρίνες (είχε 2) και δεν μπορούσες να ξεκολλήσεις.
Ποιος θυμάται όμως ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τον Χρήστο Αξαρλή τι υπήρχε?
...... Ο αδελφός του, Σπύρος Αξαρλής. Αντιπροσωπεία DOKORDER, με τα ριζοσπαστικά για την εποχή ημι-επαγγελματικά μαγνητόφωνα ταινίας (θυμάστε τα διπλά, που έκαναν αντιγραφή από ταινία σε ταινία?)

dokorder_8010.jpg

Αν θυμάμαι καλά ... είχε και την αντιπροσωπεία της τότε ΕΝΤΕΛΩΣ άγνωστης .... DENON!
Πάνε πολλά χρόνια που έχει κλείσει και αυτή η αντιπροσωπεία.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.488

Ο αξαρλής είχε μεταφερθεί πριν κάποια χρόνια στην μεσογείων λίγο πιο πάνω απο το πεντάγωνο ανεβαίνοντας δεξιά.
Λογικά πρέπει να είναι ακόμα εκεί.

Reaction score
2

Δούλευα 10 χρόνια στη Μεσογείων (κοντά στο Νομισματοκοπείο), δεν είδα ποτέ όμως Αξαρλή εκεί, αν και περπατούσα πολλές φορές το κομμάτι αυτό πηγαίνοντας στο Μετρό της Εθνικής Αμυνας. Ή είναι σε όροφο και δεν φαίνεται ή έχει φύγει κι' από εκεί. Οι αναζητήσεις στο internet πάντως, δίνουν ακόμα Ακαδημίας 96-98. Θα κάνω "κασκαντεριλίκι" μεθαύριο, να δούμε πού επιτέλους βρίσκεται σήμερα. Αλήθεια, με τι αντικείμενο? Ολες τις αντιπροσωπείες τις πήραν άσχετοι ... με τι να ασχολείται άραγε?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.488

Τι να σου πω δεν ξέρω. Εγω τον είχα δει οσο ακόμα , είχε την Pioneer , νομίζω κιόλας, σε ισόγειο , μάλλον στο επόμενο η μεθεπόμενο τετράγωνο απο αυτό που είναι απέναντι απο το πεντάγωνο.
Δεν ξέρω τι κάνει και τι εχει πλεον , μιας και μάλλον τα εχει χάσει ολα απο αντιπροσωπείες.
Κάποτε είχε και την ortofon. 1984.πολύ παλια χωρίς να είμαι σίγουρος , νομίζω είχε και την sansui. Κάπου στο 70.

Reaction score
2

Sansui? Tην είχε πάντα ο Φράγκου, στην 3ης Σεπτεμβρίου, μαζύ με την Τeac. ΕΛΙΝΑ ΕΠΕ. Έμενα εκεί κοντά (Αγίου Μελετίου). Εκτος αν ο Αξαρλής την είχε ΠΡΙΝ τον Φράγκου, ειλικρινά δεν το ξέρω.
Α ρε εποχές. Κάποτε υπήρχε στην Ελλάδα ολόκληρη βιομηχανία, οικογένειες ζούσαν (και πλουσιοπάροχα) από τα στερεοφωνικά, από την τρέλλα μας δηλαδή.
Τώρα .... οικονομάνε μόνο το e-bay και οι γύφτοι!

Reaction score
2

Για να δούμε και κανένα συστηματάκι να στανιάρουμε.
PICT0036 (2).jpg PICT0039 (2).jpg

Ενα πλήρες συγκρότημα SONAB. Τέλη 10ετίας του 70. Το κασετόφωνο είναι .... μεταλλαγμένο Nakamichi 500. Το πικάπ YAMAHA CS-50P. O ραδιοενισχυτής ... κάτι άλλο (PHILIPS?). Εκείνα όμως που είναι πρωτότυπα και εξαιρετικά ... είναι τα ηχεία. Σχέδιο - υλοποίηση του Stig Carlsson.
Περισσότερα περί αυτών ... έπονται.

Reaction score
2

SONAB OA 14

PICT0038 (2).jpg

Ηχεία δαπέδου, με τις μονάδες να βρίσκονται στην πάνω όψη του κάθε ηχείου.
Αποτελούνται από ένα woofer Peerless 6.5 ιντσών τοποθετημένο υπό γωνία και 4 tweeters της ίδιας εταιρείας, που κοιτάνε ..... όπου θέλουν! Σημαντικό επίσης ότι ήταν το ΜΟΝΟ ζευγάρι ηχείων που κατασκευαζόταν με σαφείς ενδείξεις "Αριστερό" - "Δεξί" και αυτό για προφανή λόγο, η ακτινοβολία των tweeters, με τη σωστή τοποθέτηση των ηχείων, κάλυπτε το χώρο ακρόασης, ανεξάρτητα από τη θέση του ακροατή.
Αυτά κατά τον κατασκευαστή τους. Κατά τη γνώμη μου .... ένα πολύ laid back ηχείο, με ισορροπημένο ήχο, αλλά τίποτα που να ενθουσιάζει. Nothing to write home about.
Το κασετόφωνο .... ίδιο και ηχητικά με το αδελφάκι του Nakamichi 500 (.... το έχω κι' αυτό), ίσως το πιο ΚΑΚΟ κασετόφωνο που έφτιαξε η Nakamichi. Με εξαίρεση τα υπέροχα VUμετρα (του Nak), ένα πολύ θαμπό κασετόφωνο, ακόμα και στις δικές του εγγραφές.
Ολο το συγκρότημα της SONAB (με εξαίρεση το φτηνό αλλά ικανοποιητικό Marantz CD-36 που πρόσθεσα εγώ), μου το χάρισε ένας καλός φίλος, γιατί του έπιανε χώρο στην αποθήκη του!
ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕΕΕΕΕΕ..................

Reaction score
2

Τι να σου πω δεν ξέρω. Εγω τον είχα δει οσο ακόμα , είχε την Pioneer , νομίζω κιόλας, σε ισόγειο , μάλλον στο επόμενο η μεθεπόμενο τετράγωνο απο αυτό που είναι απέναντι απο το πεντάγωνο.
Δεν ξέρω τι κάνει και τι εχει πλεον , μιας και μάλλον τα εχει χάσει ολα απο αντιπροσωπείες.
Κάποτε είχε και την ortofon. 1984.πολύ παλια χωρίς να είμαι σίγουρος , νομίζω είχε και την sansui. Κάπου στο 70.
Βρε Γιάννη, όσο κι' αν σπάω το κεφάλι μου .... δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο μαγαζί με στερεοφωνικά στη Μεσογείων και μάλιστα PIONEER. Μήπως τυχόν το μπερδεύεις με τον ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ, αντιπρόσωπο της SHURE, που ήταν και είναι σχεδόν πάνω στη Μεσογείων (Σολωμού 2), λίγο μετά το Νομισματοκοπείο? (και όχι το Πεντάγωνο?). Εκτός κι' αν αναφέρεσαι χρονολογικά ΠΡΙΝ το 1998, οπότε μπορεί να μην το ξέρω.
Η μνήμη του .... γέροντα μπορεί να κάνει κενά οπουδήποτε εκτός από ότι έχει σχέση με ... στερεοφωνικά! Εξ άλλου, ο Γερμανός φίλος μας (Αλόϊς Αλτσχάϊμερ!) πιστεύω ότι δεν με έχει επισκεφθεί ακόμα ..... μισό να πάρω τα χάπια μου .... πού τα έβαλα ...... τα ποια?:140:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.488

Χεχε , οχι θυμάμαι οτι ήταν του αξαρλή. Δεν θυμάμαι χρονολογία όμως.

Reaction score
1.187

SONAB OA 14

View attachment 20710

Ηχεία δαπέδου, με τις μονάδες να βρίσκονται στην πάνω όψη του κάθε ηχείου.
Πολύ σκόνη μάζευαν βρε παιδί μου αυτά με τις μονάδες τοποθετημένες στο πάνω μέρος....

Reaction score
2

Πολύ σκόνη μάζευαν βρε παιδί μου αυτά με τις μονάδες τοποθετημένες στο πάνω μέρος....
Δεν είναι σκόνη, ή τουλάχιστον δεν είναι ΟΛΟ αυτό που βλέπετε σκόνη. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη η μπάφλα είναι κάποιο συνθετικό μαύρου χρώματος με .... λευκές πιτσιλιές και νερά, πλήρης και σωστή απομίμηση ... σκονισμένης επιφάνειας. + την πραγματική συσσώρευση σκόνης = .... το αποτέλεσμα που βλέπετε!

Reaction score
2

Χεχε , οχι θυμάμαι οτι ήταν του αξαρλή. Δεν θυμάμαι χρονολογία όμως.
Σήμερα έκανα επιτόπια έρευνα στην Ακαδημίας, όπως είχα υποσχεθεί (... I deliver!)
Κατ' αρχήν ... έκλεισε και το STARBUCKS! Και καλά να πάθει, που πήγε και μας πήρε τον καθαγιασμένο χώρο.
Στη συνέχεια ... ρώτησα τη θυρωρό. Πράγματι, τα γραφεία ή ίσως κάποιο μαγαζί του Αξαρλη, βρίσκεται σε όροφο, πάνω από το παλιό μαγαζί ("Στοά Εβδόμης Τέχνης" είναι η ονομασία της στοάς όπου η είσοδος του κτιρίου. Το "Holywood" για τους παλιούς Αθηναίους)
.... Ομως το γραφείο - μαγαζί έχει μέρες να ανοίξει ή κάποιος να πατήσει. Δεν γνωρίζει κανείς τι έχει συμβεί!
Ιστορίες από το παρελθόν..... δια στόματος του .... Παρατατικού!
Αυτά.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Βρε Γιάννη, όσο κι' αν σπάω το κεφάλι μου .... δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο μαγαζί με στερεοφωνικά στη Μεσογείων και μάλιστα PIONEER. Μήπως τυχόν το μπερδεύεις με τον ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ, αντιπρόσωπο της SHURE, που ήταν και είναι σχεδόν πάνω στη Μεσογείων (Σολωμού 2), λίγο μετά το Νομισματοκοπείο? (και όχι το Πεντάγωνο?). Εκτός κι' αν αναφέρεσαι χρονολογικά ΠΡΙΝ το 1998, οπότε μπορεί να μην το ξέρω.
Η μνήμη του .... γέροντα μπορεί να κάνει κενά οπουδήποτε εκτός από ότι έχει σχέση με ... στερεοφωνικά! Εξ άλλου, ο Γερμανός φίλος μας (Αλόϊς Αλτσχάϊμερ!) πιστεύω ότι δεν με έχει επισκεφθεί ακόμα ..... μισό να πάρω τα χάπια μου .... πού τα έβαλα ...... τα ποια?:140:
Υπήρχε στην Μεσογείων μαγαζί με τίτλο ΑΞΑΡΛΗΣ, αλλά είχε να κάνει με επαγγελματικό ήχο και δεν είχε καμιά συγγένεια με τον άλλο.Απλή συνωνυμία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός