CRT κανένας άλλος;

Reaction score
364
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRT κανένας άλλος?

Τώρα αυτό δεν σηκώνει ούτε πλάκα...τι να πει κανείς:thumbsdown:
Δεν καταλαβαίνω που το πας. Κρίνεις προσωπικά γούστα;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.290
Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Γιατί όμως δεν βγαίνουν ταινίες τετράγωνες πχια;

Γιατί δεν βγαίνουν τετράγωνοι βιντεοπροβολείς πχια;

Αυτός ο Ζιζίκ πρέπει να είναι πολύ χαζός!

Έδωσε τόσα λεφτά για να βάλει φακό μπροστά από τον βιντεοπροβολέα του για να... :unsure:

Reaction score
8.350

Γιατί όμως δεν βγαίνουν ταινίες τετράγωνες πχια;

Γιατί δεν βγαίνουν τετράγωνοι βιντεοπροβολείς πχια;

Αυτός ο Ζιζίκ πρέπει να είναι πολύ χαζός!

Έδωσε τόσα λεφτά για να βάλει φακό μπροστά από τον βιντεοπροβολέα του για να... :unsure:
αυτα δεν ειναι επιχειρηματα.Απτη στιγμη που υπαρχουν ταινιες αναμορφικες,ασφαλως θελει κανεις να τις βλεπει οσο το δυνατον καλυτερα.Το φορμα ξεκινησε απλα ως κραχτης στο σινεμα,επιδη η εικονα ηταν σαφως μεγαλυτερη,δεν ηταν θεμσ
σχηματος.Υπαρχει η αποψη περι πεδιου οραεως κλπ.αλλα δεν νομιζω οτι ενδιαφερει κανεναν πλεον,αν η ταινια ειναι μαπα οπως και ναναι παλι μαπα ειναι.Αν καποιος ψυχολογικα προτιμα το τετραγωνο δεν υπαρχει επιχειρημα για το αντιθετο,εξαλλου γυριζονται ακομα ταινες 4/3 σε σουπερ35.

Reaction score
15.548

κατσε να κανω μια μικρη αναπτυξη περι καδρου .......:biggrin:

το περι ορεξεως εννοειτε πως ισχυει και ειναι σεβαστο.....αλλα το ποια ειναι μεγαλυτερη εικονα και μαλιστα κινηματογραφικη ειναι αλλο.

μιας και το ανθρωπινο οπτικο πεδιο ειναι 180 μοιρες οριζοντια και 90 μοιρες καθετα δλδ 2:1
......η μεγαλυτερη εικονα ειναι κοντα σε αυτη την αναλογια.

γιάυτο λοιπον εχει καθιερωθει το γνωστο μας 16:9(1.78:1) ως καδρο εικονας...

το 4:3(1:33) καδρο ειναι για παρουιασεις σε μικρο η μεγαλο χωρο μιας και μπορει να δωσει μεγαλο υψος στην εικονα μας....
..ειναι δυσαναλογο του οπτικου μας πεδιου και χανεται η κινηματογραφικη αισθηση που ζηταμε στις ταινιες μας,γιάυτο και δεν συνισταται...

οσον αφορα τα υπολοιπα καδρα ειναι ολοκληρη συζητηση και δεν χρειαζεται.

και μια φωτο με ιδιο υψος καδρου......ειναι σαφες οτι το μικροτερο καδρο με ιδιο υψος ειναι το 4:3

πολυ γρηγορα και με δυο λεξεις να πω οτι η απολυτη κινηματογραφικη αισθηση ειναι με καδρο 2.39:1 το οποιο μπορει να υπερκαλυψη το οριζοντιο και κατακορυφο επιπεδο ορασης απο συγκεκριμενη αποσταση χωρις να γινετε κουραστικη η εικονα ....ειναι η αισθηση του οτι δεν μπορεις να δεις κατι αλλο γυρω σου..... αρα εισαι μεσα σε αυτη.

αυτα...:smile:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Re: CRT κανένας άλλος?

Το 1.33:1 δεν είναι περίπου ίδιο με το 1.78:1 Λιάκο, γιατί κι εγώ μπορώ να πω ότι το 1.78:1 είναι περίπου ίδιο με το 2.35:1! :whistling:

Κοίτα το σχέδιο των 70mm IMAX, και πές μου με τι μοιάζει περισσότερο 16:9 ή 4:3?

http://www.denofgeek.com/movies/14361/the-incredible-shrinking-imax-screen

ΥΓ. Όσο για τα υπόλοιπα, είπαμε, θέμα γούστου, όλα, μα όλα, είναι θέμα γούστου! αυτή είναι η άποψή μου!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

καψουρα μεγαλη τα CRT.......

θα ηθελα πολυ να ειχα εναν G90 να επαιζα...
Είναι τόσο πολύπλοκα μηχανήματα, που θα έπρεπε να γράψεις άλλα τόσα (Θεός φυλάξει!) μηνύματα, που έχεις γράψει όλα τα χρόνια στο avsite Κώστα μου!!! :roflmao::roflmao::roflmao:

ΥΓ. Να φανταστής στο Αμέρικα, παίζουν ήδη 3D οι G90!!!

Reaction score
3.085
Επισκευή CRT

Γεια σου Παναγιωτη.Αν θες πες μου η στειλε ΠΜ ποιος σου εφτιαξε τον προβολεα,γιατι εκτος απο το κοστος,ειναι κι αυτο ενα προβλημα για μενα ,δεν βρηκα καποιο καταλληλο τεχνικο.Αν δεν το διαβασες μουχει χαλασει ο G70,και δυστυχως δεν ειναι ευκολη βλαβη.
Καλησπέρα, Δημήτρη

Εν τάχει, η βλάβη του δικού μου NEC ήταν σε μια πλακέτα του, η οποία, για να φτιαχτεί, έπρεπε να σταλεί στον Καναδά, στον - γνωστό στους CRTάκηδες - Curt Palme (http://www.curtpalme.com/index.shtml), ο οποίος, αφού αναλλάξαμε μερικά μηνύματα, έκανε διάγνωση "εξ αποστάσεως" και μου είπε να ανοίξω τον προβολέα και να βγάλω την πλακέτα να του τη στείλω για επισκευή.

Χρειάστηκε να ψάξω πολύ μέχρι να βρω Service Manual, προκειμένου να είμαι 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ για το χέρι που θα έβαζα στον προβολέα, πράγμα που εντόπισα μέσω του αμερικάνικου avsforum.com. Τελικά, ήταν εύκολο πράγμα η αφαίρεση της πλακέτας, την έστειλα, την επισκεύασε και μάλιστα μαζί με αυτή ρύθμισε και μιαν άλλη ανταλλακτική, που είχα την τύχη να εντοπίσω και έτσι απέκτησα και spare σε περίπτωση μελλοντικής βλάβης.

Νομίζω ότι μπορείς να τον ενοχλήσεις, business κάνει ο άνθρωπος, αλλά ταυτόχρονα είναι και καλός τεχνικός και αξιόπιστος.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

(Για περισσότερα, σου στέλνω και PM).

Καλό βράδυ.
-

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Τέλος πάντων ΕπσοΜπενκιουδάρηδες συμμαζευτείτε.
'abcd' προτείνω να πάμε στην PSA,να του ξεκρεμάσουμε τον 'cinemax'(αν είναι εκεί ακόμα) και μετά στο ισόγειο για τα περαιτέρω...:biggrin:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Πολύ θα ήθελα να δω τον CINEMAX (με HDMI βέβαια) και πηγή το BD player 4k, να παίζουν με υλικό 2k, 4k, και upscale
1080p! γιατί όπως θα ξέρετε η ανάλυση του ξεπερνά το 1080p, νομίζω παίζει άνετα 2κ!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

τωρα με το 4κ πρεπει να πας εδω. :smile:
Σιγά βρε, μην γυρίσω πίσω 20 χρόνια! εξ' άλλου δεν υπάρχουν αυτοί! αλλά και να υπήρχαν, η τεχνολογία προχωράει και εμείς ακολουθούμε όταν μπορούμε!!! :biggrin:
Προς το παρόν απολαμβάνουμε αυτά που έχουμε!

Reaction score
31
Γράφω ένα post 17/7. Το επόμενο post στο θέμα είναι στις 22/8. Ελπίζω να καταλάβατε γιατί δεν γράφω πλέον στο site. Αν είναι να κοιτάζω κάθε μήνα μήπως και έχει γράψει κανείς κάτι, δεν έχει νόημα. Γι αυτό το λόγο και παρακολουθώ και γράφω μόνο στα αμερικάνικα forums όπου έχω άμεση ανταπόκριση. Επίσης σε ένα forum για θέματα βιντεοπροβολής περιμένω σοβαρή αντιμετώπιση και ενημέρωση. Χλευασμός και χιούμορ από θιασώτες άλλων τεχνολογιών προβολής δεν μου χρειάζονται.

Reaction score
15.548

ελα ρε Νικολα......το ιδιο και στο avs ...με 130 post εισαι απο το 2003 :tongue:

παντως ωραια screenshot βαζεται οι CRTακηδες :biggrin:

οπου ναναι θα παρει φωτια...:laugh:

Reaction score
15.548

μου αρεσε που ηθελες να του πεις περι ρυθμισεων της φωτογραφικης κ.λ.π. και αυτος σε γειωσε...

εδω δεν κανουμε τετοια..

Reaction score
15.548

το θεμα ειναι οτι δεν βαζεται καποιο θεμα σοβαρο.....γι'αυτο καπου πεφτει και λιγο πλακα......

αλλιως θα μπορουσαμε να σας βοηθησουμε να δειτε καλυτερα...:smile:

Reaction score
31
'Οσον αφορά τον αριθμό των μηνυμάτων μου: ποτέ δεν προτίμησα την ποσότητα έναντι της ποιότητος. Εάν δεν έχω κάτι να συνεισφέρω στην συζήτηση, δεν χρειάζεται να πω τίποτε.
Όσον αφορά το θέμα του χιούμορ: Η μέχρι τώρα εμπειρία μου στην ζωή μου έχει δείξει ότι όταν χρησιμοποιούμε συνεχώς αστείες εκφράσεις για να περιγράψουμε ένα θέμα καταλήγουμε να το ευτελίζουμε και να το απαξιώνουμε. Ως επί το πλείστον αυτό συμβαίνει διότι δεν έχουμε να προσφέρουμε τίποτε το αξιόλογο στο εν λόγω θέμα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.624
Members
38.728
Νεότερο μέλος