The Frequency Ranges

Reaction score
1.789
Η φιρμα δε κανει σφαλματα, οικονομια στα υλικα κανει.
Κι αν της τα σταξεις πιο χοντρα, σου παρεχει καλυτερα υλικα.

Ο απλος μουσικοφιλος ακουει απλα τη μουσικουλα του.
Αυτος που την ψαχνει τη δουλεια, ή τα σταζει πιο χοντρα ή μαθαινει και για πυκνωτες
Δηλαδη το εν λογω ηχειο η εταιρεια το βγαζει στην παραγωγη [για τους απλους ασχετους που ακουν την μουσικουλα τους] αλλα εντελως αυτοματα μετασχηματιζεται σε ultra hi-endαδικη επι παραγγελια;;

Και κατα τα αλλα επενδυει σε ερευνα με diamont τουιτερ και αλλα τετοια μαρκετινιστικα παιχνιδια;;;;
Αλλα ειπαμε ειναι πολυυυυυυυυυ μεγαλη εταιρεια και δεν πουλαει φιδογαλα οπως οι [απατεωνες βιοτεχνες]!!

..........

Reaction score
488
Μια πιο σωστη διατυπωση θα ηταν , η φιρμα δεν κανει σφαλματα στα κορυφαια της μοντελα ( η τουλαχιστον οσο μπορει δεν θα κανει σφαλματα , διοτι θα υπαρχουν κορυφαια μοντελα αλλης φιρμας που θα ειναι καλυτερα απο τα δικα της κορυφαια :D ) , αλλα στα πιο μικρα μοντελα κανει εσκεμενα σφαλματα για να περιορισει το κοστος , αλλα και για να εχουν νοημα υπαρξης τα επομενα - ανωτερα της μοντελα .

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Η κατασκευή ενός ηχείου είναι ενας συμβιβασμός .
Αποψη είναι η επιλογή του συμβιβασμού που θα γίνει .
Η διαφορά του κολοσσού με τον βιοτέχνη είναι οτι ο μεγάλος επιλέγει τον συμβιβασμό του ενώ ο μικρός δεν μπορεί και του κάθεται οτι νάναι .
πχ κανείς μικρός δεν μπορεί να φτιάξει καμπίνα 802 η Rockport ούτε να παραγγείλει special μεγάφωνο για να το ταιριάσει με το design της καμπίνας του .;)

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.270
Δεν εχω τα τονισμενα συριστικα που ειχα στην αρχη.....ειμαι τυχερος..... μπορει.....
και ξαναλεω κυριοι....απλα ανεβασα εναν πινακα που μπορει σε καποιους να φανει χρησιμος.......δεν ειναι το θεμα τα ηχεια μου βρε.....αν ηταν θα το ρωτουσα ευθεως.....αμαν πχια !!!!:D:D
γιατι κολλησατε με τα ηχεια μου ξαναρωταω????:laugh::laugh:
Συμμερίζομαι την απορία...κι επαυξάνω:
Γιατί να επιμείνουμε επίσης αποκλειστικά στην απόδοση επί των υψηλών οκτάβων;
http://www.avsite.gr/forum/threads/Αποκρυπτογράφηση-των-χροιών.86665/page-2#post-1785494

Παρατηρείται από τα δημοσιευθέντα διαγράμματα ότι υφίστανται παράλληλες καλύψεις στη συχνοτικό εύρος των οργάνων πάνω στο ακουστό φάσμα.Είναι επίσης δεδομένο ότι καθώς ανέρχονται οι οκτάβες τείνουν σε μεγαλύτερο βαθμό συνύπαρξης στην ίδια Κρίσιμη Συχνοτική ζώνη του Ακουστικού μας συστήματος.

Κατά συνέπεια,οποιαδήποτε επέμβαση σε δεδομένη οκτάβα θα επηρεάζει την ενέργεια που εμφανίζεται ταυτόχρονα στο ίδιο ύψος κι εύρος ζώνης μ'εκείνο της επέμβασης΄κι ενδεχομένως το ρυθμό μεταβολής αυτής.(οι πολυπόθητες μικροδυναμικές αντιθέσεις και οι χροιές θα είναι τότε οι πρώτες στη σειρά... περιπάτου:))

Σε όσους θα έχουν διαβάσει το νήμα γιά τη συμπίεση,είναι ξεκάθαρο ότι οι σχετικές επεμβάσεις δεν υφίστανται επ 'αόριστον πάνω στο πεδίο του χρόνου,Τουναντίον προβλέπονται μικρομετρικές ρυθμίσεις γιά τη χρονική συμπεριφορά.

Θα απαιτούνταν επομένως φίλτρα με διαρκώς ρυθμιζόμενη συμπεριφορά στο πεδίο του χρόνου ούτως ώστε να υπερκεραστούν ορισμένοι υποχρεωτικοί συμβιβασμοί...

Last edited:

Reaction score
1.789
Μια πιο σωστη διατυπωση θα ηταν , η φιρμα δεν κανει σφαλματα στα κορυφαια της μοντελα ( η τουλαχιστον οσο μπορει δεν θα κανει σφαλματα , διοτι θα υπαρχουν κορυφαια μοντελα αλλης φιρμας που θα ειναι καλυτερα απο τα δικα της κορυφαια :D ) , αλλα στα πιο μικρα μοντελα κανει εσκεμενα σφαλματα για να περιορισει το κοστος , αλλα και για να εχουν νοημα υπαρξης τα επομενα - ανωτερα της μοντελα .
επισης δεν μιλαμε για την σειρα ηχειων που πουλαει ο Κωτσοβολος !
Κατι αναλογο λεω και εγω!
Η κατασκευή ενός ηχείου είναι ενας συμβιβασμός .
Αποψη είναι η επιλογή του συμβιβασμού που θα γίνει .
Η διαφορά του κολοσσού με τον βιοτέχνη είναι οτι ο μεγάλος επιλέγει τον συμβιβασμό του ενώ ο μικρός δεν μπορεί και του κάθεται οτι νάναι .
πχ κανείς μικρός δεν μπορεί να φτιάξει καμπίνα 802 η Rockport ούτε να παραγγείλει special μεγάφωνο για να το ταιριάσει με το design της καμπίνας του .;)
Συμπληρωνω οτι τα παντα ειναι συμβιβασμος!!

Reaction score
1.789
επισης μικροι βιοτεχνες [που αργοτερα εγιναν κολοσσοι] η επιτυχια τους στο γινουν μεγαλοι ηταν οτι παρουσιασαν κατι που καποιοι μεγαλοι δεν το ειχαν !

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
επισης μικροι βιοτεχνες [που αργοτερα εγιναν κολοσσοι] η επιτυχια τους στο γινουν μεγαλοι ηταν οτι παρουσιασαν κατι που καποιοι μεγαλοι δεν το ειχαν !
Δεν είναι υπέροχο σύστημα ο Καπιταλισμός :neo:

Reaction score
1.789
εγω διαπιστωνω με τα λυπης μου οτι αλλωτε δεν αξιζει να κανει καποιος κατι γιατι μεγαλες εταιρειες με την επισημονικη γνωση τους δεν αφηνουν κανενα περιθωριο να τις πιασεις σε επιδοσεις, οποτε οτι κανεις θα ειναι ματαιο, αλλα ταυτοχρονα πρεπει να γνωριζει ο καθε καταναλωτης τι δουλεια κανει το καθε παθητικο υλικο ,οπως και να γνωριζει να το επιλεξει, για να διορθωσει τον καθε κολοσσο !!!

δυο μετρα και δυο σταθμα!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ!

Reaction score
2.566
Εγώ διαπιστώνω ότι εδώ και ώρα επιμένεις να βγάζεις -κατά την άποψή μου- ηθελημένα αυθαίρετα συμπεράσματα, με τη μεθοδολογία του "ακραίου παραδείγματος"...οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω επί του συγκεκριμένου θέματος...

Reaction score
1.789
ΚΑ
Εγώ διαπιστώνω ότι εδώ και ώρα επιμένεις να βγάζεις -κατά την άποψή μου- ηθελημένα αυθαίρετα συμπεράσματα, με τη μεθοδολογία του "ακραίου παραδείγματος"...οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω επί του συγκεκριμένου θέματος...
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!! ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑΤΑ! ΛΥΠΑΜΑΙ!

Reaction score
2.566
1. Δηλαδη το εν λογω ηχειο η εταιρεια το βγαζει στην παραγωγη για τους απλους ασχετους που ακουν την μουσικουλα τους αλλα εντελως αυτοματα μετασχηματιζεται σε ultra hi-endαδικη επι παραγγελια;;
2. Αλλα ειπαμε ειναι πολυυυυυυυυυ μεγαλη εταιρεια και δεν πουλαει φιδογαλα οπως οι [απατεωνες βιοτεχνες]!!
Δεν κάνω κέφι να διαφωνώ μαζί σου αλλά για παράδειγμα...

1. Ακραία δικιά σου υπόθεση, στηριγμένη σε ένα λογικότατο σχόλιο άλλου, ότι ως εταιρεία λαμβάνει υπόψην της το κόστος ...και μετά τραβηγμένη από τα μαλλιά.

2. Αυθαίρετο συμπέρασμα που εξάγεται από την ακραία υπόθεση.

Έχω κι άλλο παράδειγμα αν θες...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Θα μου τα ματιαξετε βρε σεις τα ηχειακια μου.......αφου λυσσαξατε και ασχολειστε με αυτα !!!!;);)

σας λεω παιζουν καλουτσικα,συμπαθητικα , πολυ κατω του μετριου ......και παιζουν οπως ακριβως δειχνουν.......

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2::dance2:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.001
Δηλαδη το εν λογω ηχειο η εταιρεια το βγαζει στην παραγωγη [για τους απλους ασχετους που ακουν την μουσικουλα τους] αλλα εντελως αυτοματα μετασχηματιζεται σε ultra hi-endαδικη επι παραγγελια;;
ακριβώς.

κι άμα τα στάξεις πολύ χοντρά, το παίρνεις και σε ενεργή μορφή, χωρίς παθητικό κρος. καλύτερα,δε γίνεται.

Και κατα τα αλλα επενδυει σε ερευνα με diamont τουιτερ και αλλα τετοια μαρκετινιστικα παιχνιδια;;;;
δεν είναι σωστό να αναφέρεσαι τόσο απαξιωτικά στην έρευνα της B&W ακόμα και για το διαμαντένιο θόλο των τουίτερ της. Σαφώς όλα είναι εκμεταλλεύσιμα από το μάρκετινγκ και προβάλλονται αναλόγως, αλλά αυτό δε καθιστά μηδενική την αξία τους.

Αλλα ειπαμε ειναι πολυυυυυυυυυ μεγαλη εταιρεια και δεν πουλαει φιδογαλα οπως οι [απατεωνες βιοτεχνες]!!
..........
ναι, έτσι είναι. φιδόγαλα κατ'εξοχήν βρίσκεις σε μικροαπατεώνες. από κει και πέρα, κάθε προϊόν έχει το τάργκετ γρουπ του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.001
δεν είναι "εσκεμμένα σφάλματα", είναι ορθές οικονομοτεχνικά επιλογές.

ένα ηχείο που πωλείται στα 15.000 € έχει κόστος περίπου το 10% στην εταιρία, δηλαδή 1.500 €.
μέσα σε αυτό το κοστολόγιο συμπεριλαμβάνονται τα πάντα, σαφώς και τα υλικά του κρος.

Οι τιμές των υλικών του κρος, όπως και τα σημεία κρος, δεν επιλέγονται με "ακροάσεις", αλλά με χαρτί και με μολύβι. Σαφώς υπάρχουν και ακροάσεις στο σχεδιασμό, αλλά όχι για να "ταιριάξουν τον ήχο των υλικών", αυτά είναι μπούρδες ολκής.

Βασικά φανταστείτε πως κάποιοι μηχανικοί σχεδιάζουν το ηχείο και το κρος, γίνονται μετρήσεις σε πρωτότυπο με ενεργό κρος και περνούν τις τελικές ρυθμίσεις του ενεργού κρος στο χαρτί και τις υλοποιούν παθητικά για τα χαμηλά κοστολόγια.

Η υλοποίηση γίνεται με τα υπάρχοντα υλικά, από τους συνεργάτες - προμηθευτές της φίρμας. Δε βγαίνει κανένας τρελαμέντος costasear να ψάχνει καλύτερους πυκνωτές για τη φίρμα, για να γίνει ο "ήχος της φίρμας", αυτά είναι κοτσανολογίες. Ο δήθεν "ήχος της φίρμας" (κάτι αναγνωρίσιμο ηχητικά σε πολλά ηχεία τους) εν πολλοίς οφείλεται στα υλικά που χρησιμοποιούν, στον προμηθευτή τους με τον οποίο έχουν σχέση συνεργασίας.

Και είναι κρίσιμο να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος.

Αυτό που πιθανά δε γνωρίζετε πολλοί είναι που μπορεί να σκαρφαλώσει το κόστος των υλικών ενός πολύπλοκου (μεγάλης τάξης και 3 δρόμων) κρος. Ξέρω από πρώτο χέρι τιμές πχ των υλικών του κρος των magnepan σειράς 3, που δε ξεπερνούν ούτε γι'αστείο τα 50 €. Προσωπικά επέλεξα πολύ συντηρητικά κοστολόγια για καλύτερα υλικά, και έφτασα ένα κοστολόγιο περίπου στα 1.500 € για τα υλικά του κρος. Και αν ήθελα να κατεβάσω κι άλλο την DCR πχ των πηνίων που είναι σε σειρά με το μιντ ή το γούφερ, ώστε να βελτιωθεί αισθητά η απολαβή ισχύος του ηχείου και να βελτιωθεί το τελικό χρήσιμο DF, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί πηνιόσυρμα πολύ μεγαλύτερης διατομής και τα πηνία να είναι τερατώδη σε μέγεθος με κοστολόγιο φυσικά εξωφρενικό. Και σαφώς αυτά είναι αηδίες, καθώς από ένα σημείο και πάνω η βελτίωση είναι ορθό (οικονομοτεχνικά και λογικά) να έρχεται όχι με παλαβά υλικά, αλλά με ενεργό κρος και πολυενίσχυση, αυτό ακριβώς που κάνει και η εν λόγω φίρμα.

δηλαδή, και κελίνω όπως ξεκίνησα, η επιλογή των αρκετά φτηνών υλικών του κρος δεν είναι "εσκεμμένα σφάλματα", είναι ορθές οικονομοτεχνικά επιλογές. Από κει και πάνω, προσφέρονται λύσεις ενεργές στα κορυφαία τους ηχεία, με ανάλογα κοστολόγια, κανείς δε μπορεί να τους κατηγορήσει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.249
Members
38.671
Νεότερο μέλος
Katerinanota