ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Reaction score
250
Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Στα ερωτηματικά μου ελάχιστοι τοποθετήθηκαν on topic αποδίδοντας ευθύνες στην ανεπάρκεια των συστημάτων αναπαραγωγής , στα προβλήματα του χώρου ακρόασης , στις ιδιαιτερότητες της ηχογράφησης κ.λ.π. , κ.λ.π. Υπάρχει και κάτι άλλο ; Κάτι που σχετίζεται ενδεχομένως με το hardware ή το software αναπαραγωγής ;;;

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
..... και η προφανής υπεροχή "στο χαρτί" της ψηφιακής διαδικασίας καταγραφής,επεξεργασίας,αποθήκευσης του μουσικού αρχείου δεν προσδίδει την αναμενόμενη καταφανή και συντριπτική υπεροχή του κατά την αναπαραγωγή.

Ένας και μόνο λόγος υπάρχει για τη σύγκλιση στην απόδοση των 2 τεχνολογιών: Το "χρώμα" και ο "όγκος" του αναλογικού-βλέπε ανακρίβεια-και το πιο "πλούσιο" των '60-'80 ηχογραφήσεων που αρέσει, και όχι άδικα.Όλοι το ζήσαμε και το ακούσαμε στην δοκιμή στο Μέγαρο με όλα τα φορμά. Η Μπομπίνα άρεσε σε όλους, αλλά και ΟΛΟΙ συμφώνησαν οτι ήταν ανακριβής.
Πιστεύω αυτό να είναι εντός θέματος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

Υπάρχει και κάτι άλλο ; Κάτι που σχετίζεται ενδεχομένως με το hardware ή το software αναπαραγωγής ;;;
φυσικά.

όπως και οι ρυθμίσεις και τα σεταρίσματα στο πικάπ.

σαφώς η ορθότητα του τρόπου αναπαραγωγής και των 2 μέσων δεν υφίσταται στις περισσότερες των περιπτώσεων, με αποτέλεσμα να "αδικείται" και το ένα και το άλλο μέσο, και να μη βγαίνουν ποτέ ουσιαστικά συμπεράσματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

εξ' άλλου, ένα σωστά ρυθμισμένο πικάπ (συνδυασμός βραχίονα - κεφαλής-phono, προ-προ, ρυθμίσεις κεφαλής, ρυθμίσεις πλατό, βάσεις, καλώδια, κλπ κλπ κλπ), και για αυτό νομίζω θα συμφωνήσει κι ο σκαλ, "χάνει" τρόπον τινα την γνωστή "πικαπίλα", συμμαζεύεται θα έλεγα, και πλησιάζει περισσότερο στο "ορθό", το οποίο δεν "αρέσει" υποχρεωτικά.

ομοίως και στην αναπαραγωγή CD ή αρχείων υψηλής δειγματοληψίας. ακόμα ακόμα και η μεταφορά με balanced σήμα (aes/ebu) δεν "συνηθίζεται", έχει υποτιμηθεί θα έλεγα η αξία της, ενώ είναι γνωστά τα οφέλη ακόμα και σε ένα phono stage που κυνηγάει ο κόσμος να έχει βύσματα XLR και φωνάζει ο κόγιας για balanced μέχρι τέλους... φυσικά οι παράμετροι που εμπλέκονται στο τελικό αποτέλεσμα δεν τελειώνουν έτσι εύκολα... Η γαλβανική απομόνωση, η ελαχιστοποίηση του jitter με ρολόι ακριβείας και η χρήση bit perfect software, δεν "αρέσει" υποχρεωτικά.

Φυσικά, όλα αυτά που οφείλουν να ισχύουν ώστε να υπάρχει ορθότητα αναπαραγωγής του μέσου, συνήθως απλά δεν ισχύουν. Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαπίστωσης είναι να μην ακούγεται από κανένα μέσο αυτό που μπορεί να ακουστεί, και κατα συνέπεια κανένα "συγκριτικό" των 2 μέσων να μην έχει ελπίδες αντικειμενικότητας, ιδίως όταν τα παραπάνω συνδυάζονται με ένα μείγμα προβλημάτων χώρου-οδήγησης-μειωμένων δυναμικών, κλπ κλπ κλπ...

Γι'αυτό λοιπόν, για τυχαίους δηλαδή λόγους - συμπτώσεις - συγκυρίες, ακούμε μια ο ένας να λέει οτι το φτηνό cd παίζει πολύ καλύτερα από το πικάπ ή ακριβώς το ανάποδο. Οι τυχαίοι αυτοί λόγοι, είναι τόσο πολλοί, που μπορούν να γυρνάν τα συμπεράσματα του κόσμου όπως νά'ναι.

Συμπέρασμα: η αντικειμενικότητα των χρυσών αυτιών έχει πάει περίπατο αγκαζέ με το θάνατο του πικαπ. η μόνη αντικειμενικότητα που έχουμε διαθέσιμη, είναι αυτή της γνώσης.:126:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

1) Το βινύλιο για την νέα γενιά και για τους νεοεισερχόμενους στον χώρο της υψηλής πιστότητας έχει πεθάνει. Οι εξαιρέσεις για τους newbies στον χώρο απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
θα μπορούσα βέβαια να υποστηρίξω το ακριβώς αντίθετο.
δέν σου λέω οτι είμαι υπέρ αυτού...αλλα όπως και να το κάνουμε υπάρχει.:137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

θα μπορούσα βέβαια να υποστηρίξω το ακριβώς αντίθετο.
Αγγούρια υπάρχει. Σε λίγο το μάρκετινγκ θα μας πείσει όλους ότι υπάρχει, μπας και πουλήσουν κανέναν δίσκο ακόμη. Αν είναι να λέμε κάτι απλά για να συνεχίζεται η κουβέντα μέχρι να παγώσει η κόλαση, μπορείς να υποστηρίζεις ότι θέλεις. Κι εγώ υποστηρίζω ότι ο ΛουΣου είναι εξωγήινος. :116: Η πραγματικότητα είναι ότι οι σημερινοί 20ρηδες δεν δίνουν δεκάρα γι αυτό που κάποτε ονομάζαμε δίσκο βινυλίου. Στους 100 που μπαίνουν στο χόμπι, πόσοι θα ασχοληθούν με το βινύλιο; Ο ένας; Εσύ που είσαι νεότερος, αν δεν είχε δίσκους ο μπαμπάς σου θα είχες ασχοληθεί ποτέ με το βινύλιο; Μην τρελαθούμε ρε παίδες, χαλαρώστε επιτέλους. Δεν θα πάθουμε τίποτα αν συμφωνήσουμε σε κάτι.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

...Όπως είπα, ας αφήσουμε τα συστήματα και τους χώρους με τους περιορισμούς τους και ας ακούσουμε από ένα ζευγαράκι ακουστικά....
το είπες θέμη αρκετές φορές. φυσικά, εν μέρει τουλάχιστον έχεις δίκιο. όντως θέματα χώρου και αντηχήσεων δεν υπάρχουν, αλλά ακόμα και αυτό μπορεί να αποτελεί πρόβλημα, καθώς ο έλεγχος της "εικόνας" και του "βάθους" που σχηματίζεται μπροστά σου από ένα δικάναλο σύστημα δεν μπορούν να αξιολογηθούν εύκολα με ακουστικά (αφού η μουσική απλώνεται γύρω σου - μπαίνεις στο κέντρο της μουσικής σκηνής, κάτι εξ'ορισμού λανθασμένο), όπως εύκολα δεν αξιολογούνται και πολύ χαμηλές συχνότητες, τις οποίες δεν ακούμε μόνο με τα αυτιά ή έστω μόνο από αυτή τη δίοδο του έξω ακουστικού πόρου. Ακόμα και το μέγεθος της επιφάνειας των ακουστικών μπορεί να παρακάμψει μικρό ή μεγάλο μέρος του αφτιού σου, το οποίο όμως στην καθημερινότητα προσδίδει σημαντική αλλαγή στο προσερχόμενο ηχητικό κύμα, και ο καθένας μας έχει διαφορετικά εξωτερικά αυτιά, μικρά ή μεγάλα ή πεταχτά ή δε ξερω γω τι, με τα οποία όμως έχει "μάθει" να ακούει.

φυσικά, όλα τα ακουστικά δεν είναι των ίδιων "δυνατοτήτων" (ανάλυσης, έκτασης και ισορροπίας στο φάσμα, δυναμικών, συμπίεσης), όπως και όλοι οι ενισχυτές οδήγησης ακουστικών. Οι "χαρακτήρες" υφίστανται σε πολλά ακουστικά και ενισχυτικά τους, και καλύπτουν πολλές φορές με ένα γερό "βερνίκωμα" το μουσικό γεγονός.

είναι όμως μια εναλλακτική μέθοδος, που όντως μπορεί να βοηθήσει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Reaction score
777

Αγγούρια υπάρχει. Σε λίγο το μάρκετινγκ θα μας πείσει όλους ότι υπάρχει, μπας και πουλήσουν κανέναν δίσκο ακόμη. Αν είναι να λέμε κάτι απλά για να συνεχίζεται η κουβέντα μέχρι να παγώσει η κόλαση, μπορείς να υποστηρίζεις ότι θέλεις. Κι εγώ υποστηρίζω ότι ο ΛουΣου είναι εξωγήινος. :116: Η πραγματικότητα είναι ότι οι σημερινοί 20ρηδες δεν δίνουν δεκάρα γι αυτό που κάποτε ονομάζαμε δίσκο βινυλίου. Στους 100 που μπαίνουν στο χόμπι, πόσοι θα ασχοληθούν με το βινύλιο; Ο ένας; Εσύ που είσαι νεότερος, αν δεν είχε δίσκους ο μπαμπάς σου θα είχες ασχοληθεί ποτέ με το βινύλιο; Μην τρελαθούμε ρε παίδες, χαλαρώστε επιτέλους. Δεν θα πάθουμε τίποτα αν συμφωνήσουμε σε κάτι.

...
Κάτσε βρε Νίκο...ξαναδιάβασε τί λέω...και τί λέει ο Βασίλης...

αναφέρεται στους νέους που μπαίνουν στην υψηλή πιστότητα!!!
μήν το γενικεύεις στον νέο που ασχολείται με τη μουσική.εκεί έχει τελειώσει το θέμα...mp3 και ξερό ψωμί...

τέλος πάντων...
δέν νομίζω οτι κανείς έχει άδικο στις όποιες απόψεις ειπώθηκαν.απλά προσωπικά θεωρώ οτι η απάντηση του αρχικού ερωτήματος δέν δείχνει την αδυναμία των συστημάτων χαι έντ.αν έδειχνε την αδυναμία τότε η σύγκλιση αυτή θα γινόταν και σε ένα κακοστημένο σύστημα όπως αυτά του μέσου καταναλωτή σήμερα .εκεί όμως έχουμε απόκλιση.όσο ανεβαίνουμε ποιοτικά τόσο και συγκλίνουμε σε αποτέλεσμα.βέβαια την σύγκλιση των dac,ενισχυτών,ηχείων την υποστηρίζουν εντελώς τυχαία και σχεδόν όλοι οι λάτρεις της υψηλής πιστότητας.
το δεύτερο σωστό που ειπώθηκε είναι το γούστο που επιφέρουν οι εκάστοτε παραμορφώσεις.είναι σαφές οτι το βινύλιο δίνει πλαδαρό μπάσο, χαμηλωμένα ψηλά και όγκο στο σύνολο.
τρίτον.το θέμα έφυγε κατα πολλούς σε vinyl vs cd την ώρα που το ερώτημα δέν έχει καμία σχέση με αυτό.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

...αναφέρεται στους νέους που μπαίνουν στην υψηλή πιστότητα!!!
μήν το γενικεύεις στον νέο που ασχολείται με τη μουσική.εκεί έχει τελειώσει το θέμα...mp3 και ξερό ψωμί...
Ποιός σου είπε ότι το γενικεύω;
Δηλαδή στους 100 που τώρα μπαίνουν στην υψηλή πιστότητα, θα ασχοληθεί με το βινύλιο παραπάνω από ένας; Πόσοι θα ασχοληθούν, δύο; :114:

Ας σοβαρευτούμε λίγο. Ο χριστιανός που αποφασίζει να δώσει ένα 5χίλιαρο και να κάνει ένα δικάναλο της προκοπής (αυτό είναι το 99,9% τον νεοεισερχόμενων στο χόμπι), δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να επενδύσει σε κάτι πεθαμένο, τεχνολογικά και κυρίως δισκογραφικά. Αυτό λέει και ο Βασίλης πιο πάνω.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Νίκο, βγες λίγο από τον γυάλινο πύργο σου και πήγαινε στα δισκάδικα σε παρακαλώ να δεις νεολαία που ψάχνει για βινύλια...

Reaction score
777

Ποιός σου είπε ότι το γενικεύω;
Δηλαδή στους 100 που τώρα μπαίνουν στην υψηλή πιστότητα, θα ασχοληθεί με το βινύλιο παραπάνω από ένας; Πόσοι θα ασχοληθούν, δύο; :114:

Ας σοβαρευτούμε λίγο. Ο χριστιανός που αποφασίζει να δώσει ένα 5χίλιαρο και να κάνει ένα δικάναλο της προκοπής (αυτό είναι το 99,9% τον νεοεισερχόμενων στο χόμπι), δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να επενδύσει σε κάτι πεθαμένο, τεχνολογικά και κυρίως δισκογραφικά. Αυτό λέει και ο Βασίλης πιο πάνω.

...
για τον τομέα της υψηλής πιστότητας δέν νομίζω οτι είναι έτσι.και η όποια άποψη μου εξάγεται είτε απο αυτά που βλέπω εδώ, είτε απο τους φίλους μου είτε απο την αγορά χαι φάι στην Ελλάδα.

βέβαια αυτό δέν σημαίνει οτι εσύ δέν μπορείς να έχεις εξάγει κάποιο άλλο συμπέρασμα.:137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά ρε παιδγιά, εσείς ξέρετε καλύτερα. Οι νέοι έξω σφάζονται για το βινύλιο. Παρακολουθούν στενά την νέα (ανέκδοτο) δισκογραφία σε βινύλιο και αγοράζουν 10 δίσκους την ημέρα. Ο ΛουΣου έχει μέσο όρο ηλικίας πελατών τα 19 έτη. Όλα τα δισκάδικα (κανονικά και ιντερνετικά) δε, (εγώ δεν πάω σε αυτά και δεν ξέρω αλλά μου έχουν πει), είναι φουλ στα βινύλια. Κάποια δεν έχουν καν CDs, έχουν μόνο βινύλια! Είμαι σίγουρος ότι σε κάποια φάση το βινύλιο θα επικρατήσει. :142::142:

...

Reaction score
777
Καλά ρε παιδγιά, εσείς ξέρετε καλύτερα. Οι νέοι έξω σφάζονται για το βινύλιο. Παρακολουθούν στενά την νέα (ανέκδοτο) δισκογραφία σε βινύλιο και αγοράζουν 10 δίσκους την ημέρα. Ο ΛουΣου έχει μέσο όρο ηλικίας πελατών τα 19 έτη. Όλα τα δισκάδικα (κανονικά και ιντερνετικά) δε, (εγώ δεν πάω σε αυτά και δεν ξέρω αλλά μου έχουν πει), είναι φουλ στα βινύλια. Κάποια δεν έχουν καν CDs, έχουν μόνο βινύλια! Είμαι σίγουρος ότι σε κάποια φάση το βινύλιο θα επικρατήσει. :142::142:

...
αν αναφέρεσαι σε εμένα...εγώ δέν το γενίκευσα στους νέους γενικότερα.
μίλησα για νέους που ασχολούνται με την υψηλή πιστότητα.
ο κόσμος γενικότερα που ασχολείται με υψηλή πιστότητα είναι το 1% του κόσμου που ασχολείται με τη μουσική.

αν αυτό σου είναι αρκετό για να αναστηθεί το βινύλιο...οκ...εμένα δέν μου είναι.
αλλα στην υψηλή πιστότητα, σε αυτό το 1%, το βινύλιο έχει σαφέστατο άνοιγμα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Στα ερωτηματικά μου ελάχιστοι τοποθετήθηκαν on topic αποδίδοντας ευθύνες στην ανεπάρκεια των συστημάτων αναπαραγωγής , στα προβλήματα του χώρου ακρόασης , στις ιδιαιτερότητες της ηχογράφησης κ.λ.π. , κ.λ.π. Υπάρχει και κάτι άλλο ; Κάτι που σχετίζεται ενδεχομένως με το hardware ή το software αναπαραγωγής ;;;
Στις περισσότερες περιπτώσεις συστημάτων βάσει των οποίων επιτελούνται ακουστικές συγκρίσεις,η ψηφιακά καταγεγραμμένη πληροφορία δεν έχει αφεθεί ν'ακολουθήσει αμιγώς ψηφιακό μονοπάτι μέχρι το τελικό στάδιο εξόδου προς τις μονάδες μετατροπείς ηλεκτρικού σήματος σε ηχητικό.Κατ'αυτόν τον τρόπο,δεν εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τη φύση των σύγχρονων ενισχυτικών τεχνοτροπιών.
http://www.bcae1.com/ampclass.htm
...πήγαινε στα δισκάδικα σε παρακαλώ να δεις νεολαία που ψάχνει για βινύλια...
Στα πλαίσια της οπτικοακουστικής ΄΄αναδρομής΄΄,όσοι είχαν βαρεθεί να το παρακολουθήσουν αρχικά ας δουν τουλάχιστον το τελευταίο δίλεπτο...:612:
[reliops=Carl Douglas - Kung Fu fighting, 1974][youtube]TId2NDiuu2s[/youtube][/reliops]

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

το είπες θέμη αρκετές φορές. φυσικά, εν μέρει τουλάχιστον έχεις δίκιο. όντως θέματα χώρου και αντηχήσεων δεν υπάρχουν, αλλά ακόμα και αυτό μπορεί να αποτελεί πρόβλημα, καθώς ο έλεγχος της "εικόνας" και του "βάθους" που σχηματίζεται μπροστά σου από ένα δικάναλο σύστημα δεν μπορούν να αξιολογηθούν εύκολα με ακουστικά (αφού η μουσική απλώνεται γύρω σου - μπαίνεις στο κέντρο της μουσικής σκηνής, κάτι εξ'ορισμού λανθασμένο), όπως εύκολα δεν αξιολογούνται και πολύ χαμηλές συχνότητες, τις οποίες δεν ακούμε μόνο με τα αυτιά ή έστω μόνο από αυτή τη δίοδο του έξω ακουστικού πόρου. Ακόμα και το μέγεθος της επιφάνειας των ακουστικών μπορεί να παρακάμψει μικρό ή μεγάλο μέρος του αφτιού σου, το οποίο όμως στην καθημερινότητα προσδίδει σημαντική αλλαγή στο προσερχόμενο ηχητικό κύμα, και ο καθένας μας έχει διαφορετικά εξωτερικά αυτιά, μικρά ή μεγάλα ή πεταχτά ή δε ξερω γω τι, με τα οποία όμως έχει "μάθει" να ακούει.

φυσικά, όλα τα ακουστικά δεν είναι των ίδιων "δυνατοτήτων" (ανάλυσης, έκτασης και ισορροπίας στο φάσμα, δυναμικών, συμπίεσης), όπως και όλοι οι ενισχυτές οδήγησης ακουστικών. Οι "χαρακτήρες" υφίστανται σε πολλά ακουστικά και ενισχυτικά τους, και καλύπτουν πολλές φορές με ένα γερό "βερνίκωμα" το μουσικό γεγονός.

είναι όμως μια εναλλακτική μέθοδος, που όντως μπορεί να βοηθήσει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.
Κώστα εγώ είμαι από τους τυχερούς που έχει κρατήσει ένα ζευγάρι AKG K-1000 με τον ενισχυτή τους και με αυτά ακούω αν θέλω να βγάζω εύκολα άκρη. Φυσικά η ακρόαση από ηχεία έχει πολλά πλεονεκτήματα, παρ' όλα αυτά με τα ακουστικά ακούς πάντα καλύτερα τις ανακρίβειες γιατί λείπουν παράγοντες που δημιουργούν masking.

Reaction score
313

Πρώτα από το Βασίλη και έπειτα από όλους, ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ OFF-TOPIC

Νίκο, θέλω να ρωτήσω κάτι:
Σχεδόν σε κάθε σου μήνυμα, αναφέρεις το Λουκά.
"ΛουΣου" και "ΛουΣου" και "ΛουΣου".

Τον αναφέρεις μία, για να γελάσουμε. Ο-ράιτ!
Τον αναφέρεις δύο, για να γελάσουμε. Ο-ράιτ!
Τον αναφέρεις τρεις, για να γελάσουμε. Ο-ράιτ!
Πόσες φορές θα...γελάσουμε με το ίδιο "αστείο", επιτέλους;

Ο ίδιος δε το συνεχίζει.
Ας πούμε πως δεν έχει τίποτα λογικό να αντιπαραθέσει.
Ας πούμε πως τον "ταπώσατε".
Ό, τι κι αν είναι, δεν το συνεχίζει.

Του επιρρίπτετε "κόλλημα" και στενοκεφαλιά.
Πιθανότατα, έχετε δίκιο (είμαι υπέρ της ψηφιακής υπεροχής).
Δε συμφωνεί με την ποιότητα της τεχνολογικής προόδου και, πιθανότατα, κάνει λάθος (το γνωρίζατε, βέβαια, από καιρό).

Αυτό, τώρα, δεν είναι ένα δικό σου "κόλλημα" μαζί του;
Γιατί; Τι σε ενοχλεί, τώρα...η αύρα του;

Η τιμωρία του Λουκά ήταν επειδή προκαλούσε.
Έχω διαφορετική άποψη (προκλήθηκε κιόλας - αλλά μόνον εκείνος τιμωρήθηκε).
Τέλος πάγκων, τιμωρήθηκε επειδή προκαλούσε. Ο-ράιτ!

Εσύ, τι κάνεις τώρα;
Προκαλείς ή δεν προκαλείς;

Κι αν προκαλείς, θα...αυτο-τιμωρηθείς;

Ή, μήπως, εσύ απλά κάνεις χιούμορ;
Αν είναι έτσι, θα ήθελα να το γνωρίζω έτσι ώστε αν (ΑΝ, λέω, γιατί...δεν έχω δώσει τέτοια σημεία γραφής) προκαλέσω κάποια στιγμή, να το "γυρίσω" στο...χιούμορ!

Μιας και με γνωρίζεις αρκετά, πιστεύω ότι καταλαβαίνεις πως, όλα αυτά που γράφω, τα αναφέρω με καλή πρόθεση.
Αν πιστεύεις πως σε θίγω...ξανασκέψου το!
Να με συγχωρείς, αλλά δε θίγω κανέναν!
Θέτω ερωτήματα (ακόμη κι αν είναι ανούσια) με θάρρος και ΕΥΓΕΝΕΙΑ.
Εάν, παρόλα ταύτα, εξακολουθείς να πιστεύεις πως σε θίγω...ε, μάλλον δεν μπορώ να κάνω και πολλά...

Μπορούμε να συζητάμε και να διαφωνούμε με κόσμιο τρόπο;

Και πάλι, συγνώμη για το off-topic.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Προφανώς για σένα Σταύρο απαγορεύεται η επίκληση στα... θεία. Για να σου φύγει η απορία, ναι το θέμα είναι χιουμοριστικό. (Τι πιο χιουμοριστικό από έναν άνθρωπο που υπογράφει σε κάθε μήνυμά του στα φόρα). Μιας και το θέμα (όπως το κάναμε) άπτεται του βινυλιακού ενδιαφέροντος και επειδή ο... (πως να τον λέω ακατανόμαστο;) είναι εις εκ των δύο βινυλιομάνιακς του φόρουμ, είναι λογικό να τον αναφέρω-ουμε συχνά πυκνά. Η τελευταία αναφορά, αφορούσε τις ηλικιακές κατηγορίες πελατών δίσκων βινυλίου, θέμα για το οποίο ο... (είδες; πάλι έρχομαι σε δύσκολη θέση), μπορεί να μας ενημερώσει. Αν ο ίδιος ή εσύ (ως υποστηρικτής του), θίγεστε με το nick name ΛουΣου, σας ζητώ ταπεινά συγνώμη!

Πάντως, πολύ επιλεκτική ευαισθησία έχεις. Δεν είδα πουθενά να εξανίστασαι όταν εξαπολυόταν οι κατηγορίες περί εμπορικών συμφερόντων και οι απειλές με σκοπό την διαδικτυακή φίμωση. Ας είναι. :126:

...

Reaction score
313
Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Πάντως, πολύ επιλεκτική ευαισθησία έχεις. Δεν είδα πουθενά να εξανίστασαι όταν εξαπολυόταν οι κατηγορίες περί εμπορικών συμφερόντων και οι απειλές με σκοπό την διαδικτυακή φίμωση. Ας είναι. :126:...
Κρατάω μόνο αυτό.

Αυτό που αναφέρεις, θα είχε βάση μόνο εάν είχα πάρει το μέρος του Λουκά.
Πήρα το μέρος του Λουκά;
Πότε; Που;

Προσπαθώ να κρατώ δίκαιη στάση.

Έφταιξε, αλλά όχι μόνον εκείνος.
Ωστόσο, εκείνος μόνον τιμωρήθηκε.

Εάν αυτό ονομάζεται "στάση υπέρ του Λουκά", ε, τότε, "ομολογώ"...είμαι υπέρ του Λουκά...

Έχω αναφέρει πολλές φορές πως θέλω να συζητώ με ευγένεια.
Δεν μπορώ να αναγκάσω κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου, σε αυτό.
Όμως, στενοχωριέμαι που βλέπω πολλά ενδιαφέροντα θέματα να χαλούν (λίγο ή πολύ) από αγενείς τρόπους.

Εάν θεωρήθηκε πως, στο συγκεκριμένο θέμα, ο Λουκάς μόνο ήταν ο αγενής και κανείς άλλος, πως ο Λουκάς μόνο προκάλεσε και κανείς άλλος, ε, τότε...ναι, μάλλον έχω επιλεκτική ευαισθησία...

Υ.Γ. Επιμένεις πως είμαι "υποστηρικτής" του;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Υ.Γ. Επιμένεις πως είμαι "υποστηρικτής" του;
Ναι φυσικά. Κατά την άποψή μου είσαι. Να σου πω την αλήθεια όμως ρε φίλε, δεν με νοιάζει... :114:

p.s. Βασίλη, όποτε θελήσεις κάνε ένα ξεκαθάρισμα στα posts.

...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef