WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Reaction score
0
Απάντηση: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με κάποια screenshots.Και συγκεκριμένα με αυτά:
http://images.google.gr/imgres?imgu...Q_ELGR309&sa=G&um=1&ei=OJ9ASsjoFcaNsAa3jvSCCQ που γράφει 720p
και http://images.google.gr/imgres?imgu...Q_ELGR309&sa=G&um=1&ei=cJ9ASpSwGYGTsAamkJmICQ που γράφει 1080p.
Οι φάκελοι που έχω τις ταινίες τις έχω ονομάσει 720ρ και 1080ρ.Στις εικόνες βάζω ακριβώς το ίδιο όνομα αλλά δε μου βγάζει thubnails.Ίσως είναι μικρά τα αρχεία.Μπορεί κάποιος να μου τα φτιάξει και να ανεβάσει γιατί με τα άλλα δεν έχω πρόβλημα..

Reaction score
0
Re: Απάντηση: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

http://images.google.gr/imgres?imgu...Q_ELGR309&sa=G&um=1&ei=OJ9ASsjoFcaNsAa3jvSCCQ που γράφει 720p
και http://images.google.gr/imgres?imgu...Q_ELGR309&sa=G&um=1&ei=cJ9ASpSwGYGTsAamkJmICQ που γράφει 1080p.
Οι φάκελοι που έχω τις ταινίες τις έχω ονομάσει 720ρ και 1080ρ.Στις εικόνες βάζω ακριβώς το ίδιο όνομα αλλά δε μου βγάζει thubnails.Ίσως είναι μικρά τα αρχεία.Μπορεί κάποιος να μου τα φτιάξει και να ανεβάσει γιατί με τα άλλα δεν έχω πρόβλημα..
Ίσως επειδής ζεν είναι όρθιες αλλά κσάπλα???

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Ίσως επειδής ζεν είναι όρθιες αλλά κσάπλα???
Ίσως φίλε μου.Πάντως κάτι άλλα που έχω δεν έχω πρόβλημα.Και 2 απο αυτά είναι σε οριζόντια θέση.Απλώς τα βγάζει με κενό πάνω κάτω.Αν έχει κάποιος κάποια άλλα ας τα ανεβάσει..

Reaction score
0
Re: Οδηγος για THUMBNAIL

Αρα αν έχουμε ένα φάκελο movies και μέσα έχουμε φτιάξει υποφακέλους που στο κάθε υποφάκελο έχουμε βάλει την ταινία και τους υπότιτλους, τότε αρκεί για τον κάθε υποφάκελο να βάλουμε την φωτό με όνομα folder.jpg???

Ευχαριστώ
Εγώ πάλι ...δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος κόπος ρε παιδιά. Κι εμένα μου αρέσει η τακτοποιημένη προβολή των thumbnails αλλά δεν χρειάζεται να φτιάξουμε φάκελλο για την κάθε ταινία. Απλά ωρισμένες λεπτομέρειες θέλουν προσοχή. Πχ. 1 φάκελος με όνομα "HD movies" και μέσα όλες οι ταινίες HD χύμα. Με το ίδιο όνομα εάν έχουμε τους υπότιτλους και τις φωτογραφίες των ταινιών ....που να πάνε ? Δεν χάνονται!!! Εγώ έτσι τάχω και στο μενού μπροστά βλέπω το εξωφυλλο της ταινίας που θέλω να δω. Προσοχή βέβαια για την σωστή προβολή των εξωφύλλων είναι να χρησιμοποείται η διάσταση 120πλ.Χ 180 υψος για κάθε thumbnail ή 240Χ360 που είναι το διπλάσιο του. Δεν συνιστάται μεγαλύτερο πολλ/σιο γιατί θα κουράζεται το μηχανάκι μετά. Τώρα ...σε ταινίες .vob που έχουν φακέλους Audio + Video μέσα στον αρχικό φάκελλο της ταινίας η συμβουλή ενός φίλου έπιασε και την παραθέτω εδώ: Κάνουμε copy ένα μικρό τμήμα της ταινίας από το φακελλο Video και paste έξω από αυτόν. το μετονομάζουμε από VTS...που θα λέει σε κάτι άλλο(πιθανόν το όνομα της ταινίας) και δίνουμε στην φωτογραφία το ίδιο όνομα. Ως δια μαγείας η φωτογραφία θα εμφανιστεί κι αυτή όπως γίνεται στα .avi ή .mkv αρχεία μας .

Reaction score
0

Άνοιξέ την στο Photoshop και κάνε save as... δώσε το ίδιο όνομα αν θες και βγάλε το Color profile που έχει ενσωματωμένο. Πάτα save και θα σε ρωτήση για αντικατάσταση (αν έβαλες το ίδιο όνομα αρχείου). Συμφωνείς στην αντικατάσταση και σου βγάζει το μενού συμπίεσης jpeg. Το quality δεν έχει σημασία, αλλά από κάτω στο format όπου έχει επιλεγμένο το baseline optimized, ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις baseline "Standard". Πάτα και θα παίζει το thumbnail σου. (Μην ξεχάσεις να το ονομάσεις folder.jpg)
Για το 720p το οποίο είναι .gif, κάντο κι αυτό save as jpg και θα παίξει κι αυτό.

Reaction score
0
Re: Οδηγος για THUMBNAIL

η συμβουλή ενός φίλου έπιασε και την παραθέτω εδώ: Κάνουμε copy ένα μικρό τμήμα της ταινίας από το φακελλο Video και paste έξω από αυτόν. το μετονομάζουμε από VTS...που θα λέει σε κάτι άλλο(πιθανόν το όνομα της ταινίας) και δίνουμε στην φωτογραφία το ίδιο όνομα.
Ο πιο πρόσφορος τρόπος απ' όσες πλευρές κι αν το κοιτάξει κανείς, ειναι η αναζήτηση poster απο.....wikipedia! Απλά στο search δώστε τον όνομα του τίτλου. Θα πάρετε στο δεξί άκρο της οθόνης το theatrical poster του έργου στο οποίο αναφέρεστε και όχι αυτό του DVD (home theater vers) που όσο να 'ναι υπολείπεται του πρώτου τόσο σε καλλιτεχνική όσο και σε συλλεκτική αξία. Αναφέρομαι πάντα σε όσοι/ες κάνουν συλλογή ταινιών στούς HDD τους αλλά και σε όσοι θέλουν μια άρτια αισθητικά παρουσίαση απο το WDTV τους.

Υ.Γ. Το μέγεθος των posters.jpg απο wiki, ειναι το ελάχιστο ανεκτό, αν και αυτό επαφίεται στο μέγεθος του panel σας. Σε > 60" - 70" οθόνη αρχίζει να pixelιάζει και χρειάζεται μεγαλύτερης ανάλυσης αρχείο. Σε 42" - 46" το οπτικό αποτέλεσμα ειναι άριστο και χρειάζεται ελάχιστη επέμβαση ως προς τις αναλογίες, το περίφημο πια 12/18.

Reaction score
0
καλησπερα και παλι...εχω δοκιμασει τα παντα αλλα δεν γινεται τιποτα..αν ξερει καποιος πως γινεται να βλεπουμε το εξωφυλλο του cd οταν το επιλεγεις να παιξει παρακαλω ας βοηθησει...ελπιζω να το εξηγησα καλα...

Reaction score
0
Προς μεγαλη μου εκπληξη ειδα οτι σε Dvix αρχειο δεν ειχα συγχρονισμο ομιλιας με εικονα. Στο computer παιζει αψογα

Reaction score
0
Προς μεγαλη μου εκπληξη ειδα οτι σε Dvix αρχειο δεν ειχα συγχρονισμο ομιλιας με εικονα. Στο computer παιζει αψογα
Από την αρχή της ταινίας.....ή....μετά από κάποιο fast forward?

Reaction score
0
Μετα απο λιγα λεπτα και με την παροδο του χρονου μεγαλωνε. Κανονικο παιξιμο. Το ξαναδοκιμασα μετα 1 ωρα και εκανε το ιδιο. Στο PC αψογο

Reaction score
0
Απάντηση: Re: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Μετα απο λιγα λεπτα και με την παροδο του χρονου μεγαλωνε. Κανονικο παιξιμο. Το ξαναδοκιμασα μετα 1 ωρα και εκανε το ιδιο. Στο PC αψογο
Κι εμένα μου συμβαίνει αυτό. Είναι ένα τελείως απλό Xvid σε container .avi, με δικάναλο ήχο, κωδικοποιημένο pal και γενικά τίποτα εξωτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Μόνο σε αυτά τα αρχεία (είναι σειρά από 20 περίπου) μου συμβαίνει αυτό. Έχει κάποιος άλλος φίλος παρόμοια εμπειρία, πριν αρχίσω να τα κωδικοποιώ σε διαφορετικό φορμά, διαδικασία που βαριέμαι πολύ;;; :121:

Reaction score
0

Ρε παιδια...Ρε παιδια γιατι παιδευεσται αδικα?

Πρωτον ολοι ξερουμε πως θεωρητικα οτι αρχειο video και να βαλουμα να παιξει ο υπολογιστης θα το παιξει εκτος και υπαρχει σοβαρο προβλημα στην κωδικοποιηση του...

Θα σας εχει συμβει...ακουμε ηχο και οχι εικόνα....

Μικρολαθάκια παραβλεπονται....με ενα σωρό players και codecs λογικο ειναι...

Το WD εχει καθορισμένους codecs για καθορισμενα αρχεια Video.

To Video σου φιλαρακι ενδεχομένως θα εχει καποιο προβλημα συγχρονισμου στην κωδικοποιηση ηχου και εικονας....και εαν δεν βαριεσαι πρεπει να το ελεγξεις με ενα
προγραμμα για τυχόν λαθη....

Και δευτερον μετατροπες που κανουμε απο ενα format σε αλλο πχ. mpeg4 σε avi,
ποιο προγραμμα χρησιμοποιησαμε.

Και κατι αλλο...μου εχει τυχη να κατεβασω videoclip απο αυτο το site, να το παιζει
αψογα ο Η/Υ (of course), να το παιζει αψογα το PS3, αλλα να μην το παιζει το WD !!!

Ti να κανουμε ολα εχουν καποια limits ειδικα ολα τα συναφη με WD multimedia Boxes...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Κι εμένα μου συμβαίνει αυτό. Είναι ένα τελείως απλό Xvid σε container .avi, με δικάναλο ήχο, κωδικοποιημένο pal και γενικά τίποτα εξωτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Μόνο σε αυτά τα αρχεία (είναι σειρά από 20 περίπου) μου συμβαίνει αυτό. Έχει κάποιος άλλος φίλος παρόμοια εμπειρία, πριν αρχίσω να τα κωδικοποιώ σε διαφορετικό φορμά, διαδικασία που βαριέμαι πολύ;;; :121:
Εάν αυτό συμβαίνει σε 20 αρχεία...ε αυτό είναι πρόβλημα. Εμένα ρε παιδιά δεν μου έχει παρουσιάσει ακόμα τίποτα. Ούτε σε απλό avi ούτε σε mkv. Αυτό το 'κωδικοποιημένο pal" με προβληματίζει πάντως. Τα επανακωδικοποιείς εσύ? Η είναι αρχεία κατευθείαν από download?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Εάν αυτό συμβαίνει σε 20 αρχεία...ε αυτό είναι πρόβλημα. Εμένα ρε παιδιά δεν μου έχει παρουσιάσει ακόμα τίποτα. Ούτε σε απλό avi ούτε σε mkv. Αυτό το 'κωδικοποιημένο pal" με προβληματίζει πάντως. Τα επανακωδικοποιείς εσύ? Η είναι αρχεία κατευθείαν από download?
Έχεις δίκιο. "Κωδικοποιημένο από pal" θα έπρεπε να έχω γράψει. Mpeg4 είναι κατά βάση. Αφορά μια σειρά της τηλεόρασης που διανεμήθηκε σε DVD, και που τα μετέτρεψε ένας φίλος μου και μου τα έδωσε. Πάντως κι εγώ, εκτός απ' αυτά, δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα μέχρι σήμερα. Ότι και να το τάϊσα το έπαιξε.

Reaction score
2

Αυτό θυμίζει πρόβλημα με τα fps του βίντεο. Για πέρνα το αρχείο από το MediaInfo και δες αν τα video και audio streams έχουν την ίδια διάρκεια και δες τα fps του βίντεο. Μήπως το βίντεο είναι κωδικοποιημένο σε 23,976 fps ενώ το audio έχει παραμείνει PAL;

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Οδηγος για THUMBNAIL

Υ.Γ. Το μέγεθος των posters.jpg απο wiki, ειναι το ελάχιστο ανεκτό, αν και αυτό επαφίεται στο μέγεθος του panel σας. Σε > 60" - 70" οθόνη αρχίζει να pixelιάζει και χρειάζεται μεγαλύτερης ανάλυσης αρχείο. Σε 42" - 46" το οπτικό αποτέλεσμα ειναι άριστο και χρειάζεται ελάχιστη επέμβαση ως προς τις αναλογίες, το περίφημο πια 12/18.
Ρε παιδιά ας μου εξηγήσει κάποιος ΓΙΑΤΙ αυτή την αναλογία την αναφέρουμε ως "12/18" και όχι απλά ως "2/3" ;;;

Reaction score
0

Τελικα στην 1.02.10 το πρόβλημα με το κεφαλαίο Θ λύθηκε; Γιατί σε μένα παλι το εμφανίζει παράξενο. Μήπως έχω κατεβάσει λάθος εκδοση; Στην καινούρια εκδοση μπορούμε να επιλέξουμε μέγεθος υποτίτλων; Αν μπορείτε δώστε μου ένα link για την έκδοση που έχει λύσει το προβλημα στους υπότιτλους. Eυχαριστώ

Reaction score
0
Το "Θ" δεν λύθηκε γιατί δεν είναι "πρόβλημα"
Ορισμένες γραμματοσειρές το έχουν όντως έτσι. Δεν είναι δα και τόσο ενοχλητικό.

Στην καινούργια pre-release μέγεθος υπότιτλων ως 40.
Για μεγαλύτερο, μέχρι 80 παρακαλώ!!, πρέπει να περάσεις το firmware με το greek patch.

http://www.mediafire.com/?ytnimllyd2o

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497