Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Ερώτηση:(ξανά) όταν ο ενισχυτής έιναι π.χ set 25w ή push-pull 50-100w ή κάποιος otl και καλείται να οδηγήσει ηλεκτροδυναμικό ηχείο (το οποίο απέχει απο τον πίσω και πλαϊνό τοίχο 20cm)3δρομο με ένα 12'' ή 15'' γούφερ,ευαισθησίας 87db,καμπύλη αντίστασης σαν τον κάβο ντόρο στα χειρότερά του, και παρατηρούμε ανωμαλίες στον ήχο φταίει ο χώρος και προσπαθούμε να φέρουμε τον χώρο ή η ρίζα του προβλήματος είναι αλλού;

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Ρωτήθηκε πριν και πέρασε στο ντούκου για εμπειρίες με ηχεία βάσης ή set.Μήπως διαλέγοντας τα κατάλληλα ηχεία για τον χώρο (τυπικό σαλόνι) και έναν ενισχυτή να τα οδηγεί αλλά και να τα φρενάρει σωστά δεν χρειαζόμαστε επέμβαση στο χώρο με πανάκια και ξυλαράκια;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Ερώτηση:(ξανά) όταν ο ενισχυτής έιναι π.χ set 25w ή push-pull 50-100w ή κάποιος otl και καλείται να οδηγήσει ηλεκτροδυναμικό ηχείο (το οποίο απέχει απο τον πίσω και πλαϊνό τοίχο 20cm)3δρομο με ένα 12'' ή 15'' γούφερ,ευαισθησίας 87db,καμπύλη αντίστασης σαν τον κάβο ντόρο στα χειρότερά του, και παρατηρούμε ανωμαλίες στον ήχο φταίει ο χώρος και προσπαθούμε να φέρουμε τον χώρο ή η ρίζα του προβλήματος είναι αλλού;
Το πρόβλημα ενός χώρου είναι δεδομένο.Το αν κάποιος επιλέγει να κάνει μη συμβατές επιλογές είναι θέμα καθαρά δικό του.
Φυσικά αν επιλέξει να οδηγήσει το εν λογω ηχείο με κάποιον ενισχυτή ικανό να το διεγείρει θα γίνουν ευκολότερα αντιληπτά τα προβλήματα του χώρου.
(Συμφωνώ μέχρι ενός σημείου ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα βασικό λάθος είναι ο συνδυασμός των μηχανημάτων)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

Ρωτήθηκε πριν και πέρασε στο ντούκου για εμπειρίες με ηχεία βάσης ή set.Μήπως διαλέγοντας τα κατάλληλα ηχεία για τον χώρο (τυπικό σαλόνι) και έναν ενισχυτή να τα οδηγεί αλλά και να τα φρενάρει σωστά δεν χρειαζόμαστε επέμβαση στο χώρο με πανάκια και ξυλαράκια;
καλύτερα με "πανάκια και ξυλαράκια" παρά με ηχεία βάσης και SET.

Με πορδές, δε βάφονται αβγά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ποιά είναι τα κατάλληλα ηχεία για ένα τυπικό σαλόνι;
Η επέμβαση πάντα θα χρειάζεται.Εξάλλου το μεγαλύτερο ποσοστό των ήχων που φτάνουν στ αυτία μας είναι απο τος ανακλάσεις.
Εκτός και αν τα μουσικά μας γούστα εξαντλούνται σετο να ακούμε τριγωνάκια και πιατίνια(που και αυτά θένε την φροντίδα τους αλλά τέλος πάντως).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

Εξάλλου το μεγαλύτερο ποσοστό των ήχων που φτάνουν στ αυτία μας είναι απο τος ανακλάσεις.
ποιο είναι αυτό το "ποσοστό" γιώργη?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Πάντως για όσους έχουν αυλή υπάρχει και η ανέξοδη λύση.
Στηστε το ηχοσύστημα εκεί.:116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

ποιο είναι αυτό το "ποσοστό" γιώργη?
Αν το θυμάμαι καλά είναι περίπου 70%(κάπου το έχετε γράψει εδω μέσα).
Εκτός και αν κάποιος κάνει near field ακρόαση(ξέρεις πολλούς;) οπότε ναι μεν ακούνε πρωτογενώς τι μπορεί να κάνει ένα ηχείο σε συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων και μετά έρχονται οι ανακλάσεις.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

καλύτερα με "πανάκια και ξυλαράκια" παρά με ηχεία βάσης και SET.

Με πορδές, δε βάφονται αβγά.
Δεν εννοώ μαζί.

Reaction score
141

Το πρόβλημα ενός χώρου είναι δεδομένο.Το αν κάποιος επιλέγει να κάνει μη συμβατές επιλογές είναι θέμα καθαρά δικό του.
Φυσικά αν επιλέξει να οδηγήσει το εν λογω ηχείο με κάποιον ενισχυτή ικανό να το διεγείρει θα γίνουν ευκολότερα αντιληπτά τα προβλήματα του χώρου.
(Συμφωνώ μέχρι ενός σημείου ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα βασικό λάθος είναι ο συνδυασμός των μηχανημάτων)
Το είχε τονίσει και ο Θέμης σε ανύποπτο χρόνο.

Reaction score
141

Ποιά είναι τα κατάλληλα ηχεία για ένα τυπικό σαλόνι;
Η επέμβαση πάντα θα χρειάζεται.Εξάλλου το μεγαλύτερο ποσοστό των ήχων που φτάνουν στ αυτία μας είναι απο τος ανακλάσεις.
Εκτός και αν τα μουσικά μας γούστα εξαντλούνται σετο να ακούμε τριγωνάκια και πιατίνια(που και αυτά θένε την φροντίδα τους αλλά τέλος πάντως).
Ανάλογα με τα τετραγωνικά ή τα κυβικά αν θες.Για παράδειγμα ένας καλοστημένος συνδυασμός είναι το σύστημα του Σκαλούμπακα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Ανάλογα με τα τετραγωνικά ή τα κυβικά αν θες.Για παράδειγμα ένας καλοστημένος συνδυασμός είναι το σύστημα του Σκαλούμπακα.
Δηλαδή, ανάλογα με τα τετραγωνικά και τα κυβικά αλλάζει ο λόγος της ευθείας / ανακλώμενης ενέργειας?

και γι'αυτό το σύστημα του φίλου μου του σκαλούμπακα είναι καλός συνδυασμός?

τι πίνεις και δε μας δίνεις?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Πέτρο(;) δεν υπάρχει κάποια διαφωνία σε αυτό.Ναι και εγώ το θεωρώ ηλίθιο να στριμώξεις πχ τα 802 σε 12τμ.
Και πάλι όμως οποιό ηχείο και να βάλει κάποιος οπουδήποτε τα προβλήματα του χώρου είναι μια σταθερά που δεν αλλάζει.
Κάτι σαν τα μπετά της οικοδομής ή το πλαίσιο ενός αυτοκινήτου.Είναι δεδομένη η κατασκευή τους και απλά τα ισχυροποιείς με επεμβάσεις(πχ roll cage).
Το σύστημα του Χρήστου δεν το έχω ακούσει οπότε ό,τι και να σου πώ:203:

Reaction score
141
Αν μετρήσουμε και διορθώσουμε το χώρο τον χειμώνα οπου έχουμε στρωμένα χαλιά,το καλοκαίρι τα αφήνουμε στρωμένα με τους καύσωνες ή ξεστρώνουμε και ξαναμετράμε και ξαναδιορθώνουμε; (στην περίπτωση που παίζουμε π.χ Ερμή + 300b σίγουρα δεν φταίει ο χώρος).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

με "πανάκια και ξυλαράκια" ε?

αχ, έχε χάρη που είμαι στις καλές μου και δε θέλω να γίνω ΠΟΛΥ κακός....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Απάντηση: Re: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Αν μετρήσουμε και διορθώσουμε το χώρο τον χειμώνα οπου έχουμε στρωμένα χαλιά,το καλοκαίρι τα αφήνουμε στρωμένα με τους καύσωνες ή ξεστρώνουμε και ξαναμετράμε και ξαναδιορθώνουμε;
ρωτάς τα αυτονόητα. δε το περίμενα από σένα να έχεις τέτοιες "απορίες".

Reaction score
2.248
Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

δυστυχώς, με ρικοφόν δε φτιάχνεις τίποτα.

στα υπόλοιπα που έγραψες: γούστα είναι αυτά, το θέμα είναι να ικανοποιείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία. Αν είσαι ικανοποιημένος, είσαι χαρούμενος άνθρωπος, περνάς ωραία. Αυτό μετράει στην τελική, κι όχι αν το "σύστημα" είναι κορυφαίο!
Ατύχησα.....
Δεν μπορώ να αναπαράγω την πιστή στάθμη έντασης της Βασιλικής ορχήστρας του Λονδίνου στο φυσικό της μέγεθος στον χώρο μου..... δεν έχω κορυφαίο σύστημα :411:

Μόνο το κανόνι μπορώ και αυτό όταν ρίχνει "άσφαιρα"....... δράμα σου λέω :116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Ατύχησα.....
Δεν μπορώ να αναπαράγω την πιστή στάθμη έντασης της Βασιλικής ορχήστρας του Λονδίνου στο φυσικό της μέγεθος στον χώρο μου..... δεν έχω κορυφαίο σύστημα :411:

Μόνο το κανόνι μπορώ και αυτό όταν ρίχνει "άσφαιρα"....... δράμα σου λέω :116:
πάνε στου σκαλούμπακα να ακούσεις τα κανόνια στο 1812 (νομίζω πως έχει αρκετές εκτελέσεις για να πειστείς) και μετά κάτσε να υποφέρεις το δράμα σου. αλλά μη το πάρεις κατάκαρδα, χαμογέλα, είναι ...μεταδοτικό!

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Δηλαδή, ανάλογα με τα τετραγωνικά και τα κυβικά αλλάζει ο λόγος της ευθείας / ανακλώμενης ενέργειας?

και γι'αυτό το σύστημα του φίλου μου του σκαλούμπακα είναι καλός συνδυασμός?

τι πίνεις και δε μας δίνεις?
Αν το σύστημα αυτό έπαιζε στα μισά τετραγωνικά και κολλημένο στον τοίχο ο λόγος που λές δεν θα άλλαζε;(το σύστημα το έφερα σαν παράδειγμα για να τονίσω τον ρόλο που παίζουν οι αποστάσεις γύρω απο το ηχείο).

Reaction score
141

με "πανάκια και ξυλαράκια" ε?

αχ, έχε χάρη που είμαι στις καλές μου και δε θέλω να γίνω ΠΟΛΥ κακός....
Δηλαδή θα με τιμωρήσεις;:116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef