Ψηφιακή Riaa

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Γιατι μας κουρδιζεις βραδυατικα ρε σκυλογατογιατρε.....που να σου τυχει γεννα με 48 κουταβια σε πεκινουα:405::405::405:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Μπορεις να μας εξηγησεις τι εννοεις?
Με ποιον τροπο ειναι "απουσα" απο το σημα και γιατι.
Εσύ δεν θα έπρεπε ρε Κώστα να ρωτάς τέτοια πράγματα. Είναι σαν να ρωτάς τι επηρεάζει πιο πολύ το σήμα, ένα ψηφιακό ή ένα αναλογικό equalizer.

...

Reaction score
3.967

Ύπαγε οπίσω μου σατανά ή έλα και πέσε πάνω μου επιτέλους!!!!

Ρε Χρήστο σταμάτα να γράφεις γμτ, λυπήσου μας!!!!

Κάτσε σ'ένα μέρος να στεναχωρεθείς για την ομάδα σου με την ησυχία σου!!

Πόλεμο έχουμε, την metric θα σκεπτόμεθα?

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Εσύ δεν θα έπρεπε ρε Κώστα να ρωτάς τέτοια πράγματα. Είναι σαν να ρωτάς τι επηρεάζει πιο πολύ το σήμα, ένα ψηφιακό ή ένα αναλογικό equalizer.
...
Ακριβως αυτο Νικο, επειδη δεν θα επρεπε να ρωτω, ρωτω μηπως η Μετρικ εχει βρει κατι καινουργιο ωστε κατα τα λεγομενα του Χρηστου να ειναι "απουσα" απο το σημα...

Απλά δέν καταλαβαίνω πως γίνεται να έχεις άποψη για το μέγεθος της απόκρισης του αυτιού σου ή γενικότερα του ανθρωπίνου αυτιού όταν δέν γνωρίζεις την τάξη μεγέθους του 0,5 εμπειρικά (1) .Δηλαδή δέν ξέρεις πώς ακούγεται μία μεταβολή σαν αυτή. (2)

(3) Δέν γίνεται αυθαίρετα να λές στο Χρήστο οτι κάνει λάθος σχετικά με το κάτι ντι μπι ειδικά όταν ο ίδιος είναι βιδωμένος πάνω σε μία κονσόλα όλη τη μέρα.
(1) Με ποιον τροπο σου δωθηκε αυτη η εντυπωση?
(2) Λες να γνωριζεις για μενα περισσοτερα απ οτι εγω για τον εαυτο μου?
(3) Ποτε δεν μιλω αυθαιρετα Alex, και ξαναλεω οτι ειμαι διαθεσιμος να συζητησουμε αυτα τα πραγματα απο κοντα, στην πραξη..

Reaction score
29.545
Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Κώστα, έχεις παίξει ποτέ με κανα μηχάνημα παραγωγής ηχητικών τόνων?

Το έχεις ρυθμίσει να παράγει πέριξ των 3khz που αν δέν κάνω λάθος είναι η συχνότητα συντονισμού του αυτιού?
Έχεις δοκιμάσει να δείς τα όρια της ακοής σου και του συστήματος σου?

Εννοείς γεννήτρια συχνοτήτων φαντάζομαι.
Τι θα πεί πέριξ των 3khz? γύρω απο αυτή την συχνότητα??
Συχνότητα συντονισμού αυτιού πρώτη φορά ακούω.Εννοείς εύρος συχνοτήτων που το ανθρώπινο αυτί εχει μεγάλη ευαισθησία?
Τα ορια της ακοής κάθε ανθρώπου , κατά τους ωρυλάδες και βάσει των ακοογράφων που έχουν οι περισότεροι είναι μέχρι τα 8khz και με το ζόρι στα 10khz σε μερικά φρέσκα μηχανήματα .
Τα 10 khz ρε άλεξ τα ακούνε οι περισότεροι άνθρωποι. Τουλάχιστον μέχρι των 50 ετών αν θυμάμαι καλά.Τώρα οσο αφορά στο σύστημα του καθενός το επάνω άκρο των 20khz είναι κάτι που φτάνεται πολύ εύκολα απο κάθε σύστημα. Το κάτω όριο των 20hz είναι το δύσκολο να πιαστεί.

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

...Εννοείς εύρος συχνοτήτων που το ανθρώπινο αυτί εχει μεγάλη ευαισθησία?
Τα ορια της ακοής κάθε ανθρώπου , κατά τους ωρυλάδες και βάσει των ακοογράφων που έχουν οι περισότεροι είναι μέχρι τα 8khz και με το ζόρι στα 10khz σε μερικά φρέσκα μηχανήματα .
Τα 10 khz ρε άλεξ τα ακούνε οι περισότεροι άνθρωποι. Τουλάχιστον μέχρι των 50 ετών αν θυμάμαι καλά....
Κι εγώ ρε Γιάννο που μετρήθηκα στα 16,8KHz με ακουόγραμμα τι είμαι? Τζόβενο? (Στο Ερρίκος Ντυννάν πήγα..:137:)
Πάντως εσύ 50άρης δεν είσαι, οπότε άει να μετρήσεις τις αυτούκλες σου... Που ξέρεις? Μπορεί και να πιάνεις το άνω άκρο συχνοτήτων του βιολιού και να μην το ξέρεις!:138:

Reaction score
29.545

Μετρημένος στα 19khz πρόσφατα , σε φίλο ωρλ , αλλά και στο εργαστήριο του φίλου μου του αντώνη με γενήτρια .

Reaction score
1.815

Μετρημένος στα 19khz πρόσφατα , σε φίλο ωρλ , αλλά και στο εργαστήριο του φίλου μου του αντώνη με γενήτρια .
Τζόβενο είσαι ατιμε!!!!
Τι να το κάνω τώρα το πικάπ που ανεβαίνει η κεφάλα του στα 50ΚΗz και δεν τα ακούω???
Βρε λες να βάλω καμιά metric μπας και δω καμιά διαφορά?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Εννοείς γεννήτρια συχνοτήτων φαντάζομαι.
Τι θα πεί πέριξ των 3khz? γύρω απο αυτή την συχνότητα??
Συχνότητα συντονισμού αυτιού πρώτη φορά ακούω.Εννοείς εύρος συχνοτήτων που το ανθρώπινο αυτί εχει μεγάλη ευαισθησία?
Τα 10 khz ρε άλεξ τα ακούνε οι περισότεροι άνθρωποι. Τουλάχιστον μέχρι των 50 ετών αν θυμάμαι καλά.Τώρα οσο αφορά στο σύστημα του καθενός το επάνω άκρο των 20khz είναι κάτι που φτάνεται πολύ εύκολα απο κάθε σύστημα. Το κάτω όριο των 20hz είναι το δύσκολο να πιαστεί.
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/sound/maxsens.html

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Γιατί νομίζετε ότι ο ψηφιακός ήχος είναι χειρότερος από τον αναλογικό;

Ο λόγος είναι απλός: Μια κεφαλή μπορεί να έχει σημαντικά ποσοστά παραμόρφωσης. Ας πούμε, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και 10%. Κατά την γνώμη μου, ο ψηφιακός ήχος με βάση τις αρχές του, έχει παραμόρφωση 100%, από την στιγμή που διακόπτεται η συνέχεια του χρόνου. Η διακριτή μορφή του ψηφιακού σήματος είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να λυθεί. Ο ψηφιακός ήχος θα είναι πάντα τεχνητός ήχος. Σκεφτείτε μόνο τους υπολογισμούς που γίνονται από τα συστήματα διόρθωσης των διάφορων players καθώς και την διαδικασία που απαιτείται για να “ενωθούν'” τα διακριτά δείγματα κατά την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό.

Hisayoshi Nakatsuka (ZYX)

http://www.avmentor.gr/features/interview_hisayoshi_nakatsuka_zyx_1.htm

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Ο λόγος είναι απλός: Μια κεφαλή μπορεί να έχει σημαντικά ποσοστά παραμόρφωσης. Ας πούμε, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και 10%. Κατά την γνώμη μου, ο ψηφιακός ήχος με βάση τις αρχές του, έχει παραμόρφωση 100%, από την στιγμή που διακόπτεται η συνέχεια του χρόνου. Η διακριτή μορφή του ψηφιακού σήματος είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να λυθεί. Ο ψηφιακός ήχος θα είναι πάντα τεχνητός ήχος. Σκεφτείτε μόνο τους υπολογισμούς που γίνονται από τα συστήματα διόρθωσης των διάφορων players καθώς και την διαδικασία που απαιτείται για να “ενωθούν'” τα διακριτά δείγματα κατά την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό.

Δεν εχω ιδεα απο κεφαλες και phono, αλλα αυτο που γραφει περι ασυνεχειας χρονου και διακριτου σηματος ειναι καθαρα παραφιλολογια. Εχει αποδειχτει εδω και εναν αιωνα πως ενα ημιτονο μπορει να ανασυσταθει αυτουσιο με την καταλληλη δειγματοληψια.

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Ο ψηφιακός ήχος θα είναι πάντα τεχνητός ήχος.
Γιατί ο άλλος τι είναι?
Οργανικός? Ζωντανός και "σπαρταράει"? :138:

Εντάξει, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει σοβαρή κριτική σε τέτοιες τοποθετήσεις με πληθώρα λογικών αλμάτων & στερουμένων επιστημονικής βάσης...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.996
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

ωχ ωχωχ ωχχχχχχ δηλαδη μου κανει και η Lio.....
αν και μου ελεγες οτι μαλλον δεν θα βγει δικαναλη με αυτα τα adc/dac μηπως ακουσες κανα νεο?
δε θες δικάναλη, αλλά δε το ξέρεις...

Γιατί νομίζετε ότι ο ψηφιακός ήχος είναι χειρότερος από τον αναλογικό;

Κατά την γνώμη μου, ο ψηφιακός ήχος με βάση τις αρχές του, έχει παραμόρφωση 100%, από την στιγμή που διακόπτεται η συνέχεια του χρόνου.

Hisayoshi Nakatsuka (ZYX)

http://www.avmentor.gr/features/interview_hisayoshi_nakatsuka_zyx_1.htm
κατά τη γνώμη μου, ο ψηφιακός δίσκος (CD) έχει πολύ λιγότερη παραμόρφωση από τον αναλογικό δίσκο (LP) διότι ο ψηφιακός δίσκος αντανακλά πολύ καλύτερα το φως και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καθρέφτης, ενώ ταυτόχρονα αφήνει κι ελάχιστο φως να περάσει, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σα φίλτρο για να βλέπεις μια έκλειψη ήλιου, ενώ το βινύλιο είναι μαύρο, κι εντελώς αδιαφανές.

άρες μάρες
κουκου-νάρες.

...τοποθετήσεις με πληθώρα λογικών αλμάτων & στερουμένων επιστημονικής βάσης...
η παπαριά του καθενός δηλαδή....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Παρεμπιπτόντως, στην ίδια συνέντευξη αυτός που επικαλείσαι Κώστα, συμφώνησε με τον Σταματάκο ότι το βινύλιο έχει γίνει μια περίεργη και ακριβή μόδα. Να μην αναφέρουμε μόνο ότι μας συμφέρει. :126:

...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Δηλαδή αυτοί που κατασκευάζουν κεφαλές μιλάνε για ανωτερότητα του βινυλίου;
Έχω ένα προαίσθημα ότι θα συμφωνούν μαζί τους και αυτοί που πουλάνε τις κεφαλές αυτές και οι άλλοι που πουλάνε τα πανάκριβα (= όσο κοστίζουν 2-3 albums σε CD και 5-6 albums σε ψηφιακό download) βινύλια αλλά και οι παράλλοι που τα έχουν σκάσει χοντρά για όλα τα παραπάνω!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.014
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

άρες μάρες
κουκου-νάρες.

...
Εντάξει, κεφαλές για πικάπ πουλάει ο άνθρωπος, τί ήθελες να λέει; Αυτά τα οισωπαιδοτικά που λέει ο Ζαφ, ότι από αρχείο υψηλής ανάλυσης μπορείς να κόψεις πρώτης τάξεως βινύλια; :114:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis