YPAO (RSC) Vs Audyssey multeq xt(32) (part 2)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.418
οπως τα λεει ο dimi

εχεις μια καμπυλη σαν reference για υψηλες εντασεις και με loudness (οπως το audyssey dynamic eq σε καποιο mode) ακους πολυ ωραια και σε χαμηλες σταθμες......

αν δεν εχεις loudness τον πινεις.....το να φτιαχνεις καμπυλες δεν λεει και δεν πετυχαινει.

marantz η denon λοιπον αν θελετε loudness κ.λ.π. κολπα, που ειναι σε καλο επιπεδο υλοποιημενα .

Ιακωβε....με το αυτι εγινε το καλιμπρεισον ;
Μάλλον, ας μας πει και ο Αργύρης.

Πάντως αν θέλετε την γνώμη μου μιας και μπορώ να έχω την δυνατότητα μιας ταυτόχρονης σύγκρισης μεταξύ των 2 σχολών av - stereo σύστημα, ναι συμφωνώ, τα χρειάζονται οι av αυτά τα καλούδια.
Ο συνδυασμός όμως με έναν καλό τελικό νομίζω ότι εκμηδενίζει ή μειώνει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα, ακόμη και σε χαμηλές εντάσεις , οπότε τότε καταλήγουμε σε μορφές τύπου pure direct κλπ.

Φαντάζομαι το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε ένα σύστημα pro τελικού σαν αυτό. Χρειάζεται εδώ το λάουντνες άραγε:
https://www.kosmasaudiovideo.gr/Hxos-HiEnd-HiFi-Preamlifiers-Proenisxites-Lavardin-C42

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.356
Χρειάζεται εδώ το λάουντνες άραγε:
Τα αυτιά μας χρειάζονται το loudness ή το κουμπί Bass, εάν ακούμε χαμηλά, πάντα και ανεξαρτήτως της ποιότητας του ηχοσυστήματος.

Προφανώς δεν κατάλαβες τις καμπύλες που παρέθεσα.

Και αυτό δεν ειναι άποψη/γνώμη. Ειναι σαν την βαρύτητα ενα πράμα. Απλώς ισχύει.
[DOUBLEPOST=1534429198][/DOUBLEPOST]Εαν βέβαια κάποιοι χρησιμοποιούν τα room modes του δωματίου ως loudness....

:lolsign:

Reaction score
7.890
Μιας και το έφερε η κουβέντα,

YPAO VS AUDISSEY = πλέον ισοδύναμα σε δυνατότητες παραμετροποίησης, και εκεί που μάλλον υπερέχει το YPAO είναι στις επί πλέον δυνατότητες μετά τις βασικές ρυθμίσεις (dsp, ελεύθερη επέμβαση στις επί μέρους παραμετροποιήσεις). Αναφέρομαι σε αυτούς που τους αρέσουν οι επεμβάσεις σε ήχο και λοιπά παιχνίδια (προσομοιώσεις δηλαδή χώρων κλπ). Κάποια στιγμή δηλαδή θα θέλαμε να ζήσουμε την εμπειρία ενός γνωστού club πχ στον χώρο μας. Αυτό το διαθέτει με μεγάλη επιτυχία φυσικά, μόνο το YPAO!
Προφανώς Ιάκωβε δεν έχεις την μεγάλη έκδοση μαζί με το app στο Marantz.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ο κυριακακης (ειχα ανεβασει πριν κανα 10ρι χρονια)
τι εκοβε(πριν) συχνοτικα και τι εδινε μετα την ισοσταθμιση
και δικαιολογουσε γιατι τα εκανε.
Αυτα οπως τα παντα ειναι θεμα πρεφερενς (ειτε εισαι κατασκευαστης ισοσταθμισων ειτε εφαρμοστης αυτων).
Οποτε σε καποιους μπορει να μην αρεσει το καθε οντισι , και καποιοι να βρηκαν ιθακη.
Το πως εφαρμοζεται η καθε ισοσταθμιση εχει να κανει με πολλα.....
μενω σε αυτο που ειχε πει καποτε ενας γερολυκος του ηχου
Πισω απο καθε ηχειο βρισκονται οι <παραξενιες> του καθε ιδιοκτητη......
Οσο αφορα την δικη σου περιπτωση το πρωτοκολλο εφαρμογης του audyssεy sound equalizer
εφαρμοστηκε οπως οριζει ο κατασκευαστης.....και τα αποτελεσματα της μετρησης συμφωνησαν
στην πραξη με καθε τι που μπορει να τα τσεκαρει - αμφισβητησει.

Reaction score
7.890
Αυτό.
Δυο μέλη αυτήν την εβδομάδα, με τυχαίους οικιακούς χώρους, προτιμούν να ακούν χωρίς eq. Της ίδιας εταιρίας. (Audyssey).
Και αν θυμάμαι καλά υπάρχουν και άλλοι παραπονούμενοι στο φόρουμ.

Τι φταίει; Το πρόγραμμα; Οι χρήστες; μη σωστή παραμετροποίηση; Συνήθεια στο λάθος;

Είναι τελικά απαραίτητη η παρέμβαση κάποιου calibrator?
Βέβαια και οι δύο έχουμε klipsch με audyssey. Μήπως τελικά παίζει αυτό ρόλο. Νομίζω δεν είναι τυχαίο που στα ξένα φόρα συνήθως αν κάνεις το ερώτημα με ριγμένες εντάσεις και ριγμένα χαμηλά πέφτεις πάνω σε klipsch. Υποθέτω ότι το δεύτερο μέλος είμαι εγώ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το ap, οπως και η μακαριτικη μοναδα (δεν την πλησιαζει σε επιλογες)
δεν μπορει να κανει θαυματα....και καλο θα ειναι να μετρα καποιος σωστα πριν αρχισει να πειραζει κουκιδες....
επιπλεον ......δεν μπορει να κανει θαυματα...κανενα οντισι....μαζευει οτι ειναι δυνατο
Το πρωτο λογο στο συστημα μας τον εχει ο χωρος .......

το ξανα ανεβαζω......
Στις Παρ., 13/02/09, ο/η Warren Mansfield <[email protected]> έγραψε:
Από: Warren Mansfield <[email protected]>
Θέμα: RE: FW: THX.COM - Contact THX
Προς: [email protected]
Ημερομηνία: Παρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2009, 23:54

Oh, now I understand.

Yes, I agree with Audyssey. Some active subwoofers can show a long delay with automated systems.

This may be a real delay in the subwoofer itself or some kind of interaction between the subwoofer, the room and Audyssey. As this is not a THX Certified subwoofer, we have never tested it so I do not know if the delay is in the subwoofer itself.

So you can either just set the subwoofer distance manually to 4.5m or just leave the setting as recommended by Audyssey.

και αυτο

The SoundEQ cuts the input level by 9 dB with an allowable boost of +9dB at any frequency. This is to prevent clipping within the SoundEQ. Unfortunately this also requires that the amplifier output be turned up by 9 (on average, depending on where frequency response boosts are applied). Typical listening levels are about 10 dB below reference.

Γεια σου Αργυρη,
Οι θεσεις μετρησης πρεπει να ειναι περισσοτερες. Δεν εχει σημασια αν καθονται μονο δυο ατομα. Οι μετρησεις πρεπει να γινουν οπως δειχνει το διαγραμμα εδω
http://ask.audyssey.com/forums/84181/entries/73284.html

Ειναι απαραιτητες οι πολλαπλες μετρησεις για να μαζεψει το MultEQ τις πληροφοριες απο ολο τον ακουστικο χωρο και ετσι να ετοιμασει τα σωστα φιλτρα, ιδιεταιρα στις χαμηλες συχνοτητες. Με μια μονο μετρηση, οι πληροφοριες ειναι ανεπαρκεις και τα αποτελεσματα ειναι λαθος κατω απο τα 250 Hz.

Φιλικα,
Χρηστος

Last edited:

Reaction score
1.391
Έχω μεγάλη καμπύλη προς τα επάνω μεταξύ 50 κ 70 χερτζ..
Αυτό γιατί δε το βλέπει κ διορθώνει ο denonας ?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.197
Αυτό.
Δυο μέλη αυτήν την εβδομάδα, με τυχαίους οικιακούς χώρους, προτιμούν να ακούν χωρίς eq. Της ίδιας εταιρίας. (Audyssey).
Και αν θυμάμαι καλά υπάρχουν και άλλοι παραπονούμενοι στο φόρουμ.

Τι φταίει; Το πρόγραμμα; Οι χρήστες; μη σωστή παραμετροποίηση; Συνήθεια στο λάθος;

Είναι τελικά απαραίτητη η παρέμβαση κάποιου calibrator?
Μα είναι προφανές, θέλει και ερώτημα; Το Audyssey φταίει, μακριά!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.418
Τα αυτιά μας χρειάζονται το loudness ή το κουμπί Bass, εάν ακούμε χαμηλά, πάντα και ανεξαρτήτως της ποιότητας του ηχοσυστήματος.

Προφανώς δεν κατάλαβες τις καμπύλες που παρέθεσα.

Και αυτό δεν ειναι άποψη/γνώμη. Ειναι σαν την βαρύτητα ενα πράμα. Απλώς ισχύει.
[DOUBLEPOST=1534429198][/DOUBLEPOST]Εαν βέβαια κάποιοι χρησιμοποιούν τα room modes του δωματίου ως loudness....

:lolsign:
Τις είδα τις καμπύλες και φυσικά δεν τις αμφισβητώ.
Αναφέρω όμως την γνώμη μου σχετικά με το χώρο ακρόασης που διαθέτω. Έχω αναφέρει ότι είμαι στον χώρο του home audio πάνω από 40 χρόνια και ποτέ στο παρελθόν δεν ήμουν ευχαριστημένος με τα μηχανήματά μου. Μπορώ να πω ότι τώρα τελευταία έχω βρει την νιρβάνα μου που λένε (τουλάχιστον στο θέμα audio) με τον συνδυασμό advance pro - τελικό & klipsch. Κατά το παρελθόν λοιπόν πάντα με κάτι ασχολούμουν, με μπάσα - πρίμα, λαουντνεσ κλπ. Μέχρι και (για αυτούς που γνωρίζουν την ειδική αυτή εταιρεία) είχα ασχοληθεί και έχω στο πατάρι μου:
https://bid.moyerauction.com/view-a...Soundcraftsmen-2012A-Audio-Frequency-Equlizer

Reaction score
20
Δεν ειμαι ειδικος αλλα το audyssey προσθέτει όγκο στα σαουντρακ, γεμιζει τον χώρο με ήχο σαν να έχεις επιπλέον ηχεία και κάνει τις φωνές των διαλόγων λιγό πιο μπάσες (τις αντρικές) κάνωντας τες πιο επιβλητικές,.Το θεωρώ απίστευτα καλό το audyssey για ταινίες.
Το dirtect και το ypao σε σχέση με το audyssey μου ακόύγεται πολυ flat......
Sτην μουσική προτιμώ το direct διότι οι παρεμβάσεις του audyssey αλλοιώνουν αρκετά την μουσικότητα.

Reaction score
15.548
Δεν ειμαι ειδικος αλλα το audyssey προσθέτει όγκο στα σαουντρακ, γεμιζει τον χώρο με ήχο σαν να έχεις επιπλέον ηχεία και κάνει τις φωνές των διαλόγων λιγό πιο μπάσες (τις αντρικές) κάνωντας τες πιο επιβλητικές,.Το θεωρώ απίστευτα καλό το audyssey για ταινίες.
Sτην μουσική προτιμώ το direct διότι οι παρεμβάσεις του audyssey αλλοιώνουν αρκετά την μουσικότητα.
εχεις κλιπς ;
[DOUBLEPOST=1534434971][/DOUBLEPOST]
Έχω μεγάλη καμπύλη προς τα επάνω μεταξύ 50 κ 70 χερτζ..
Αυτό γιατί δε το βλέπει κ διορθώνει ο denonας ?
για δειξε μας καλε τι εννοεις

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.418
Μάλλον συμφωνούμε σε όλα, όπως προανέφερα και εγώ, ο περισσότερος μου χρόνος αφιερώνεται στην μουσική και μόνο.
Τον Χειμώνα μόνο και με όλη την οικογένεια βλέπουμε 1 - 2 φορές την εβδομάδα καμιά ταινία και εκείνη γύρω στα 65-70 db όχι παραπάνω, διότι τότε επεμβαίνει το "φίλτρο" σύζιγκσ που λέει και ο αγαπημένος Βουτσάς!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.285
ας ελπίσουμε οι μηχανικοί εκεί στην denon-marantz να κατάλαβαν επιτέλους το λάθος τους και στην επόμενη φουρνιά να έχουν μόνο πρίμα-μπάσα σε εξωτερικούς διακόπτες...όπως παλιά:party:

να μην έχουμε πονοκεφάλους με τα όντιτζι και τσις π@παριές :p:laugh::roflmao::lol:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
Κατά τη γνώμη μου και αφού αναφερόμαστε σε ρύθμιση προσομοίωσης κινηματογράφου, δεν υπάρχει preference. Οι προδιαγραφές είναι γνωστές εδώ και 60+ χρόνια και αυτές πρέπει να ακολουθούμε όσο γίνεται και μπορούμε.

Υπενθυμίζω πως το νήμα αφορά σύγκριση συστημάτων ισοστάθμισης.

Reaction score
15.548
ας ελπίσουμε οι μηχανικοί εκεί στην denon-marantz να κατάλαβαν επιτέλους το λάθος τους και στην επόμενη φουρνιά να έχουν μόνο πρίμα-μπάσα σε εξωτερικούς διακόπτες...όπως παλιά:party:

να μην έχουμε πονοκεφάλους με τα όντιτζι και τσις π@παριές :p:laugh::roflmao::lol:

ξεχασες mcintosh :p:D

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.285
Κατά τη γνώμη μου και αφού αναφερόμαστε σε ρύθμιση προσομοίωσης κινηματογράφου, δεν υπάρχει preference. Οι προδιαγραφές είναι γνωστές εδώ και 60+ χρόνια και αυτές πρέπει να ακολουθούμε όσο γίνεται και μπορούμε.

Υπενθυμίζω πως το νήμα αφορά σύγκριση συστημάτων ισοστάθμισης.
τότες...πες μας για το ypao εσύ..:p:roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo