πρότζεκτ LED

Reaction score
1
και εδώ ένα βιντεάκι με το LED που θα χρησιμοποιηθεί (σε διπλάσια ισχύ βέβαια 100W)

Last edited by a moderator:

Reaction score
15.548
Απάντηση: πρότζεκτ LED

Απο την άλλη βέβαια αν με αυτά τα χρήματα μας δώσει τον προβολέα του ο Κεφάλας (βγαίνει και κερδισμένος απο τη συναλλαγή) τότε αλλάζει το πράμα..:116:

τους αλλαζω γυρω στις 2500 ωρες .......

δλδ και οι δυο προηγουμενοι (lcd-dlp) εκει τα εφτυσαν περιπου.......δλδ μετα τις 2000 ωρες.

oποτε Νικο......μολις περασω τις 2200 ωρες ειναι ολος δικο σου.
....τωρα βρισκομαι στις 650 ωρες κοντα.....

υπομονη.....

υπολογιζω γυρω στα 2-3 χρονια να πιασω το νουμερο αυτο.:116:

τοτε βεβαια θα παρω 4κ :626:

καθε προβολεας μου,ειχε και αλλη αναλυση....

.....καλα αποτελεσματα με τους πειραματισμους σου......:403:

Reaction score
1
650 ώρες έχει? όσες έχω κάνει τους τελευταίους 5 μήνες στον δικό μου δηλαδή :111:
Ελεγα μήπως διέθετες τον προβολέα σου για το πρότζεκτ και παράλληλα σου έφτιαχνα και την σύγλιση ,σου έδιωχνα την πρασινίλα και την κοκκινίλα απο το λευκό και φυσικά τις σκόνες που έχουν μαζευτεί μέσα και κάνουν αυτές τις κηλίδες που αρνείσαι να πιστέψεις ότι υπάρχουν..και έβλεπες μετά σαν άνθρωπος :116:
Οπως βλέπεις για εσένα ενδιαφέρομαι..

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Re: πρότζεκτ LED

Κάτσε να δούμε αν καρποφορήσει η προσφορά του nelson που είναι HD(σίγουρα ενδιαφέρει πιο πολλούς) και ερχόμαστε σε επαφή.
'Η που θα γίνουμε διάσημοι και θα κυκλοφορούμε με τον '50άρη' στα πέρατα της οικουμένης και στο τέλος αυτός θα καταλήξει σε κανά μουσείο της Sony Corporation(αν θέλω βέβαια:116:)...η' το πολύ-πολύ να μας 'χλευάσουν' τα υπόλοιπα 52 μέλη(μέχρι στιγμής) που έχουν διαβάσει το θέμα !!!!

Το αποφάσισα....θα στον στείλω για 'μεταμόσχευση'......στο κάτω-κάτω τι έχω να χάσω,τι θα μου λείψει....το 'μαύρο' του,η ευκρίνειά του....η' μήπως το φως του;:103:

Reaction score
1
ναι, αν πετυχει ομως...θα κολλήσεις μαζί του για καμιά 50.000 ώρες..:410:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Και αν ω μη γέννητω δεν πετύχει να γίνει Ledοπροβολέας(στην απίθανη περίπτωση λέμε τώρα:105:) να μου τον κάνεις τουλάχιστο DLP...:143:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: πρότζεκτ LED

Και αν ω μη γέννητω δεν πετύχει να γίνει Ledοπροβολέας(στην απίθανη περίπτωση λέμε τώρα:105:) να μου τον κάνεις τουλάχιστο DLP...:143:
:135:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.364

DC2, DC3, DC4, τι θα ήθελες σύντεκνε; :119:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Συνοψίζοντας λοιπόν κι αφού έχει επιλεχθεί το σενάριο του λευκού led αντί συμβατικής λάμπας έχεις να δεις κάποια θεματάκια:

1. Είπες για κύκλωμα που θα ξεπερνάει την απουσία λάμπας και θα επιτρέπει στον προβολέα να ανάβει. Το led θα ανάβει με άλλον διακόπτη ή παράλληλα όταν πατήσεις το on;
2. Ψύξη. Τι έχεις κατά νου για την σωστή ψύξη του led και την επαγωγή θερμότητας; Θα έχεις κάποια ένδειξη θερμοκρασίας; Θα φιλοξενείται μέσα στο σασί του προβολέα; Μιλάμε για ανεμιστηράκια;
3. Υπάρχει κάποιο προσχέδιο για τις μετατροπές, που σκοπεύεις να κάνεις, στο οπτικό μονοπάτι ;

Η ιδέα πάντως ακούγεται εξαιρετική!

Reaction score
0
Καλησπέρα,

επειδή είμαι "η αφορμή" που ξεκίνησε αυτό το προτζεκτ (ο νίκος έκανε τα μαγικά του στον JVC HD750 μου), και έτσι μπορώ να απολαμβάνω πάλι καλοκαιρινές προβολές, θέλω να συνεισφέρω και εγω μια μικρή βοήθεια για αγορά απαιτούμενου προβολέα (ή και εξαρτημάτων) μέχρι 200€.

good luck νικο.

X.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

DC2, DC3, DC4, τι θα ήθελες σύντεκνε; :119:
'Ελα....με τα φτηνιάρικα,θα μας κοροϊδεύει ο Κεφάλας μετά....

3 x 1.38" DC4K dark metal devices....και τελειώσαμε:137:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.799

Άμα βρεις τέτοια, θα έχεις παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν θα χρειάζεσαι πλέον τα led. :136:

Reaction score
1
Καλησπέρα,

επειδή είμαι "η αφορμή" που ξεκίνησε αυτό το προτζεκτ (ο νίκος έκανε τα μαγικά του στον JVC HD750 μου), και έτσι μπορώ να απολαμβάνω πάλι καλοκαιρινές προβολές, θέλω να συνεισφέρω και εγω μια μικρή βοήθεια για αγορά απαιτούμενου προβολέα (ή και εξαρτημάτων) μέχρι 200€.

good luck νικο.

X.
Χρήστο ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για την προσφορά σου στο να υλοποιηθεί το πρότζεκτ. Επίσης είμαι χαρούμενος που το πνευματικό μου παιδί (ο JVD σου) έπαιξε πάλι και μπορέις και τον χαίρεσαι!

Τα έξοδα του πρότζεκτ όσο αφορά τα υλικά ανέρχονται σε 73 ευρώ όλα μαζί (china μεριά :116:) και έχουν καλυφθεί πλήρως απο τον rose και τον ευχαριστώ για ακόμη μια φορά που στηρίζει το όλο πρότζεκτ.
Aπο θέμα προβολέα ,ο nelson pikes έχει προσφέρει τον προβολέα του (έναν sony 50άρη) ,δεν θα μπορούσα να φανταστώ ιδανικότερο προβολέα για να πραγματοποιηθεί το πρότζεκτ.

Φυσικά αν όλα πάνε καλά ,αργότερα μπορείς να χρηματοδοτήσεις την μετατροπή σε LED του δικου σου προβολέα :114:

Εκεί βέβαια θα πάμε σε πλήρη RGB μετατροπή με LED της Luminus και με LED controler.

Πέρα του πρότζεκτ Χρήστο ,εγώ και η Μάγια θα χαρούμε πολύ να σε ξαναδούμε απο κοντά για καφεδάκι -φαγητό μιας και απολαύσαμε την τελευταία μας συνάντηση,γιαυτό τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά ,άσε λιγάκι τη kuro και τον JVC να πάρουν καμιά ανάσα και κανόνισε καμια οικογενειακή εξόρμηση προς τα μέρη μας :605:
ή μάλλον την kuro πάρτη μαζί σου...:116:

Reaction score
1
Συνοψίζοντας λοιπόν κι αφού έχει επιλεχθεί το σενάριο του λευκού led αντί συμβατικής λάμπας έχεις να δεις κάποια θεματάκια:

1. Είπες για κύκλωμα που θα ξεπερνάει την απουσία λάμπας και θα επιτρέπει στον προβολέα να ανάβει. Το led θα ανάβει με άλλον διακόπτη ή παράλληλα όταν πατήσεις το on;
2. Ψύξη. Τι έχεις κατά νου για την σωστή ψύξη του led και την επαγωγή θερμότητας; Θα έχεις κάποια ένδειξη θερμοκρασίας; Θα φιλοξενείται μέσα στο σασί του προβολέα; Μιλάμε για ανεμιστηράκια;
3. Υπάρχει κάποιο προσχέδιο για τις μετατροπές, που σκοπεύεις να κάνεις, στο οπτικό μονοπάτι ;

Η ιδέα πάντως ακούγεται εξαιρετική!
1)Το κύκλωμα για το οποίο μίλησα (το πιο δύσκολο κομάτι της μετατροπής για εμένα) θα σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον sony. Στο θέμα αυτό θα πρέπει να γίνει έλεγχος του συγκεκριμένου προβολέα πώς μιλάει η mainboard με τον controler της λάμπας. Με απλά λόγια σε κάποιους προβολείς ο controler κλείνει απλά κύκλωμα όταν ανάψει η λάμπα στέλνοντας 1 αντι για 0 στην mainboard ώστε να καταλάβει οτι η λάμπα άναψε και ο προβολέας ανοίγει και μένει ανοιχτός όσο διαρκεί αυτό το 1.
Σε άλλους πάλι, ο controler της λάμπας στέλνει παλμούς σε όλη την διάρκεια που η λάμπα είναι αναμμένη στη maiboard ,σε συγκεκριμένο κύκλο (κάθε 2-3-4-5 δευτερόλεπτα).
Για το θέμα του διακόπτη της πόρτας της λάμπας ,τα πράγματα είναι απλά ,τον βραχυκυκλώνεις.
Φυσικά και θα ανάβει ο προβολέας πατώντας το on του.
Εξωτερικά το μόνο που θα προστεθεί θα είναι ένα ποντεσιόμετρο που θα μπορεί ο χρήστης να αυξωμοιώνει τα lumen του προβολέα του ανάλογα με τον χώρο που θα τον χρησιμοποιήσει.

2)η ψύξη είναι κάτι απλό μιας και στη θέση που είναι η συμβατική λάμπα υπάρχει ήδη σύστημα ψύξης απο τον κατασκευαστή.
Δυο πράγματα έχω σκεφτεί. Το ένα είναι συμβατική παθητική ψύκτρα με ένα extra ανεμιστηράκι που απλά θα βοηθάει την υπάρχουσα ροή αέρα στο σύστημα ψύξης και το άλλο είναι μια stand alone υδρόψυξη απο επεξεργαστή. Αυτό θα εξαρτηθεί απο τα τεστ που θα κάνω.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι εκτός απο το να κρατήσω μια θερμοκρασία μέσα στα πλαίσια του κατασκευαστή <60 ,αυτή η θερμοκρασία να είναι σταθερή (η συμπεριφορά του LED επηρεάζεται απο την θερμοκρασία λειτουργίας του).
Τα τεστ θα ξεκινήσουν στο εργαστήριο και θα συνεχιστούν μέσα στο σώμα του προβολέα.
Για τον έλεγχο θερμοκρασίας του LED αν δεν καταφέρω να χρησιμοποιήσω τους υπάρχον αισθητήρες θερμοκρασίας ,θα μπεί κάποιος extra και θα προστεθεί μικρό LCD πανελάκι στο σασί του προβολέα που θα αναγράφει θερμοκρασία λειτουργίας ,θα συνδεθεί με τον οδηγό του LED έτσι ώστε αν η θερμοκρασία υπερβεί την επιτρεπτή, να διακόπτεται η τροφοδοσία του LED ώστε αν μην καταστραφεί.

3)Υπάρχει και είναι στον εγκέγαλο μου:116:
Επίσης τα διάφορα υλικά που μπορεί να χρειαστώ (φακούς,κρύσταλα,κ.τ.λ,ώστε να κατευθύνω το φώς όπως θέλω) υπάρχουν .
Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να έχω τις λιγότερες δυνατόν απώλειες φωτός. Θα πρέπει για να θεωρηθεί επιτυχημένο το προτζεκτ να κατευθύνω το φώς του led (εκπέμπει φως σε 120 μοίρες άνοιγμα) μέσα στο οπτικό του προβολέα με γωνία πολύ μικρή και χωρίς απώλειες.

Γενικά όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ μου ,δεν είναι ο σκοπός μου να δημιουργήσω απλά έναν προβολέα που να δουλεύει με LED. Αυτό, αν ξεπεράσω το 1) είναι κάτι σχετικά εύκολο.
Ο σκοπός μου είναι η μετατροπή σε LED να δουλεύει άψογα και ο προβολέας να είναι λειτουργικότατος και άνετα συγκρίσιμος με έναν συμβατικό (σωστή ομοιομορφία φωτός απο άκρη σε άκρη της οθόνης ,φωτεινότητα που να καλύπτει οθόνες 120', απροβλημάτιστη λειτουργία σε βάθος χρόνου,καμία αισθητική παρέμβαση στο σασί του προβολέα, άψογη λειτουργικότητα) ,ώστε να μπορούμε να κάνουμε και κανά συγκριτικό :137:

Reaction score
15.548

παρε μια φρεσκια.....

:618:

μου θελεις και 4κ.....:112:

ασε που απο κανα 500αρι ansi contrast θα πεσεις στο 300αρι max με 3 dmd
........για μαυρο το ξεχνας......χειροτερο κατα 50% απο αυτο που βγαζει ο benq σου σε native κατασταση......

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

παρε μια φρεσκια.....

:618:
'Οχι άλλη please....ένα τόνο έκοψα σήμερα:105:

μου θελεις και 4κ.....
Αν κρίνουμε από το παρελθόν σίγουρα θα πάρω πρώτος 4Κ....αργείς λίγο με τις αλλαγές της τεχνολογίας....ας ξεμπερδέψεις πρώτα και με τις χρωμοδιαφορές:103:

ασε που απο κανα 500αρι ansi contrast θα πεσεις στο 300αρι max με 3 dmd
........για μαυρο το ξεχνας......χειροτερο κατα 50% απο αυτο που βγαζει ο benq σου σε native κατασταση......
Κοίτα αυτό το προβολάκι που φοράει το παραπάνω Dark Chip.....ας το είχα και ποιος τα μαμάει το μαύρο που νομίζεις εσύ ότι έχει:116:

Reaction score
15.548

1.38" dmd ........

ποσο πισω ειναι ακομα το dlp .......:105:

δεν κανεις ομως μια ετσι να στειλεις κανα τελαρο να ευχαριστηθει ντοματα το στομαχακι μας....:136:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Εκληκτική ιδέα Tegonik.
Χειροκροτώ όρθιος και εύχομαι σε επαναστατικά νέα!

Αν μπορώ να βοηθήσω κάπως, στη πλήρη διάθεση σου.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Δηλαδή Βαγγέλη συμφωνείς και συ;να τον κατεβάσω μετά από 5,5+ χρόνια;:119:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads