Crossover B&W NAUTILUS 802...

Reaction score
1.685
Απάντηση: Crossover B&W NAUTILUS 802...

Καθαροτερος ηχος σε ολο το φασμα, κερδιζει λιγο ακομα σωμα στην μεσαια περιοχη και γρηγοροτερο σφιχτοτερο χαμηλο.

Εκ προσωπικων συμπερασματων (και οχι μονον) οσες φορες κι αν χρησιμοποιηθηκαν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.651
Απάντηση: Re: Απάντηση: Crossover B&W NAUTILUS 802...

Θα μπορούσες να μας αναφέρεις σε ποιο τομέα προσφέρουν βελτίωση οι συγκεκριμένες μπόρνες, και μάλιστα εκπληκτική και σίγουρη;
έλα ρε συ, μη το ζορίζεις...:143::135:

ΙΜΗΟ οι μπόρνες του ηχείου είναι υπεράριστες, κανένας λόγος αλλαγής τους δεν υπάρχει και καμιά βελτίωση δεν είναι αναμενόμενη από αυτό. Βέβαια, ΙΜΗΟ και μόνο, εδώ απλά τη γνώμη μας λέμε, έστω κι αν ακούγεται κάπως απόλυτη, αυτοί που διαβάζουν ξέρουν να κρίνουν...:126:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.421
Re: Απάντηση: Crossover B&W NAUTILUS 802...

Καθαροτερος ηχος σε ολο το φασμα, κερδιζει λιγο ακομα σωμα στην μεσαια περιοχη και γρηγοροτερο σφιχτοτερο χαμηλο.

Εκ προσωπικων συμπερασματων (και οχι μονον) οσες φορες κι αν χρησιμοποιηθηκαν.
Εγώ θα έλεγα με το 1/100 των χρημάτων που κοστίζουν οι <<καλύτερες>> μπόρνες να χρησιμοποιούσαμε ποιοτική κόλληση, με προσθήκη χαλκού, για το κροσόβερ.
Πιστεύω πως θα υπήρχε σαφώς μεγαλύτερη βελτίωση.

Reaction score
1.685

Σε αλλαγη απο του κιλου εως WBT 730 σε Carrdas CCGR ( καθαρος χαλκος και Rhodium πανω απο Silver), τα αποτελεσματα ηταν αυτης της ταξης, σε 9 ηχεια και 14 ενισχυτικα που "εχω υπ οψιν μου" μεχρι τωρα, ακραιων τιμων καποια απο αυτα.

Η B&W χρησιμοποιει TRT Wonder solder signature για κολληση.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Crossover B&W NAUTILUS 802...

και ναι, έβαλα την απόκριση του D, το βλασοηχείο βρείτε το εσείς να το ρίξετε!
Ναι βρε παιδάκι μου αλλα του δίνετε συμβουλές βάση ενός διαγράμματος που είναι τελείως διαφορετικό απο το ηχείο που μελετάτε.

To Βλασοηχείο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.651

τα επιροδιωμένα κάρντας μπανανόπουλα που αναφέρει ο συνονόματος είναι πάντως κι η δική μου αδυναμία...
τα έχω χρησιμοποιήσει, αλλά για ηχητικές διαφορές δε μπορώ να πω, καθώς η αλλαγή έγινε σε όλες τις περιπτώσεις "πακέτο" με πολλές άλλες ταυτόχρονες αλλαγές, πολύ σημαντικότερες για το τελικό αποτέλεσμα (ΙΜΗΟ).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.651
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Crossover B&W NAUTILUS 802...

Ναι βρε παιδάκι μου αλλα του δίνετε συμβουλές βάση ενός διαγράμματος που είναι τελείως διαφορετικό απο το ηχείο που μελετάτε.

Έχω σκέτη απόκριση και όχι αναλυτική.Θα πεί τίποτα?
ρίξτη ρε συ, απ'τ' ολότελα καλή κι παναγιώταινα....

(η θεωρία ίδια παραμένει ως προς τις συμβουλές, άλλωστε και στο D "πρόβλημα" δεν υπάρχει, εδώ παιδεύουμε την τρέλα μας και το βλασόπουλο την τσέπη του....)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.651

ωχ, με πρόλαβες. αν δεχτούμε το παραπάνω διάγραμμα θέλουμε περισσότερα μπάσα ρε!

πάντως, μεταξύ μας, θα προτιμούσα κάποιο διάγραμμα από τρίτο, ακόμα και περιοδικό, παρά από τη μαμά εταιρία...

Reaction score
777

ωχ, με πρόλαβες. αν δεχτούμε το παραπάνω διάγραμμα θέλουμε περισσότερα μπάσα ρε!
:142:Γι αυτό προσπάθησα να σε προλάβω.Το 802Ν έχει άλλο χαρακτήρα απο το diamond.Το diamond τσιμπάει λίγο στα χαμηλά.Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό και σε μία ακρόαση...Έχει διαφορετικά woofer,twitter,bass reflex και όγκο καμπίνας.

Δέν είναι ακριβώς όπως τα λές για τη μαμά εταιρεία.H B&W μου είχε δώσει ένα διάγραμμα για το κάθε ηχείο.Αν και όμοια μεταξύ τους ήταν διαφορετικά.Κοινως όταν βγάζουν απο την παραγωγή ενα ηχείο το μετράνε και στο δίνουνε μαζί με την απόκριση.

Επίσης το πάνω διάγραμμα είναι η απόκριση του ref ηχείου.Το κάτω είναι η απόκλιση απο τη ref του αγορασθέντος ηχείου.Έχουν κάνει την "απατεωνίτσα" τους...μή νομίζεις...:142:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.421
Στο χαμηλό και μεσοχαμηλό χάνει αρκετά πάντως.
Περίεργο, ιδίως για το μεσοχαμηλό, για ηχείο με δύο γούφερ 8 ιντσών.

Reaction score
777
Στο χαμηλό και μεσοχαμηλό χάνει αρκετά πάντως.
Περίεργο, ιδίως για το μεσοχαμηλό, για ηχείο με δύο γούφερ 8 ιντσών.
μμμμ....δέν είναι ακριβώς έτσι.Για τον χώρο στον οποίο προορίζεται το συγκεκριμένο ηχείο το χαμηλό είναι αρκετό.Ουσιαστικά το χαμηλό το γεμίζει ο χώρος.
Πάντως γενικά και μή υπήρχαν reviewers που έβρισκαν ως αδύνατο κρίκο το χαμηλό του.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924

Ρηβιούερς καπνιστές, ή απλοί;

Reaction score
777

Με αφορμή το παραπάνω αστείο έχω να παραθέσω αυτό
ΜΜΜΜάιστα. Σωστή απόσβεση χαμηλών είναι αυτή που σου δίνει την εντύπωση ότι το τύμπανο φέρει τη συνηθισμένη μεμβράνη και όχι λαστιχένιο πατάκι μπανιέρας. Δηλαδή, όταν ανοίξετε κάποιο ριβιού, και ο "ριβιούερ" γράφει ότι το μπάσο "δεν τον ικανοποίησε", ότι είναι "κλινικό", ότι παρουσιάζει "λέπτυνση" στο κάτω άκρο των ανωτέρων μεσοχαμηλών, τρίτη πόρτα δεξιά όπως πάτε προς την τουαλέτα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο, ότι ο "ριβιούερ" - κατά τύχη - ανακάλυψε κάποιον σωστά ηχογραφημένο δίσκο, ο οποίος αξιοποιείται από ένα σωστά σχεδιασμένο θάλαμο χαμηλών.
με το οποίο συμφωνώ.Μάλιστα θα ήθελα να σας πώ ένα μεγάλο μπράβο που το παρατηρήσατε διότι ο μέσος άνθρωπος αντιλαμβάνεται ως σωστό μπάσο το μπουμπουνητό του κλάμπ.Πραγματικά έχω παρατηρήσει οτι τελικά σε λίγους αρέσει το σωστό χαμηλό.Οι πιο πολλοί επιθυμούν ένα πλαδαρό χαμηλό που δίνει την αίσθηση του ωραίου αλλα αφαιρεί αυτή του πραγματικού.
off topic....συνεχίζουμε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.651

(περί εκτός θέματος)

πάλι λαγό πας να βγάλεις?:135::143:

εμείς χάνουμε το δάσος, ο ο κόγιας κυνηγάει τους 3 λαγούς, κ το βλασόπουλο (ο λύκος ο μαύρος) φεύγει με την κοκκινοσκουφίτσα::126:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Λοιπον....καλη η κοκκινοσκουφιτσα ...ομως εγω θελω μπασο στακατο και μετρημενο,να ακουω το δερμα απο το βαθυ και να την ακουω δια μεσου στομαχου!!!!!!!!

Αυτο που επιδιωκω με αυτο το upgrade ξεροντας οτι μπορει και να πεταξω καποια ευρα αν και τυχον δεν πιασει η συνταγη ειναι μια ποιο μουσικη μεσαια περιοχη (μην μου αρχισετε αλλαξε ηχειο γιατι παραδες δεν περισευουν λεβεντες) και σιγουρα μια λιγο ποιο ησυχη συχνοτικα υψηλη περιοχη.
Ξερω οτι το αλουμινενιο tweeter του 802 δεν ειναι και απο τα καλλιτερα(αρκετα φωτεινο)γιαυτο και ειπα μηπως κανοντας μια τετοια αλλαγη στα υλικα πετυχω μια διαφοροποιηση στον ηχο......
Σιγουρα δεν σημαινει οτι ριχνοντας φραγκα και βαζοντας ακομα ποιο ακριβα η εστω καλλιτερα υλικα οτι τερμα και τελειωσε θα γινει το τελειο ηχειο.
Απλα ειπα να πειραματιστω και αν ειμαι τυχερος ευχομαι να πετυχει η συνταγη....αν οχι ....ε δεν τουρουρουρου κιολας ...αντε για να μην το πω αλλοιως...........!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Re: Απάντηση: Crossover B&W NAUTILUS 802...

Δέν πιστεύω να έχεις ένα δεύτερο λέει που κυκλοφοράει?:138:
Ναι δασκαλε μου.....το εχω.....πειτε μου εσεις τι θα κανω με τα ηχειακια μου και θα σας το στειλλω σε link δωρο με τις ευχες μου!!!!!!!!!!!

Α ....ξεχασα να πω οτι στο νεο dvd της παρθενας της κανει παρεα και η Σασα Μπαστα!!!!!!!

Reaction score
1.685

Λοιπον....καλη η κοκκινοσκουφιτσα ...ομως εγω θελω μπασο στακατο και μετρημενο,να ακουω το δερμα απο το βαθυ και να την ακουω δια μεσου στομαχου!!!!!!!!!
Φιλε μου με το ενισχυτη σου αυτο ειναι δυσκολο.
Τι σου φταιει ο ηχειος???

Reaction score
150
Ρε Βλάση είσαι ωραίος! Εσύ δεν έλεγες να τα αλλάξεις όλα? Εννοώ μονάδες και cross με αυτά των D?

Ο λόγος που σου είπε ο τεχνικός για τους Mundorf είναι διότι τους χρησιμοποιούν χρόνια τώρα και στα 800D / HTM1D αλλά και στη νέα σειρά Diamond.

Εδώ το Cross από τα δικά μου τα 800D

B&W 800D Crossover

Tweeter - 4.7uF Mundorf Gold/Silver Capacitor
Midrange - 22uf+22uF+10uF Mundorf Supreme Capacitors
Woofer - 100uf+100uF Mundorf Mcap Capacitors

Όταν τελειώσεις με το καλό περιμένω εντυπώσεις. Επίσης περιμένω να δω τι θα κάνει και αυτός ο τρελός ο Soundengine από το HTguide που σκέφτεται να αλλάξει μονάδες και cross στα 800D με τις νέες της σειρά Diamond.

Αν και δεν ξέρω πόσο αξίζει γιατί μιλά με πλέον για πολλά λεφτά, πολύ μπελά και ίσως καλύτερα αν θέλει κάποιος να τα πουλήσει και να πάρει τα καινούρια (όχι εγώ βέβαια γιατί δεν βγάζουν πια το HTM1D).

Άντε προχώρα να δούμε τα αποτελέσματα!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Re: Crossover B&W NAUTILUS 802...

Ρε Βλάση είσαι ωραίος! Εσύ δεν έλεγες να τα αλλάξεις όλα? Εννοώ μονάδες και cross με αυτά των D?

Ο λόγος που σου είπε ο τεχνικός για τους Mundorf είναι διότι τους χρησιμοποιούν χρόνια τώρα και στα 800D / HTM1D αλλά και στη νέα σειρά Diamond.

Εδώ το Cross από τα δικά μου τα 800D

Όταν τελειώσεις με το καλό περιμένω εντυπώσεις. Επίσης περιμένω να δω τι θα κάνει και αυτός ο τρελός ο Soundengine από το HTguide που σκέφτεται να αλλάξει μονάδες και cross στα 800D με τις νέες της σειρά Diamond.

Αν και δεν ξέρω πόσο αξίζει γιατί μιλά με πλέον για πολλά λεφτά, πολύ μπελά και ίσως καλύτερα αν θέλει κάποιος να τα πουλήσει και να πάρει τα καινούρια (όχι εγώ βέβαια γιατί δεν βγάζουν πια το HTM1D).

Άντε προχώρα να δούμε τα αποτελέσματα!!!!!!!
Γεια σου λεβεντη μου......η αληθεια ειναι οτι το ειχα σκεφτει αλλα δυστυχως θελουν περαν των μοναδων ακομα και οι τρυπες των γουφερ στην καμπινα αλλαγη μιας και εχουν αλλες διαστασεις,οποτε λεω να το ψαξω με καποιες αλλαγες στα υλικα.....του δικου μου ηχειου.

Μηπως μπορεις να δεις τι τυπο πυκνωτων χρησιμοποιει η Mundorf στο ηχειο σου?Εννοω αν ειναι η σειρα Supreme η Supreme-silver-gold και που ?εννοω στα mid η στα tweeter?
Γιατι βλεπω στην φωτο οτι εχει τους μαυρους και καπου(που δεν φαινεται) εχει τους ασπρους-νομιζω οτι αυτοι ειναι ting foil--μπορεις να δεις και να μου πεις ...εννοω τους εχει στα MF -LF-HF??????????????

Σε μερσω................

Reaction score
150
Το έβαλα μετά αλλά δεν το πρόλαβες αυτά είναι:

B&W 800D Crossover

Tweeter - 4.7uF Mundorf Gold/Silver Capacitor
Midrange - 22uf+22uF+10uF Mundorf Supreme Capacitors
Woofer - 100uf+100uF Mundorf Mcap Capacitors

Νόμιζα ότι ήταν απλούστερο το θέμα με τις μονάδες και ότι δεν ήθελες τρύπες!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.497