Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Όπως έχω γράψει ήδη, η απώλεια ποιότητας που έχεις από την συμπίεση εξαρτάται από την ταινία.
Το Avatar αν το κάνεις demux, κρατώντας τα streams του video και του ήχου DTS HD MA, θα πάρεις ένα αρχείο μεγέθους περίπου 38GB.
Αν τώρα από τα 38GB κατέβεις στα 25GB είναι σίγουρο ότι θα έχεις ορατή διαφορά στην ποιότητα, βέβαια η συγκεκριμένη ταινία έχει πολύ μεγάλα κομμάτια animation που βοηθούν τελικά στο να κρατηθεί η ποιότητα της συμπιεσμένης σε ανεκτά επίπεδα.

Reaction score
1

Κύριε Βογιατζάκη η απώλεια της ποιότητας είναι εμφανής παντού, ανεξάρτητα από το μέσο απεικόνισης. Τα τεχνουργήματα, η θαμπάδα και το false contouring είναι εμφανή ακόμη και στην οθόνη του υπολογιστή, αρκεί να πλησιάσεις αρκετά ώστε να έχεις το ίδιο πεδίο με αυτό σε μία προβολή των 100'.

Ακριβώς έτσι. Και ανέφερα τη «σχετική δυσκολία» στις τηλεοράσεις, γιατί δεν ισχύει πάντα το ότι θα βλέπει κάποιος σε μια 42άρα ή 50άρα τηλεόραση από δύο μέτρα απόσταση.

Τρανό παράδειγμα το δικό μου setup. Ο καναπές μου απέχει ακριβώς το ίδιο τόσο από την οθόνη των 100 ιντσών όσο και από την 42άρα πλάσμα, γύρω στα πέντε μέτρα δηλαδή. Από αυτή την απόσταση λοιπόν, όπως καταλαβαίνεις, οι «αμαρτίες» στην εικόνα που θα ψιλοπεράσουν από την τηλεόραση, δεν θα περάσουν από τον προβολέα... :126:

Οι ματρόσκες των 8-9GB μπορεί να έχουν αξιοπρεπή εικόνα για σένα στο μέσο απεικόνισης που τις βλέπεις, αλλά όχι για έναν προβολέα με εικόνα ξυράφι όπως είναι ο Sharp 21000 και για τον οποιονδήποτε αποζητά τη μέγιστη ποιότητα εικόνας, απλά πράγματα...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Όπως έχω γράψει ήδη, η απώλεια ποιότητας που έχεις από την συμπίεση εξαρτάται από την ταινία.
Το Avatar αν το κάνεις demux, κρατώντας τα streams του video και του ήχου DTS HD MA, θα πάρεις ένα αρχείο μεγέθους περίπου 38GB.
Αν τώρα από τα 38GB κατέβεις στα 25GB είναι σίγουρο ότι θα έχεις ορατή διαφορά στην ποιότητα, βέβαια η συγκεκριμένη ταινία έχει πολύ μεγάλα κομμάτια animation που βοηθούν τελικά στο να κρατηθεί η ποιότητα της συμπιεσμένης σε ανεκτά επίπεδα.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο, να συμπληρώσω οτι το AVATAR δεν έχει απλά μεγάλα κομμάτια αanimation! το μεγαλύτερο μέρος του έργου είναι έτσι, γι'αυτό και συμπιέζεται χωρίς απώλειες!!!

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

...Ο καναπές μου απέχει...από την 42άρα πλάσμα, γύρω στα πέντε μέτρα...Από αυτή την απόσταση λοιπόν, όπως καταλαβαίνεις, οι «αμαρτίες» στην εικόνα που θα ψιλοπεράσουν από την τηλεόραση...
Θα χοντροπεράσουν θέλεις να πεις, Παναγιώτη... :136:

Από αυτήν την απόσταση, από τις 1080 οριζόντιες γραμμές της 42άρας, βλέπεις με το ζόρι τις 360, στην καλύτερη των περιπτώσεων... :116:

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Θα χοντροπεράσουν θέλεις να πεις, Παναγιώτη... :136:

Από αυτήν την απόσταση, από τις 1080 οριζόντιες γραμμές της 42άρας, βλέπεις με το ζόρι τις 360, στην καλύτερη των περιπτώσεων... :116:
Οπότε παιδία ….η καλύτερη λύση είναι 50GB και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο …’έτσι και αλλιώς κάτω από 4.5e το ένα έχουν ….μια ερώτηση θέλω να κάνω… εγώ εκτυπώνω με ένα Epson px720WD σε TDK DVD…ακόμα δεν είχα τη χαρά να εκτυπώσω σε Blu-ray …αυτά που τυπώνω είναι σε ματ.. είναι αρκετά θαμπά θα έλεγα και καμία σχέση με την πραγματική εικόνα …εσείς που έχετε εκτυπώσει σε Blu-ray … είναι το ίδιο? Εκτός και αν υπάρχει κάποιο προγραμματάκη που να κάνει καλή εκτυπώσει

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

εγώ εκτυπώνω με ένα Epson px720WD σε TDK DVD…ακόμα δεν είχα τη χαρά να εκτυπώσω σε Blu-ray …αυτά που τυπώνω είναι σε ματ.. είναι αρκετά θαμπά θα έλεγα και καμία σχέση με την πραγματική εικόνα …εσείς που έχετε εκτυπώσει σε Blu-ray … είναι το ίδιο? Εκτός και αν υπάρχει κάποιο προγραμματάκη που να κάνει καλή εκτυπώσει

Όταν λες θαμπά, εννοείς ότι δεν έχουν αρκετή ευκρίνεια; :118:

Ποια είναι η πηγή σου για τα labels (ετικέτες) για τα dvd σου;

Η απόλυτη πηγή για τα καλύτερα εξώφυλλα και ετικέτες για τα dvd και Blu-ray σου είναι αυτή, αλλά δεν είναι δωρεάν, όπως τίποτε υψηλής ποιότητας δεν είναι δωρεάν σε αυτή τη ζωή. :137:

Μέσα από το Photoshop πρέπει να σιγουρεύεσαι καταρχήν ότι τα εξώφυλλα και οι ετικέτες σου είναι σε επαρκή ανάλυση (300 dpi).

Κυκλοφορούν πάρα πολλοί άσχετοι που ανεβάζουν εξώφυλλα και ετικέτες στο cdcovers που είναι κυριολεκτικά για τα μπάζα, για να τα κλαίνε οι ρέγγες... :142:

Αν πάλι λέγοντας θαμπά εννοείς το ανεπαρκές μαύρο που εμφανίζεται σαν σκούρο γκρι, δυστυχώς το έχουμε εξαντλήσει το θέμα όσον αφορά τα Blu-ray, δεν υπάρχει λύση αυτή τη στιγμή, περιμένουμε απλά τους κατασκευαστές να εμφανίσουν εκτυπώσιμα Blu-ray δισκάκια με ποιοτικότερη επιφάνεια εκτύπωσης... :203:

Για dvd δισκάκια, και εάν θες πραγματικό βαθύ μαύρο στην εκτύπωση, πήγαινε χωρίς σκέψη στα εκτυπώσιμα dual layer της Ricoh. Είναι πανάκριβα μεν, αλλά θα σου δώσουν φοβερό μαύρο στην εκτύπωση, συναγωνίζονται στα ίσια το μαύρο που δίνει το φωτογραφικό χαρτί...

Reaction score
1

Το πρώτο δισκάκι που μπήκε στο LG GGW-H20L, τερμάτισε με άνεση τα «γκάζια στην εγγραφή» όπως μπορείτε να δείτε, με καθαρή ταχύτητα εγγραφής 4,1x...

Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο ούτε για το δεύτερο, αλλά ούτε και για το τρίτο TDK που έκαψα! :137:

Το δεύτερο TDK δισκάκι που έκαψα παιδιά, έμεινε κολλημένο στο reserving track για 45 ολόκληρα λεπτά(!) :111: κι αφού ευτυχώς ξεκόλλησε, παρέμεινε σταθερό σε ταχύτητα εγγραφής x1 μέχρι και το τέλος. Δεν σας έγραψα τίποτα, μια και μπορούν να συμβούν πολλά «κουλά» με τα δισκάκια Blu-ray.

Το τρίτο TDK που έκαψα σήμερα, ξεπέρασε ευτυχώς πολύ γρήγορα το reserving track σε 45 δευτερόλεπτα, αλλά παρέμεινε σταθερό σε ταχύτητα εγγραφής x2 μέχρι το τέλος, παρόλο που φυσικά είχα βάλει ταχύτητα εγγραφής x4 στο Image Burn.

Παρόλα αυτά και τα τρία TDK που έχω κάψει μέχρι στιγμής, αποδείχτηκαν άριστα από συμβατότητα μέχρι τώρα, μια και παίζουν άψογα στα δύο HTPC μου (πολύ σύντομα θα τα δοκιμάζω και στο τρίτο HTPC που ήρθε στο σπίτι), όσο και στο Dune Prime 3.0. Το πρώτο TDK με το Avatar 3D παίζει άψογα μια βδομάδα τώρα στο Playstation 3 της PSA, οπότε όλα καλά μέχρι στιγμής.

Απλά όσοι χρησιμοποιείτε το LG GGW-H20L όπως εγώ σαν εγγραφέα Blu-ray, να γνωρίζετε ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια «θεματάκια» με τα printable TDK, που αφορούν όμως αποκλειστικά την ταχύτητα εγγραφής και τίποτε άλλο, κατά τα άλλα τα δισκάκια είναι άψογα, οπότε τα χτυπάτε αλύπητα όπου τα βρίσκετε...:126:

Reaction score
1

Στο H20L ποιο fw έχεις ;

Το τελευταίο, YL05.

Χρησιμοποιώ όμως Windows XP για να καίω τα Blu-ray δισκάκια, και αυτό πιθανόν να παίζει αρνητικό ρόλο σε κάποιες περιπτώσεις. :121:

Δυστυχώς είναι έτσι το setup στο HTPC του σαλονιού, που με έχει βολέψει πολύ και δύσκολα θα αλλάξει. Δηλαδή, το HTPC έχει δύο λειτουργικά, Windows XP που παίζουν σε ένα LCD μόνιτορ για να ετοιμάζω τα Blu-ray ISO, να τα καίω κτλ., και Windows 7 για να παίζουν τα Blu-ray αποκλειστικά στον Sharp 21000... :126:

Reaction score
1

Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο ούτε για το δεύτερο, αλλά ούτε και για το τρίτο TDK που έκαψα! :137:

Ενώ αντίθετα, το τέταρτο TDK που έκαψα πήγε μια χαρά όπως βλέπετε, τσιτώνοντας κανονικά τα γκάζια στο 4,1x ταχύτητα εγγραφής! :135:

Για αυτό σας λέω φίλοι μου, είναι... τρελά αυτά τα TDK δισκάκια, καίγονται απλά σε όποια ταχύτητα γουστάρουν αυτά! :142:

Reaction score
0
Την βοηθεια σας παρακαλω.
Χρησιμοποιω το Nero 10 και εχω το καινουργιo LG BD LG GGW-H30L Αντιμετωπιζω το προβλημα οτι γραφοντας σικακια μερικα μου βγαινου ΒR DATA και oxi BR DISK για να μπορω να τα παιζω απο το BR Player LG 390. Χρησιμοποιω την επιλογη του NERO BD UDF. Τι πατατα κανω αφου τα αρχεια τα φερνω με τον ιδιο τροπο που γραφουμε και τα DVD;.
Σας ευχαριστω εκ το προτερων για την βοηθεια

Reaction score
3

Αν θυμάμαι καλά, έχουν πει εδώ τα παιδιά που ασχολούνται, ότι πέρα από το UDF, πρέπει να επιλέγεις στην καρτέλλα UDF: Manual Settings στο Options, Physical Partition στο UDF Partition type και στο File system version: UDF 2.50.
Μιας και δε διαθέτω blu ray recorder, η λύση αυτή είναι μια πιθανή ρύθμιση για να λύσεις το πρόβλημά σου.
Σίγουρα θα σου πει καλύτερα κάποιος που να έχει blu ray recorder.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Την βοηθεια σας παρακαλω.
Χρησιμοποιω το Nero 10 και εχω το καινουργιo LG BD LG GGW-H30L Αντιμετωπιζω το προβλημα οτι γραφοντας σικακια μερικα μου βγαινου ΒR DATA και oxi BR DISK για να μπορω να τα παιζω απο το BR Player LG 390.
Εφόσον χρησιμοποιείς τη λέξη μερικά, υποθέτω ότι κάποια άλλα που γράφεις σου παίζουν σωστά. Μήπως τυχόν αυτά που δεν σου παίζουν, τυχαίνει να είναι επανεγγράψιμα Blu-ray δισκάκια;

Και σε ρωτάω γιατί κάποια Blu-ray players, όπως π.χ. αυτά της Sony με πρώτο και καλύτερο το Playstation 3 δεν γουστάρουν καθόλου τα επανεγγράψιμα Blu-ray δισκάκια. Δηλαδή το ίδιο ακριβώς Blu-ray ISO που παίζει κανονικά σε απλό εγγράψιμο δισκάκι, αρνείται παντελώς να παίξει αν καεί σε επανεγγράψιμο δισκάκι.

Να σιγουρεύεσαι επίσης ότι έχεις πάντα τη σωστή δομή στα Blu-ray αρχεία σου πριν ετοιμάσεις το ISO αρχείο. Κυρίως να σιγουρεύεσαι ότι υπάρχει ο υπο-υποφάκελος JAR μέσα στον υποφάκελο BACKUP, που είναι μέσα στον φάκελο BDMV. Ειδικά το TSmuxer παραλείπει να δημιουργήσει τον συγκεκριμένο φάκελο, που πρέπει πάντα να υπάρχει ακόμα και άδειος.

Reaction score
0
χρησιμοποιω επαννεγραψιμα δισκακια. Οντως ο φακελλος JAR δεν υπαρχει μεσα στον φακελλο Backup. Να τον δημιουργησω εγω και ας ειναι κενος;

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

χρησιμοποιω επαννεγραψιμα δισκακια. Οντως ο φακελλος JAR δεν υπαρχει μεσα στον φακελλο Backup. Να τον δημιουργησω εγω και ας ειναι κενος;

Ακριβώς. :126:

Reaction score
3.085
Blu-ray ripping. Πώς;

Καλημέρα,

Μόλις ποστάρισα στο HTPC Gallery κάποιες φωτό για το νέο μου HTPC, ενώ είχα δημοσιεύσει και ξεχωριστό νήμα γι αυτό, εδώ, στην ίδια κατηγορία. Έχω παρακολουθήσει το νήμα αυτό, αλλά αποσμασματικά και ίσως αυτά που ζητώ να έχουν ήδη δημοσιευτεί. Αν ναι, παρακαλώ να με παραπέμψετε στο ή στα αντίστοιχα posts.

Προσπαθώ να βρω ένα προγραμματάκι για BD ripping, κάτι ανάλογο με το DVD Decrypter, που είχαμε παλιά για τα DVDs, ώστε να περάσω στους σκληρούς μου τις ταινίες μου από τα δισκάκια που έχω αγοράσει και δεν είναι και λίγα.

Θα επιθυμούσα να κάνω το ίδιο ΚΑΙ για τα δισκάκια HD-DVD, που έχω και δεν είναι καθόλου λίγα κι αυτά, αλλά προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στα Blu-ray Discs.

Έχω το AnyDVD HD καθώς και τα CloneDVD και CloneCD, νόμιμα αγορασμένα από τη Slysoft, αλλά δεν έχω κάποιο πρόγραμμα ripper. Υπάρχουν ακόμα και κάποια προγράμματα της Ashampoo, αλλά κανένα δεν έχει ripper μέσα του, μόνο αντιγραφέα από δίσκο σε δίσκο. Δεν μπορείς δηλαδή να αντιγράψεις από δίσκο σε σκληρό.

Ξέρουμε κάτι, κατά προτίμηση free, χωρίς να αποκλείω και εμπορικό πρόγραμμα, ειδικά αν κάποια έκδοση του Nero επιτελεί αυτό το σκοπό, γιατί έχω ένα Nero 6, από το οποίο υποθέτω ότι μπορώ να κάνω upgrade και ίσως να είναι και φτηνότερο έτσι.

Ευχαριστώ.
-

Reaction score
0
Re: Blu-ray ripping. Πώς;

Καλημέρα,

Μόλις ποστάρισα στο HTPC Gallery κάποιες φωτό για το νέο μου HTPC, ενώ είχα δημοσιεύσει και ξεχωριστό νήμα γι αυτό, εδώ, στην ίδια κατηγορία. Έχω παρακολουθήσει το νήμα αυτό, αλλά αποσμασματικά και ίσως αυτά που ζητώ να έχουν ήδη δημοσιευτεί. Αν ναι, παρακαλώ να με παραπέμψετε στο ή στα αντίστοιχα posts.

Προσπαθώ να βρω ένα προγραμματάκι για BD ripping, κάτι ανάλογο με το DVD Decrypter, που είχαμε παλιά για τα DVDs, ώστε να περάσω στους σκληρούς μου τις ταινίες μου από τα δισκάκια που έχω αγοράσει και δεν είναι και λίγα.

Θα επιθυμούσα να κάνω το ίδιο ΚΑΙ για τα δισκάκια HD-DVD, που έχω και δεν είναι καθόλου λίγα κι αυτά, αλλά προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στα Blu-ray Discs.

Έχω το AnyDVD HD καθώς και τα CloneDVD και CloneCD, νόμιμα αγορασμένα από τη Slysoft, αλλά δεν έχω κάποιο πρόγραμμα ripper. Υπάρχουν ακόμα και κάποια προγράμματα της Ashampoo, αλλά κανένα δεν έχει ripper μέσα του, μόνο αντιγραφέα από δίσκο σε δίσκο. Δεν μπορείς δηλαδή να αντιγράψεις από δίσκο σε σκληρό.

Ξέρουμε κάτι, κατά προτίμηση free, χωρίς να αποκλείω και εμπορικό πρόγραμμα, ειδικά αν κάποια έκδοση του Nero επιτελεί αυτό το σκοπό, γιατί έχω ένα Nero 6, από το οποίο υποθέτω ότι μπορώ να κάνω upgrade και ίσως να είναι και φτηνότερο έτσι.

Ευχαριστώ.
-
DVDfab 8

Reaction score
1
Απάντηση: Blu-ray ripping. Πώς;

Έχω το AnyDVD HD καθώς και τα CloneDVD και CloneCD, νόμιμα αγορασμένα από τη Slysoft, αλλά δεν έχω κάποιο πρόγραμμα ripper.

Παναγιώτη μου, δεν χρειάζεσαι κανένα επιπλέον πρόγραμμα για το ripping των Blu-ray στους σκληρούς σου δίσκους. Απλά κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιο του AnyDVD στην κάτω μπάρα σου και επιλέγεις «Rip Video DVD to Harddisk» και καθάρισες... :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75