"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Η Τζουλια εχει κανει καδο το δικο της

Reaction score
1.815
Ρε παίδες να κάνω μια ερώτηση και όποιος μπορεί να βοηθήσει...
Δεν ξέρω τι φταίει και δεν έχω ξαναμανά αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα...
Το σύστημα είναι στημένο όπως στη φωτοφραφία:

Έχω το Nakamichi κάτω από τον τελικό της Onkyo και όταν ξεκινάει να παίζει, ακούγεται ένας βόμβος, αν ανοίξω το volume του προενισχυτή!

Σε άδεια κασσέτα, άγραφη, τον ακούς. Μόλις μπει η μουσική εξαφανίζεται (ή σκεπάζεται).
Βάζω ακουστικά κατ' ευθείαν στο Nak, δεν ακούω τίποτα!
Βάζω ακουστικά στον προενισχυτή, χωρίς να είναι αναμμένος ο τελικός, πάλι τίποτα!
Έβγαλα από τη θέση του το Nak και έβαλα το Aiwa (AD-S950). Πάλι βόμβος όταν πατάω το play και είναι ανοιχτός ο τελικός! (το volume του προ, πάνω από τη μέση)

Όταν είχα το προηγούμενο κασσετόφωνο, δεν ακουγόταν τίποτα. Το είχα τοποθετημένο βέβαια τελευταίο κάτω κάτω..

Γιατί συμβαίνει αυτό?
Επηρεάζουν οι τροφοδοσίες και οι μετασχηματιστές του Onkyo, το μηχάνημα που είναι από κάτω?
Μήπως να αλλάξω καλώδια?:203:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

...στον PeTTrun παιδιά!:126:
Έχει πει πρώτος την καψούρα του για το Nak...:136:
Μη σπρώχνετε όλοι θα πάρετε!!!:143::143::137:
Ευχαριστώ βρε Σταμάτη που με σκέφτεσαι!!
Παιδιά όντως αν υπάρχει κανένας «Δράκος» στο σπίτι σας και τον φοβάστε στείλτε τον σε μένα να τον ημερέψω!!! :140:

Reaction score
1.575
Απάντηση: Re: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Έχω το Nakamichi κάτω από τον τελικό της Onkyo και όταν ξεκινάει να παίζει, ακούγεται ένας βόμβος, αν ανοίξω το volume του προενισχυτή!

Σε άδεια κασσέτα, άγραφη, τον ακούς. Μόλις μπει η μουσική εξαφανίζεται (ή σκεπάζεται).
Βάζω ακουστικά στον προενισχυτή, χωρίς να είναι αναμμένος ο τελικός, πάλι τίποτα!
Έβγαλα από τη θέση του το Nak και έβαλα το Aiwa (AD-S950). Πάλι βόμβος όταν πατάω το play και είναι ανοιχτός ο τελικός! (το volume του προ, πάνω από τη μέση)

Όταν είχα το προηγούμενο κασσετόφωνο, δεν ακουγόταν τίποτα. Το είχα τοποθετημένο βέβαια τελευταίο κάτω κάτω..

Γιατί συμβαίνει αυτό?
Επηρεάζουν οι τροφοδοσίες και οι μετασχηματιστές του Onkyo, το μηχάνημα που είναι από κάτω?
Επειδη είχα πολυ πρόσφατα παρόμοια εμπειρία απο αλλαγή ενισχυτή, τσέκαρε μήπως πρόκειται για βόμβο γείωσης.

Reaction score
7.031

Έκθεση "πεταμένων" θα ανοίξω στο σπίτι!!:143::143::138:
Κάθε φορά που μπένω μέσα, τρέμει μη της φέρω κανένα ...Juck-Box!!!:143::135:
Άσε, αυτά τα πετούσανε παλιά, τα μαζέψανε όλα οι γύφτοι
και τα πουλάνε από δεκάρικο και πάνω τώρα:121:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.273
Απάντηση: Re: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Δεν είναι βρόχος γειώσεως, emi είναι απο τον μετ/στή του τελικού.
Βάλε το νακ η το aiwa, κάπου πιο μακριά αν γίνεται.

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Δεν είναι βρόχος γειώσεως, emi είναι απο τον μετ/στή του τελικού.
Βάλε το νακ η το aiwa, κάπου πιο μακριά αν γίνεται.
Γιαννάκο μάλλον αυτό είναι.
Θα του αλλάξω κατ' αρχήν τα καλώδια να δω αν βελτιωθεί η κατάσταση και μετά θα πάει στην παλιά θέση που είναι και η πιο σίγουρη... :126:
Γιατί επηρεάζεται μόνο το κασσετόφωνο και όχι το CD recorder ή το Tuner που ήταν πριν?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.273

Δεν ξέρω , μπορεί να έχουν καλύτερη θωράκιση.
Αν δεν τα δω δεν μπορώ να πω.

Reaction score
1.815
Λοιπόν να παραθέσω τα συμπεράσματά μου από την περίεργη συμπεριφορά των αναλογικών κασσετοφώνων.
Χθες, λόγω της αναβάθμισης του AVSite, έμεινα χωρίς παρέα και είπα να κάτσω να ασχοληθώ με το πρόβλημα του βόμβου που ακούγεται αν ανοίξεις το volume πάνω από τη μέση, σε κενή κασσέτα.

Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, φοβούμενος οτι το νέο μου απόκτημα της Nakamichi ZX-7 θα είχε πρόβλημα, άλλαξα μονάδα και πήρε τη θέση του προσωρινά το deck της AIWA AD-S950, που μου είχε χαρίσει με την καρδιά του ο Manos58.

Όταν άνοιγα τον τελικό εν/τή, και πατούσα play στο κασσετόφωνο, με άδεια κασσέτα και volume πάνω από τη μέση, ένας βόμβος πάλι εμφανίστηκε! Ο ίδιος ακριβώς όπως και με το Nak!
Bάζω ακουστικά στο AIWA... τίποτα δεν ακουγόταν! Όπως ακριβώς και με την περίπτωση του Nak!
Βάζω ακουστικά στον προ, πάλι ο βόμβος! Κλείνω τον τελικό (τα ακουστικά πάνω στον προ), έφυγε ο βόμβος!

Το AIWA όπως και το Nakamichi ήταν ακριβώς κάτω από τον τελικό. Άλλαξα τις θέσεις και τοποθέτησα κάτω από τον τελικό το Marantz cd-recorder και από κάτω το κασσετόφωνο.

Ο βόμβος μειώθηκε αισθητά, αλλά δεν εξαφανίσθηκε...
Άλλαξα τα καλώδια των outputs του AIWA με του Marantz. Το μεν πρώτο φόραγε το Monster interlink 400, ενώ το Marantz το Audioquest turqoise hyperlitz.
Πάλι ο ίδιος βόμβος, καμία αλλαγή!

Μόλις έβγαλα τελείως το κασσετόφωνο από τη θέση του εξαφανίστηκε ο βόμβος!
Ξαναβάζω πάλι το AIWA στο ρακ και ανάβω το Marantz που είναι ακριβώς από πάνω του. Προστέθηκε κι άλλος θόρυβος!!!!
Ρε μπας και??? (λεω...)
Ανάβω το Tuner που είναι ακριβώς από κάτω κι άλλος βόμβος!!!!:111:
Βάζω μπροστά και το τελευταίο στη σειρά μηχάνημα το Sony EP-90ES το οποίο το χρησιμοποιώ ως προενισχυτή digital για DAC..... O BOMBOΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!!!!!!!!!!

Κλείνοντας τον Sony ...ο βόμβος εμφανίστηκε πάλι!!!!
Εν ολίγοις, ανοίγοντας το Sony, εξαφανιζόταν τελείως ο βόμβος του deck, άσχετα με το αν ήταν κι άλλες συσκευές ανοιχτές!!:111:
Σημειωτέον οτι με καμία άλλη συσκευή εκτός του κασσετοφώνου, δε συμβαίνει αυτό... Και πάλι, μιλάμε για βόμβο που μπορεί κανείς να παρατηρήσει με το volume ανεβασμένο πάνω από τη μέση...:116:

Ο ..."Mr Filter" των αναλογικών κασσετοφώνων!!!:205:
SONY EP-90ES (vintage πλέον και αυτός!)

Reaction score
2.248

Σταμάτιε για βγάλε το loop καλώδιο εγγραφής από προ στο ντεκ και όποιο άλλο loop έχεις και πες τι γίνεται.

Reaction score
1.815

Σταμάτιε για βγάλε το loop καλώδιο εγγραφής από προ στο ντεκ και όποιο άλλο loop έχεις και πες τι γίνεται.
Γιώργο εννοείς να βγάλω οποιοδήποτε καλώδιο REC OUT/LINE OUT φεύγει από τον προ και πάει σε μηχανήματα?
Θα το κάνω σήμερα, εις εσπέραν τα σπουδαία..:145:

Reaction score
1.815

Kάτι περίεργο γίνεται εκεί πέρα.
Κάτι "παίζει" όντως, αυτό ψάχνω Γιάννο...
Περίεργο "story", δε μου έχει ξανατύχει...
Λες να φταίει οτι πηγαίνουν όλα σε ένα πολύπριζο που κοστίζει ...15 γιούρια??:116:

Εεεεε είμαι περίεργος να δω τι θα ποστάρει!:143::136:

Reaction score
1.815

Δεν ψάχνεις τις φάσεις των μηχανημάτων;
Mα... μόνο στα κασσετόφωνα συμβαίνει αυτό!
Ότι κασσετόφωνο βάλω σ' αυτήν τη θέση και μόνο όταν πατάω "play", εισάγεται βόμβος.
Εαν απομακρύνω το deck δεν ακούγεται τίποτα.
Όταν δίνω play πχ στο cd recordrer, δεν περνάει βόμβος καθόλου...

Θα κάνω προς το παρόν αυτό που προτίνει ο GeoVaz..
Ψαχτά θα πάω ούτως ή άλλως:126:

Reaction score
2.248

Και αυτό που λέει ο Komhst ισχύει Σταμάτη. Δες το

Θυμάμαι επίσης ότι τα ντεκς της εποχής δεν είχαν γείωση στο φις. Εσένα έχει?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.273

Eρχονται και οι δικές μου φωτογραφίες απο TEAC V7000, SONY DTC 60ES

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader