Vintage κεφαλες

Reaction score
2.248
Το κόκκινο εργαλείο με τους διακόπτες που έχεις στις φωτογραφίες περί τίνος πρόκειται; Τι κάνεις με αυτό; Δοκιμάζεις ωμικές αντιστάσεις;
Είναι ένα capacitance selector με βήμα 50pf για το optimum loading των ΜΜ κεφαλών (LC resonant για το capa) και
βάση αυτού βρίσκουμε την αντίσταση εισόδου (load resistor)
Δλδ φορτώνουμε την κάθε ΜΜ ιδανικά στα δικά της χαρακτηριστικά.

Εμπειρικά όπως θα πει και ο @PURETONE μικρο capa και ψηλότερο load θα ακουστεί καλύτερα.

Reaction score
2.248
[DOUBLEPOST=1486041765][/DOUBLEPOST]
Μόλις βρήκα νέο ζήτημα για να ασχοληθώ το βράδυ. Με τσίπουρο ασφαλώς που μου δίνει extra σταθερότητα στις μικρορυθμισεις. ( πρέπει να είσαι από μία μεριά να χαζεύεις, δεν σου λέω τίποτα..)
Καλά κάνε τις μικρορυθμίσεις που θες με την VTA και όταν τις τελειώσεις γράψε το για να σου χαλάσω το όνειρο :roflmao::roflmao:
[DOUBLEPOST=1486043192][/DOUBLEPOST]
Ιδιοκατασκευή ή έτοιμο;
Ή απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση με τα microns είναι εδώ:

http://www.avsite.gr/forum/threads/Κυνηγοί-της-χαμένης-Αναλογικότητας.80298/
Ιδιοκατασκευή είναι.

Thanks για το Link

Reaction score
2.248
. . . εκεί που δείχνει το καρφί , βέβαια οι 2 μοίρες που προτείνει είναι υπερβολή καθ΄ ότι πρέπει να κατεβάσεις την βάση του βραχίωνα τουλάχιστον 7 χιλιοστά ( σε 9-ιντσο βραχίωνα ) με αποτέλεσμα εάν είναι ίσιος να ''βρίσκει'' στο πλατώ με τα μέσα περίπου του δίσκου , εγώ το πήγα μέχρι περίπου την 1 μοίρα
Στους βραχίωνες που δεν ρύθμιζαν VTA καναμε κάτι τέτοιο παλιά για να έρθουμε στα ίσια μας.
Τώρα που ρυθμίζουν ξεχάστηκε μάλλον....

Attachments

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
[DOUBLEPOST=1486041765][/DOUBLEPOST]
Μόλις βρήκα νέο ζήτημα για να ασχοληθώ το βράδυ. Με τσίπουρο ασφαλώς που μου δίνει extra σταθερότητα στις μικρορυθμισεις. ( πρέπει να είσαι από μία μεριά να χαζεύεις, δεν σου λέω τίποτα..)
- το φαντάζομαι και εγώ τα ίδια κάνω

Reaction score
715
Καλά κάνε τις μικρορυθμίσεις που θες με την VTA και όταν τις τελειώσεις γράψε το για να σου χαλάσω το όνειρο
:)
Βασικά θα προσπαθήσω να δω αν τα καταφέρω αν είμαι ή δεν είμαι στις 90 μοίρες. Τα γέλια είναι ύποπτα πάντως! Αλλάζει η υπερκρεμαση αν αλλάξει η vta; ( δε θα το αντέξω τέτοιο χουνέρι..)

Reaction score
236
Επί ευκαιρία να γράψω κάτι περί "vintage"
Μου ζήτησε ένας φίλος πρίν από μερικές εβδομάδες να στήσουμε ένα καλό ρετρό πικάπ για τα δισκάκια του της δεκαετίας του 70.
Με τα πολλά τελικά καταλήξαμε στην αναδόμηση ενός Linn Sondek του '74. Βραχίωνας SME 3009 S2 και κεφαλή την Shure V15 type IV.
OK έκανα μία "ζαβολιά" με την βελόνα (jico sas) αλλά οι αναρτήσεις των NOS VN45E ήταν ΓΤΠ, ενώ οι υπόλοιπες ήταν λιωμένες.

Επί του τεστ τώρα και σε άμεση αντιπαραβολή με το δικό μου το LInn με όλα τα upgrades, με Ittok, Troika και ακίδα nude line contact rebuild από την Expert Stylus U.K, παιζοντας τα ίδια δισκάκια.

Σίγουρα θα μπορούσα να ζήσω και με τις 2, αλλά ΙΜΗΟ όταν ο παραγωγός είχε στο μυαλό του το αποτέλεσμα κάτι σαν αυτό που έδωσε τo vintage θα ήταν.

Για τις νεότερες παραγωγές δεν νομίζω ότι υπάρχει καν σύγκριση.
Αγαπητοι, πολυ ενδιαφεροντα ολα οσα διαβαζουμε.

Μια ερωτηση σχετικα με Expert Stylus UK. Εχω διαβασει διαφορα σχολια κυριως θετικα.
Εαν ηθελες να κανεις ενα απλο re-tip, ειναι καλη περιπτωση?

Reaction score
2.248
Αγαπητοι, πολυ ενδιαφεροντα ολα οσα διαβαζουμε.

Μια ερωτηση σχετικα με Expert Stylus UK. Εχω διαβασει διαφορα σχολια κυριως θετικα.
Εαν ηθελες να κανεις ενα απλο re-tip, ειναι καλη περιπτωση?
Δεν έχω κάνει re-tip οπότε δεν γνωρίζω.
Στείλε ένα email στο [email protected] (Μiss Julia Thompson) θα σου απαντήσει αμέσως
[DOUBLEPOST=1486051607][/DOUBLEPOST]
:)
Βασικά θα προσπαθήσω να δω αν τα καταφέρω αν είμαι ή δεν είμαι στις 90 μοίρες. Τα γέλια είναι ύποπτα πάντως! Αλλάζει η υπερκρεμαση αν αλλάξει η vta; ( δε θα το αντέξω τέτοιο χουνέρι..)
Μια καλή αρχή είναι από εδώ, έτσι για να δούμε τις μεταβολές.
Τα υπόλοιπα όταν μικρομικρορυθμίσεις την VTA :D

Attachments

Reaction score
715
Δεν έχω κάνει re-tip οπότε δεν γνωρίζω.
Στείλε ένα email στο [email protected] (Μiss Julia Thompson) θα σου απαντήσει αμέσως
[DOUBLEPOST=1486051607][/DOUBLEPOST]

Μια καλή αρχή είναι από εδώ, έτσι για να δούμε τις μεταβολές.
Τα υπόλοιπα όταν μικρομικρορυθμίσεις την VTA :D
Πω! Τι θέμα είναι αυτό που άνοιξες και μου έκαψες τον εγκέφαλο.
Καμία αντίρρηση όμως. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πως βρίσκουμε το στοιχείο αυτό; Δεν έχω δει ποτέ σε specs να αναφέρεται το μήκος του cantilever.

Reaction score
330
Μια που μιλάμε για vintage κεφαλές, είμαι σχετικά νέος στο χώρο του βινυλίου και έχω ακούσει μόνο με κεφαλές της τελευταίας ας πούμε 10ετίας. Πρόσφατα όμως έπεσε στα χέρια μου μία Technics EPC-270C χωρίς βελόνα και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να την ακούσω μέχρι στιγμής. Σε ξένα fora διάβασα να της φοράνε μέχρι και jico sas και shibata βελόνες. Η κεφαλή αξίζει τίποτα; (αν την έχει δοκιμάσει κάποιος) Και αν ναι, αξίζει να της βάλω την μανίσια για να την ακούσω ή θέλει καλύτερη βελόνα για να "δείξει"; Τώρα ακούω με μια ortofon 2m red που δεν με γοητεύει ιδιαίτερα η αλήθεια είναι.
Να τη δοκιμάσεις και θα εκπλαγείς . Η αρχική βελόνα ήταν κωνική υπάρχει και σε ελειπτική και σε super ελειπτική αλλά εδώ ξεφεύγει . Και στις τρείς εκδοχές παίζει πολύ καλά . Το δε αδερφάκι της EPC-271 ( η ίδια αλλά σε ενσωματομένο headshell ) πάνω σε SL1200 mk2 εξαφανίζει κάτι εκ γενετής θεματάκια στη μεσαία περιοχή . Νομίζω ότι αν καταλήξεις στην τελευταία εκδοχή της βελόνας θα ψάχνεσαι διαφορετικά στη συνέχεια ( είναι όμως 200 ευρώ οπότε ........ ) . Η μεσαία επιλογή σε βελόνα της προκοπής αν θυμάμαι καλά είναι στο 50 ευρώ . Καλή επιλογή !!!!!

Reaction score
2.248
Πω! Τι θέμα είναι αυτό που άνοιξες και μου έκαψες τον εγκέφαλο.
Καμία αντίρρηση όμως. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πως βρίσκουμε το στοιχείο αυτό; Δεν έχω δει ποτέ σε specs να αναφέρεται το μήκος του cantilever.
Δημήτρη θα καταλήξεις σε addicted ρυθμίσεις......

Πληροφοριακά μόνο και χωρίς λεπτομέρειες θα σου πω ότι αυτοί οι παραλληλισμοί βραχιoνων με το δίσκο, παραλληλισμοί κελύφους της κεφαλής, η VTA και όλα αυτά είναι κατά συνεπαγωγή συνθήκες που στόχο έχουν την λεγόμενη SRA (stylus rake angle) να είναι κοντά στις 92 μοίρες.
Οι κατασκευαστές φροντίζουν όταν εφαρμόζουμε την optimal VTF και είναι παραλληλισμένο το κέλυφος με τον δίσκο (ή ότι άλλο προτείνουν) να έχεις την σωστή SRA.

Εάν θέλεις ακρίβεια αγοράζεις ένα φτηνό USB μικροσκόπιο και την φτιάχνεις ακριβώς, χωρίς φυσικά να συνεπάγεται ότι αυτή η τιμή δεν θα μεταβάλλεται κατά την διάρκεια την αναπαραγωγής του βινυλίου. ΙΜΗΟ οι μεταβολές είναι πολλές (ακόμα και από τον ίδιο τον δίσκο) που την θεωρώ addicted ρύθμιση.

Εάν μπορείς με κάποιο τρόπο να δεις την ακίδα και να διακρίνεις μία κλίση προς τα μέσα όταν ακουμπά στον δίσκο με την VTF που έχεις εφαρμόσει, νομίζω ότι είσαι ΟΚ και εκεί σταματάς. Με το αυτί επίσης μπορεί να γίνει αλλά εάν το σύστημα δεν είναι τονικά σωστό υπάρχει περίπτωση να ρυθμίσεις λάθος.

Ξεφύγαμε και από το θέμα της vintage

Attachments

Reaction score
330

Πληροφοριακά μόνο και χωρίς λεπτομέρειες θα σου πω ότι αυτοί οι παραλληλισμοί βραχιoνων με το δίσκο, παραλληλισμοί κελύφους της κεφαλής, η VTA και όλα αυτά είναι κατά συνεπαγωγή συνθήκες που στόχο έχουν την λεγόμενη SRA (stylus rake angle) να είναι κοντά στις 92 μοίρες.
Οι κατασκευαστές φροντίζουν όταν εφαρμόζουμε την optimal VTF και είναι παραλληλισμένο το κέλυφος με τον δίσκο (ή ότι άλλο προτείνουν) να έχεις την σωστή SRA.

Εάν θέλεις ακρίβεια αγοράζεις ένα φτηνό USB μικροσκόπιο και την φτιάχνεις ακριβώς, χωρίς φυσικά να συνεπάγεται ότι αυτή η τιμή δεν θα μεταβάλλεται κατά την διάρκεια την αναπαραγωγής του βινυλίου. ΙΜΗΟ οι μεταβολές είναι πολλές (ακόμα και από τον ίδιο τον δίσκο) που την θεωρώ addicted ρύθμιση.

Εάν μπορείς με κάποιο τρόπο να δεις την ακίδα και να διακρίνεις μία κλίση προς τα μέσα όταν ακουμπά στον δίσκο με την VTF που έχεις εφαρμόσει, νομίζω ότι είσαι ΟΚ και εκεί σταματάς. Με το αυτί επίσης μπορεί να γίνει αλλά εάν το σύστημα δεν είναι τονικά σωστό υπάρχει περίπτωση να ρυθμίσεις λάθος.

Πολύ καλά βεβαίως όλα και με την μικρή υπενθύμηση ότι η κάμερα ή το οπτικό παρατήρησης να είναι στη προέκταση της ευθείας που ορίζεται από το κέντρο του δίσκου και την επαφή της βελόνας στο δίσκο για αποφυγή οπτικών σφαλμάτων ( επίσης ένα καθρεφτάκι από πίσω βοηθάει ) .

Reaction score
715

Έχεις δίκιο ξεφύγαμε από το θέμα της συζήτησης και είναι άδικο. Δεν τίθεται θέμα εθισμού απλά είμαι αχόρταγος και φιλομαθής σε σχέση με θέματα που μου προκαλούν το ενδιαφέρον.

Reaction score
330
Δεν τίθεται θέμα εθισμού απλά είμαι αχόρταγος και φιλομαθής σε σχέση με θέματα που μου προκαλούν το ενδιαφέρον.
Μην ανησυχείς μόνο εθισμένοι δεν είμαστε εδώ ............. !!!!!! ( απλά παρακολουθούμε συνεδρίες απεξάρτησης ...... )

Reaction score
715
Μην ανησυχείς μόνο εθισμένοι δεν είμαστε εδώ ............. !!!!!! ( απλά παρακολουθούμε συνεδρίες απεξάρτησης ...... )
Την ώρα που σε διάβαζα συνειδητοποίσα πως ήμουν με το εργαλείο της ψυχοθεραπείας στο χέρι. Περιττό να πω ότι κόντεψα να πνιγώ από τα γέλια!

_DSC6622.JPG

Reaction score
2.248

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas