Ψηφιακή Riaa

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Κωστη, καμια αξια δεν θα ειχε ενας δρομος χωρις λακουβες αρτιας κατασκευης, θα μας επαιρνε ο υπνος επικινδυνα.
Ολα χρειαζονται,....και οι λακουβες...

Μην τα κανουμε ολα ισωμα....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Νομίζω έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να γίνουν όλα ίσιωμα... Ειδικά στο χόμπυ μας και, ακόμα χειρότερα, στην χώρα μας.
Αν υποψιαστώ ότι αυτό που μας κρατάει ("περήφανα", κιόλας) κολλημένους στην ανατολικο-βαλκανιο-κουτοπονηρο-αναρχο-επαναστατική νοοτροπία μας είναι ο φόβος μη γίνουμε βαρετοί και προβλέψιμοι, τα μαλλιά μου θα γίνουν σαν του Κόγια.

Επίσης όλοι συμφωνούμε με τη γνωστή φράση ότι ακόμα και ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει σωστά την ώρα δύο φορές την ημέρα, αλλά δεν έχω δει πολλούς να κυκλοφορούν με χαλασμένο ρολόι στο χέρι (προ ΔΝΤ, τουλάχιστον), πολλώ δε μάλλον να κανονίζουν τα ραντεβού τους (επαγγελματικά ή μη) με βάση αυτό.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.006
Απάντηση: Αναλογική χηriaa vs Ψηφιακή ιστοRiaa

Νομιζω οτι ο καθ'υλην αρμοδιος που μας τιμα δια της σιωπης του λεει πολλα.Ο,τι ηταν να ειπωθη ειπωθηκε.Ο Χαϊφιντελισμος ειναι ενα συναρπαστικο ταξιδι.Ας το κανει ο καθενας με το μεσο που επιθυμει.Παμε γι'αλλα.
Είναι τα ήμερα...θηρία που αφήνουν Ιστοriaa...:612:

Διόλου τραγική η ειρωνεία ότι η δυναμική της ψηφιακής ισοστάθμισης εξυπηρετεί ουσιαστικά αυτούς που μπορεί να της αντιτάσσονται:Χομπίστες που να έχουν καταθέσει σοβαρά ποσά σε βινυλιακά συστήματα και δισκοθήκες σκεπτόμενοι ότι είχαν εξαντλήσει τα λογικά-ως προς το κόστος- περιθώρια πειραματισμού στο ακροαστικό τους ταξίδι.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Νομίζω έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να γίνουν όλα ίσιωμα... Ειδικά στο χόμπυ μας και, ακόμα χειρότερα, στην χώρα μας.
Αν υποψιαστώ ότι αυτό που μας κρατάει ("περήφανα", κιόλας) κολλημένους στην ανατολικο-βαλκανιο-κουτοπονηρο-αναρχο-επαναστατική νοοτροπία μας είναι ο φόβος μη γίνουμε βαρετοί και προβλέψιμοι, τα μαλλιά μου θα γίνουν σαν του Κόγια.

Επίσης όλοι συμφωνούμε με τη γνωστή φράση ότι ακόμα και ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει σωστά την ώρα δύο φορές την ημέρα, αλλά δεν έχω δει πολλούς να κυκλοφορούν με χαλασμένο ρολόι στο χέρι (προ ΔΝΤ, τουλάχιστον), πολλώ δε μάλλον να κανονίζουν τις δουλειές τους βασιζόμενοι σε αυτό.
Ιντα ειπες ρε κουνιαδο ?????????????????????????

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

είναι πάντως γεγονός πως η "ψηφιακή ρία" είναι η "τελευταία τρύπα του ζουρνά".

τι εννοώ: είναι απλά μια χ ρύθμιση ενός εκουαλάιζερ. Ενός ψηφιακού εκουαλάιζερ. Αν βρεθείς στη θέση να έχεις ένα εργαλείο, το οποίο και αγόρασες διότι αποφάσισες πως το χρειάζεσαι για κάποιους άλλους λόγους προφανώς κι όχι για την ρία, επειδή απλά μπορεί να κάνει και αυτό το εκουαλαιζέισιον, ε, το κάνεις.

είναι θέμα οικονομίας. ορθής χρήσης του εξοπλισμού σου δηλαδή.

επί του θέματος που έθεσα στο τραπέζι, περί ικανότητας ή όχι της αναγνώρισης ενός "πακέτου" A/D & D/A εν σειρά, ο βετ έγραψε το εξής:

ξέρω. Ξέρω, γιατί προσέχω. Το είχε γράψει και στην αρχή, στο μόλις δεύτερο ποστ αυτού του θέματος, αλλά μάλλον δε κατάλαβε πολύς κόσμος τι έγραψε. Ας το ξαναδούμε:

Αυτά τα πράγματα φίλοι μου, έχουν δοκιμαστεί και τα συμπεράσματα έχουν βγει, είναι ακράδαντα, βασίζονται και σε εργαστηριακές μετρήσεις και σε blind tests και ακροάσεις. Δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Είναι γεγονός, πως παρόμοιες δοκιμές έχουν κάνει πολλοί φίλοι χομπίστες, όπως κι ο panos_adgr, αλλά κατέληξαν σε άλλο συμπέρασμα, λόγω του κάκιστου κι ανεπαρκέστατου εξοπλισμού που χρησιμοποίησαν. Κι αυτό έγινε από κενά γνώσεων, όχι από κακές προθέσεις... Σου λέει: έλα μωρέ, κι αυτό μετατρέπει σε ψηφιακό, δουλεύει. Αμ δεν είναι έτσι.

Αυτοί που "ξέρουν", πάνω από όλους, είναι αυτοί που ορίζουν τα πράγματα στο χώρο, κι ο χώρος που ορίζονται τα πράγματα, είναι η AES. Έχω προτείνει κατ'επανάληψη να ασχολείστε με την AES, να γίνετε συνδρομητές, να σκαλίζετε τα papers τους. Ε, λοιπόν, ακόμα και το ταπεινό software με το χαλιεντάδικο όνομα pure vinyl έχει απασχολήσει την AES και έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Είναι σαφές πως δεν υφίστανται προβλήματα στην υλοποίησή του.

Από κει και πέρα, είναι θέμα οικονομοτεχνικό. Αν βρε αδερφέ δεν έχεις στάξει 1,5 χιλιαρικάκι για Phono stage, διότι δε σου περισσεύουν τόσα, μπορείς να πάρεις ένα "μεσαίας κατηγορίας" Α/D μετατροπέα, και παρά τα μειονεκτήματα αυτής της μετατροπής, να έχεις πετύχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο πιστότητας αναπαραγωγής του αγαπημένου σου δίσκου βινυλίου, με σχετικά λίγα χρήματα.

Και ερωτώ: πόσοι από σας αγαπητοί φίλοι του βινυλίου έχετε στην κατοχή σας ένα phono stage αξίας μικρότερης του 1,5 χιλιάρικου (της χαμηλής δηλαδή κατηγορίας τιμής) ????

Είναι προς όφελός σας να ακούσετε αυτά που λεν αυτοί που ξέρουν πως παίζουν τα κορυφαία phono stage, τα οποία ποτέ δε θα αποκτήσετε. Τι λεν αυτοί; Κι αυτό το έγραψε ο vet, στο μόλις ένατο ποστ σε αυτό το θρεντ. Ορίστε, για να μη ψάχνετε:

Τι λέει ο μιχαλάκης προς τους φανατικούς λάτρεις του βινυλίου; Πως η σχετικά ανέξοδη χρήση του Pure Vinyl μαζί με κάποια χαμηλής τιμής περιφερειακά, επιτυγχάνει κορυφαία αποτελέσματα.

Υπάρχει και συνέχεια; ναι. Διαβάστε τη:

Τι λέει εδώ ο μιχαλάκης; Λέει πως από κει και πάνω, σε πιο υψηλά κοστολόγια δηλαδή, με πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως κάρτες της Lynx, (χαχαχαχα) και phono stage που μπορεί να δουλέψει σαν απλός προενισχυτής μικροφώνου, χωρίς δηλαδή ρία αποέμφαση, ή και με ένα σκέτο προενισχυτή μικροφώνου, άκουσε ο ίδιος να παίζει ακόμα καλύτερα η ψηφιακή ρία.

Θα μου πείτε, καλά, εσύ που δεν σε ενδιαφέρει τι άκουσε ο ένας και τι άκουσε ο άλλος, γιατί μας μιλάς για το τι άκουσε και τι άρεσε στον μιχαλάκη?
Γιατί εσάς σας ενδιαφέρει. Εσείς είστε του να ακούσετε πριν πάρετε. Εσείς εκτιμάτε αυτά τα πράγματα.
Εμένα με καλύπτουν οι προδιαγραφές, οι μετρήσεις, τα paper της AES, η απλή επιστημονική ανάλυση κάποιων δεδομένων, η κοινή λογική. Εγώ αγοράζω χωρίς να ακούσω πρώτα. Αυτό κάνω εδώ και >10 χρόνια. Αλλά αφήστε με εμένα στην άκρη, αυτά είναι προς όφελός σας. Αν θέλετε, δοκιμάστε τα. Δε θέλετε, όλα καλά. Τουλάχιστον, κάτι μάθατε.
Κωστα σε ευχαριστω. Ειναι η κεντρικη ιδεα του νηματος που ανοιξα!
Απεφυγα ΕΣΚΕΜΜΈΝΑ να γραφω οσο μπορουσα προσωπικες εντυπωσεις.
γιατι? γιατι ιδιες και καλυτερες εχει ενα ατομο που εμπιστευομαι στα αναλογικα ο Michael Fremer.
και ασε εμενα, τουλαχιστον ο ανθρωπος ειναι αποδεκτος απο ολη την audio κοινοτητα και μαλιστα και ηταν ομιλητης στο πανελ της τελευταιας aes για το βινυλιο μαζι με τον dοug sax και τον bob ludwigh.
ε επειδη οι μετρησεις ξερω οτι για πολλούς δεν αρκουν, πιστεψα οτι θα ακουγαν εστω λιγααακι ανοιχτομυαλα αυτα που θα ελεγε ο φρεμερ.
...πλανην οικτρα....
και να σκεφτεις οτι ο φρεμερ ακουει και διαφημιζει συνεχως το Phono της Ypsilon, το αντιθετο ακρο, με παθητικη ριαα με μετασχηματιστες, τσοκ και λαμπες.....

stay tuned....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.012

Και να ο πολυδιάστατος ιός της αμφιβολίας που θα σας εμφυτεύσω τώρα: Αν πάντως, αν, (υποθέστε μέσα σας, έστω και για μια στιγμή), αν όντως ισχύει το ότι μπορείτε να αντιγράψετε στο σπίτι σας με την ψηφιακιά ρία σας ένα δίσκο βινυλίου, και μετά να το ακούσετε ως φλακ χωρίς καμιά απολύτως ούτε καν υποψία πως ακούτε διαφορά, τότε, εγείρεται αυτομάτως το εξής απλό απτό ερώτημα:

ποιά "άποψη" της εγγραφής που υπάρχει πάνω στο αγαπημένο σας βινύλιο θα προτιμήσετε να έχετε ως φλακ να ακούτε? Την "άποψη" που βγάζει από τα αυλάκια το δικό σας σύστημα πλατό-βραχίονα-κεφαλής ή του γείτονα (πχ του σκαλούμπακα)?

Και αν ο γείτονας είναι φίλος και σας επιτρέψει να πάτε κει, παραμάσχαλα με τη χάλο σας και καταγράψετε την "άποψη" του δικού του πικάπ για τα αγαπημένα σας βινύλια, και μετά τα ακούσετε σπίτι σας και τα προτιμάτε με μεγάλη διαφορά σε σχέση με την "άποψη" που βγάζει το δικό σας πικάπ (κάτι αναμενόμενο, καθώς αντικειμενικά - μετρήσιμα το πικάπ του σκαλούμπακα είναι κορυφαίο), τότε θα μπείτε (επιτέλους) στον πειρασμό να ξεφορτωθείτε άρον άρον το πολυαγαπημένο σας πικάπ παρέα με τα βινύλιά σας τα οποία έχετε αποθηκεύσει ως φλακ και σε δεύτερο backup σκληρό δίσκο?

Και στη συνέχεια θα θέλετε να μοιραστείτε τέτοιους σκληρούς δίσκους που θα έχουν γράψει οι φίλοι σας πικαπάκηδες (οι οποίοι επίσης θα πάνε στου πχ σκαλούμπακα για να περάσουν με τη χάλο τους σε ένα σκληρό τη δισκοθήκη τους)???

Θα τους ζητήσετε "αντίγραφο ασφαλείας" της δισκοθήκης τους? Προτίθεστε εσείς να τους δώσετε "αντίγραφα ασφαλείας" της δικής σας δισκοθήκης????

Μήπως θα ζητήσετε να κρατάτε κι ένα αντίγραφο ασφαλείας της δισκοθήκης του σκαλούμπακα και του στεφανίδη (λέω τους δυό πιο γνωστούς αναλογικοφρίκουλες, μη κολλάτε στα ονόματα)???

έχει ο καιρός γυρίσματα... μπι πριπέρντ! :138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.012

το κακό είναι (αποδεδειγμένα πλέον) πως στο χώρο του audio συνήθως σκέφτομαι σα να ζω 10 χρόνια μπροστά. Είμαι δυστυχής για αυτό.

το καλό είναι (επίσης αποδεδειγμένα) πως τη δισκοθήκη μου, που με κόπο, οικονομικές στερήσεις και σε βάθος χρόνων μάζεψα, την έχω όλη περασμένη με αψεγάδιαστο τρόπο σε φλακ, και δίνω "αντίγραφα ασφαλείας" σε οποιονδήποτε, για να μη χάσω τη δισκοθήκη μου δηλαδή... για προστασία δεδομένων, ξέρετε... για μπακ-άπ. Είμαι ευτυχής για αυτό.

αυτά, για την αφεντομουτσουνάρα μου. άντε να δούμε τα δικά σας τα καμώματα τώρα.... ο καιρός πλησιάζει απειλητικά θα έλεγα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Λυσσιαξες σημερα..................λογοδιαρροια.
Ουτε προς νερου μου δεν προλαβαινω να παω και τσουπ καινουργιο ποστ...............................
Αν υποψιαστω τον Χ.Σ η τον Λ.Σ με Halo ..............................θα πεθανω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.012

Αν υποψιαστω τον Χ.Σ η τον Λ.Σ με Halo ..............................θα πεθανω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υποθέτω πως δε θες να κάτσεις να υπολογίσεις πόσο κοστίζει η δισκοθήκη βινυλίων του ΧΣ, ή του ΛΣ, για να μη πάθεις κανα εγκεφαλικό δηλαδή...

κάτσε να σε μπριζώζω τώρα: αν πάρεις εσύ μια χάλο, και δώκεις 8 χιλιάρικα, την δίνεις δώρο στον ΧΣ αν σου δώσει περασμένα σε φλακ όλη του τη δικοθήκη? Και μετά να ακούς σπίτι σου σα να έχεις το πικάπ του ΧΣ?

μπουαααααα-χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Μετά θα τα δώσεις και σε μένα να σου κρατάω "αντίγραφα ασφαλείας" ???

μπουαααααα-χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα τρις!

Reaction score
1.815

...Μετά θα τα δώσεις και σε μένα να σου κρατάω "αντίγραφα ασφαλείας" ???

μπουαααααα-χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα τρις!
Να σου δώσει τη δικιά του για backup??:135::143:
Έτοιμη την έχει, τι να την κάνει τη δισκοθήκη του ΧΣ & ΛΣ???
Άσε που τα φλάκια είναι απωλεσθικά και έχει iso μόνο!

Reaction score
777

στον πειρασμό να ξεφορτωθείτε άρον άρον το πολυαγαπημένο σας πικάπ παρέα με τα βινύλιά σας τα οποία έχετε αποθηκεύσει ως φλακ και σε δεύτερο backup σκληρό δίσκο?
Όχι φίλε μου εδώ κάνεις ένα χοντρό λάθος.

Ο μέσος συλλέκτης βινυλίων γνωρίζει άριστα τη συλλογή του.Κάθε εξώφυλλο, κάθε εκτέλεση, κάθε κομμάτι της.Ακόμα και την ταμπέλα αν είναι της columbia κ.τ.λ.

Και ο συλλέκτης δίσκων δέν είναι κατ ανάγκη χαιεντάς.Πήγα πριν κανα δίμηνο σε ένα σπίτι που ο τυπάς είχε τα άπαντα της Φλέρυ και τα ήξερε απ έξω.Είχε μέχρι και καρτποστάλ που το έβαζες στο πικάπ και ακουγόταν μουσική(χάρτινο με αυλάκια).

Φυσικά ο τύπος με φώναξε για να του στήσω το ψηφιακό του σύστημα.2 τέρα μουσική ασυμπίεστη.Έμεινε καταευχαριστημένος.
Νομίζεις όμως οτι είναι δυνατόν να του αποσπάσεις τη συλλογή που μεγάλωσε?Όταν θέλει να ακούσει Φλέρυ απλά θα βάλει το πικάπ.Τελεία και παύλα.Και όταν του πείς ένα δίσκο της θα τον ξέρει απ έξω.
Φυσικά ο εν λόγω κύριος γνώριζε απ έξω και τα 2000 βινύλια που είχε.

Αν νομίζεις οτι ο μέσος συλλέκτης ακούει diana krall και λοιπά μοδάτα παραμύθια πλανάσαι.
Αν πάλι θεωρείς οτι εσύ ή ο καθένας γνωρίζει απόλυτα τη μουσική που έχει σε ψηφιακή μορφή τότε μπράβο σας.
Απλά συνήθως εγώ όταν γνωρίζω ψηφιακούς βλέπω άλλα πράματα, σε θέματα μουσικής τουλάχιστον.

Η μουσική, η οργάνωση της και η γνώση του υλικού δέν είναι τεχνικό θέμα όπως η φίλη μας η ρια.Είναι καθαρά υποκειμενικό και έγκειται στις προτιμήσεις του καθενός και στα γούστα του.

jazz at the pawnshop όλοι....Λές και δέν υπάρχει τίποτα άλλο να ακούσει κανείς...:141:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.012

Δεκτά αυτά που λες, περι του φετιχ του βινυλίου και τα συναφή, αλλά αν γυρίσεις κάποιες σελίδες πίσω, οι πιο φανατικοί βινυλιάκηδες σκίζουν τα ρούχα τους για την ποιότητα, και πως θα βγει η καλύτερη ποιότητα από τα αυλάκια του δίσκου τους!

Ο άλλος έλεγε πως θέλει να ακούει μουσικές που υπάρχουν μόνο σε βινύλια, και πάλι όμως με στόχο την υψηλότερη δυνατή πιστότητα αναπαραγωγής.

και γενικά, σε αυτό το φόρουμ, συμμετέχουν με αυτή τη "σημαία", της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Δεν βλέπω καμια κατηγορία φετιχ..

Reaction score
777

Δεκτά αυτά που λες, περι του φετιχ του βινυλίου και τα συναφή, αλλά αν γυρίσεις κάποιες σελίδες πίσω, οι πιο φανατικοί βινυλιάκηδες σκίζουν τα ρούχα τους για την ποιότητα, και πως θα βγει η καλύτερη ποιότητα από τα αυλάκια του δίσκου τους!

Ο άλλος έλεγε πως θέλει να ακούει μουσικές που υπάρχουν μόνο σε βινύλια, και πάλι όμως με στόχο την υψηλότερη δυνατή πιστότητα αναπαραγωγής.

και γενικά, σε αυτό το φόρουμ, συμμετέχουν με αυτή τη "σημαία", της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Δεν βλέπω καμια κατηγορία φετιχ..
Νομίζω οτι quotara μία συγκεκριμένη πρόταση εμίλαγε για φετίχς.Σε αυτά που λές τώρα δέ διαφωνώ κάπου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Δεν το ηξερα κυριε διαχειριστα οτι πρεπεινα εχω και συγκεκριμενο λογο για να γραφω! Αν διαβασατε καλα τα 15 ποστ τοτε στο πρωτο θα βρειτε και το λογο....
Οι λόγοι για τους οποίους γράφει ο καθένας είναι δική του υπόθεση. Δεν χρειάζεται να είναι διαχειριστής κάποιος για να καταλάβει εάν προτίθεται κάποιος να συζητήσει επί του θέματος, πόσο μάλλον όταν υπάρχει σαφής δήλωση ότι δεν θα μοιραστεί με την ομήγυρη την άποψή του. Προφανώς δεν χρειάζεται κάποια άδεια για να παρέμβει ένα μέλος σε μια κουβέντα αλλά όπως καταλαβαίνεις, η ουσία των παρεμβάσεών του καθενός μας είναι αντικείμενο κριτικής των αναγνωστών. Αυτή είναι η φύση κάθε συζήτησης, πόσο μάλλον μιας γραπτής.
Όσον αφορά στο διάγραμμα που αναφέρει περί ψηφιακών και αναλογικών, είναι εντελώς απλοϊκό και δεν δείχνει απολύτως τίποτα. Είναι σαν να λέμε ότι το αναλογικό vhs είναι καλύτερο από το ψηφιακό bluray γιατί το πρώτο δεν υπόκειται σε AD μετατροπή κατά την εγγραφή και DA μετατροπή κατά την αναπαραγωγή.

...

Reaction score
373

Οι λόγοι για τους οποίους γράφει ο καθένας είναι δική του υπόθεση. Δεν χρειάζεται να είναι διαχειριστής κάποιος για να καταλάβει εάν προτίθεται κάποιος να συζητήσει επί του θέματος, πόσο μάλλον όταν υπάρχει σαφής δήλωση ότι δεν θα μοιραστεί με την ομήγυρη την άποψή του. Προφανώς δεν χρειάζεται κάποια άδεια για να παρέμβει ένα μέλος σε μια κουβέντα αλλά όπως καταλαβαίνεις, η ουσία των παρεμβάσεών του καθενός μας είναι αντικείμενο κριτικής των αναγνωστών. Αυτή είναι η φύση κάθε συζήτησης, πόσο μάλλον μιας γραπτής.
Όσον αφορά στο διάγραμμα που αναφέρει περί ψηφιακών και αναλογικών, είναι εντελώς απλοϊκό και δεν δείχνει απολύτως τίποτα. Είναι σαν να λέμε ότι το αναλογικό vhs είναι καλύτερο από το ψηφιακό bluray γιατί το πρώτο δεν υπόκειται σε AD μετατροπή κατά την εγγραφή και DA μετατροπή κατά την αναπαραγωγή.

...
Πιστευω οτι ειναι αστοχη η συγκριση του οπτικου μεσου με το ηχητικο μεσο... Τελος παντων κ.Νικο ο λογος που μπηκα στη συζητηση ειναι οπως αναφερεται στην ερωτηση μου να μου εξηγηγει καποιος απο εσας που εχει ασχοληθει με το θεμα τις ψηφιακης riaa πια ειναι τα προτεριματα της εναντι του ''παραδοσικου'' τροπου... Επ'αυτου μου ο απαντησε ο φιλος Κωστας και δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να γινει ερμηνεια του γιατι εξεφρασα την απορια μου.

Οσο για το θεμα της αποψης ειπα οτι αν δεν ακουσω δε μπορω να ξερω και γι'αυτο επιφυλασομαι. Παντως μιας και ο ΚωσταςEAR που μενει στην ιδια πολη με εμενα αν θα ηθελε θα μπορουσε να μου προσφερει μια ακροαση αν διαθετει ψηφιακη riaa...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Πιστευω οτι ειναι αστοχη η συγκριση του οπτικου μεσου με το ηχητικο μεσο...
Γιατί Πάνο; Έχουν προτιμήσεις τα μπίτια και συμπεριφέρονται διαφορετικά αν είναι εικόνα, ήχος ή data;
Τελος παντων κ.Νικο ο λογος που μπηκα στη συζητηση ειναι οπως αναφερεται στην ερωτηση μου να μου εξηγηγει καποιος απο εσας που εχει ασχοληθει με το θεμα τις ψηφιακης riaa πια ειναι τα προτεριματα της εναντι του ''παραδοσικου'' τροπου... Επ'αυτου μου ο απαντησε ο φιλος Κωστας και δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να γινει ερμηνεια του γιατι εξεφρασα την απορια μου.
Καμία αντίρρηση. Ελπίζω οι απορίες σου να καλύφθηκαν.

...

Reaction score
373

Πιστευω πως ενα εικονοσημα ουτε stereo ειναι αλλα ουτε φασμα 20hz - 20khz εχει.Οποτε αλλες οι ιδιοτητες του και οι απαιτησεις για το μεσο.

Reaction score
373
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Καλυφθηκαν και με τις απαντησεις του (Κωστα) αλλα και απο την αναγνωση του νηματος. Παντως θελω πολυ καποια στιγμη να ακουσω ενα ψηφιακο σταδιο phono. Κοιταξα και σε ξενα φορουμ αλλα βρηκα μονο συζητησεις και οχι σχολια απο ακροασεις...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.016

Μη μένεις στην πίστη. Μάθε πρώτα τις δυσθεώρητες απαιτήσεις του αναλογικού εικονοσήματος, και μετά σύγκρινε τις απαιτήσεις του μεν και του δε.

(Αμάν!, και σταμάτα την άμυνα, "δεν κάνω επιθετικό διάλογο" και τα ρέστα. Δεν είσαι στο χαζομάγαζο με τη χατζάρα πάνω απ' το κεφάλι σου. Χαλάρωσε... :114: )

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514