GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

καλα ασε τα απειρα links και δωσε μου ενα που να λεει οτι εισαγεται περισσοτερο jitter στις οπτικες συνδεσεις απο τις BNC.
Kοίτα, οι περισσότεροι καταλαβαίνουν τι είναι το jitter οπότε τα ερωτήματα είναι του τύπου "πόσο jitter εισάγουν οι δύο extra μετατροπές" όχι "αν εισάγουν".
Obviously this is not the case here, οπότε πάρε όλες τις μετρήσεις του Atkinson (από DCS μέχρι το ποταπό VDAC) και δες πόσο χειρότερα νούμερα βγάζει από τις toslink στις συσκευές αυτές.

Στην περίπτωση του DCS Scarlatti για παράδειγμα έπρεπε να το στείλει σε reclocker μετά για να πάρει καλά νούμερα.
Στην περίπτωση του VDAC ακόμα και η χύμα USB είσοδος που έχει (με τσιπάκια και ρολόγια του κιλού) βγάζει καλύτερα νούμερα από την οπτική (πόσο μάλλον οι coaxial).
Αυτά χωρίς να ψάξω. Επειδή δεν έχω χρόνο, σε αφήνω να ψάξεις τα υπόλοιπα μόνος σου.

Σε σχέση με αναφορές, δες εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ, για αρχή. Υπόψην τα diyaudio και diyhifi δεν ειναι AudioAsylum να γράφεις το μακρύ σου και το κοντό σου οπότε tread lightly. Άνοιξε ένα threadάκι με τις απορίες σου να δεις τι θα σου πούνε. Δεν ξέρω αν έχουν Oprheus σπίτι τους, αλλά κάτι θα ξέρουν!

Κι όταν τελειώσεις βάλε στο google ένα search τύπου "toslink jitter" να διαβάζεις μερικά χρόνια.

και φυσικα τα DAC στα οποια εκανα τις δοκιμες μου (Orpheus, Naim, Emm Labs) εχουν clocks και κυκλωματα επαναχρονισμου για καταπολεμηση εισαγομενου jitter που δε νομιζω να τα εχει ονειρευτει καποιο DAC απο αυτα που εχεις δοκιμασει εσυ...
Βλέπω εξακολουθείς να τα θεωρείς black box.
Πάμε άλλη μία:
Υπάρχει jitter στον transmitter, στον receiver και στη μετάδοση - πολύ χοντρικά. Με τη γυάλινη οπτική εξασφαλίζεις χαμηλό σχετικά jitter στη μετάδοση. Τα χοντρά (ειδικά στο receiving end - pun intended) δεν τα εξετάζεις καθόλου. Και όχι, τα brochure και το ταμπελάκι της τιμής δεν αρκούν για να βγάλεις συμπέρασμα.
A, κάτι ακόμα βασικό: άλλο το SPDIF κι άλλο το AES. Look them up.

Αλήθεια, στα πόσα ονειρεμένα DAC και "δοκιμές" αποκτάς γνώση για τεχνικά ζητήματα;

Reaction score
685
Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

καλα αμα το διαβασες σε DIY forum παω πασο....

ασε εγω προτιμω να ακουω τι προτεινει η Emm Labs και η Weiss σαν επιθυμητο digital interconnect. Αυτοι μαλλον ξερουν καλυτερα.

Α επισης θα ακουσω και τη γνωμη ενος χρηστη του παμφθηνου Sonoma της Emm Labs

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1189385&postcount=100
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1190848&postcount=144

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Και κοιτα να δεις μια συμπτωση ρε παιδι μου παλι παιζει καλυτερα η γυαλινη οπτικη απο την BNC συνδεση με το Hiface. Καποιο προβλημα θα εχει το συστημα μου μαλλον...
εαν πραγματικα ενδιαφερεσαι να μαθεις διαβασε προσεχτικα.
το naim εχει ενα εξαιρετικο συστημα μειωσης του jitter με μια τρομακτικη αδυναμια. εχει ρολογακια ακριβειας τα οποια χρησιμοποιει ΟΤΑΝ και ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ καταλαβει τι σημα εχει στην εισοδο του. οταν δεν καταλαβει χρησιμοποιει τον πατροπαραδοτο παλιο,χαλια τροπο.
ΑΡΑ η οπτικη σου οσο jitter και να εισαγει πεφτει πανω σε εναν μηχανισμο μειωσης πολυ καλο εως εξαιρετικο (ρεκλοκινκ με ενα εξυπνο μπαφερ της ναιμ.)
το πιθανοτερο ειναι οτι δεν καταφερες να γινει το ιδιο και με το hiface. μπορει να φταιει και το hiface για αυτο. μην γενικευεις ομως χωρις να εμβαθυνεις....

Νικος

Reaction score
777
Μιας και το έφερε πάλι η κουβέντα στον αόρατο εχθρό...
Έχω ένα vdac και κάνει διακοπές απο το usb.Γνωρίζετε μήπως και αν φταίει το καλώδιο?Χρησιμοποιώ ένα 5άμετρο usb...
Για μεγάλη απόσταση τί είναι καλύτερο?

Reaction score
11
Μου αρέσει που έχουμε λύσει ΟΟΟΟΥΥΥΥΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τα προβλήματα των συστημάτων μας και ασχολούμαστε συνεχώς με το bit perfect και το Jitter. :143:

D

deleted user 10898

Guest
Μου αρέσει που έχουμε λύσει ΟΟΟΟΥΥΥΥΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τα προβλήματα των συστημάτων μας και ασχολούμαστε συνεχώς με το bit perfect και το Jitter. :143:
x1000............

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681

(...)
Α επισης θα ακουσω και τη γνωμη ενος χρηστη του παμφθηνου Sonoma της Emm Labs

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1189385&postcount=100
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1190848&postcount=144
Καλά, έχεις παλαβώσει τελείως; Δίνεις βάση τί λέει ο Δολοφονάκης; Αυτός ρε είναι άσχετος με το high end, τί ξέρει αυτός από Coltrane και από Schnittke και από Patricia Barber και Ana Caram; Αυτός το πολύ - πολύ να έχει κάνει mastering σε κανα CD του Χατζηγιάννη!

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

εαν πραγματικα ενδιαφερεσαι να μαθεις διαβασε προσεχτικα.
το naim εχει ενα εξαιρετικο συστημα μειωσης του jitter με μια τρομακτικη αδυναμια. εχει ρολογακια ακριβειας τα οποια χρησιμοποιει ΟΤΑΝ και ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ καταλαβει τι σημα εχει στην εισοδο του. οταν δεν καταλαβει χρησιμοποιει τον πατροπαραδοτο παλιο,χαλια τροπο.
ΑΡΑ η οπτικη σου οσο jitter και να εισαγει πεφτει πανω σε εναν μηχανισμο μειωσης πολυ καλο εως εξαιρετικο (ρεκλοκινκ με ενα εξυπνο μπαφερ της ναιμ.)
το πιθανοτερο ειναι οτι δεν καταφερες να γινει το ιδιο και με το hiface. μπορει να φταιει και το hiface για αυτο. μην γενικευεις ομως χωρις να εμβαθυνεις....

Νικος
Νικο

δεν γενικευω απλα αναφερω αυτα που ακουω. Σε τρια σοβαρα DAC εχω παρατηρησει το ιδιο πραγμα...

μπορεις να μου εξηγησεις γιατι δεν καταλαβε τι σημα του εστειλα μεσω BNC? τι μπορει να συνεβει και δε το εκανε reclock μεσω του πολυ εξυπνου τρυκ που εφαρμοζει η Naim?
αλλωστε υποτιθεται οτι το Hiface εξαγει το σημα απο τον υπολογιστη με πολυ χαμηλο jitter ετσι και αλλιως. Αρα απο που μπαινει το extra jitter?

Reaction score
685
Απάντηση: Re: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

ετσι να περναει η ωρα...

κουβεντα να γινεται...

Reaction score
23
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Δηλαδή τον ρώτησες τον Meitner και σου είπε ότι δεν δημιουργείται jitter από τις δύο μετατροπές;
Μην τον μειώνεις τόσο (έστω και εν αγνοία σου). Ο άνθρωπος δεν είναι άσχετος.
Απλά οι σοβαροί κατασκευαστές που επιλέγουν ως "δηλητήριό" για τη διασύνδεση των συσκευών τους το extra jitter της οπτικής μεριμνούν (στις συσκευές τους) ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο δυνατό (με επαναχρονισμό αμέσως μετά, συνήθως).
Βρέ Φου μια χαρά τα λες αλλά τσάμπα καίει η λάμπα τσάμπα και ο καυγάς για τις οπτικές. Φυσικά έχει jitter και η οπτική αλλά από την άλλη τι διάτανο κάνει το κωλοντάκ.

Όποτε τους συμφέρει λένε εμείς προερχόμαστε από τον επαγγελματικό ήχο, όποτε τους καπνίσει για να μεταφέρουν ένα μέτρο το σήμα θέλουν ασύγχρονα, ειδικό μάστερ ωρολόγιο Vacheron Constantin και πέντε ξεματιάστρες.

Δεν μιλάμε για θέμα κόστους γιατί όταν πληρώνεις 8.000 έως 10.000 δολάρια για ένα επαγγελματικό dac αν δεν μπορεί να κάνει τίποτα στο σήμα και το περναει bypass ένα έχω να δηλώσω να το βάλει εκεί που ξέρει ο κατασκευαστής. Σκέψου τι θα γίνει σε ένα στούντιο που περνάνε τόσα σήματα ταυτόχρονα…

Μην αποτρελαθούμε με το jitter η ίδια η συσκευή στην μετατροπή που κάνει D/A δεν έχει Jitter;…

Δεν τραβάς ένα σεντόνι για τα SPDIF καλώδια που τα πουλάνε όσο ένα αυτοκίνητο και μετράνε στο γάμο του καραγκιόζη και έχουν αντίσταση αλλού νταλού και στην ουσία είναι ένα περιορισμένης μπάντας equalizer…

Και για να μην παρεξηγηθούμε δεν με ενδιαφέρει πόσο κάνει ένα καλώδιο. Ας κοστίζει και 20.000 ευρώ όποιος θέλει αγοράζει. Να μου πει όμως αν το βάλω στο σύστημα μου ότι καλύπτει τις προδιαγραφές και δεν θα μου αλλοίωση το σήμα… Διαφορετικά μιλάμε καθαρά για παραπλάνηση του καταναλωτή και εκεί υπάρχει θέμα…

ΥΓ. Το AES είναι ντεμοντέ, το usb είναι Μάστ, το Fire Wire είναι παρωχημένο και αναχρονιστικό… Εγώ ένα έχω να πω όλα είναι μια χαρά ανάλογα με την εφαρμογή, το φιλότιμο του κατασκευαστή και τον περιορισμό με βάση το κόστος μιας συσκευής…

Reaction score
23

Καλά, έχεις παλαβώσει τελείως; Δίνεις βάση τί λέει ο Δολοφονάκης; Αυτός ρε είναι άσχετος με το high end, τί ξέρει αυτός από Coltrane και από Schnittke και από Patricia Barber και Ana Caram; Αυτός το πολύ - πολύ να έχει κάνει mastering σε κανα CD του Χατζηγιάννη!
Με έπνιξες πάνω που πήγα να καταπιώ το φουαγκρά μου ρεμβάζοντας από το μπαλκόνι του παλατιού μου τον Δούναβη…

Τόσος καυγάς για ένα μέτρο καλώδιο από το PC στο Dac…

Μάλλον θα ανοίξω θέμα τι έχει μεγαλύτερη σημασία στην αλυσίδα το pc, το καλώδιο η το dac.

Να δεις που θα βγει με διαφορά το καλώδιο και θα τρελαθούμε...

Reaction score
10

πολυ jitter ρε παιδι μου...

http://www.weiss-highend.ch/chiron/index.html
Το ότι το συγκεκριμένο προϊόν κάνει χρήση οπτικής ίνας 62.5/125μm
με ST connector δεν έκανε σε κανέναν καμία εντύπωση;
Νομίζετε ότι είτε η ίδια η ίνα, είτε ο connector έχουν καμιά σχέση
με αυτά που χρησιμοποιούνται στα Toslink?
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους transceivers.
Μη συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια για να βγάλουμε συμπεράσματα...

Το σίγουρο είναι ότι η οπτική απομονώνει τελείως τις συσκευές και
επίσης ότι εισάγει επιπλέον jitter.
Το πόσο είναι αυτό το jitter έχει να κάνει με πολλά πράγματα.
Το πόσο επηρεάζει αυτό το επιπλέον jitter επίσης έχει να κάνει με πολλά.
Το κατά πόσο ακούγεται όλο αυτό στο τέλος ή όχι και πόσο μας αρέσει,
είναι μία άλλη κουβέντα που έχει γίνει παλαιότερα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Μιας και το έφερε πάλι η κουβέντα στον αόρατο εχθρό...
Έχω ένα vdac και κάνει διακοπές απο το usb.Γνωρίζετε μήπως και αν φταίει το καλώδιο?Χρησιμοποιώ ένα 5άμετρο usb...
Για μεγάλη απόσταση τί είναι καλύτερο?
Εγώ χρησιμοποιώ δεκάμετρο USB καλώδιο με καλή θωράκιση και στο τέλος μισό μέτρο καλωδίου με αντάπτορα και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με το VDAC.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Με έπνιξες πάνω που πήγα να καταπιώ το φουαγκρά μου ρεμβάζοντας από το μπαλκόνι του παλατιού μου τον Δούναβη…

Τόσος καυγάς για ένα μέτρο καλώδιο από το PC στο Dac…

Μάλλον θα ανοίξω θέμα τι έχει μεγαλύτερη σημασία στην αλυσίδα το pc, το καλώδιο η το dac.

Να δεις που θα βγει με διαφορά το καλώδιο και θα τρελαθούμε...
Ασε μας ρε φιλε.....επειδη εσυ εχεις παλατι στον Δουναβη εμεις δηλαδης δεν μπορουμε να εχουμε παραπανω jitter.....τα λες αυτα γιατι εσυ δεν εχεις καλα καβλωδια ενω εμεις τωρα που θα παρουμε το ζορικο ,το αμερικανικο το spdif καλωδιο σε προσφορα στα 11000 ευρω οι 60 ποντοι να δω τοτενες εσυ τι φρουι γλασσε θα τρως!!!!!!!

Και μας το παιζεις και καμποσος επειδης εκανες λεει(καποιος ΚΚ το ανεφερε)mastering στον Χατζηγιαννη........σσσσσσιγα τα αυγα τα μελατα......για κανε σε κανενα album των Iron Maiden mastering και αμα ακουσεις jitter οταν παιζουν 6 κιθαρες ψεκαστηρες με 160 bit περασματα ε τοτενες εγω θα σου φαω ολο το φουαγκρα σου με θεα μαλιστα την κρεταγορα Βολου............δεν σε παιζω ρε..........εισαι παλιοπαιδος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

D

deleted user 10898

Guest
τι εγινε ρε παιδα, να παρουμε το σιντι ποιο ειναι? ντολφον θα λεει απο εξω?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

Και προς τα που τα πραμα? (φυσικα κατα την γνωμη σου)
pwm-ακιας ειναι και αυτος...
Ενεργά φυσικά...
http://www.diodes.com/_files/news/NPA_audio_1.2009.pdf
Πάντα βέβαια βρίσκει τρόπους να μας κερδίζει και το...ΣΔ(Σταματάκος Δημήτρης):612:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: GROUP TEST: 13 Μετατροπείς D/A

καλα αμα το διαβασες σε DIY forum παω πασο....
Eίναι που ξέρεις μόνο τα ονόματα που διαβάζεις στα brochure ή/και ακούς στην πιάτσα γι'αυτό δεν έχεις πάρει ακόμα χαμπάρι ποιοί γράφουν στα παραπάνω DIY forum. :126:

Mike ξέρεις ότι δε διαφωνώ σε τίποτα από τα παραπάνω.
Απλά μερικοί-μερικοί έμαθαν τελευταία τις γυάλινες οπτικές και νομίζουν ότι έπιασαν τον ξέρεις-ποιόν από τα ξέρεις-ποια.

Δεν αμφισβητώ τις εμπειρίες κανενός, αλλά στα τεχνικά κάλο είναι να είμαστε προσεκτικοί - ειδικά όταν έχουμε κενά στα βασικά.

Reaction score
4

Γεια σας...:137:

Επειδή δεν παρακολουθώ πολύ τελευταία και το θέμα είναι ενδιαφέρον, θα ήθελα να μου πείτε αν οι μετρήσεις είναι αυτές που ορίζουν το αποτέλεσμα ή όχι.

Reaction score
777
Εγώ χρησιμοποιώ δεκάμετρο USB καλώδιο με καλή θωράκιση και στο τέλος μισό μέτρο καλωδίου με αντάπτορα και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με το VDAC.
έχεις κανα link για το πού θα βρώ?μήπως θέλει τον αντάπτορα που αναφέρεις?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.483
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid