"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
1.815
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Να λοιπόν το τελικό αποτέλεσμα! Βγήκε στη σκηνή για τα φλάς!!
Με ενσωματωμένο επιλογέα εισόδου πικάπ ή tape στο μπροστινό μέρος!

Κι εδώ επί το έργον! ...Τζόκινγκ!! Τρέχουμε τώρα....

Reaction score
1.815

Με δυνατότητα 4 track, δύο από κάθε πλευρά με επιλογέα! Ουσιαστικά η ταινία παίζει δυο διαφορετικά θέματα μουσικής από την κάθε πλευρά της με αυτούς τους δύο διακόπτες! (1-2, 3-4)

Reaction score
1.815

Και ....χμμ το έχετε ξανασυναντήσει αυτό? Σύστημα καθαρισμου της ταινίας!
Για να γίνει αυτό θα πρέπει η ταινία να περνά από μπροστά του σε fast forward ή fast rewind!!
Το στρογγυλό κουμπάκι που βλέπετε μπροστά σην εικόνα, μόλις το πατήσουμε πετάγεται ο ...ταινιοκαθαριστής!!!:143::140:

Reaction score
1.815

Ένα πραγματικό στολίδι!

Κάπου νομίζω έχω και το γνήσιο μικρόφωνό του!!! Θα ψάξω στην αποθήκη μου και θα σας το μοστράρω κι αυτό! Κρατιέται, όπως κράταγε το μικρόφωνο και ο Τόνι Πινέλλι....:135:

Θα ακολουθήσει και αυτό το στολισμό του στο ράφι μου, να μου δηλώνει την αρχή του καλού Hi-Fi και τις παλιές εποχές που οι άνθρωποι είχαν προσωπικές επαφές με συγκεντρώσεις σε σπίτια και πολλά parties!!

Reaction score
1.815

Χαρας την υπομονη σου Σταματη. Μπραβο. Εγω αν ειχα τετοια υπομονη θα παρουσιαζα θησαυρους. Εδω οταν ξεθαβω κατι δεν κρατιεμε και το φωτογραφιζω με την σκονη...
Ενταξει εχω και μερικες αδυναμιες που τα προσεχω , αλλα γενικά δεν εχω τοση υπομονη , παροτι εχω αλλη τοση αγαπη

Το X-V σου αρεσε;

Με αυτο θα ακουω στη Σαλαμινα το Πασχα. Εχω αρχισει ίδη τις ενγραφες....( την βλεπω τη δουλεια, θα με παρουνε για ημιτρελλο)
Μου άρεσε πολύ! Κουκλάκι είναι!
Κάτσε βρε λίγο να ασχοληθείς κρίμα είναι...:126:

Απ' όσο μπόρεσα να διακρίνω, είναι σε πολύ καλή κατάσταση!
Δουλεύει άψογα!

Reaction score
1

Τελειο το εκανες Σταματη. Πολυ ομορφο επισης. Θα ερθω να το δω απο κοντα μια μερα. :102:

Reaction score
29.716

Σταμάτη αν θέλεις κοντέρ , μπορείς να βρείς στα καταστήματα ηλεκτρονικών. Πχ Φανός, Μπουριώτης,κατουμάς κλπ. Κάποτε τα είχαν με το κιλό.
Μεγειές η μάλλον ξανά μεγειές το εργαλείο.

Reaction score
1.815

Σ' ευχαριστώ πολύ Γιάννο!
Δε γνώριζα οτι μπορεί να έχουν κοντεράκια. Θα περάσω μια βόλτα να τους γυρίσω όλους! Ο Φανός βέβαια θα είναι η πρώτη επιλογή μου. Μακάρι να βρω, είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις από των κασσετοφώνων.
Στην αρχή όταν το έλυσα το μπομπινόφωνο μια χαρά ήταν. Αν παρατηρήσεις τις πρώτες φωτογραφίες είναι και μηδενισμένο με το reset button. Μόλις έπιασα πινέλο να το καθαρίσω, άρχισε να γίνεται κομματάκια ένα ένα..:422:

Reaction score
1

Φρεσκο πραγμα. Μου το εδωσε ενας φιλος ( Θεμη ευχαριστω). Φυσικά πάλι ΑΚΑΙ και πάλι κεφαλες GX (τι άλλο) . Εχει πολλες καιοτομιες και λειτουργειες σαν μηχανημα , αλλα μιας και ειναι 110V και δεν εχω μετασχηματιστη , εκτενεστερη περιγραφη απο αυριο...

AKAI GX-F31

εδω λεπτομεριες : http://audio-database.com/AKAI/player/gx-f31-e.html

Reaction score
7.071
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Γειά σου Στελλάρα με το νέο σου RtR!!!!
Είναι σα να φαντάζομαι τη σκηνή: Με παρεούλα, κρασάκι και ...καλή μουσικούλα, θα θαυμάζεις τις σταθερές στροφές από τις μπομπίνες του, δίπλα στο τζάκι!
Βάλτε με κι εμένα στο "κόλπο" για να έχω άλλη μια φορά την ευκαιρία να το θαυμάσω από κοντά (το θαύμασα πρώτη φορά live στο τσαρδί του επίτιμου) και να γουστάρω με την ωραία σας παρέα, τη δικιά σου και του zizik!!:126:
Άντε μετά το Πάσχα πρώτα ο Θεός κάτι θα κάνουμε...
(ξέρεις, αυτό που λένε : τραβάτε με και ας κλαίω:116:)

Γιάννη συμφωνώ και εγώ με τον Σταμάτη.
Μη το μακελέψεις το μηχανάκι, κρίμα είναι.

Reaction score
1

will see...
Μ.Τεταρτη θα ειμαι Σελίνια. Θα τα πουμε από κοντα.

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή βλέπω πολύ ησυχία έχει πέσει πάρτε ένα φρέσκο βιντεο με το Philips και τραγουδάκι από το φεστιβάλ τραγουδιού θεσσαλονίκης. Καλό βράδυ σε όλους!!!

Last edited by a moderator:

Reaction score
1

Μπραβο! Τι μαγικά και παραμυθενια ειναι ολα αυτα... και τι συγκινιτικό να βλεπεις νεα παιδια να ασχολουνται με τοσο παθος με το θεμα .

Reaction score
1.815

Ναι!! Όντως!
Δεν ασχολούνται με τέτοια όμορφα προιόντα μόνο οι παππούδες μας, αλλά και "εμείς τα νέα παιδιά" !:626::608:

Reaction score
1.187

Φρεσκο πραγμα. Μου το εδωσε ενας φιλος ( Θεμη ευχαριστω). Φυσικά πάλι ΑΚΑΙ και πάλι κεφαλες GX (τι άλλο) .
GX (Glass & X'tal) κεφαλές σημαίνει ΜΗΔΕΝ φθορά όσες δεκάδες εκατοντάδες χιλιόμετρα ταινίας και αν έχει παίξει. Σημαίνει ότι θα εξακολουθεί να παίζει με την ίδια ποιότητα όπως και την πρώτη μέρα που βγήκε από το κουτί του.

Reaction score
29.716

Eee τάσσο δεν είναι ακριβώς ετσι.. Υπάρχει φθορά και στις gx, κεφαλές. Απλά είναι μικρότερη απο την αντίστοιχη των παλαιών κεφαλών απλού σιδήρου.
Και άλλοι κατασκευαστές το εχεουν επιτύχει αυτό , χωρίς βέβαια το λογότυπο gx, της ακαι, με διάφορα κράματα μετάλλων , μειωμένης φθοράς. Πρακτικά μηδενικής σχεδόν , ως προς την συνολική φθορά του μηχανήματος. Με λίγα λόγια , φτάνεις στο σημείο να αντικαταστήσεις το μηχάνημα πριν καν χρειαστεί να αλλάξεις κεφαλές.
Τρανό παράδειγμα , το v5000 που εχω εγω και ενας φίλος. Το δικό του έπαιζε απο την πρώτη μέρα σε καφέ, γύρω στις 8 ώρες την μέρα. Ακόμα και σήμερα που παίζει 2 ώρες την μέρα κεφαλές δεν χρειάζεται.21khz έβγαζε τότε με μετάλλου , 21khz βγάζει και σήμερα με μετάλλου.
Βέβαια τα pinch rollers , έχουν ήδη αλλαχθεί δυο φορές. Ο ιμάντας μόνο μία.
Κατά τα άλλα σκυλί το άτιμο. Ελεγαν τότε κάποιοι , τρικέφαλο τετραμότορο μηχάνημα σε καφε , πάνω απο 3 χρόνια αποκλείεται να βγάλει. Εν έτη 1994.

Reaction score
1

Η αληθεια ειναι , οτι παρότι η ΑΚΑΙ ηταν ηκορυφαια εταιρια....:107::107: ενταξει υπηρξαν και κατι αλλες ,δεν θυμαμαι τωρα, (μου φαινεται τις λεγαν καπως teac , nakamichi...κατι τετοιο, τεσπα) η καθε εταιρια ειχε τα 'καλα' μοντελα της και τα ευριας καταναλωσης. Παραδειγμα , οταν ποσταρα το Akai GXC -65D αναφερωμαι σε ενα μηχανημα κορυφαιο για τοτε (και για τωρα) που η εξεληξη τηςτεχνολογιας δεν το μειωσε σε τιποτα. Κοστιζε τοτε γυρω στα 600$ μιλαμε για 6 μισθους στο αμερικα και για 10 στο Ελλαντα. Αν βγαλεις την μοιωμενη αισθηση αισχροκερδιας που χαρακτηρηζε την εποχη καταλαβαινεις για τι μιλαμε....

Reaction score
1

Για οσους ξερουν Γιαπονεζικα:

Να ευχαριστησω και το φιλο Γιωργο ( giorgos90 ) για τις ωραιες κασετες που μου εδωσε.:102:

Reaction score
8.905

Φίλε Σταμάτη αληθεύει (κάποιος μου το σφύριξε :121: ) ότι παζαρεύεσαι αυτό :111: !

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67