Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Reaction score
93
Re: Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Σε Panasonic έχει καταφέρει κανείς να δει με την μοντούλα της Neotion;
Η δική μου Panasonic πιάνει όλα τα κανάλια από Υμηττό με 100% ποιότητα σήματος, έχω ήχο, EPG, teletext, αλλά εικόνα γιόκ. Μαύρη μαυρίλα... Mpeg2 είναι ο δέκτης της.
Το ίδιο έπαθα κι εγω με την Panasonic G1O . Εσβησα τα πάντα( εχει επιλογη για αυτο από την ερευνα για HD κανάλια ) και ξανασυντόνισα από την αρχη και εμφανίστηκαν όλα τα digea καναλια κανονικά με εικόνα και ήχο . Πιάνω κι εγω από Υμμητο.

Reaction score
968
Ωρέ μάγκες ... από πότε το 720x576 της Digea (άμα είναι και τόσο) αποτελεί High Definition?

Reaction score
0
Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Εγώ που έχω την LG M2794D και έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 γιατί ενώ πιάνω κανονικά τα 4 κανάλια (CINE+ κτλ κτλ) στα υπόλοιπα 8 μου λέει HD Service στην οθόνη και δεν βλέπω ούτε ακούω τίποτα? Το signal strength είναι στο 75% και το signal quality στο 100%. Υπάρχει περίπτωση έστω και με αυτά τα νούμερα να μην τα βλέπω επειδή η κεραία βλέπει Πάρνηθα? Δεν έχω πρόσβαση να την ελέγξω τώρα αλλά όταν μπορέσω απλά την γυρνάω προς Υμηττό μεριά ή θέλει κάτι το εξειδικευμένο?

Reaction score
0

Εγώ που έχω την LG M2794D και έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 γιατί ενώ πιάνω κανονικά τα 4 κανάλια (CINE+ κτλ κτλ) στα υπόλοιπα 8 μου λέει HD Service στην οθόνη και δεν βλέπω ούτε ακούω τίποτα? Το signal strength είναι στο 75% και το signal quality στο 100%. Υπάρχει περίπτωση έστω και με αυτά τα νούμερα να μην τα βλέπω επειδή η κεραία βλέπει Πάρνηθα? Δεν έχω πρόσβαση να την ελέγξω τώρα αλλά όταν μπορέσω απλά την γυρνάω προς Υμηττό μεριά ή θέλει κάτι το εξειδικευμένο?
την γυρνας Υμηττο κ εισαι οκ,απο Πάρνηθα μονο αναλογικα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Απο Αναβυσσο παιζουν ολα κανονικα χωρις προβληματα signal strength 75% quality 95%..μηπως να τσεκαρεις την κεραια σου?

Reaction score
1
Παιδια καλησπερα σας.Θελω την βοηθεια σας.Εχω την Samsung UE40B8000 η οποια εχει ψηφιακο δεκτη mpeg-2 αλλα και mpeg-4.Πιανω ομως μονο τα 4 ψηφιακα της ερτ.
το τηλεκοντρολ Δεν εχει κουμπι DTV αλλα μολις παω κατω απο το καναλι 1 εμφανιζονται τα 4 ψηφιακα της ερτ και μετα ξανα τα αναλογικα.Εχω τρελαθει,δεν μπορω να βρω ακρη!
Η κεραια κοιταει υμμητο αν αυτο εχει καποια σχεση.Ευχαριστω εκ των προτερω.

ΣΤΑΥΡΟΣ.

Reaction score
777
Πάντως να πώ την αλήθεια εμένα η περιοχή έχει καλό σήμα οπότε δέν βλέπω μεγάλες διαφορές analog-digital.
Ουσιαστικά την ανάσα την πήραν όλοι που δέν έπιαναν τίποτα.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

η τηλεόραση υποστηρίζει πλήρως το Mpeg-4...

Δοκίμασες να κάνεις πλήρες scan και να διαγράψεις τα παλιά κανάλια?
Δεν μπορεί να μην τα βρίσκει αφού κυτάει Yμητό η κεραία σου.
Εαν κοιτούσε Πάρνηθα θα υπήρχε πρόβλημα...
Δεν τσεκάρεις να δείς εαν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση για την τηλεόραση σου, είτε μέσω δικτύου , είτε απο το site της Samsung?
http://www.samsung.com/uk/consumer/...XXC/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support

Reaction score
777
Αν και εδώ είναι καλό να αναφερθούμε στο οτι είναι πιθανό μία τηλεόραση να υπάρχει συ δύο versions mpeg2 και mpeg4 και απλά στην Ελλάδα να έφεραν την mpeg2 διότι ήταν πιο φτηνή.

Reaction score
1
ΟΧΙ,δεν το εκανα αυτο..Πανο δηλαδη λες να κανω πληρες scan???Και να κανω αυτοματη αποθηκευση να τα περασει μονο του????

teachertza φιλε δεν μπορω να το βρω αυτο το μενου....

Reaction score
1
ΟΚ,ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ!!ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΟ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
το είχα παρατηρήσει πέρυσι όταν αγόρασα τηλεόραση.Η samsung στα ξένα καταστήματα είχε 2 versions της ίδιας τηλεόρασης.
Μήπως έβλεπες την Αγγλική και την έκδοση για την υπόλοιπη Ευρώπη;Από ότι ξέρω καμία εταιρία δεν είχε εκδόσεις με και χωρίς mpeg4.Άσε που θα ήταν και ηλίθιο να το κάνουν λόγω αστείας διαφοράς κόστους(που αμφιβάλω αν υπάρχει και αυτή η διαφορά).

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Μήπως έβλεπες την Αγγλική και την έκδοση για την υπόλοιπη Ευρώπη;Από ότι ξέρω καμία εταιρία δεν είχε εκδόσεις με και χωρίς mpeg4.Άσε που θα ήταν και ηλίθιο να το κάνουν λόγω αστείας διαφοράς κόστους(που αμφιβάλω αν υπάρχει και αυτή η διαφορά).
Αυτό πες το στον φίλο μου που αγόρασε μια philips 42pflκάτιD (mpeg-2 only!) την οποία έκανε εισαγωγή η εδώ αντιπροσωπία , για να ανακαλύψει ότι το mpeg-4 που διάβασε στο manual αφορούσε το μοντέλο 42plfκάτιH (mpeg-2 & mpeg-4) και το οποίο κυκλοφορούσε στην Γαλλία αλλά και στην υπόλοιπη ευρώπη (και φυσικά και στην Μ.Βρετανία) - βλέπετε το manual ήταν ένα και για τις 2 παραλλαγές !!!
Λίγο ψάξιμο στο internet έδειξε ότι δεν υπήρχε διαφορά κόστους ανάμεσα στις 2 παραλλαγές του μοντέλου, απλά η Ελλάδα μέχρι και το 2008 ήταν χώρα DVB-T mpeg-2 (όπως στα αναλογικά είμαστε επίσημα δηλωμένοι σαν χώρα με σύστημα εκπομπής Secam και όχι PAL που εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί!!!), άρα δεν υπήρχε λόγος η Philips (και κάθε philips) να φέρει την Η (δηλαδή την mpeg2 & mpeg-4) παραλλαγή του μοντέλου....

Φυσικά το ίδιο γινόταν με όλα τα μοντέλα philips (και όχι μόνο από την philips - να μην παρεξηγηθούμε κιόλας -όλες οι αντιπροσωπείες τα ίδια κάνανε!) μέχρι και το 2009, που.. ξαφνικά ήρθε η ανακοίνωση έναρξης της digea και γίναμε ...Ευρώπη με mpeg-4 και αποφάσισε η αντιπροσωπεία να φέρνει τα μοντέλα που τελειώνουν σε H (mpeg-2 & mpeg-4!) και μαζί και όλοι οι άλλοι αντιπρόσωποι ότι ήταν καιρός τα mpeg-4 μοντέλα τους να πατήσουν το ελληνικό χώμα....

Εδώ βέβαια κάποιος που σκέφτεται πονηρά , θα πει το κάνανε επίτηδες οι αντιπρόσωποι για να μας "ξανά"-πουλήσουν τηλεοράσεις mpeg-4 όταν θα ερχόνταν ο καιρός... Εγώ ένα θα του πω: Τυχαίο?? Δεν νομίζω!!!!:116:

Reaction score
0

Είδαμε και εμείς εδώ στα ανατολικά.
Καμία συγκίνηση. Α, σου γράφει το πρόγραμμα που παίζει και αυτό που ακολουθεί!!!!! Τεχνολογία αιχμής!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
7

Είδαμε και εμείς εδώ στα ανατολικά.
Καμία συγκίνηση. Α, σου γράφει το πρόγραμμα που παίζει και αυτό που ακολουθεί!!!!! Τεχνολογία αιχμής!!!!!!!!!!!!!
Συμφωνώ και επαυξάνω για τα Νότια. Ο ήχος είναι χειρότερος στο ψηφιακό και η εικόνα τουλάχιστον στον ΑΝΤ1 χρωματικά συμπιεσμένη ή δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. Πάντως ψεύτικη, γύρισα πίσω στο αναλογικό μετά από 1 ώρα παρακολούθησης. Στα θετικά ότι έχουμε δυνατότητα προγραμματισμού και εγγραφής του προγράμματος σε ψηφιακό μέσο αλλά με τέτοια εικόνα και ήχο θα προτιμούσα να το γράψω σε.. βιντεοκασέτα.

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

....απλά η Ελλάδα μέχρι και το 2008 ήταν χώρα DVB-T mpeg-2 (όπως στα αναλογικά είμαστε επίσημα δηλωμένοι σαν χώρα με σύστημα εκπομπής Secam και όχι PAL που εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί!!!),
Αυτό θυμίζει το μπάχαλο που είχε γίνει εκεί γύρω στο 1978 όταν πρωτοήρθε η έγχρωμη τηλεόραση στο Ελλαδιστάν.

Κατ' αρχήν και τότε πωλούσαν κάποιοι επιτήδειοι "ειδικές" κεραίες για έγχρωμες τηλεοράσεις, όπως και τώρα κάποιοι "έσκασαν" δειλά δειλά "ειδικές" κεραίες για ψηφιακά κανάλια!

Η ΕΡΤ-1 λοιπόν (προσφάτως μετονομασθείσα έτσι από Ε.Ι.Ρ.Τ.) εξέπεμπε τότε στο Secam. Καραμανλής (θείος) πρωθυπουργός στο Ελλαδιστάν φίλος κολλητός του Ζισκάρ Ντ' Εσταίν, Ελλάς Γαλλία συμμαχία πήραμε τα μηχανήματα της Γαλλικής Thomson στο Secam.

Η ΕΡΤ-2 (προσφάτως μετονομασθείσα έτσι από Υ.ΕΝ.Ε.Δ.) εξέπεμπε στο PAL.

Όσοι είχαν φέρει τηλεόραση από Γερμανία, γιατί η αγορά έγχρωμης τηλεόρασης στο Ελλαδιστάν αντιστοιχούσε με αγορά 4τροχου σε κόστος, έβλεπαν έγχρωμη μόνο την ΕΡΤ-2 και ασπρόμαυρη την ΕΡΤ-1 γιατί έλειπε από μέσα η πλακέτα του Secam. Οι Telefunken, Saba, Nordmende, ΙΤΤ χρέωναν μια περιουσία την παραγγελία της πλακέτας αυτής. Χώρια που έκανε κάτι μήνες να έρθει από την Γερμανία.... Και δεν υπήρχε διαθέσιμη και για όλα τα μοντέλα...

Κάποια στιγμή έπαψαν να βλέπουν και την ΕΡΤ-2 έγχρωμη γιατί γύρισε κι αυτή σε Secam.

Ούτε όσοι είχαν φέρει τηλεόραση από Γαλλία έβλεπαν έγχρωμη την ΕΡΤ-1 διότι το Secam που χρησιμοποιούσαν εκεί ήταν διαφορετικό από το "δικό" μας.

Μόνο όσοι είχαν φέρει τηλεοράσεις από αραβικές χώρες δεν είχαν πρόβλημα γιατί κι εκεί οι τριτοκοσμικοί χρησιμοποιούσαν το σύστημα Secam III B/G με line indendification όπως και εδώ.

Ευτυχώς που εκείνη την εποχή η Philips είχε ανοίξει εδώ εργοστάσιο που συναρμολογούσε στην Ελλάδα δύο μοντέλα πολύ αξιοπρεπή τα οποία φυσικά είχαν Secam και δεν πωλούντο σε αστρονομικές τιμές.

Αργότερα άρχισε να αναμεταδίδει επίγεια η ΕΡΤ τα δορυφορικά στα UHF παράλληλα από Πάρνηθα και Υμηττό για να μην αφήσει ελεύθερες συχνότητες στα ιδιωτικά που τότε ξεκινούσαν να εκπέμπουν παρανόμως χωρίς άδειες. Το Ρώσικο αναμεταδίδονταν στο Secam ενώ όλα τα άλλα CNN, SAT1, RTL, Super, TV5 ήταν στο PAL

Όταν άνοιξαν μετά από χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια από την αρχή εξέπεμπαν σε PAL.
Έτσι είχαμε τα δύο κρατικά και το ρώσικο δορυφορικά σε Secam και τα υπόλοιπα δορυφορικά και τα παράνομα ιδιωτικά σε PAL.

Αργότερα σταμάτησε η αναμετάδοση του ρώσικου δορυφορικού και τα κρατικά γύρισαν κι αυτά σε PAL, οπότε το Secam μάς εγκατέλειψε οριστικά και αμετάκλητα...

Όπως βλέπετε λοιπόν τον ίδιο μπάχαλο που γίνεται σήμερα με mpeg2 και mpeg4 είχε γίνει και τότε με PAL και Secam.

Δεν αλλάζει τίποτα στην οργάνωση του Ελλαδιστάν όσες 10ετίες και αν περάσουν....

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.422
Members
38.558