Sony vpl-hw55es εντυπωσεις-μετρησεις-ρυθμισεις

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.656
Ένας επαγγελματίας, όπως ο Μανώλης λχ, μπορεί να δουλέψει με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια χρησιμοποιώντας επιπλέον και τον scaler. Αυτό απο μόνο του λέει πολλά. Πριν φτάσεις όμως εκεί πρέπει να έχεις φέρει και τον προβολέα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.656
γιατι εχει κατι παραπανω σε ρυθμισεις ο scaler σου απο τον 700 για το χρωμα ; :rolleyes:
Ας ξεκινήσουμε απ' το ότι ο scaler μου ανταποκρίνεται στα ρυθμιστικά χρώματος, σε άντιθεση με τον 700. Από εκεί και πέρα ναι ο scaler μου έχει από 5Χ5Χ5 ως 17Χ17Χ17 ρυθμιστικά χρώματος. ;)

Reaction score
15.548
κυβο κνορρ :roflmao:

δεν μιλαμε για ζωμους βρε...μην πας αλλου το πραγμα ..
μιλαμε για RGBCMY αυτο που λες ειναι ColorChecker....αλλο φρουτο

εχει κατι διαφορετικο να κανεις πανω στα 6 βασικα χρωματα ?

Last edited:

Reaction score
640
Κωστα ασχοληθηκα αρκετα και με το HCFR και το chromapure και τα δουλεψα τοσο με τον Sony οσο και με τον epson και αντιλαμβανομαι τι συμβαινει με τα προβολικα της μεσαιας και χαμηλης κατηγοριας γι αυτο πηρα και τον lumagen.
Τα γραφηματα του Sony ηταν οπως το γραφημα απο το avsforum και οταν τον ρυθμισα με 75% κορεσμο εδωσε πολυ καλυτερη εικονα .
Τα γραφηματα που ανεβασες δεν μπορει να εχουν ρυθμιστει με lumagen Καθως μου φαινεται απιστευτο να εχεις την δυνατοτητα να ρυθμισεις cms το λιγοτερο σε 120 σημεια (5Χ5Χ5 δινει ο XE-3D και ειναι πλεον ξεπερασμενος) και να βγαζεις τετοιο γραφημα .Εισαι σιγουρος οτι εχουν ρυθμιστει με scaler ?

Last edited:

Reaction score
15.548
Κωστα ασχοληθηκα αρκετα και με το HCFR και το chromapure και τα δουλεψα τοσο με τον Sony οσο και με τον epson και αντιλαμβανομαι τι συμβαινει με τα προβολικα της μεσαιας και χαμηλης κατηγοριας γι αυτο πηρα και τον lumagen.
Τα γραφηματα του Sony ηταν οπως το γραφημα απο το avsforum και οταν τον ρυθμισα με 75% κορεσμο εδωσε πολυ καλυτερη εικονα .
Τα γραφηματα που ανεβασες δεν μπορει να εχουν ρυθμιστει με lumagen Καθως μου φαινεται απιστευτο να εχεις την δυνατοτητα να ρυθμισεις cms το λιγοτερο σε 120 σημεια (5Χ5Χ5 δινει ο XE-3D και ειναι πλεον ξεπερασμενος) και να βγαζεις τετοιο γραφημα
βρε συ αυτα εχουν φτιαχτει για να παρεις εναν μεσο ορο σε προβολεις που αδυνατουν να παιξουν rgbmcy ισορροπημενα...

και φυσικα με μια συγκεκριμενη φωτεινοτητα βγαινουν αυτα.......αν κανεις το λαθος και βαλεις αλλη φωτεινοτητα θα βγουν ολα λαθος.

.Εισαι σιγουρος οτι εχουν ρυθμιστει με scaler ?
.......γιατι εχεις δει εσυ να βγαινουν καλυτερα γραφηματα με scaler ?

αν ναι ..δειξε μου για να δουμε τι σου εδωσαν να δεις.;)

Reaction score
15.548
και γιατι σου αρεσε ? επειδη εβγαζε καλυτερα γραφηματα στο 75% ?

και που ξερεις τον συνδιασμο χρωματων που εβλεπες και θεωρεις οτι ηταν καλυτερη η εικονα ?

βρε συ σαλταρες ? :D

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.656
κυβο κνορρ :roflmao:

δεν μιλαμε για ζωμους βρε...μην πας αλλου το πραγμα ..
μιλαμε για RGBCMY αυτο που λες ειναι ColorChecker....αλλο φρουτο

εχει κατι διαφορετικο να κανεις πανω στα 6 βασικα χρωματα ?
Γνωρίζω ότι άλλο color checker κι άλλο rgb. Γνωρίζεις ότι όταν φτιάχνεις έναν κύβο (knor) επηρεάζεις και τα 2 ταυτόχρονα ούτως ώστε να πετύχεις την καλύτερη δυνατή ισορροπία;
Το παραδοσιακό calibration αλά HSL (Hue, Saturation, Lightness) έχει αρχίσει να κουνάει μαντήλι εδώ και καιρό. Είναι η εποχή επιτέλους του rgb, το οποίο δίνει την δυνατότητα να υπολογιστούν με ακρίβεια οι ενδιάμεσες τιμές σε κορεσμούς, φωτεινότητες, αποχρώσεις και μάλιστα σε πολλαπλά σημεία.

Reaction score
15.548
Γνωρίζω ότι άλλο color checker κι άλλο rgb. Γνωρίζεις ότι όταν φτιάχνεις έναν κύβο (knor) επηρεάζεις και τα 2 ταυτόχρονα ούτως ώστε να πετύχεις την καλύτερη δυνατή ισορροπία;
Το παραδοσιακό calibration αλά HSL (Hue, Saturation, Lightness) έχει αρχίσει να κουνάει μαντήλι εδώ και καιρό. Είναι η εποχή επιτέλους του rgb, το οποίο δίνει την δυνατότητα να υπολογιστούν με ακρίβεια οι ενδιάμεσες τιμές σε κορεσμούς, φωτεινότητες, αποχρώσεις και μάλιστα σε πολλαπλά σημεία.

ειναι ενα παιχνιδι το οποιο δεν προσφερει για μενα....θα ελεγα πολυ λιγο.....καπως πρεπει να βγαλουν λεφτα και αυτοι ρε αδερφε ετσι δεν ειναι...? :p:D

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.656
ειναι ενα παιχνιδι το οποιο δεν προσφερει για μενα....θα ελεγα πολυ λιγο.....καπως πρεπει να βγαλουν λεφτα και αυτοι ρε αδερφε ετσι δεν ειναι...? :p:D
Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια νομίζω. Εσένα σ' αρέσει το παραδοσιακό πασπάτεμα (που θέλει μαστοριά), κάποιος άλλος μπορεί να ψάχνει ανεμόμυλους αλά Δον Κιχώτης (τέλεια εικόνα). Το πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά και πόσες μετρήσεις χρειάζονται εξαρτάται απ' την γραμμικότητα του προβολικού. Αυτό που μου φαίνεται αρνήσε να παραδεχτείς είναι ότι κι αυτό που παρουσιάζεις ένας (άδειος) κύβος είναι.
Πως μπορεί να είναι αυτό:

Προτιμότερο ή καλύτερο απ' αυτό;

Reaction score
640
βρε συ αυτα εχουν φτιαχτει για να παρεις εναν μεσο ορο σε προβολεις που αδυνατουν να παιξουν rgbmcy ισορροπημενα...

και φυσικα με μια συγκεκριμενη φωτεινοτητα βγαινουν αυτα.......αν κανεις το λαθος και βαλεις αλλη φωτεινοτητα θα βγουν ολα λαθος.

και γιατι σου αρεσε ? επειδη εβγαζε καλυτερα γραφηματα στο 75% ?

και που ξερεις τον συνδιασμο χρωματων που εβλεπες και θεωρεις οτι ηταν καλυτερη η εικονα ?

βρε συ σαλταρες ? :D
Τα γραφηματα ηταν καλυτερα στους κορεσμους 75% αλλα χειροτερα στα 100 % .
Οι τιμες de ηταν καλυτερες σε κορεσμους 75 % και 50 % ειχα δηλαδη βελτιωση σε περισσοτερα σημεια τωρα εαν αυτο το εβλεπα και στην ταινια ειναι αλλη υποθεση ....
Εαν σαλταρα δεν το ξερω καποτε ειπα σε μια φιλη πανω στην κουβεντα οτι ευτυχως δεν εχω ψυχολογικα προβληματα και μου ειπε " και που το ξερεις πηγες ποτε να κοιταχτεις ? "

Reaction score
640

Δεν μου εδειξαν κατι Κωστα απλα διαβασα τις δυνατοτητες που εχουν οι Lumagen και ενθουσιαστηκα .
1) Ο πιο σημαντικος λογος που πηρα τον Lumagen δεν ειναι η ρυθμιση του cms ειναι η ρυθμιση του gamma . Το cms κουτσα στραβα το ρυθμιζεις στους περισσοτερους προβολεις αλλα ακομα και στους μικρους JVC ή σε καποιους optoma που δεν εχουν καθολου ρυθμιστικα η εικονα δεν καταστρεφεται απο την αδυναμια ρυθμισης . Χωρις το σωστο gamma ομως η εικονα δεν βλεπεται .
2) Οπως και να το κανεις το να εχεις την δυνατοτητα να ρυθμιζεις σκαλα του γκριζου και gamma σε 21 σημεια, χρωματικο τριγωνο σε 125 σημεια και ολα αυτα μεσα απο το chromapure χωρις να μπαινοβγαινεις σε μενου ειναι οτι καλυτερο .
3) Εαν προσθεσεις οτι αυτο γινεται και αποθηκευεται για 6 διαφορετικες πηγες και σε 4 διαφορετικες θεσεις για καθε πηγη......
4) Εαν προσθεσεις και την δυνατοτητα που εχει το chromapure να κανει αυτοματα την καθε ρυθμιση ενω εσυ πινεις τον καφε σου .....
Διαβαζοντας αυτα πιστεψα οτι μπορει να απογειωθει ενας προβολεας της μεσαιας κατηγοριας που αποδιδει καλα μαυρα δεν εχει σημαντικα προβληματα συγκλισης και ανομοιμορφιας και δεν αποδιδει υποκορεσμενα χρωματα .
Αλλωστε βρηκα τον μοναδικο τροπο να ρυθμισω την 60 αρα Sharp μου που πασχει απο παντελη ελλειψη ρυθμιστικων ακομα και για την κλιμακα του γκριζου

Reaction score
15.548
καλα εκανες απο την στιγμη που θα χρειστει......

βεβαια ειναι μεγαλη συζητηση και υπαρχουν πολλα λαθη σε τετοιου ειδους καλιμπραρισματα......

θα τα πουμε σιγα σιγα...:)

Reaction score
640
καλα εκανες απο την στιγμη που θα χρειστει......

βεβαια ειναι μεγαλη συζητηση και υπαρχουν πολλα λαθη σε τετοιου ειδους καλιμπραρισματα......

θα τα πουμε σιγα σιγα...:)
Αντε ρε Κωστα τοσα γνωριζεις ..... ανεβασε εναν οδηγο καμια μετρησουλα , κατι τελος παντων να ξεστραβωθουμε και εμεις

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536