YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Θα έλεγα όχι. Λέει ότι με την εξαίρεση ορισμένων λουκουμιών, δεν είναι οπωσδήποτε καλύτεροι για audio χρήση συν το ότι για κάθε 10 βαθμούς μείον διπλασιάζεται η διάρκεια ζωής.
Για κάθε 10 βαθμούς μείον στην θερμοκρασία λειτουργίας διπλασιάζεται η διάρκεια ζωής. Μην την μπερδεύεις με την ονομαστική (μέγιστη) θερμοκρασία που αναγράφεται στον πυκνωτή και στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Reaction score
209

Για κάθε 10 βαθμούς μείον στην θερμοκρασία λειτουργίας διπλασιάζεται η διάρκεια ζωής. Μην την μπερδεύεις με την ονομαστική (μέγιστη) θερμοκρασία που αναγράφεται στον πυκνωτή και στα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Δεν την μπερδεύω, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω πως ένας πυκνωτής 105 βαθμών διαρκεί περισσότερο από έναν 85 βαθμών όταν και οι δύο δουλεύουν για αυτό που σχεδιάστηκαν.

Εκείνο που υποψιάζομαι δηλαδή είναι για να βάλει η Yamaha τέτοιους πυκνωτές, κάτι θα είχε υπ' όψη της και αυτό δεν αφορά το κόστος, αλλά τη λειτουργία του μηχανήματος.

Y

Yiannis_B

Guest

Αυτή ήταν η αρχική σου ερώτηση και σε αυτή απάντησα:

Κι αν το κάνει για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής;

Ως άσχιετος ερωτώ.
Ρωτάς δηλαδή αν έχει επιλέξει η Yamaha πυκνωτές 85 C έναντι πυκνωτών μεγαλύτερης θερμοκρασίας για να πετύχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Παρέθεσα ένα ολόκληρο κατάλογο, για να δεις ότι το θέμα είναι πιο σύνθετο. Για όλους έχει ο μπαχτσές.

Δεν ξέρω με τι σκεπτικό τους επέλεξε η Yamaha, θα μπορούσε να θέλει χαμηλό ESR π.χ. και όχι long life, μπορεί και τα δύο, αυτό που ειρωνεύομαι είναι την καταπληκτική ομολογουμένως ικανότητα των γιαπωνέζων να δείχνουν special parts με την στάμπα τους, προς χάριν εντυπωσιασμού.

Reaction score
209

Στο αμάξι μου άμα βάλω μεγαλύτερο θερμοστάτη θα δουλεύει καλύτερα το κύκλωμα ψύξης; Ή το κύκλωμα είναι σχεδιασμένο για να δουλεύει καλύτερα με το θερμοστάτη που έχει;

Για να μην παρεξηγηθώ βρε Τζώνη Μπι, δε λέω ότι αυτά που λες δεν έχουν βάση. Απλά σκέφτομαι ότι υπάρχει κάποιος λόγος που επέλεξαν αυτούς τους πυκνωτές. Και σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό ότι τους επέλεξαν για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Αν δεις με προσοχή το link που έβαλες, θα δεις ότι (σωστά) μιλά για ακριβώς το ανάποδο.

Αν έχεις δύο πυκνωτές του ίδιου κατασκευαστή και της ίδιας σειράς, που το μόνο που διαφέρει είναι η μέγιστη (ονομαστική) θερμοκρασία λειτουργίας, π.χ. ο ένας είναι 105 C / 5000h, και ο άλλος 85 C / 5000h, αυτό σημαίνει ότι για π.χ 65 C θερμοκρασία λειτουργίας, ο πυκνωτής με την ονομαστική τάση των 105 C θα αντέξει περισσότερες ώρες.

Συνήθως οι μέγιστες ώρες λειτουργίας, υπολογίζονται στην μέγιστη ονομαστική θερμοκρασία και με δεδομένη κυμάτωση του ρεύματος.

Δες την στήλη Endurance(+R=With ripple)., όπου δείχνει την αντοχή των πυκνωτών.

http://www.chemi-con.co.jp/e/catalog/pdf/al-e/al-all-e1001n-130701.pdf

Κατά τα άλλα, όπως βλέπεις υπάρχουν μερικά άλλα ποιοτικά χαρακτηρηστικά, που έχουν νόημα, ανάλογα με την εφαρμογή.

Χαμηλή εσωτερική αντίσταση -Low impedance (ESR)

Υψηλή αξιοπιστία - High reliability

Αντοχή σε υψηλή κυμάτωση ρεύματος - High Ripple Current

Αν πας στην σελίδα 6 π.χ, θα δεις ότι για την έξοδο ενός class D, θα πήγαινε γάντι κάτι σε ΚΖΝ (100V, 105℃ 6,000 to 10,000 hours +R)

Δεν πάτε στοίχημα ότι αυτοί οι πυκνωτές του Yamahaκου, έχουν έναν κωδικό μέσα σε αυτόν τον κατάλογο? :rolleyes:
Στην Nichicon ψωνιζουν οι Γιαμαχηδες...........η Nippon Chemicon βεβαια ειναι 30 φορες μεγαλυτερη και ποιο ψαγμενη απο την Nichi......

Aμα ομως ελεγε RUBICON Black gate?

:biggrin:

Y

Yiannis_B

Guest

Στην Nichicon ψωνιζουν οι Γιαμαχηδες...........η Nippon Chemicon βεβαια ειναι 30 φορες μεγαλυτερη και ποιο ψαγμενη απο την Nichi......

Σωστός! Λάθος μου. :thumbsup: :smile:

Y

Yiannis_B

Guest

Για να μην παρεξηγηθώ βρε Τζώνη Μπι, δε λέω ότι αυτά που λες δεν έχουν βάση. Απλά σκέφτομαι ότι υπάρχει κάποιος λόγος που επέλεξαν αυτούς τους πυκνωτές. Και σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό ότι τους επέλεξαν για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Μπορεί να 'ναι και έτσι, μπορεί και όχι. Ένας long life πυκνωτής μπορεί να έχει μεγαλύτερη ESR από έναν standard. Κόλλησες με το 63V / 85C, που έγραψα, τι το 'θελα και το 'βαλα? :roflmao:

Reaction score
1.815

...κουβέντα και προβληματισμός να γίνεται δηλαδή, αφού και τους Γιαπωνέζους τους πάω. :roflmao:
Tελικά κι εσύ τους γουστάρεις???
Είσαι μια κρυφή κι εσύ ουουουουουουου....:roflmao:

Y

Yiannis_B

Guest

Σωστός! Λάθος μου. :thumbsup: :smile:
Βρε Βλασ' με μπέρδεψες! Nippon Chemicon φοράει ο Yamaha.

Δες την φωτογραφία στο post 197.

Reaction score
1.190
Πρόσφατη, θα έλεγα, κακή κριτική του A-S2000, από το τελευταίο τεύχος του What HI Fi:

http://www.whathifi.com/review/a-s2000

Τον βαθμολογεί με 3 αστέρια στα 5, συνοψίζοντας στα παρακάτω υπέρ και κατά:

For
- Lovely design and build
- Tone and balance controls
- Smooth, rich sound
Against
- An overly relaxed sound that never really engages the listener

και η ετυμηγορία:
The Yamaha A-S2000 has a lot of things going for it, but an exciting sound is not one of them. As much as we love the look and feel of the machine, there are more entertaining amps for the money.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.466
Yamaha A-S2000: verdict
The Yamaha A-S2000 has a lot of things going for it, but an exciting sound is not one of them. As much as we love the look and feel of the machine, there are more entertaining amps for the money.
ενα such as στο τελος της προτασης θα ηταν θεμιτο ..

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Πιστεύω στους συνδυασμούς, οπότε το "exciting sound is not one of them" δε μου λέει και πολλά.

Ταυτόχρονα, σκέφτομαι ότι είναι στην κατηγορία τιμής πολλών Βρετανικών υλοποιήσεων, οπότε καλό είναι να συζητήσουμε για την εξαιρετική του κατασκευή που εύκολα είναι ορατή στον οποιοδήποτε και έπειτα, προς όφελος των Βρετανών κατασκευαστών, ας μειώσουμε την ηχητική του απόδοση γιατί ως περιοδικό, ανέκαθεν προάγαμε και υποστηρίζαμε το Βρετανικό ήχο.
Δε μπορώ να ξεχάσω εύκολα τα τεστ αρχές δεκαετίας 90, όπου ο Densen Beat 100 (εκείνη την περίοδο) ήταν ο κορυφαίος ολοκληρωμένος για το περιοδικό και έβρισκε πάτημα στο ότι ήταν ακριβός οπότε προτιμούσε τον ολοκληρωμένο της M.F. A220 (τότε) που ήταν κατά 80.000 δραχμές φθηνότερος (αντιστοιχία με Ελληνικές τιμές) και με του που κάνει μπαμ η λίρα και εκτοξεύεται στα ύψη, φτάνει και ξεπερνά την τιμή του 100, έγινε... "σιωπηλή ανβάθμιση" από τον Μικαέλσον και απέκτησε εσωτερικότητα ο ήχος του, ξεπερνώντας στο νήμα τον 100...

Αν και ομολογώ ότι συμφωνώ για τον ήχο της Yamaha, υποκειμενικά με αφήνει αδιάφορο, αντικειμενικά τον βρίσκω καλό ενισχυτή.

Φάσκω και αντιφάσκω; Όχι, αλλά όπου βλέπω δοκιμές σε περιοδικά με κάποια "ιστορία" που έχω αντιληφθεί, κρατώ μικρό καλάθι...

Reaction score
1.190
Η κριτική αφορά συγκριτικό τεστ στην κατηγορία τιμής 1300-1700 λίρες. Οι άλλοι ενισχυτές που συμμετέχουν είναι οι:
-Audio Analogue Fortissimo
-Heed Obelisk SI
-Naim Nait XS 2
-Rega Elicit-R
-Roksan Caspian M2
Νικητής του συγκριτικού είναι ο Roksan (όπως και σε αντίστοιχο περυσινό συγκριτικό του HI-Fi Choice, στο οποίο πάλι συμμετείχε ο A-S 2000) με δεύτερο το Rega.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140
Η κριτική αφορά συγκριτικό τεστ στην κατηγορία τιμής 1300-1700 λίρες. Οι άλλοι ενισχυτές που συμμετέχουν είναι οι:
-Audio Analogue Fortissimo
-Heed Obelisk SI
-Naim Nait XS 2
-Rega Elicit-R
-Roksan Caspian M2
Νικητής του συγκριτικού είναι ο Roksan (όπως και σε αντίστοιχο περυσινό συγκριτικό του HI-Fi Choice, στο οποίο πάλι συμμετείχε ο A-S 2000) με δεύτερο το Rega.
Όπερ έδει δείξαι.

Reaction score
1.190
Όπερ έδει δείξαι.
Δεν είμαι τόσο σίγουρος.
Έψαξα και βρήκα το περυσινό συγκριτικό του Hi-Fi News (March 2012 - blind listening group test) στο οποίο κερδίζει πάλι ο Roksan, με δεύτερο τον Audio Analogue Puccini Settanta V2 και τελευταίο τον Creek Destiny 2. Για τον Yamaha καταλήγει σε αντίστοιχο συμπέρασμα με το What Hi-Fi:

"Overall then, the Yamaha came over as competent but impassive amp, seemingly designed by committee to sound pleasant without truly inspiring anyone."

Και δεν νομίζω ότι και το συγκεκριμένο περιοδικό μεροληπτεί υπέρ των Βρετανικών υλοποιήσεων, όταν βγάζει τελευταίο τον Creek στο συγκριτικό και κάθε χρόνο έχει γιαπωνέζικους ενισχυτές στα βραβεία (πχ 2010 Rotel RC1580/RB1582,2011 Onkyo P-3000R/M5000R Βest amp over 1000 pounds, 2010 Denon PMA-1510 Best Amp up to 1000 pounds).

Reaction score
1.190
Πάντως όλη αυτή η απαξίωση του ειδικού τύπου, έχει μεγάλη πλάκα. Οι Βρετανοί μεροληπτούν υπέρ των Βρετανικών προϊόντων, οι Αμερικάνοι υπέρ των Αμερικάνικων, οι Έλληνες ως επί το πλείστον είναι άσχετοι (κυρίως ο "Ήχος"). Βέβαια, όλοι διαβάζουμε και όταν μας συμφέρουν οι κριτικές για το μηχανάκι μας ή ταυτίζονται με τα λεγόμενα μας, το πράγμα αλλάζει.

Δεδομένου ότι ψάχνω για ολοκληρωμένο, και διαβάζοντας όλα τα διθυραμβικά σχόλια στο site για τον A-S2000, αποφάσισα να τον ψάξω για ακρόαση και να διαβάσω κριτικές. Ο ενισχυτής με ενθουσιάζει εμφανισιακά (μου θυμίζει τα νιάτα μου), η κατασκευή είναι όντως απίστευτη και έχει ενσωματωμένο phono (που με βολεύει ιδιαίτερα). Άσε που είμαι προκατειλημμένος με τα Γιαπωνέζικα λόγω κατασκευής-αξιοπιστίας και είμαι συναισθηματικά δεμένος με την Yamaha (είχα 6 μοτοσυκλέτες μαζί με την τωρινή και 2 ενισχυτές).

Πριν από μερικά χρόνια όταν έστηνα το σύστημα μου είχα πάει στον Νάκα και τον είχα ακούσει με το γνωστό set-up (CDS-2000, Soavo 1). Με την μικρή ακουστική μου εμπειρία και τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια (μέχρι τότε με ενδιέφερε πρωτίστως η μουσική και λιγότερο ο τρόπος αναπαραγωγής) το αποτέλεσμα θα έλεγα ότι με απογοήτευσε. Πριν από μερικές εβδομάδες είπα να ξανακάνω ακρόαση. Πήγα στον Νάκα, αφιέρωσα πολλή ώρα και άκουσα πολλά διαφορετικά cd που είχα επιλέξει (ακούω rock σε όλες τις μορφές και λίγη jazz), το αποτέλεσμα μετριότατο στα αυτιά μου. Έκτοτε προσπαθώ να ακούσω τον ενισχυτή με τα ηχεία μου στο σπίτι, αλλά δεν το έχω καταφέρει. Ελπίζω να τα καταφέρω και να επανέλθω. Βλέπετε, έχω έναν ενδοιασμό, ότι το κακό αποτέλεσμα μπορεί να οφείλεται στα Soavo1.

Από την άλλη διαβάζω τις κριτικές στον ειδικό τύπο και η μόνη πραγματικά καλή είναι αυτή του «’Ηχου» της «απαξίωσης» (και τι δεν έχω διαβάσει κατά καιρούς…). Όλες οι άλλες κριτικές που έχω διαβάσει είναι από μέτριες έως απλά καλές. Για του λόγου το αληθές προσθέτω και την κριτική του AudioEnz (καλά τι να ξέρουν οι Νεοζηλανδοί, άσε που έχουν και τα Plinius!):

http://www.audioenz.co.nz/2008/yamaha_2000.shtml
“Aesthetically, the Yamahas hit all the targets with their stylish retro-look and substantial build quality. Unfortunately their sound quality is also retro, harking back to the quality of reproduction reminiscent of ‘80s CD/amplifier combinations. At this price point the benchmarks are high and while the Yamahas are not totally unlistenable, they fail to provide the performance expected from a $6000 pairing.”

Και σίγουρα δεν έχει να κάνει με μεροληψία. Τα ίδια αυτά περιοδικά γράφουν και έχουν γράψει διθυραμβικές κριτικές, για πληθώρα Γιαπωνέζικων μηχανημάτων, σε όλες τις κατηγορίες. Το ότι υπάρχει παντού και πάντα κάποια συνομωσία, είναι κύριο χαρακτηριστικό της φυλής μας. Ο ειδικός τύπος στο Hi-Fi, θα γλίτωνε; Άσε που μας ψεκάζουν και θολώνει η κρίση μας…

Reaction score
1.190
Συμφωνώ απόλυτα. Δεν καταλαβαίνω όμως τι σχέση έχει η απάντησή σου με το μήνυμά μου.

Αναφέρομαι στον ειδικό τύπο, που όλοι χρησιμοποιούμε ως αφετηρία για τις αναζητήσεις μας και την ενίοτε επιλέκτική του απαξίωση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON