Zingali Duevel Re!

Reaction score
1.772
Απάντηση: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-RE A

οσο το ακουω αυτο παντως εχω την εντυπωση οτι ειχε καλυτερο ηχο με τα 1200αρια τροφοδοτικα.

βεβαια δεν ειμαι σιγουρος.

θα σας πω οταν τελειωσω και το δευτερο.

υ.γ.να προσοχη με τις δοκιμες να μην παρετε κανα ηχειο στο χερι.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-RE A

οσο το ακουω αυτο παντως εχω την εντυπωση οτι ειχε καλυτερο ηχο με τα 1200αρια τροφοδοτικα.

βεβαια δεν ειμαι σιγουρος.

θα σας πω οταν τελειωσω και το δευτερο.
μπα μαλλον ιδεα μου ηταν η μπορη να ηθελε μερικες ωρες.

κελαιδαη.

Reaction score
5.614
Re: XTZ Divine-Zingali HM Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-Elac FS2

Μμμ, ωραία, αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα θα τα έχουμε.

Όποιος θέλει test-drive στο σύστημά του να μου πει να κανονίσουμε.

Reaction score
1.772

δευτερα θα στα στειλω οποτε θα τα εχεις τεταρτη.

αν θελη κανεις προσφερομαι να του φτιαξω ενα ζευγαρι με τα τροφοδοτικα που μου περισεψαν.

θα πληρωση μονο τα υλικα φυσικα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.387

Φλερτάρω την ιδέα των UCD2K για τα 801 μου, να πω την αλήθεια...
Έχει βγάλει και smps τροφοδοτικό 3.6kw για αυτά η Hypex, και τους έχει ρίξει και την τιμή.

Reaction score
1.772

τι να το κανεις 3.6kw?

εγω προσφερθηκα να φτιαξω ενα ζευγαρι με αυτα που μου περισεψαν (δυο smps1.2kw) που ειναι

υπερ αρκετα για ηχεια, μονο για sub χρειαζεσαι παραπανω.

τεσπα κατσε να στα φερη ο γιαννης να τα ακουσης και το συζηταμε.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.387

Μπορεί το 3.6 (οκ, peak, 3.0kw το δίνει) να το δίνει και για να μπαίνει ένα σε δύο πλακέτες ucd2k, ποιος ξέρει...

Reaction score
5.614
Re: XTZ Divine-Zingali HM Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-Elac FS2

Προτιμότερο δεν είναι δύο μονομπλόκ σε μικρά κουτιά; Τόσο για τον ήχο, όσο και για το στήσιμο.

Reaction score
1.772

το datasheet γραφη 2χucd700+1xucd2k.

εγω οπως λεει ο Flash προτιμω ξεχωριστα τροφοδτικα

αλλα και κουτια ωστε να ειναι κοντα τα καλωδια ηχειων.

τα Interconnect και ειδικα τα Balanced δεν εχουν προβλημα.

Reaction score
1.772

ετοιμο και το δευτερο

τραβηξτε κανα βιντεακι οταν τα βαλετε στα 801

θελω να δω τις εκφρασεις σας.:116:

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-

Το Wyred4Sound ST-1000 πάντως που είχα, συγκριτικά με τα 700άρια Hypex, έπαιζε λεπτόηχα και αδιάφορα. Το μπάσο είχε παλμό και ταχύτητα, αλλά ήταν ουδέτερο και ψυχρό, ενώ από τα Hypex ο ήχος έχει συνολικά όγκο, προσφέροντας πιο ολοκληρωμένο άκουσμα.

Τον Wyred τον είχα συνδέσει και με ένα ζεύγος Klipsch THX sub. Τα ίδια συμπεράσματα. Τα sub έγιναν κατάλληλα για μουσική, με τον κοφτό τους παλμό, και τους έλειπε ο όγκος που επιβάλλεται να έχει το .1.

Τώρα μένει να δούμε πώς θα τα πάνε οι 2Κ σε χρήση με sub.

Για τα 801 δεν το συζητάω. Αν είχα 801, εννοείται ότι δεν θα κοιτούσα τίποτε άλλο από Hypex. Περιμένω να πέσουν σαγόνια στη δοκιμή που θα γίνει.

Reaction score
1.772

με τα 2κ ο ογκος ειναι περισσοτερος.

σε ολο το φασμα οχι στα μπασα μονο.

οι μεσαιες ηχουν αληθινες.

η σκηνη ειναι πολυ συγκεκριμενη με τεραστιο βαθος και πλατος

αλλα αυτο πρεπη να ειναι και θεμα τον ηχειων μου που θελουν

παρα πολυ ισχυ για να το βγαλουν και πιστευω θα φανη και στα 801 σε

σχεση με οτιδηποτε αλλο.

τελος το ακουσμα ειναι τοσο δυναμικο που φοβασαι να ανεβασεις σταθμη.

διαφορες δεν ειδα απο τα 1200 στα 2000watt αλλα και αν υπαρχουν θα

ακουγονται μονο με αμεση συγκριση.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-

Ό,τι ακριβώς χρειάζεται το κεντρικό ΗΜ212. Ένα μονομπλόκ 2Κ με τα 1,2kW τροφοδοτικά.

Ο 700άρης τού έρχεται κουτί, αλλά το headroom ουδείς εμίσησε! Και τον υπάρχοντα 700άρη τον πάω αν είναι στο άλλο σύστημα να ενισχύσει το μικρουλάκι κεντρικό Divine.

Reaction score
1.772

δεν μπορεις να βαλης δυο τροφοδοτικα σε ενα μονομπλοκ.
ασε που με τι LR θα παιξεις;
θα εχεις πολυ μεγαλυτερο gain στο κεντρικο.
εκτος αν τα κανεις τριαδα.

Reaction score
5.614

Ναι, εννοώ τα 2Κ όπως τα είχαμε πριν, με τα 1,2 τροφοδοτικά.

Ήδη έχω διαφορετικό gain στην μπροστινή τριάδα. Το κεντρικό είναι 4Ω και αντέχει κατά τον κατασκευαστή 600rms, τα main είναι 8Ω και 300rms αντίστοιχα.

Έτσι, ο 700άρης έρχεται ίσα-ίσα στην πράξη κατά την ενίσχυση του κεντρικού. Δηλαδή παίζοντας μουσική μόνο με το κεντρικό, με τη ρύθμιση του κεντρικού στον Pioneer 85 στο 0, μπορώ να φτάσω το 0 στη γενική ένταση. Εντάξει, γίνεται βέβαια disco από εντάσεις, αλλά κανονικά θα έπρεπε να μπορούσαμε να ανεβάσουμε κι άλλο, να είχαμε περισσότερο headroom.

Reaction score
1.772

ναι καταλαβα αλλα εχω δυο τροφοδοτικα 1.200αρια και δυο salas.

δεν χαλαω το ζευγαρι αν θελεις αλλο ενα θα παρουμε καινουργια.

υ.γ.αυτο παντως που περιγραφεις δεν συμβαινη επειδη τελεωνη ο

ενισχυτης αλλα επειδη δεν φτανη η οδηγηση του pionner.

ενα ενεργο ανταπτορακι rca σε xlr +6db θα το λυση.(πρεπη να εχω ενα καπου μεσα)

Reaction score
5.614

Ναι, ένα ενεργό DI Box θα μας κάνει σίγουρα δουλειά. Κάτι σαν αυτό; Υπάρχουν και για ένα κανάλι;

Reaction score
5.614

Το σήμα των main το στέλνω από τον AV unbalanced στα ΗΤ Bypass In του Wyred4Sound Dac2 και από εκεί από τα balanced out προς τους Hypex μονομπλόκ.

Reaction score
5.614
Re: Zingali HM115-HM212 Center-Cerwin-Vega! Strokers 21"-Klipsch THX Array-RE Audio 1

Το τεστ με τον 700άρη πάντως στο κεντρικό το είχαμε κάνει και αρχικά με τον Termatogazi, χρησιμοποιώντας τον Grace m903 ως dac/προ, επιλέγοντας μάλιστα και μονοφωνία, παίζοντας μόνο το κεντρικό μέσω balanced. Θυμάμαι δεν είχαμε πολλά περιθώρια να ανεβάσουμε άλλο την ένταση. Βέβαια γινόταν κόλαση στον χώρο, μόνο με το κεντρικό να παίζει, χωρίς να φαίνεται να ζορίζεται ούτε το κεντρικό ούτε ο τελικός.

Εξαιρετικό ταίρι για το κεντρικό ΗΜ212 ο 700άρης, αλλά τώρα με τους 2Κ μου μπαίνουν σκέψεις μήπως το οδηγήσουμε με 2Κ. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη. Την Τετάρτη θα το κάνω μια δοκιμή.

Reaction score
1.772

ε ναι 600watt το ηχειο 700 ο τελικος εχει λιγο περιθωριο ακομα αλλα στο ειπα για να καταλαβεις

οτι δεν εχει σημασια η θεση των ποτενσιομετρων.

οσο για το 2κ δοκιμασε το και αν θελεις σου φτιαχνω αλλο ενα μια και θελεις ενα για το κεντρικο devine.

τελικα τα 115 με τι θα τα οδηγησεις;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.496
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός