Ψηφιακή Riaa

Reaction score
1.788
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

μοδα το αναλογικο για αυτους που δεν το αφησαν ποτε δεν στεκει!!! πουριτανισμος και μοδα δεν πανε ποτε μαζι!!!!!!!!!!

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Αν θεωρήσουμε οτι το βινύλιο σήμερα ξεπουλάει την ώρα που όλοι οι καινούργιοι δίσκοι παραμένουν ψηφιακοί.
Ισχύει σε μεγάλο βαθμό...

Παντώς το παρόν θέμα είναι καθαρά τεχνικό & "συλλεκτικότητα", "φετίχ", "εικαστικές" θεωρήσεις, "παράδοση" δεν έχουν σχέση με το ζητούμενο...

Reaction score
1.815

Παίδες... τι πάθατε όλοι σας?
Ακούει κανείς μούζικα ή όχι?????

Το ερώτημα είναι αν ακούμε με transport CD των 12000 ευρώ και DAC των 8000? Με Riaa κα Μαρία ή το αφάν γκατέ του σούπερ ντούπερ Χ κατασκευαστή (Hi End) και με VPI με μια κεφάλα ΝΑ με το συμπάθειο... nude παρακαλώ, τσιτσίδι???(!!)

Το "ερώτημα" πως θα φτάσουμε στο στόχο είναι καθαρά θεωρητικό. Η πλειοφηφία από εμάς, βάζει το σκληροδίσκι του και ακούει χαλαρά όταν γράφει στο AVSite (μη μου πείτε οτι πηγαινοέρχεστε να αλλάζετε cd ή βινύλια γιατί θα βάλω τα γέλια).
Όταν γουστάρει όμως να κάνει το κέφι του, βάζει και το CD ή την πικαπάρα και συνουσιάζεται οπτικά και μουσικά μαζί τους.

Τι να λέμε τώρα... το ερώτημα δεν είναι αν ο Χ,Ψ,Ζ δρόμος είναι αναλογικός ή ψηφιακός, η κατάληξη είναι να γουστάρουμε με όποιο δρόμο πάμε να ακούσουμε κάτι.

Το έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω άλλη μια φορά: Το μέσο μας "φτιάχνει", μας "διεγείρει", μας... ___(νομίζω γίνομαι κατανοητός οτι είμαστε όλοι μας υπέρ του δέοντος "μηχανάκηδες"), για να απολαύσουμε ΜΟΥΣΙΚΗ!
Τελεία και παύλα!:621:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

είμαστε όλοι μας υπέρ του δέοντος "μηχανάκηδες" για να απολαύσουμε ΜΟΥΣΙΚΗ!
Αυτο ξαναπεστο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Οσον αφορά στο 0,1 και 0,5db όπως είπα και πιο πριν , μάλλον είσαι ο bionic man. Γιατί κανείς νορμάλ άνθρωπος δεν ακούει το 0,5 db, εδω με το ζορι ακούν κάποιοι τα 2 db , πόσο μάλλον το 0,5/
Τα 0,5db είναι εύκολα ακουστή διαφορά εκτός αν κάποιος δεν ακούει καλά .

Παίζει ρόλο και η καμπύλη της διαφοράς (self / parametric ) και το εύρος της καμπύλης ως προς την κεντρική συχνότητα.

Επίσης ένας λόγος που ίσως δεν ακούγεται, είναι ένα έντονα χρωματισμένο σύστημα με πολύ χαρακτήρα που δεν ευνοεί τις διαφορές, δωμάτια με μεγάλη διάχυση, απόσταση απο την "ιδανική" θέση ακρόασης κλπ

Reaction score
1.685

Τα 0,5db είναι εύκολα ακουστή διαφορά εκτός αν κάποιος δεν ακούει καλά .

Παίζει ρόλο και η καμπύλη της διαφοράς (self / parametric ) και το εύρος της καμπύλης ως προς την κεντρική συχνότητα.

Επίσης ένας λόγος που ίσως δεν ακούγεται, είναι ένα έντονα χρωματισμένο σύστημα με πολύ χαρακτήρα που δεν ευνοεί τις διαφορές, δωμάτια με μεγάλη διάχυση, απόσταση απο την "ιδανική" θέση ακρόασης κλπ
Δεν περιμενα μια τετοια τοποθετηση απο εναν επαγγελματια, εκτος εαν πιστευεις οτι ολοι οφειλουμε να φτιαξουμε τους οικιακους μας χωρους ακροασης σαν ενα επαγγελματικο studio (υποθετω απο το σχολιο σου οτι οσοι τα ακουν εχουν εναν τετοιο χωρο, μπραβο τους).

Το αν ακουει η οχι καποιος καλα, ως καραμελα θα επρεπε να ειχε λιωσει.
Προφανως δεν γνωριζεις σε μεγαλο βαθμο το κοινο στο οποιο απευθυνεσαι και το τι συστηματα - ικανοτητες μπορει να εχουν.

Το τι και εαν παιζει ρολο, στην διαθεση σου να το συζητησουμε οποτε θελεις απο κοντα...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

έτσι!

και τα δυο μπορούν να είναι άριστα.

απλά, οικονομοτεχνικά μιλώντας, εφόσον ένα phono δε μπορεί να αντικαταστήσει το ντακ, ενώ από την άλλη ένα ντακ σα τη μέτρικ μπορεί να αντικαταστήσει ένα phono, είναι λογικό να προτιμήσεις να μη "τα σκάσεις" σε μια ακόμα συσκευή, και ξέρεις καλά για τι ποσά μιλάμε, και πόσο κερδισμένος μπορεί να είναι ο χομπίστας.
Εκτός απο την οικονομική διάσταση το πιο σημαντικό είναι πως η RIAA σαν έννοια είναι ένας ακόμα τεχνικός συμβιβασμός , ένα ακόμα κύκλωμα , ένα ακόμα κουτί για να ακούσουμε βινύλιο.

Η ψηφιακή RIAA είναι μια "παθητική" υλοποίηση και έτσι πολύ πιο "απούσα" απο το σήμα.

Η βασική αίσθηση που έχεις είναι αυτή της άνεσης , της μεγαλύτερης προσέγγισης στο αυθεντικό master της ηχογράφησης.

Όλοι ακόμα και οι πιο "φανατικοί" του αναλογικού ήχου δεν μπορούν να μην εκτιμήσουν αυτή την απουσία.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Δεν περιμενα μια τετοια τοποθετηση απο εναν επαγγελματια, εκτος εαν πιστευεις οτι ολοι οφειλουμε να φτιαξουμε τους οικιακους μας χωρους ακροασης σαν ενα επαγγελματικο studio (υποθετω απο το σχολιο σου οτι οσοι τα ακουν εχουν εναν τετοιο χωρο, μπραβο τους).

Το αν ακουει η οχι καποιος καλα, ως καραμελα θα επρεπε να ειχε λιωσει.
Προφανως δεν γνωριζεις σε μεγαλο βαθμο το κοινο στο οποιο απευθυνεσαι και το τι συστηματα - ικανοτητες μπορει να εχουν.

Το τι και εαν παιζει ρολο, στην διαθεση σου να το συζητησουμε οποτε θελεις απο κοντα...
Απο προσωπική εμπειρία σου λέω πως οι περισσότεροι "πελάτες" μου είτε στο επαγγελματικό κομμάτι είτε στο consumer πάντα με εκπλήσουν απο το τι τελικά ακούν και παρατηρούν.

Reaction score
1.685

Η ψηφιακή RIAA είναι μια "παθητική" υλοποίηση και έτσι πολύ πιο "απούσα" απο το σήμα.

Όλοι και οι πιο φανατικοί δεν μπορούν να μην εκτιμήσουν αυτή την απουσία.
Μπορεις να μας εξηγησεις τι εννοεις?
Με ποιον τροπο ειναι "απουσα" απο το σημα και γιατι.

Απο προσωπική εμπειρία σου λέω πως οι περισσότεροι "πελάτες" μου είτε στο επαγγελματικό κομμάτι είτε στο consumer πάντα με εκπλήσουν απο το τι τελικά ακούν και παρατηρούν.
Θετικα η αρνητικα?

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Υπάρχουν δύο τρόποι να χρησιμοποιηθούν όλες οι κεφαλές με μια Metric ακόμα και MC χαμηλής εξόδου.

1) να χρησιμοποιηθεί μια είσοδος mic pre η οποίες έχουν τεράστιο gain και έτσι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να οδηγήσουν οποιαδήποτε κεφαλή. Η αντίσταση εισόδου είναι βέβαια 3K αντί 47 K. Με μια LIO-8 λοιπόν χρειάζεται ένα update module με τα 4 mic-pre

2) Υπάρχει ειδικό update που χρησιμοποιεί τις 2 εισόδους DI της κάρτας στις οποίες αλλάζει η πλακέτα με μια άλλη single ended , αυξάνεται το gain και η αντίσταση εισόδου γίνεται 47Κ. Το update κοστίζει 125 €

¨Εχουν αναφερθεί εξαιρετικά αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις. Προφανώς για όποιον θέλει χρήση ειδικά για ψηφιοποίηση βινυλίων η δεύτερη περίπτωση είναι και η ιδανικότερη.

Reaction score
777
Κώστα, έχεις παίξει ποτέ με κανα μηχάνημα παραγωγής ηχητικών τόνων?

Το έχεις ρυθμίσει να παράγει πέριξ των 3khz που αν δέν κάνω λάθος είναι η συχνότητα συντονισμού του αυτιού?
Έχεις δοκιμάσει να δείς τα όρια της ακοής σου και του συστήματος σου?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

μπορει να παραγγελθει η lio 8 με το update ή ειναι μονο για την uln?
με το update στη lio-8 χρειαζονται οι micpreamp?
χρειαζεται η επεκταση dsp για την lio για να εχω riaa?
θα παρεις πισω την impact twin να γλυτωσω την διαφορα? (πλακα κανω..... )

Υπάρχουν δύο τρόποι να χρησιμοποιηθούν όλες οι κεφαλές με μια Metric ακόμα και MC χαμηλής εξόδου.

1) να χρησιμοποιηθεί μια είσοδος mic pre η οποίες έχουν τεράστιο gain και έτσι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να οδηγήσουν οποιαδήποτε κεφαλή. Η αντίσταση εισόδου είναι βέβαια 3K αντί 47 K. Με μια LIO-8 λοιπόν χρειάζεται ένα update module με τα 4 mic-pre

2) Υπάρχει ειδικό update που χρησιμοποιεί τις 2 εισόδους DI της κάρτας στις οποίες αλλάζει η πλακέτα με μια άλλη single ended , αυξάνεται το gain και η αντίσταση εισόδου γίνεται 47Κ. Το update κοστίζει 125 €

¨Εχουν αναφερθεί εξαιρετικά αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις. Προφανώς για όποιον θέλει χρήση ειδικά για ψηφιοποίηση βινυλίων η δεύτερη περίπτωση είναι και η ιδανικότερη.

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Κώστα, έχεις παίξει ποτέ με κανα μηχάνημα παραγωγής ηχητικών τόνων?

Το έχεις ρυθμίσει να παράγει πέριξ των 3khz που αν δέν κάνω λάθος είναι η συχνότητα συντονισμού του αυτιού?
Έχεις δοκιμάσει να δείς τα όρια της ακοής σου και του συστήματος σου?
Δεν εχω την αισθηση οτι "πασχω" Alex, οχι δεν το εχω κανει παντως.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Δεν εχω την αισθηση οτι "πασχω" Alex, οχι δεν το εχω κανει παντως.
Μα δέν στο λέω για να σου δείξω κάπως οτι δέν ακούς καλά.Άλλωστε δέν έχει καμία σημασία.

Απλά δέν καταλαβαίνω πως γίνεται να έχεις άποψη για το μέγεθος της απόκρισης του αυτιού σου ή γενικότερα του ανθρωπίνου αυτιού όταν δέν γνωρίζεις την τάξη μεγέθους του 0,5 εμπειρικά.Δηλαδή δέν ξέρεις πώς ακούγεται μία μεταβολή σαν αυτή.

Δέν γίνεται αυθαίρετα να λές στο Χρήστο οτι κάνει λάθος σχετικά με το κάτι ντι μπι ειδικά όταν ο ίδιος είναι βιδωμένος πάνω σε μία κονσόλα όλη τη μέρα.

Reaction score
2.051

Ρε ο Θρύλος έβαλε 6 και εσείς ασχολείστε με τη Ρία? :114:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

μπορει να παραγγελθει η lio 8 με το update ή ειναι μονο για την uln?
με το update στη lio-8 χρειαζονται οι micpreamp?
χρειαζεται η επεκταση dsp για την lio για να εχω riaa?
θα παρεις πισω την impact twin να γλυτωσω την διαφορα? (πλακα κανω..... )
Το update είναι ίδιο και για τις δύο κάρτες και τότε δεν χρειάζεται mic-pre.
Αν δεν κάνω λάθος (!?!?) η RIAA υπάρχει στο βασικό πακέτο DSP που περιλαμβάνει και το character.

Reaction score
777
Πάντως μου φαίνεται ακραία περίεργο κάποιος να μήν μπορεί να ισοσταθμίσει RIAA realtime σε περιβάλλον windows...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Ρε ο Θρύλος έβαλε 6 και εσείς ασχολείστε με τη Ρία? :114:
Σιγά τα ωά, βρήκε την ομάδα μου πεθαμένη εδώ και χρόνια......

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Το update είναι ίδιο και για τις δύο κάρτες και τότε δεν χρειάζεται mic-pre.
Αν δεν κάνω λάθος (!?!?) η RIAA υπάρχει στο βασικό πακέτο DSP που περιλαμβάνει και το character.
ωχ ωχωχ ωχχχχχχ δηλαδη μου κανει και η Lio.....
αν και μου ελεγες οτι μαλλον δεν θα βγει δικαναλη με αυτα τα adc/dac μηπως ακουσες κανα νεο?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis