- Reaction score
- 250
Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

φυσικά.Υπάρχει και κάτι άλλο ; Κάτι που σχετίζεται ενδεχομένως με το hardware ή το software αναπαραγωγής ;;;
θα μπορούσα βέβαια να υποστηρίξω το ακριβώς αντίθετο.1) Το βινύλιο για την νέα γενιά και για τους νεοεισερχόμενους στον χώρο της υψηλής πιστότητας έχει πεθάνει. Οι εξαιρέσεις για τους newbies στον χώρο απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Αγγούρια υπάρχει. Σε λίγο το μάρκετινγκ θα μας πείσει όλους ότι υπάρχει, μπας και πουλήσουν κανέναν δίσκο ακόμη. Αν είναι να λέμε κάτι απλά για να συνεχίζεται η κουβέντα μέχρι να παγώσει η κόλαση, μπορείς να υποστηρίζεις ότι θέλεις. Κι εγώ υποστηρίζω ότι ο ΛουΣου είναι εξωγήινος. :116: Η πραγματικότητα είναι ότι οι σημερινοί 20ρηδες δεν δίνουν δεκάρα γι αυτό που κάποτε ονομάζαμε δίσκο βινυλίου. Στους 100 που μπαίνουν στο χόμπι, πόσοι θα ασχοληθούν με το βινύλιο; Ο ένας; Εσύ που είσαι νεότερος, αν δεν είχε δίσκους ο μπαμπάς σου θα είχες ασχοληθεί ποτέ με το βινύλιο; Μην τρελαθούμε ρε παίδες, χαλαρώστε επιτέλους. Δεν θα πάθουμε τίποτα αν συμφωνήσουμε σε κάτι.θα μπορούσα βέβαια να υποστηρίξω το ακριβώς αντίθετο.
το είπες θέμη αρκετές φορές. φυσικά, εν μέρει τουλάχιστον έχεις δίκιο. όντως θέματα χώρου και αντηχήσεων δεν υπάρχουν, αλλά ακόμα και αυτό μπορεί να αποτελεί πρόβλημα, καθώς ο έλεγχος της "εικόνας" και του "βάθους" που σχηματίζεται μπροστά σου από ένα δικάναλο σύστημα δεν μπορούν να αξιολογηθούν εύκολα με ακουστικά (αφού η μουσική απλώνεται γύρω σου - μπαίνεις στο κέντρο της μουσικής σκηνής, κάτι εξ'ορισμού λανθασμένο), όπως εύκολα δεν αξιολογούνται και πολύ χαμηλές συχνότητες, τις οποίες δεν ακούμε μόνο με τα αυτιά ή έστω μόνο από αυτή τη δίοδο του έξω ακουστικού πόρου. Ακόμα και το μέγεθος της επιφάνειας των ακουστικών μπορεί να παρακάμψει μικρό ή μεγάλο μέρος του αφτιού σου, το οποίο όμως στην καθημερινότητα προσδίδει σημαντική αλλαγή στο προσερχόμενο ηχητικό κύμα, και ο καθένας μας έχει διαφορετικά εξωτερικά αυτιά, μικρά ή μεγάλα ή πεταχτά ή δε ξερω γω τι, με τα οποία όμως έχει "μάθει" να ακούει....Όπως είπα, ας αφήσουμε τα συστήματα και τους χώρους με τους περιορισμούς τους και ας ακούσουμε από ένα ζευγαράκι ακουστικά....
Κάτσε βρε Νίκο...ξαναδιάβασε τί λέω...και τί λέει ο Βασίλης...Αγγούρια υπάρχει. Σε λίγο το μάρκετινγκ θα μας πείσει όλους ότι υπάρχει, μπας και πουλήσουν κανέναν δίσκο ακόμη. Αν είναι να λέμε κάτι απλά για να συνεχίζεται η κουβέντα μέχρι να παγώσει η κόλαση, μπορείς να υποστηρίζεις ότι θέλεις. Κι εγώ υποστηρίζω ότι ο ΛουΣου είναι εξωγήινος. :116: Η πραγματικότητα είναι ότι οι σημερινοί 20ρηδες δεν δίνουν δεκάρα γι αυτό που κάποτε ονομάζαμε δίσκο βινυλίου. Στους 100 που μπαίνουν στο χόμπι, πόσοι θα ασχοληθούν με το βινύλιο; Ο ένας; Εσύ που είσαι νεότερος, αν δεν είχε δίσκους ο μπαμπάς σου θα είχες ασχοληθεί ποτέ με το βινύλιο; Μην τρελαθούμε ρε παίδες, χαλαρώστε επιτέλους. Δεν θα πάθουμε τίποτα αν συμφωνήσουμε σε κάτι.
...
Ποιός σου είπε ότι το γενικεύω;...αναφέρεται στους νέους που μπαίνουν στην υψηλή πιστότητα!!!
μήν το γενικεύεις στον νέο που ασχολείται με τη μουσική.εκεί έχει τελειώσει το θέμα...mp3 και ξερό ψωμί...
για τον τομέα της υψηλής πιστότητας δέν νομίζω οτι είναι έτσι.και η όποια άποψη μου εξάγεται είτε απο αυτά που βλέπω εδώ, είτε απο τους φίλους μου είτε απο την αγορά χαι φάι στην Ελλάδα.Ποιός σου είπε ότι το γενικεύω;
Δηλαδή στους 100 που τώρα μπαίνουν στην υψηλή πιστότητα, θα ασχοληθεί με το βινύλιο παραπάνω από ένας; Πόσοι θα ασχοληθούν, δύο; :114:
Ας σοβαρευτούμε λίγο. Ο χριστιανός που αποφασίζει να δώσει ένα 5χίλιαρο και να κάνει ένα δικάναλο της προκοπής (αυτό είναι το 99,9% τον νεοεισερχόμενων στο χόμπι), δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να επενδύσει σε κάτι πεθαμένο, τεχνολογικά και κυρίως δισκογραφικά. Αυτό λέει και ο Βασίλης πιο πάνω.
...
αν αναφέρεσαι σε εμένα...εγώ δέν το γενίκευσα στους νέους γενικότερα.Καλά ρε παιδγιά, εσείς ξέρετε καλύτερα. Οι νέοι έξω σφάζονται για το βινύλιο. Παρακολουθούν στενά την νέα (ανέκδοτο) δισκογραφία σε βινύλιο και αγοράζουν 10 δίσκους την ημέρα. Ο ΛουΣου έχει μέσο όρο ηλικίας πελατών τα 19 έτη. Όλα τα δισκάδικα (κανονικά και ιντερνετικά) δε, (εγώ δεν πάω σε αυτά και δεν ξέρω αλλά μου έχουν πει), είναι φουλ στα βινύλια. Κάποια δεν έχουν καν CDs, έχουν μόνο βινύλια! Είμαι σίγουρος ότι σε κάποια φάση το βινύλιο θα επικρατήσει. :142::142:
...
Στις περισσότερες περιπτώσεις συστημάτων βάσει των οποίων επιτελούνται ακουστικές συγκρίσεις,η ψηφιακά καταγεγραμμένη πληροφορία δεν έχει αφεθεί ν'ακολουθήσει αμιγώς ψηφιακό μονοπάτι μέχρι το τελικό στάδιο εξόδου προς τις μονάδες μετατροπείς ηλεκτρικού σήματος σε ηχητικό.Κατ'αυτόν τον τρόπο,δεν εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τη φύση των σύγχρονων ενισχυτικών τεχνοτροπιών.Στα ερωτηματικά μου ελάχιστοι τοποθετήθηκαν on topic αποδίδοντας ευθύνες στην ανεπάρκεια των συστημάτων αναπαραγωγής , στα προβλήματα του χώρου ακρόασης , στις ιδιαιτερότητες της ηχογράφησης κ.λ.π. , κ.λ.π. Υπάρχει και κάτι άλλο ; Κάτι που σχετίζεται ενδεχομένως με το hardware ή το software αναπαραγωγής ;;;
Στα πλαίσια της οπτικοακουστικής ΄΄αναδρομής΄΄,όσοι είχαν βαρεθεί να το παρακολουθήσουν αρχικά ας δουν τουλάχιστον το τελευταίο δίλεπτο...:612:...πήγαινε στα δισκάδικα σε παρακαλώ να δεις νεολαία που ψάχνει για βινύλια...
Κώστα εγώ είμαι από τους τυχερούς που έχει κρατήσει ένα ζευγάρι AKG K-1000 με τον ενισχυτή τους και με αυτά ακούω αν θέλω να βγάζω εύκολα άκρη. Φυσικά η ακρόαση από ηχεία έχει πολλά πλεονεκτήματα, παρ' όλα αυτά με τα ακουστικά ακούς πάντα καλύτερα τις ανακρίβειες γιατί λείπουν παράγοντες που δημιουργούν masking.το είπες θέμη αρκετές φορές. φυσικά, εν μέρει τουλάχιστον έχεις δίκιο. όντως θέματα χώρου και αντηχήσεων δεν υπάρχουν, αλλά ακόμα και αυτό μπορεί να αποτελεί πρόβλημα, καθώς ο έλεγχος της "εικόνας" και του "βάθους" που σχηματίζεται μπροστά σου από ένα δικάναλο σύστημα δεν μπορούν να αξιολογηθούν εύκολα με ακουστικά (αφού η μουσική απλώνεται γύρω σου - μπαίνεις στο κέντρο της μουσικής σκηνής, κάτι εξ'ορισμού λανθασμένο), όπως εύκολα δεν αξιολογούνται και πολύ χαμηλές συχνότητες, τις οποίες δεν ακούμε μόνο με τα αυτιά ή έστω μόνο από αυτή τη δίοδο του έξω ακουστικού πόρου. Ακόμα και το μέγεθος της επιφάνειας των ακουστικών μπορεί να παρακάμψει μικρό ή μεγάλο μέρος του αφτιού σου, το οποίο όμως στην καθημερινότητα προσδίδει σημαντική αλλαγή στο προσερχόμενο ηχητικό κύμα, και ο καθένας μας έχει διαφορετικά εξωτερικά αυτιά, μικρά ή μεγάλα ή πεταχτά ή δε ξερω γω τι, με τα οποία όμως έχει "μάθει" να ακούει.
φυσικά, όλα τα ακουστικά δεν είναι των ίδιων "δυνατοτήτων" (ανάλυσης, έκτασης και ισορροπίας στο φάσμα, δυναμικών, συμπίεσης), όπως και όλοι οι ενισχυτές οδήγησης ακουστικών. Οι "χαρακτήρες" υφίστανται σε πολλά ακουστικά και ενισχυτικά τους, και καλύπτουν πολλές φορές με ένα γερό "βερνίκωμα" το μουσικό γεγονός.
είναι όμως μια εναλλακτική μέθοδος, που όντως μπορεί να βοηθήσει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.
Κρατάω μόνο αυτό.Πάντως, πολύ επιλεκτική ευαισθησία έχεις. Δεν είδα πουθενά να εξανίστασαι όταν εξαπολυόταν οι κατηγορίες περί εμπορικών συμφερόντων και οι απειλές με σκοπό την διαδικτυακή φίμωση. Ας είναι. :126:...
Ναι φυσικά. Κατά την άποψή μου είσαι. Να σου πω την αλήθεια όμως ρε φίλε, δεν με νοιάζει... :114:Υ.Γ. Επιμένεις πως είμαι "υποστηρικτής" του;