24/96 vs Vinyl

Reaction score
70
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Πριν σου απαντήσω, ίσως να μην χρειαστεί, ερωτώ:
Έχεις ακούσει βινύλιο; Γνωρίζεις τί εστί αναλογικός ήχος;
Αν όχι, καλό είναι να το κάνεις σε φίλους και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις μόνος σου την απάντηση. Προϋπόθεση πάντα είναι για όλους μας να ακούμε χωρίς προκατάληψη οποιοδήποτε μέσο και αυτό ισχύει και για μένα.
Αν αγαπάς τη μουσική, για μένα ήταν κάτι σαν τον αέρα που αναπνέω, θα βγάλεις συμπέρασμα. Λ.Σ.
Έχω ακούσει πολλές φορές βινύλιο. Και μάλιστα και σε σύστημα στην θεσσαλονίκη που είναι της τάξεως του ενός διαμερίσματος.Τώρα απάντησε μου σε αυτά που σε ρώτησα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Γιώργο αυτό το κάνεις ΕΣΥ και μερικοί ελάχιστοι σαν συνειδητοποιημένοι πολίτες. Οι υπόλοιποι ανταλλάσουν δισκοθήκες και είναι γνωστό.
Το παραδειγμά σου σε τιμά αλλά είναι εξαίρεση στον κανόνα.
Α,θα σε στεναχωρήσω:137:
Έχω δώσει σε πολλούς φίλους αντίγραφα ασφαλείας..

Πάλι όμως πάει off topic η κουβέντα σε σχέση με το αρχικό ερώτημα οπότε εγώ το σταματώ εδώ.

Και θα παρακαλούσα και τους υπόλοιπους,για την ροή του θέματος,να κάνουν το ίδιο..

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Καλά αυτός που αγαπά τη μουσική,την απολαμβάνει κι από καβουρντιστιράκι...

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Αγαπητέ αν ήξερες τι βινύλια έχω στην κατοχή μου μπορεί και να με σκότωνες για να τα αποκτήσεις. Αυτά είναι μια ολόκληρη εποχή μου όταν γυρίζουν πάνω σε ένα LINN και κάτω από μία KOETSU και δεν τα αποχωρίζομαι. Επειδή όμως άνω θρώσκουμε, προχωρούμε γιατί έτσι πρέπει.
Σαφώς και προχωρούμε και όπως είπε και ο κος Στεφανίδης εάν υπάρχει κάποιος νέος καλλιτέχνης μπορούμε να τον απολαύσουμε με ένα νέο μέσο.

Ευτυχώς ανήκουμε στην γενιά που έχει και βινυλιακές ακουστικές εκτιμήσεις και τουλάχιστον μπορούμε να εκτιμούμε και το μέσο και την δισκογραφία του και όχι να το απαξιώνουμε. :102:

EDIT Αν έχεις πάνω από 5000 μην μου πεις που μένεις.... ποτέ δεν ξέρεις :142:

Φιλικά πάντα κε Θέμη

Reaction score
59

Καλά αυτός που αγαπά τη μουσική,την απολαμβάνει κι από καβουρντιστιράκι...
Αυτός που αγαπά την μουσική την απολαμβάνει καλύτερα οσο καλύτερα είναι τα μέσα αναπαραγωγής και φυσικά ακόμη καλύτερα ζωντανά αν πρόκειται για ακουστική μουσική χωρίς κνοσόλες, ηχεία κλπ. Λ.Σ.

Reaction score
59

Έχω ακούσει πολλές φορές βινύλιο. Και μάλιστα και σε σύστημα στην θεσσαλονίκη που είναι της τάξεως του ενός διαμερίσματος.Τώρα απάντησε μου σε αυτά που σε ρώτησα
Τότε θα ξέρεις την ποιοτική αξία του αναλογικού και των δίσκων βινυλίου και επομένως δεν θα πρέπει να απορείς για τα γραφόμενά μου ή μπορεί να μήν σου λένε τίποτε τα αναλογικά. Λ.Σ.

Reaction score
59

Όντως χαίρομαι που δεν έχω αυτήν την κουλτούρα και την ψυχολογία καθώς και ο περισσότερος κόσμος. Θα είχαμε ακόμα κάρα και θα πετούσαμε με τα φτερά του ίκαρου.:142::143:
Άστοχος ο παραλληλισμός. Η ψηφιακή τεχνολογία και όποια πρόοδος δεν είναι κατακριτέα. Απλά βρίσκω τέτοια ικανοποίηση από τον αναλογικό ήχο που δεν μπορώ να τον βρω στον ψηφιακό με τίποτα. Με ευχαριστεί ακόμη περισσότερο ο ζωντανός ακουστικός ήχος.
Τί να την κάνω την πρόοδο όταν αυτή δεν με εξυπηρετεί, δηλαδή δεν με φέρνει πιο κοντά στη ζωντανή μουσική αλλά με απομακρύνει από αυτήν; Θα πρέπει έτσι απλά να την δεχτώ γιατί είναι πιο νέα, μην τυχόν και με χαρακτηρίσουν παλιομοδίτη;; Λ.Σ.

Reaction score
70

Τότε θα ξέρεις την ποιοτική αξία του αναλογικού και των δίσκων βινυλίου και επομένως δεν θα πρέπει να απορείς για τα γραφόμενά μου ή μπορεί να μήν σου λένε τίποτε τα αναλογικά. Λ.Σ.
Καλά είναι. Έχουν ωραία εξώφυλλα έχει πλάκα η λειτουργία του πικαπ βλέπωντας ένα διαμάντι να ξίνει έναν κομμάτι βινύλιο και να βγαίνει ήχος. Μάλιστα πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ευχάριστος ήχος. Όμως είναι ευχάριστος γιατί είναι και τσεκουρωμένος. Μειωμένα δυναμικά,μειωμένο εύρος και πολλά ακόμα. Την ποιότητα αναπαραγωγής καλογραμμένων αρχείων hd όμως δεν μπορούν την πλησιάσουν. Και που είστε ακόμα....

Reaction score
59

Καλά είναι. Έχουν ωραία εξώφυλλα έχει πλάκα η λειτουργία του πικαπ βλέπωντας ένα διαμάντι να ξίνει έναν κομμάτι βινύλιο και να βγαίνει ήχος. Μάλιστα πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ευχάριστος ήχος. Όμως είναι ευχάριστος γιατί είναι και ψεκουρωμένος. Μειωμένα δυναμικά,μειωμένο εύρος και πολλά ακόμα. Την ποιότητα αναπαραγωγής καλογραμμένων αρχείων hd όμως δεν μπορούν την πλησιάσουν. Και που είστε ακόμα....
Ό,τι σε ευχαριστεί, αυτό έχει σημασία και κανείς δεν επιτρέπεται να σου πει το αντίθετο. Δυστυχώς σε εμάς τους παλιομοδίτες δεν αναγνωρίζεται αυτό το δικαίωμα. Λ.Σ.

Reaction score
2.248
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Να σας καληνυχτήσω με ένα άσμα

[youtube]XvXX8fGM1RU[/youtube][youtube]y7056aAuz-g[/youtube]

Reaction score
70

Ό,τι σε ευχαριστεί, αυτό έχει σημασία και κανείς δεν επιτρέπεται να σου πει το αντίθετο. Δυστυχώς σε εμάς τους παλιομοδίτες δεν αναγνωρίζεται αυτό το δικαίωμα. Λ.Σ.
Επιτρέπεται να ακούτε ότι θέλετε. Δεν σας αναγνωρίζουμε να λέτε ότι είναι ανώτερο άλλων μέσων στην αναπαραγωγή μουσικής και μάλιστα χωρίς τεχνικά επιχειρήματα!!!!

Reaction score
70

Να σας καληνυχτήσω με ένα άσμα

[youtube]XvXX8fGM1RU[/youtube][youtube]y7056aAuz-g[/youtube]
Μεγάλα album, άλλα να τα ακούσουμε από το youtube???Μα τόσο πολύ έχει πέσει το επιπεδό σας??Δώστε από ένα βινύλιο σε κάθε μέλος του avsite να τα απολάυσει όπως πρέπει:142:

Reaction score
777
βρε παιδιά πώς το ακούτε αυτό το ουμαγκούμπα των πινκ φλόιντ?

ποτέ δέν τα κατάφερα...:137:

Reaction score
70
βρε παιδιά πώς το ακούτε αυτό το ουμαγκούμπα των πινκ φλόιντ?

ποτέ δέν τα κατάφερα...:137:
Άμα το ακούσεις σε βινύλιο θα καταφέρεις να το ακούσεις μέχρι το τέλος σίγουρα:136:

Reaction score
59

Επιτρέπεται να ακούτε ότι θέλετε. Δεν σας αναγνωρίζουμε να λέτε ότι είναι ανώτερο άλλων μέσων στην αναπαραγωγή μουσικής και μάλιστα χωρίς τεχνικά επιχειρήματα!!!!
Δεν χρειάζονται τεχνικά επιχειρήματα και χαρακτηριστικά, δεν ακούμε με αυτά μουσική αλλά με τα αυτιά μας, με το νευρικό μας σύστημα. Εξαρτάται πόσο έχουμε εκπαιδεύσει τα αυτιά μας και ποιες είναι οι απαιτήσεις μας, ποια η αναφορά μας και το μέτρο σύγκρισης. Πολλά είναι αυτά που δεν μετριούνται αλλά ακούγονται. Τα τεχνικά επιχειρήματα μπορούν εκ των υστέρων ίσως να αιτιολογήσουν, αλλά όχι πάντα, αυτό που ακούμε και πώς το ακούμε. Τότε δεν βλάπτει να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας. Αν όμως μας προκαταβάλουν τότε ίσως είμαστε χαμένοι γιατί θα αποκλείσουμε πιθανόν τον εαυτό μας από μια άλλη εμπειρία. Λ.Σ.

Reaction score
70

Δεν χρειάζονται τεχνικά επιχειρήματα και χαρακτηριστικά, δεν ακούμε με αυτά μουσική αλλά με τα αυτιά μας, με το νευρικό μας σύστημα. Εξαρτάται πόσο έχουμε εκπαιδεύσει τα αυτιά μας και ποιες είναι οι απαιτήσεις μας, ποια η αναφορά μας και το μέτρο σύγκρισης. Πολλά είναι αυτά που δεν μετριούνται αλλά ακούγονται. Τα τεχνικά επιχειρήματα μπορούν εκ των υστέρων ίσως να αιτιολογήσουν, αλλά όχι πάντα, αυτό που ακούμε και πώς το ακούμε. Τότε δεν βλάπτει να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας. Αν όμως μας προκαταβάλουν τότε ίσως είμαστε χαμένοι γιατί θα αποκλείσουμε πιθανόν τον εαυτό μας από μια άλλη εμπειρία. Λ.Σ.

Εφόσον όπως λες δεν ακούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά άλλα με το νευρικό μας σύστημα,το ακουστικό και την ψυχολογία μας εκείνη την στιγμή να υποθέσω ότι με ένα ποτήρι καλό κρασί η μουσική ακούγετε καλύτερα?????

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Αρχικό μήνυμα απο themiloc

Η γραφικότητα Χρήστο μου είναι το να πεισθείς οτι άμα γράψεις αναλογικά και το ψηφιοποιήσεις θα είναι καλύτερο από το αρχικά ψηφιακό. Οι ηχογραφήσεις αυτές προορίζονται ΜΟΝΟΝ για ήχο 16/48 στα DVD και όχι για έκδοση βινυλίου ή μπομπίνας, αυτή είναι η παράνοια.
[/QUOTE]
πες τα χρυσόστομε!
Καμμία παράνοια, είναι πάρα πολύ πιθανόν (για να μην πω το πιθανότερο στατιστικά) αν γράψεις αναλογικά και το ψηφιοποιήσεις να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα απο απευθείας ψηφιακή ηχογράφηση (ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ)

Η μαγεία του ήχου είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες.

¨Ενας λίγο "ξινός" μετατροπέας και ένα μικρόφωνο που αρπάζει στα μεσοψηλά και έχεις μια "ξινή-ψηφιακή" ηχογράφηση.

¨Ενα αναλογικό master θα "μασήση" όσο πρέπει τις ατέλειες και ακόμα και με λίγο λιγότερη πληροφορία θα δώση περισσότερη "ψυχή" ή "αλήθεια" ή καλύτερη τονική ισσοροπία.

Αυτό που δεν κατανοεί ο κόσμος ακόμα και επαγγελματίες είναι πως η ταινία είναι ο απόλυτος compressor με τέλειο attack - release που δένει το παίξιμο, τις δυναμικές και κάνει πιο "μουσικό" το αποτέλεσμα (Η' ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΟΥΠΑ)

Μην μπερδεύεται (ΠΟΤΕ) την ηχογράφηση με την αναπαραγωγή. Στην ηχογράφηση (όπως και το mastering) κάνεις ότι "αλχημεία"
χρειάζεται (ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) για να ζωγραφίσεις τον σωστό πίνακα.

Σαφέστατα κάποιοι ελάχιστοι κορυφαίοι μετατροπείς A/D , με προσεγμένους προενισχυτές μικροφώνου που ματσάρουν ιδανικά με σωστή ανα περίπτωση επιλογή μικροφώνων , δεν χρειάζονται καμμία ταινία και προσφέρουν μια κλάση καλύτερο αποτέλεσμα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef