"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Αυτό είναι το ΑΚΑΙ GXC-760D

Τρεις κεφαλές, τρία μοτέρ, άμεση μετάδοση, διπλό capstan, υδραυλικός μηχανισμός πόρτας, γεννήτρια συχνοτήτων για bias calibration.
Και όλα αυτά το 1976 !!!

Παίζει ακόμα μια χαρά όπως την πρώτη ημέρα! Οι κεφαλές των ΑΚΑΙ δεν φθείρονται λόγω του ότι ήταν καλυμμένες με ένα στρώμα κρυστάλλου που τις προστάτευε από την άμεση επαφή με την ταινία.

Ωραία πράματα!!! Αυτά είναι!!! Κορυφαία μηχανάκια!!!
Για δώσε λίγο οφθαλμόλουτρο και από τα open reels...:126:

Παίδες στο συγκεκριμένο post, όλοι μας βάζουμε τα μηχανάκια που λατρέψαμε, δεν είναι ανάγκη να είναι top. Ούτως ή άλλως, κορυφαία μηχανήματα ήταν εκείνες τις εποχές, για να δουλεύουν μέχρι και σήμερα, αυτό κάτι σημαίνει έτσι?
Μηχανήματα που μας "άγγιξαν", που μας έκαναν να χαρούμε, που υπερηφανευτήκαμε στους κολλητούς μας, που μας έδωσαν χαρά και μας έμαθαν να ζούμε με το υπέροχο χόμπυ μας:107:

Reaction score
1.815
Τώρα θα μου πείτε πως μαζεύω ότι βρω εεε??
Χμμμ... Το συγκεκριμένο κασσετόφωνο της PIONEER CT-300, το βρήκα στον ίδιο κάδο ανακύκλωσης ενός σουπερμάρκετ
που βρήκα και ένα Lenco L-75 πικάπ (σχετικό πόστ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=90643)

'Οπως και το πικάπ έτσι κι αυτό ήταν σε πανάθλια κατάσταση, μες τη βρώμα και την μπίχλα, πλην όμως εντελώς αγρατζούνιστο!
Το κασσετόφωνο χρειάστηκε καινούριο idler και ιμάντες, καθώς είχαν όλα κολλήσει μέσα του από την αχρηστία!
Καθαρίστηκαν όλες οι επαφές του και τα κυκλώματά του, στο επίσημο Service της Pioneer.
Ήταν για περίππου 2 μήνες στον πάγκο, διότι idler δεν μπορούσε να βρεθεί λόγω παλαιότητας.
Τελικά.. βρέθηκε ο "δότης" και πλέον με νέο "νεφρό" είναι και πάλι στις επάλξεις!!

Reaction score
1.815
Ένα άλλο κασσετόφωνο, αδυναμία δική μου αλλά και του πατέρα μου είναι το Nakamichi BX-100. Δουλεύει ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς ακόμα να έχουν αλλαχθεί το idler και οι ιμάντες.
Έχω ήδη παραγγείλει καινούρια, αλλά ουσιαστικά δε χρειαζόταν τη συντήρηση αυτή δεδομένου οτι είναι σε άριστη μηχανολογική και ηλεκτρονική κατάσταση!
Έγινε ένα μικρό refresh στους πυκνωτές τροφοδοσίας του και σε δύο διακόπτες προληπτικά, καθώς και ρύθμιση αζιμουθίου της κεφαλής του με συχνόμετρο, από τον vintage_service, ως δώρο για την αγορά του ZX-7 και λόγω αδυναμίας που έχει κι αυτός στα Naks!!

Οι κεφαλές του Nak αψεγάδιαστες ακόμη και σήμερα, μετά τη ρύθμιση...

Eδώ στο πατρικό μου, συνοδεύει τον ολοκληρωμένο εν/τη της KENWOOD KA-501, ο οποίος επίσης δουλεύει ακούραστα μέχρι και σήμερα! Υπάρχει ένα "θεματάκι" με το κουμπί του power που έσπασε αλλά είναι το αγαπημένο μου "περιστατικό" κι έτσι το δέχομαι όπως είναι.
Έκανα πρόσφατα μόνο, μια αλλαγή στους πυκνωτές τροφοδοσίας του με διπλάσιας χωρητικότητας Panasonic FC, που παράγγειλα από Αμερική και κελαηδάει!

Reaction score
7.019
Απάντηση: Re: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Ένα άλλο κασσετόφωνο, αδυναμία δική μου αλλά και του πατέρα μου είναι το Nakamichi BX-100. Δουλεύει ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς ακόμα να έχουν αλλαχθεί το idler και οι ιμάντες.
Έχω ήδη παραγγείλει καινούρια, αλλά ουσιαστικά δε χρειαζόταν τη συντήρηση αυτή δεδομένου οτι είναι σε άριστη μηχανολογική και ηλεκτρονική κατάσταση!
Έγινε ένα μικρό refresh στους πυκνωτές τροφοδοσίας του και σε δύο διακόπτες προληπτικά, καθώς και ρύθμιση αζιμουθίου της κεφαλής του με συχνόμετρο, από τον vintage_service, ως δώρο για την αγορά του ZX-7 και λόγω αδυναμίας που έχει κι αυτός στα Naks!!

Οι κεφαλές του Nak αψεγάδιαστες ακόμη και σήμερα, μετά τη ρύθμιση...

Eδώ στο πατρικό μου, συνοδεύει τον ολοκληρωμένο εν/τη της KENWOOD KA-501, ο οποίος επίσης δουλεύει ακούραστα μέχρι και σήμερα! Υπάρχει ένα "θεματάκι" με το κουμπί του power που έσπασε αλλά είναι το αγαπημένο μου "περιστατικό" κι έτσι το δέχομαι όπως είναι.
Έκανα πρόσφατα μόνο, μια αλλαγή στους πυκνωτές τροφοδοσίας του με διπλάσιας χωρητικότητας Panasonic FC, που παράγγειλα από Αμερική και κελαηδάει!
Σου είπα ότι τον τρίο που ακύρωσες το πήρα εγώ τελικά?:126:

Reaction score
7.019
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Nαι αυτόν.
Τον πήρα για βοηθητικό σύστημα στο υπόγειο.
Μόλις τον δοκίμασα όμως στο κυρίως σύστημα έπαθα:111:
και φυσικά έμεινε εκεί.
Δεν είναι πολλά τα βατ που λέει στα σπεκς αλλά πρέπει
να έχει πάρα πολύ ρεύμα.
Τα ηχεία κουνιούνται απίστευτα και επιτέλους
ακούω το βράδυ σε χαμηλές εντάσεις γεμάτο ήχο !!
Το παλικάρι μου είπε ότι είχε αλλάξει τους πυκνωτές
χωρίς όμως να δει κάποια διαφορά πριν και μετά.
Το μόνο που χαλάει είναι τα μπλε φωτάκια:120:
Κάποια στιγμή θα το γυρίσω σε μαμά φωτισμό πάλι.

Reaction score
1.815
Καλορίζικος!!!!!!! Να τον χαρείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τελικά κατέληξε ως ΚΥΡΙΟ εργαλείο ενίσχυσης.....:444::442:

Άλλος για τη βάρκα μας???????:604:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Nαι αυτόν.
Τον πήρα για βοηθητικό σύστημα στο υπόγειο.
Μόλις τον δοκίμασα όμως στο κυρίως σύστημα έπαθα:111:
και φυσικά έμεινε εκεί.
Δεν είναι πολλά τα βατ που λέει στα σπεκς αλλά πρέπει
να έχει πάρα πολύ ρεύμα.
Τα ηχεία κουνιούνται απίστευτα και επιτέλους
ακούω το βράδυ σε χαμηλές εντάσεις γεμάτο ήχο !!
Το παλικάρι μου είπε ότι είχε αλλάξει τους πυκνωτές
χωρίς όμως να δει κάποια διαφορά πριν και μετά.
Το μόνο που χαλάει είναι τα μπλε φωτάκια:120:
Κάποια στιγμή θα το γυρίσω σε μαμά φωτισμό πάλι.
Με τι ηχεία τον δουλεύεις?
Εγώ του έχω τα Roister Silk 75 και πέφτουν τα μπιμπελό από τη βιβλιοθήκη!!!

Reaction score
1.187

Eδώ στο πατρικό μου, συνοδεύει τον ολοκληρωμένο εν/τη της KENWOOD KA-501, ο οποίος επίσης δουλεύει ακούραστα μέχρι και σήμερα!
Πω πω τώρα με έφτιαξες. Τι κουκλί είναι αυτό!!!
Η Kenwood ήταν ανέκαθεν η μεγάλη μου αγάπη στους ενισχυτές. Γιαυτό άλλωστε σήμερα έχω Accuphase.

Με βάζεις στον πειρασμό να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες που είχα τραβήξει από τον ΚΑ-907 ενός φίλου μου.

ΚΑ-907
Ενας από τους δύο καλύτερους ενισχυτές που έφτιαξε η Kenwood και από τους καλύτερους ενισχυτές όλων των εποχών! 2x180 watts RMS στα 8 Ωhms και εκπληκτικός ρυθμός ανόδου 230V/μsec !!! Ασύλληπτο νούμερο για τους σημερινούς ενισχυτές.
Σαν να λέγαμε ότι έχουμε μια Ferrari που πιάνει τα 0-100 kmh σε 1,2 sec! :131:
Κοντράρει στα ίσα τον Sansui AU-X1.

Εδώ τον έχουμε βγάλει στο τραπέζι της βεράντας για ένα μικρό καθαρισματάκι, και λίγο σπρέι στους διακόπτες που δεν χρησιμοποιούνται συχνά...

Ξεκοιλιασμένος:

Reaction score
1.187

Καθαρισμένος και έτοιμος για δοκιμή:

Μία μικρή δοκιμή ότι δουλεύουν όλοι οι διακόπτες άψογα...

Reaction score
7.019

Τον χαίρομαι όσο δεν φαντάζεσαι:137:
Αντικατέστησε ολοκληρωμένο ενισχυτή των 800 ευρώ γαλλοκινεζάκι
με βιούμετρα και 100 βατ (στα χαρτιά).
Αλλά καμία σχέση ρε φίλε.
Μιλάμε για ταχύτητα, για ρεύματα, για τρελή διαύγεια και
άλλα πολλά.
Δεν ξέρω, ίσως να μην ταίριαζε με τα ηχεία αλλά και πάλι τόσο
μεγάλη διαφορά...Τέσπα,
Τώρα καταλαβαίνω τον Μάρκου όταν γράφει για πάνες:114:

Άντε καλή σου νύχτα:107:

Reaction score
1.187

Και έτοιμος για να συνοδεύει τον πανευτυχή ιδιοκτήτη του με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ μουσική και για τα επόμενα 30 χρόνια!!!

Reaction score
7.019

Ρε σεις αφήστε με να πάω στο κρεβάτι.
Τώρα είδα και τα ποστ στην προηγούμενη σελίδα.
Ηχεία : ΑΕ-AELITE 3, Τρεις δρόμοι 4 μεγάφωνα 88,5db νομίζω.
( ρε συ κόμηστ τι είναι αυτά που ανεβάζεις???!!:111:)
Λοιπον την κάνω, το κορίτσι περιμένει.

Άντε καληνύχτα:114:

Reaction score
1.815
Τι λες τώρααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΣΤΕΡΙ!!!!!!
Είναι της ίδιας σειράς με τους άλλους δυο και μάλιστα στο ...ίδιο product sheet της εποχής!
Πάρε και ένα δωράκι!!!!!

Reaction score
1.187

Τον χαίρομαι όσο δεν φαντάζεσαι:137:
Αντικατέστησε ολοκληρωμένο ενισχυτή των 800 ευρώ γαλλοκινεζάκι
με βιούμετρα και 100 βατ (στα χαρτιά).
Αλλά καμία σχέση ρε φίλε.
Μιλάμε για ταχύτητα, για ρεύματα, για τρελή διαύγεια και
άλλα πολλά.
Δεν ξέρω, ίσως να μην ταίριαζε με τα ηχεία αλλά και πάλι τόσο
μεγάλη διαφορά...Τέσπα,
Τώρα καταλαβαίνω τον Μάρκου όταν γράφει για πάνες:114:

Άντε καλή σου νύχτα:107:
Τι να πει το κινεζάκι μπροστά στον Kenwood ρε φίλε;
Η ταχύτητα των Kenwood αυτής της εποχής δεν πιάνεται ούτε από σημερινούς ενισχυτές πολλών μηδενικών στην τιμή τους... :134:
Όχι από το κινεζάκι...

Reaction score
1.187

Τι λες τώρααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΣΤΕΡΙ!!!!!!
Είναι της ίδιας σειράς με τους άλλους δυο και μάλιστα στο ...ίδιο product sheet της εποχής!
Πάρε και ένα δωράκι!!!!!
Το product sheet που ανέβασες στην πίσω σελίδα είχε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί όποιος θέλει να τα δει και εδώ πατώντας το "SPECS"

http://www.thevintageknob.org/kenwood-KA-907.html

Slew rate : ± 230V/μs :131: :131: :131:

Reaction score
1.815
Απίστευτη ΒΑΡΒΑΤΙΛΑ!!!!!!!

Κι εγώ αντικατέστησα έναν ΟΝΚΥΟ ΤΧ-SR705 με Dolby Digital TRUE-HD & DTS Master Audio και όλα τα νέα φορμά (HDMI, AUDISSEY, THX Select 2 κλπ), υποτίθεται στα 7x110W/RMS, με έναν vintage ραδιοενισχυτή της Pioneer (SX-838), μόλις στα ...2x50W και δε φαντάζεσαι τη διαφορά!!!!!

Θα ανεβάσω τις φωτογραφίες με το πλήρες σετ, όχι ακόμα όμως, γιατί δεν το έχω ολοκληρώσει με τα υπόλοιπα συνοδά του...
Θα είναι αφιερωμένο σε μια "ψυχάρα" των vintages μηχανημάτων...

Eν τω μεταξύ ο kanakiani ακόμα να πάει για ύπνο!!!!:143::143: :605:

Reaction score
7.019

Απίστευτη ΒΑΡΒΑΤΙΛΑ!!!!!!!

Κι εγώ αντικατέστησα έναν ΟΝΚΥΟ ΤΧ-SR705 με Dolby Digital TRUE-HD & DTS Master Audio και όλα τα νέα φορμά (HDMI, AUDISSEY, THX Select 2 κλπ), υποτίθεται στα 7x110W/RMS, με έναν vintage ραδιοενισχυτή της Pioneer (SX-838), μόλις στα ...2x50W και δε φαντάζεσαι τη διαφορά!!!!!

Θα ανεβάσω τις φωτογραφίες με το πλήρες σετ, όχι ακόμα όμως, γιατί δεν το έχω ολοκληρώσει με τα υπόλοιπα συνοδά του...
Θα είναι αφιερωμένο σε μια "ψυχάρα" των vintages μηχανημάτων...

Eν τω μεταξύ ο kanakiani ακόμα να πάει για ύπνο!!!!:143::143: :605:
Aφού είσατε κουφ@λες τι να κάνω!!:142:

Για το θέμα των ενισχυτών τουλάχιστον ο δικός σου ρε συ Σταμάτη (σωστό δεν είναι το όνομα?εγώ Στέλιος)
δεν ήταν για μουσική οπότε λες δεν μαμιέται...Εμένα ήταν δικάναλος,
υποτίθεται ότι κάτι έπρεπε να κάνει.

Τέσπα μάλλον έχει δίκιο ο Κόμηστ.
Είναι αλλού μερικά από αυτά τα μηχανάκια.
Πάντως ειλικρινά επειδή έχουν ειπωθεί διάφορα για τους
παλιούς ενισχυτές ( πολλά από τα οποία τα σκεφτόμουν και εγώ
πριν ακούσω, ότι δλδ είναι μόνο για οφθαλμόλουτρο) θα ήθελα πολύ να
τον συγκρίνω σε ένα άλλο σετ απ με κάποιον ενισχυτή αξίας 2,3, ή και 5Χ ευρώ έτσι για να μπορέσω να τον κατατάξω κάπου,
να έχω στο περίπου μία τάξη μεγέθους.
Να σημειώσω επίσης ότι τα καλώδια των ηχείων μου είναι ακριβά για τα
δικά μου δεδομένα ( 5 ευρώ το μέτρο) και τα rca μπορεί να τα έχω και από το 1990.:136:

Reaction score
1.815
Στελάρα το θέμα δεν είναι να συγκριθεί ένα παλιό μηχανάκι με πολλαπλάσιας τιμής σημερινό. Η όλη ιστορία είναι να σου αρέσει στα αυτιά σου!
Έχω ακούσει πάρα πολλά setup... τα οποία ήταν άλλα ακριβά, άλλα σε νορμάλ επίπεδα.
Πολλά από τα "νορμαλ" μου ακούστηκαν πολύ καλύτερα από τα ακριβότερα!!
Και μάλιστα, ορισμένα ακριβά ενισχυτικά, cd players κλπ, ήταν ...giatabaza!!! (κινεζοκαταγωγή)
Τα παλιά μηχανήματα, ορισμένα από αυτά είναι πολύ αξιόλογα κομμάτια, όπως ο εν/της που μας παρουσίασε ο komhst. Υπάρχουν απίστευτα τέτοια μηχανήματα!
Το θέμα είναι να τα διατηρήσουμε και να μείνουν στην κατοχή μας, αξιοπρεπέστατα, όπως ήταν πάντα..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.341
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian