Zingali Duevel Re!

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-

αν δε σε απασχολεί καθόλου η απόδοσή τους στις χαμηλές συχνότητες, κάνε βάση. στρόγγυλη ή οκτάγωνη δεν έχει καμιά σημασία.
Δεν με ενδιαφέρει η απόδοσή τους στις χαμηλές. Σπάνια καλούνται τα surround να αποδώσουν χαμηλά.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Απάντηση: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-RE A

Κριμα που εβγαλες τα elac παντως,ηταν και ψηλο ηχειο,το θεμα της διασπορας ισως θα μπορουσες να βαλεις διαχυτες vicoustic dc2.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-RE Audio 1

γιαννη γιατι δεν παιρνεις klipsch rs ?
δεν σου αρεσαν παλιοτερα τα thx?

Reaction score
5.614
Re: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-RE Audio 1

Κριμα που εβγαλες τα elac παντως,ηταν και ψηλο ηχειο,το θεμα της διασπορας ισως θα μπορουσες να βαλεις διαχυτες vicoustic dc2.
Ναι, σε ύψος ήταν ιδανικά τα Elac (πάνω και στα auralex). Αλλά υπολειτουργούσαν συνολικά σε θέση surround και το αισθανόσουν αυτό.

Ακούγεται παράξενο, αλλά από τα παντοκατευθυντικά έμεινα περισσότερο ευχαριστημένος.

γιαννη γιατι δεν παιρνεις klipsch rs ?
δεν σου αρεσαν παλιοτερα τα thx?
Είχα τα THX Ultra2 παλιότερα για surround, ναι. Πολύ καλά φυσικά αλλά έδιναν "χάσιμο" και όχι "αέρα". Ο "αέρας" των παντοκατευθυντικών είναι πιο ευχάριστος. Και κολλητά να βάλω τα Visaton στα αυτιά μου, στο μισό μέτρο το ένα και στο μισό μέτρο το άλλο απόσταση, ακούγονται ευχάριστα.

Ακόμη λιγότερο "αέρα" έδιναν τα μονοκατευθυντικά ενεργά μόνιτορ που είχα παλιότερα ακόμη, τα Tannoy Precision 8d.

Κοινώς σιγοψήνομαι για Duevel, αν δεν το έχετε καταλάβει. :105:
Αν βρω καμιά ευκαιρία μεταχειρισμένα εννοείται.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-

...,το θεμα της διασπορας ισως θα μπορουσες να βαλεις διαχυτες vicoustic dc2.
Τo Vicoustic dc2 στο ταβάνι πάνω από τη θέση ακρόασης εννοείς; Θα μου έδινε τον "αέρινο" ήχο που αποζητώ από τα surround; Κι αυτό γιατί τα surround είναι κοντά στη θέση ακρόασης (2+κάτι μέτρα).

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Απάντηση: Re: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-

Σκέφτομαι να φτιάξω (ο Μελίδης δηλαδή) βάσεις για να δώσω ύψος στα surround.
Να σημειώσω ότι το bass reflex εκτονώνεται στη βάση του ηχείου.

Να κάνω τις βάσεις στρόγγυλες όπως του ichaltou, ή και οκτάγωνες όπως τα ηχεία; Τι χρώμα λέτε;

Εισαι ολο εκπληξεις και πειραματισμους μπραβο σου μου φανηκε περιεργο που εβγαλες τα elac, αλλα αφου ακους καλυτερα πετυχες!! Ωραιος:444:

Reaction score
5.614

Thanks, PPG, από το 1997 η προσπάθεια για το καλύτερο συνεχίζεται. Το καλύτερο πάντα υποκειμενικά, σεβόμενος τους κανόνες, αλλά και χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό παραβίασής τους.

Κατάλαβα τελικά χτες το θέμα με τα surround. Ξεπερνούν μεν το ύψος του καναπέ έτσι όπως είναι τώρα, αλλά όταν βαθουλιάζω εγώ στον καναπέ, με κρύβει η πλάτη του καναπέ για να έχω άμεση οπτική (και ακουστική) επαφή με τα tweeter των ηχείων (όσο άμεση μπορεί να είναι βέβαια σε παντοκατευθυντικά ηχεία και σε ανώτερο ύψος από αυτό των αυτιών).

Το μέτρησα και θα βοηθούσαν βάσεις 30 εκατοστών (και όχι 40) για να φτάσουν στο επιθυμητό ύψος. Όπως λέει και ο Κώστας βέβαια, ο ήχος λόγω της γωνίας των κώνων θα κατευθύνεται πιο ψηλά από το ύψος των αυτιών, αλλά αυτό δεν είναι κακό για surround.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Απάντηση: Re: Απάντηση: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch

Τo Vicoustic dc2 στο ταβάνι πάνω από τη θέση ακρόασης εννοείς; Θα μου έδινε τον "αέρινο" ήχο που αποζητώ από τα surround; Κι αυτό γιατί τα surround είναι κοντά στη θέση ακρόασης (2+κάτι μέτρα).
Δεν το ξερω,εννοουσα πλαινους και πισω τοιχους,ακομα και με τα παντομονοκατευθυντικά ηχεια παντως με φροντιδα του χωρου εκει πισω, θα εχεις ακομα πιο καλα αποτελεσματα!

Reaction score
5.614

Ας οριστικοποιηθεί πρώτα η επιλογή των ηχείων surround και η θέση τους και μετά το βλέπουμε για μικροεπεμβάσεις στον χώρο.

Reaction score
5.614

Τελικά με μία μετακίνηση του αριστερού surround πλευρικά του καναπέ, λύθηκε το πρόβλημα. Τώρα έχω καλή αίσθηση του surround πεδίου.

Reaction score
5.614

Κάθομαι στη θέση που βρίσκεται το δεύτερο κόκκινο μαξιλάρι από αριστερά. Σε αυτή τη θέση έρχονται οι ήχοι ικανοποιητικά και από τα δύο surround κανάλια, μαζί με τις αντανακλάσεις τους.

Όλο το σετάπ είναι στημένο στραβά, και τα surround ακολουθούν αυτή τη στραβή τοποθέτηση. Δηλαδή το δεξί surround δεν πειράζει που δεν είναι στο δεξί πλευρό του καναπέ, αλλά στον πίσω τοίχο. Πιστεύω είμαι καλά με αυτή την τοποθέτηση. Το όνειρο βέβαια για τα Duevel παραμένει...

Reaction score
5.614

Πριν λίγα χρόνια ξαναγύρισα στο 5.1 και παρέμεινα έτσι, δηλώνοντας ότι δεν είμαι πλέον φαν του 7.1 λόγω έλλειψης ταινιών με 7.1 κτλ. Είναι και ο χώρος μου προβληματικός για surround back, οπότε το άφηνα το θέμα.

Πίσω από την καμάρα όμως στον προθάλαμο, υπάρχει ένας ελάχιστος χώρος για ένα μονό ηχείο...

Χμμ, η σκέψη-σιγά καλλιεργήθηκε, το ηχείο το είχα ήδη (Klipsch Heresy III, καινούριο και μάλιστα με όλες τις βελτιώσεις), οπότε τηλέφωνο στον Μελίδη για κατασκευή γερής επιτοίχιας βάσης για το ασήκωτο πλέον ηχείο!

Ένα κομμάτι Klipsch Heresy III λοιπόν και πάμε για 6.1!

Reaction score
373
Απάντηση: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-RE A

Τα Duevel είναι απίστευτα ηχεία. Το Venus το έχω ακούσει πάρα πολλές φορές (όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα και τη ναυαρχίδα) και μου έκανε εντύπωση η τρισδιάστατη σκηνή και η ευκρινής τοποθέτηση των ηχητικών ειδώλων. Φοβερά ηχεία! Οπότε καλώς και παραμένει το όνειρο!

Βλέπω σε κάνα μήνα να ανεβάζεις καμιά φωτό με Duevel :107:

Reaction score
5.614

Βλέπω σε κάνα μήνα να ανεβάζεις καμιά φωτό με Duevel :107:
Σε μήνα όχι, αλλά μέσα στον επόμενο χρόνο μπορεί, πρώτα ο Θεός!

Reaction score
5.614

Χτες μου τηλεφώνησε ο Μελίδης, η βάση είναι έτοιμη! Το ίδιο βράδυ κανονίστηκε να γίνει και η τοποθέτηση.

Ο Μελίδης επί το έργον:

Reaction score
5.614

Τετράγερη η κατασκευή του Μελίδη, με δυνατότητα οριζόντιας και κάθετης περιστροφής.

Reaction score
5.614

Το Klipsch Heresy III στη θέση του! Τοποθετήθηκε ανάποδα, ώστε τα μεσοϋψηλά να μην έρχονται από πολύ ψηλά. Η βάση τοποθετήθηκε σε ύψος τέτοιο, που να μην ενοχλεί κάποιον που θα περάσει από κάτω.

Κλαμπ το κάναμε! Επιβλητική η όψη του Heresy έτσι όπως σε κοιτάζει από ψηλά! Δεν το χορταίνω το θέαμα.

Reaction score
5.614

Τα ανθρώπινου μεγέθους surround με το θηρίο back center:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members