Zingali Duevel Re!

Μηνύματα
6.687
Reaction score
5.215
Σε λίγες μέρες θα έχουμε φωτό με τις νέες αλλαγές.

Στη θέση των surround back, αντί των DLS R50 παίζουν τώρα τα Leema Xero.


Γνωστή αξία κι από πριν, αφού έχω τα ίδια στο υπνοδωμάτιο, δεν δίστασα καθόλου να τα εμπιστευτώ στη θέση των surround back.

Με κλειστά όλα τα υπόλοιπα κανάλια, άκουσα πολλά γνωστά αποσπάσματα ταινιών μόνο με τα surround back, και υπήρξε μια βελτίωση από τα ήδη πολύ καλά DLS R50, με κάπως καθαρότερες και πιο ανοιχτές μεσαίες και πιο σφιχτή ατάκα, όσο μπόρεσα να διακρίνω, αφού η περιορισμένου εύρους και ποιότητας πληροφορία στα surround back δεν αφήνει πολλά περιθώρια κριτικής. Τα τεστ ήταν σε τρελές στάθμες (πάνω από 75%), που δεν θα παίξουν ποτέ, αλλά χάρη στην υψηλή διαχείριση ισχύος τους, δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ, παρά τα αρκετά watt του τελικού Hypex (6x400).
 

Μηνύματα
1.069
Reaction score
2.183
Να τις χαίρεσαι τις μηχανηματάρες σου!

Υ.Γ. Μήπως έχεις ιδρύσει καμία Μ.Ο.Κ για την "ανάπτυξη αλγόριθμου κατεδάφισης οικοδομικών τετραγώνων μέσω χαμηλών συχνοτήτων":download:
 

Μηνύματα
6.687
Reaction score
5.215
Κυριακή πρωί , και ενώ άλλοι πάνε εκκλησία εγώ αποφάσισα να επισκεφθώ το ναό του home cinema...,
Ο Αντώνης είναι έμπειρος ακροατής και βαθύς γνώστης στον τομέα του ήχου και της μουσικής και είναι τιμή μου που δεν τον απογοήτευσα στην επίσκεψή του. Με το iPad ανά χείρας, έβαζε κάτι κομματάρες κλασικής μουσικής από την άυλη δισκοθήκη μου που ούτε καν ήξερα ότι τις είχα. :thumbsup:

Η μεγάλη έκπληξη του Αντώνη δεν ήταν τα ίδια τα Duevel Jupiter, που ούτως ή άλλως είναι αναγνωρισμένης αξίας, αλλά ότι τα υποστήριζε με επάρκεια ο συνδυασμός Grace m903 + Sunfire TGA-7401. Τα μεσοϋψηλά κεντάνε και όντως σε κάνουν να ξεχνάς ότι από πίσω κρύβεται επαγγελματικό dac και πολυκάναλος τελικός.

Πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική η από κοινού ακρόαση με τα παντοκατευθυντικά. Ο ένας κάθεται από τη μια μεριά του δωματίου και ο άλλος μπορεί να κάτσει απέναντι και να κοιτάζει ο ένας τον άλλον από απόσταση, και στη μέση του χώρου τα ηχεία. Όντως αγχολυτική η απελευθέρωση από τα δεσμά του περιορισμένου sweet-spot.

Στον πολυκάναλο, χάρηκα που συμφώνησε μαζί μου ο Αντώνης ότι η ύπαρξη δύο κεντρικών πάνω και κάτω από την οθόνη βοηθάει στην αίσθηση ότι οι φωνές έρχονται από το κέντρο της οθόνης. Όπως επίσης και στο ότι τα δύο PA μπροστινά σαμπ δίνουν την κορύφωση στο μπάσο, ώστε ο εγκέφαλος να μην αναγνωρίζει ότι οι βαθιές χαμηλές (5-40Hz) έρχονται από τις πίσω γωνίες με τα Re XXX18.

Όσο για το προβολάκι BenQ 1070, το δυνατό φως του και η χωρίς σοβαρά προβλήματα εικόνα του, σε συνδυασμό με τον κατάμαυρο χώρο και την 133'' οθόνη, πιστεύω αποζημιώνουν. Φυσικά ένα καλό προβολικό θα πήγαινε το σύστημα σε άλλα επίπεδα, αλλά κι έτσι ακόμη με όχημα τον βαρβάτο ήχο, είναι ικανή η εικόνα να με ταξιδέψει. Με αυτή την έννοια είπα ότι δεν χρειάζεται καλύτερος προβολέας, όχι ότι δεν αναγνωρίζω φυσικά την αξία που θα είχε.
 




Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.883
Reaction score
34.284
τι εγινε τι εχουμε εδω?? πεστα ολα!!

(ολο λεω να ερθω απο κοντα...)
 

Μηνύματα
6.687
Reaction score
5.215
Έλα εξοπλισμένος να βοηθήσεις, γιατί full-frame και 14mm ευρυγώνιο και τρία φλας χρειάζονται για να βγουν όλα τα ηχεία μαζί, help! :roflmao:
 

Μηνύματα
6.687
Reaction score
5.215
Οι καμπίνες κατασκευάστηκαν από τον Μάριο, ο οποίος για μια ακόμη φορά έκανε πολύ καλή δουλειά.
H ιδέα μου ήταν να αντιγραφεί το σχήμα των Zingali Home Monitors, ώστε να υπάρχει μια ομοιομορφία μπροστά.

Τα "Zingaclon" κρεμάστηκαν στην οροφή ως front height!

 






Μηνύματα
6.687
Reaction score
5.215
Λοξά και βγαίνοντας έξω από την πόρτα του χώρου, κατάφερα από τα 8 μέτρα να βγάλω μια φωτό τα μπροστινά ηχεία, συμπεριλαμβάνοντας και τα front height kai wide. Στραβά δεν είναι. Φταίει η γωνία λήψης της φωτό.

Όλα είναι μετρημένα στο εκατοστό, ώστε όταν κάτσεις στη θέση ακρόασης, δεν εμποδίζει κανένα ηχείο την εικόνα στην 133'' οθόνη.

3,30 πλάτος και 2,50μ ύψος ο πίσω τοίχος, με την οθόνη να έχει πλάτος 3,11!
 
Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.798
Reaction score
11.042
Γίάννη, σούπερ γίνεται το δωμάτιο, κρίμα που δεν είσαι κοντά να σου ερχόμαστε συχνά να το απολαμβάνουμε! Άσε που μου έχει λείψει και το τονωτικό μασάζ μετά εικόνας και ήχου!
 



Μηνύματα
6.687
Reaction score
5.215
Θες η ξύλινη DIY κόρνα, θες τα ποιοτικά κροσόβερ, κάτι γίνεται και τα μεσοϋψηλά καθηλώνουν με την ανάλυση και τη δαντελένια χροιά τους, χωρίς ίχνος "PA-ίλας". Κατευθυντικά κάργα είναι βέβαια. Δεν έχουν τη διασπορά της Omniray των Zingali. Αλλά για height αυτό ήθελα εξάλλου.

Ακόμη σε στέρεο τα παίζω, δικάναλα.

Κάθεσαι στην καρέκλα και έτσι όπως είναι ψηλά τα ηχεία με κλίση προς τα σένα, σαν να ανοίγουν οι ουρανοί είναι και να νιώθεις το "Voice of God" :)
Βάζεις το Majesty των Madrugada δυνατά και σου κόβεται ο βήχας. Αν είσαι όρθιος θες να κάτσεις, κι αν είσαι καθιστός θες να σηκωθείς, δεν ξέρεις τι να κάνεις.
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.613
Μηνύματα
2.868.094
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top