Έκθεση Hxos eikona show 2017

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.786
Reaction score
11.021
Σημείωση για να ξέρετε τι ακούτε...
Αν μιλάμε για ένα μικρό δωμάτιο ξενοδοχείου 3 X 3 X 5 (τυχαία αναλογία αλλά περίπου σωστή), και σου <<πετάξει>> ο χώρος δυο αξονικούς ρυθμούς στους 35 Hz και έναν έντονο (+7 db) στους 68 Hz ψάχνεις να βρεις το subwoofer, ενώ παίζει ηχειάκι 5.25 ιντσών.
Δεν βγάζει το ηχείο τέτοιες χαμηλές συχνότητες σε ικανή στάθμη, αλλά τις ενισχύει ο χώρος.
Κάτι ξέρεις εσύ. Σε μια παλιότερη έκθεση με είχε ψαρωσει ο ήχος από κάποια δικά σου μικρα ηχεία (με κίτρινο κώνο παντα) που το δωμάτιο τα έκανε να παίζουν σα full range.
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.622
Reaction score
12.187
Κάτι ξέρεις εσύ. Σε μια παλιότερη έκθεση με είχε ψαρωσει ο ήχος από κάποια δικά σου μικρα ηχεία (με κίτρινο κώνο παντα) που το δωμάτιο τα έκανε να παίζουν σα full range.
Την πρώτη χρονιά που τα κατέβασα δεν είχαμε δωμάτιο, σαν σελίδα.
Μας είχαν δώσει μια γωνία στο υπόγειο και έπαιζαν σε όλο το χώρο του υπογείου ανάμεσα στα δωμάτια συν τις σκάλες, οδηγούμενα από έναν Dared MP-5 με 13 watt. Ψάρωσαν από Έλληνες σχεδιαστές ηχείων μέχρι γνωστοί ηχολήπτες του χώρου.
Μικρά βέβαια επειδή είναι βάσης, αλλά έχουν midwoofer 6,5 inch και 17 λίτρα καμπίνα.
Ο Γιώργος Στριφτός θα θυμάται ποιος καθόταν και άκουγε αργά το βράδυ και δεν μας άφηνε να μαζέψουμε.
 
Last edited:

Μηνύματα
399
Reaction score
362
Πηγα και τις δυο μερες οπως παντα.Το κυριοτερο στοιχειο,που μου εκανε εντυπωση στην φετινη εκθεση,ηταν η ενεργεια του κοσμου.Ελειπε η χαρα των επισκεπτων σε σχεση με περσι.Μπορει να φταιω εγω,αλλα μου φανηκαν πιο αποντες,οτι ηταν για να ειναι...Πιο καταβεβλημενοι,απορροια οσων συμβαινουν στη χωρα μας και στις ζωες μας τα τελευταια χρονια;Νομιζω οτι το καθε περσι και καλυτερα ισχυει πρωτιστως για μας.Απο κει κι υστερα,ενα μεγαλο ευχαριστω σε οσους(διοργανωτες κι εκθετες)μας χαρισαν και φετος αυτην την εκθεση,γιατι και η χειροτερη εκθεση ειναι καλυτερη,απ τη χρονια που δεν εγινε καθολου.Χαρηκα για την επιστροφη του Λαιου,μου ελειψαν οι:
location sound(πολυ),ο Κοσμας,stepcom,aphrodite vision.Tα δωματια που μου αρεσαν:sonus faber-audio research,
rega-golden ear,tsakiridis-spendor,elac-cyrus,lab12 με το πρωην ηχειο του azazil1190,vienna-gryphon,klipsch forte iii-nad,echo diastasis-triangle maggelan duetto,zelaton-?τ ακουστικα meze 99 classics,ο προβολεας των 690ε.Σε γενικες γραμμες κατι καλο ειχαν ολα τα δωματια και αν ξερεις τι ψαχνεις,η εποχη τεχνολογικα,σου επιτρεπει να το βρεις.
Και του χρονου να μαστε καλα να ξαναπαμε.
 


Μηνύματα
8.981
Reaction score
12.387
Μεγαλη εκπληξη το δωματιο των Klipsch. Mε 2 διαφορετικα ηχεια, νεου κ παλαιου τυπου, εκπληκτικη αποδοση, εικονα και χαμηλο και δυναμικα για σεμιναριο! και ολα αυτα μ εναν Nad. Θα μπορουσα ανετα να ζησω μ αυτα, ακομα και σ ενα πολυ δυσκολο 3χ3 δωματιο!
ποια ηταν τα ηχεια και ποιος ο ενισχυτης?
 



Μηνύματα
1.063
Reaction score
1.111
Καλή η έκθεση για τα δεδομένα της εποχής
Μπορώ να πω πως πέρασα καλύτερα από πέρσι..

jordan72 said:
Το συστημα με τις λαμπες-κορνες LAB 12 επαιζε εκπληκτικα καλά...
κορυφαίο σύστημα και άριστο σε signal to noise.. με κιτ της Visaton.
Γενικά για ακόμα μια φορά τα Ελληνικά ενισχυτικά μου άρεσαν πολύ
και πιο συγκεκριμένα τα LAB 12 και CORE
είχαν και την καλύτερη επιλογή μουσικής για τα γούστα μου..
τρελαθήκαμε στα βιολιά και τις καραμούζες πάλι .. όπου άκουγα λίγο .. πιο rock, έμπαινα σφεντόνα.
 



Μηνύματα
399
Reaction score
362
ποια ηταν τα ηχεια και ποιος ο ενισχυτης?
Το ηχειο ηταν σιγουρα το klipsch forte iii,ο ενισχυτης νομιζω ενας απ τους νεους ολοκληρωμενους της nad με ενσωματωμενο dac(c 338-c 368-c388)
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Δίχως να είναι ο υποφαινόμενος παρών (με την υλική του υπόσταση τουλάχιστον),μπορεί να κατανοήσει το τι ΄΄παίχθηκε΄΄ σε ορισμένα...΄΄επίμαχα΄΄ δωμάτια:

- Πόσο ΄΄υπερβατικά΄΄ τείνουν ν'αποδίδουν σε σχέση με το αντίτιμό τους τα GE Triτon 7 ακόμα και σε ευρύχωρο δωμάτιο;
Πόσο θετικά τείνουν ν'ανταποκρίνονται σε ποικιλία ενισχυτικών από διαφορετικές σχολές;
Αντί άλλης απάντησης,αφιερώνεται στον DF η πληροφορία ότι αποτελούν εκείνα το πρώτο και τελευταίο παθητικό ηχείο που προμηθεύτηκε ο υποφαινόμενος κατά την τρέχουσα δεκαετία (και το εγκατέστησε στο σύστημα που έφτιαξε για τους γονείς του).
Το προτίμησε κιόλας έναντι μεταχειρισμένου Harbeth SHL5 που βρισκόταν διαθέσιμο αλλού με παραπλήσια τιμή...:D
(Απαιτούν όμως προσεκτική τοποθέτηση για να εισπραχθεί η μέγιστη απόδοση...)

- Αμφιβάλλω κατά πόσον χρησιμοποιήθηκε η αφιερωμένη εφαρμογή των KEF LS50 Wireless για προσαρμογή στην ακουστική συμπεριφορά του δωματίου.Συμπεραίνοντας από τις φωτογραφίες,η διευθέτησή τους ήταν κάθε άλλο παρά βέλτιστη,δεδομένου κιόλας ότι ακόμα και με τέτοιο είδος ηχείων,εισπράττεται η μέγιστη ακροαματική απόδοση άμα στήνονται κατά τρόπον ώστε το λογισμικό του DSP να παραμείνει σε ρύθμιση... factory default.;)

- Από τη σχετική φωτογραφία του DF επίσης,τα Kii φαίνονται διευθετημένα σα να μην έχουν τηρήσει κατά το στήσιμο τη στοιχειώδη γεωμετρία του κλασσικού στερεοφωνικού τριγώνου! Παράλληλα,μια τοποθέτηση συμμετρική ως προς τα πλευρικά τοιχωματικά όρια φαίνεται μάλλον ανέφικτη από τη χωροταξία του δωματίου.

Από τη στιγμή δε όπου τοποθετήθηκαν σε μικρό δωμάτιο με κοντινή τοιχοποιία όπισθεν εκείνων -και ακόμα περισσότερο εφόσον περιλαμβανόταν εκτεταμένη γυάλινη επιφάνεια- όφειλαν οι αρμόδιοι να έχουν αποκόψει την απόκριση στις κατώτατες οκτάβες,ούτως ώστε να προκύψει ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα στην εν λόγω ζώνη σε συνδυασμό με την ενίσχυση που θα προσέδιδαν οι ιδιορρυθμοί του δωματίου.Σημειωτέον ότι στις δύο κατώτατες οκτάβες η πολική απόκριση των Kii 3 παραμένει παντοκατευθυντική όπως και των συμβατικών ηχείων.
Με βάση όμως τα γραπτά των επισκεπτών,ορισμένες -τουλάχιστον- φορές οι αρμόδιοι πρέπει να είχαν αφήσει πλήρη απόκριση στην εν λόγω ζώνη,με πιθανό σκοπό να προκύπτει -σε αντιπαράθεση με το μέγεθος της καμπίνας των Kii - μια εντυπωσιακή απόδοση στα μπάσα του στυλ...΄΄Πήρε φωτιά το Κορδελιό΄΄...:sneaky:
Ερώτημα επίσης κατά πόσον το ενσωματωμένο DSP ήταν ρυθμισμένο από τους αρμοδίους στη θέση μέγιστου χρόνου αδράνειας (latency) που θα εξασφάλιζε και τη βέλτιστη ακροαματική απόδοση...

- Focal Kanta & Mola-Mola : Ευκολάκι...Σύνολο με χορταστικές αρμονικές,στερεοφωνική απεικόνιση και δυναμική συμπεριφορά που διατηρεί τα θετικά του χαρακτηριστικά ακόμα και σε χαμηλές στάθμες...
 
Last edited:

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Μπόρεσα να επισκεφτώ την έκθεση εχτές για ένα διωράκι 6-8.

Από εντυπώσεις μην περιμένετε να σας διαφωτίσω.....όλα μου αρέσουν εμένα....απλά σε κάποια κόλησα παραπάνω μόνο και μόνο γιατί έπαιζαν μουσικές πιο προσιτές στο αυτί μου. Δεν μπορώ να κρίνω και να κατακρίνω συστήματα πολλων χιλιάδων ευρώ. Δεν έχω τις γνώσεις και ειλικρινά ευχαριστώ τους εκθέτες που κατεβάζουν συστήματα ακριβά και ποιοτικά συνάμα για να τα ακούμε εμείς. Προσωπικά δεν έχω τα ''κότσια" να γυρίζω σε αντιπροσωπείες και να ζητάω να ακούσω ακριβά μηχανήματα χωρίς να μπορώ να αγοράσω....έτσι απλά.

Αυτά που μου έκαναν εντύπωση ήταν τα μικρού μεγέθους ηχεία που δεν τους το είχες:
της KEF που μαζί με τον ενισχυτή μιλάμε για ένα σύνολο που χρηματικά δεν είναι απαγορευτικό για κάποιον να το αποκτήσει, κάτι μικρά ELAC και 2 ενεργά που συνοδεύονταν απο ένα hub, audiovector νομίζω ήταν η εταιρεία....

Εννοείται ότι έκανα την στάση μου και απο το χώρο της Wavemotion και τα είπαμε για λίγο με τον Νίκο.
Έχω και μια αδυναμία στα jblάκια....κάποια στιγμή θα πάρω και ένα....boombox για την βάρκα Νίκο!!

Αυτά και του χρόνου να είμαστε καλά!
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
Συμπέρασμα 1ο: Οργανωμένη η έκθεση, προσαρμοσμένη στα δεδομένα καλύτερη ποιότητα στον ήχο ανεξαρτήτου τιμής.
Συμπέρασμα 2ο: Τα δωμάτια με οικονομικές προτάσεις είχαν ξεκάθαρα τον περισσότερο κόσμο.
Συμπέρασμα 3ο: Κάποιοι παλιοί αντιπρόσωποι στο χώρο δεν βάζουν μυαλό. Τους άρεσε το ηχητικό αποτέλεσμα του συστήματος που πρότειναν; Αμφιβάλλω. Κάποιοι είναι και φίλοι-γνωστοί... Δεν μπορώ να μιλήσω. Ντράπηκα να πω την άποψή μου μπροστά τους, ντρέπομαι και πίσω τους.
Συμπέρασμα 4ο: Η καινούρια σειρά της Magnepan (όχι τα μαγνητοστατικά) εξαιρετικά στον ήχο, με μικρό όγκο, μεγάλο άνοιγμα στο χώρο οδηγούμενα από έναν ενισχυτή της πλάκας Rega brio 2X50 (αν θυμάμαι καλά). Πολύ καλά τα μικρά Atc χωρίς να είναι του γούστου μου, τα μικρά ανύπαρκτα στο χώρο σε όγκο Elac. Ωραίος ο Ζευς ή Ζέος (δεν θυμάμαι πάλι το όνομα). Τα Wilson, 3 σκάλες κάτω από τις παλιές σειρές.
Συμπέρασμα 5ο: (Χωρίς παρεξήγηση) "Ξύπνησαν" οι Τσακιρίδηδες και ανέβασαν τις τιμές, γιατί αποφάσισαν ότι τα μηχανήματά τους δεν υπολείπονται των ξένων. Πολύ καλός πάντως ο ήχος τους. Δεν θα πω πλέον όμως σε απόδοση ποιότητας τιμής. Όχι γιατί δεν το αξίζουν αλλά γιατί το budget κάποιου σήμερα δεν δίνει 2.400 ευρώ για τελικούς και άλλα τόσα για προενισχυτή, ούτε για ενισχυτή που λανσαριζόταν στα 670 - 700 να ξεκινά στα 900 ευρώ. Αν δώσει κάποιος τόσα (στην πρώτη περίπτωση),του μπαίνουν και άλλες ιδέες.
Συμπέρασμα 6ο : Πολλοί έβλεπαν, αλλά στα όρθια, ούτε που κάθονταν σαν να μην αισθάνονταν καν επίδοξοι αγοραστές, γιατί το πορτοφόλι τους δεν σηκώνει τέτοιες προτάσεις στην Ελλάδα του σήμερα και πολύ φοβάμαι του αύριο. Σε άλλες εποχές κάθονταν και δεν σηκώνονταν από τις καρέκλες (ακόμα και πέρσι). Σήμερα οι αντιπρόσωποι παρακαλούσαν να καθίσουμε. Αυτό δεν είναι ίσως συμπέρασμα, είναι αίσθηση.
Συμπέρασμα 7ο: Κάποιοι αντιπρόσωποι έστησαν και μηχανήματα σε τιμές εξωπραγματικές. Το λέω γιατί είχα αγοράσει ολοκληρωμένο ενισχυτή 2.800 από μαγαζί πριν 4 χρόνια και είδα το ίδιο μοντέλο used να πωλείται 4.700. Στέκουν με τα καλά τους; Πάντως για να υπάρχουν τόσοι πολλοί πωλητές, θα υπάρχουν και αγοραστές. Συνεπώς λεφτά υπάρχουν;
Συμπέρασμα 8ο: Το ότι πουλάμε μεταξύ μας μηχανήματα σε τέτοιες τιμές είναι πλέον ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο AVSITE και στους διαχειριστές και σε όλα τα μέλη του site.
Συμπέρασμα 9ο: Ο επόμενος...
Τι φαση; δεν λες ονοματα και μαγαζια για τους φιλους σου... Για τους οποιους ντρεπεσαι οπως λες κ λες για αλλους επειδή δεν ειναι φιλοι σου;

Προσωπικα επειδη υποθηκε κατι για αντιπροσωπους. Η εκθεση ηταν μια χαρα. Απο κει κ περα εγω ως πελάτης θα πω πως με αντιμετώπισαν. Οι athens pro audio και οι κυριοι με τα φοκαλ βιτους ηθελαν απλα να μου φανε χρήματα. Ο 1ος δεν ειχε ουτε τροπους απορω πως πανε κ αγοραζουν. Επειδή ειχε μολα μολα φοκαλ;

Ολη αυτη η γκρινια δεν χρειάζεται. ο καθενας εχει κριση και κρινει. Εγω προσωπικά κρατησα μονο τα καλα της έκθεσης και οσοι δεν ειχαν καλο αποτελεσμα με συναρτηση το οικονομικο ή τροπο συμπεριφοράς.... Αυτοι εχασαν και σε μερικα χρονια θα χασουν κ απο αλλους.

Επικεντρωθειτε στο τι σας άρεσε και οσο στο τι δεν σας αρεσε.. Δεν χρειάζεται λογια αλλα απορρυψη αγορας. Αυτο φτανει.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Δίχως να είναι ο υποφαινόμενος παρών (με την υλική του υπόσταση τουλάχιστον),μπορεί να κατανοήσει το τι ΄΄παίχθηκε΄΄ σε ορισμένα...΄΄επίμαχα΄΄ δωμάτια:

- Πόσο ΄΄υπερβατικά΄΄ τείνουν ν'αποδίδουν σε σχέση με το αντίτιμό τους τα GE Triτon 7 ακόμα και σε ευρύχωρο δωμάτιο;
Πόσο θετικά τείνουν ν'ανταποκρίνονται σε ποικιλία ενισχυτικών από διαφορετικές σχολές;
Αντί άλλης απάντησης,αφιερώνεται στον DF η πληροφορία ότι αποτελούν εκείνα το πρώτο και τελευταίο παθητικό ηχείο που προμηθεύτηκε ο υποφαινόμενος κατά την τρέχουσα δεκαετία (και το εγκατέστησε στο σύστημα που έφτιαξε για τους γονείς του).
Το προτίμησε κιόλας έναντι μεταχειρισμένου Harbeth SHL5 που βρισκόταν διαθέσιμο αλλού με παραπλήσια τιμή...:D
(Απαιτούν όμως προσεκτική τοποθέτηση για να εισπραχθεί η μέγιστη απόδοση...)

- Αμφιβάλλω κατά πόσον χρησιμοποιήθηκε η αφιερωμένη εφαρμογή των KEF LS50 Wireless για προσαρμογή στην ακουστική συμπεριφορά του δωματίου.Συμπεραίνοντας από τις φωτογραφίες,η διευθέτησή τους ήταν κάθε άλλο παρά βέλτιστη,δεδομένου κιόλας ότι ακόμα και με τέτοιο είδος ηχείων,εισπράττεται η μέγιστη ακροαματική απόδοση άμα στήνονται κατά τρόπον ώστε το λογισμικό του DSP να παραμείνει σε ρύθμιση... factory default.;)

- Από τη σχετική φωτογραφία του DF επίσης,τα Kii φαίνονται διευθετημένα σα να μην έχουν τηρήσει κατά το στήσιμο τη στοιχειώδη γεωμετρία του κλασσικού στερεοφωνικού τριγώνου! Παράλληλα,μια τοποθέτηση συμμετρική ως προς τα πλευρικά τοιχωματικά όρια φαίνεται μάλλον ανέφικτη από τη χωροταξία του δωματίου.

Από τη στιγμή δε όπου τοποθετήθηκαν σε μικρό δωμάτιο με κοντινή τοιχοποιία όπισθεν εκείνων -και ακόμα περισσότερο εφόσον περιλαμβανόταν εκτεταμένη γυάλινη επιφάνεια- όφειλαν οι αρμόδιοι να έχουν αποκόψει την απόκριση στις κατώτατες οκτάβες,ούτως ώστε να προκύψει ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα στην εν λόγω ζώνη σε συνδυασμό με την ενίσχυση που θα προσέδιδαν οι ιδιορρυθμοί του δωματίου.Σημειωτέον ότι στις δύο κατώτατες οκτάβες η πολική απόκριση των Kii 3 παραμένει παντοκατευθυντική όπως και των συμβατικών ηχείων.
Με βάση όμως τα γραπτά των επισκεπτών,ορισμένες -τουλάχιστον- φορές οι αρμόδιοι πρέπει να είχαν αφήσει πλήρη απόκριση στην εν λόγω ζώνη,με πιθανό σκοπό να προκύπτει -σε αντιπαράθεση με το μέγεθος της καμπίνας των Kii - μια εντυπωσιακή απόδοση στα μπάσα του στυλ...΄΄Πήρε φωτιά το Κορδελιό΄΄...:sneaky:
Ερώτημα επίσης κατά πόσον το ενσωματωμένο DSP ήταν ρυθμισμένο από τους αρμοδίους στη θέση μέγιστου χρόνου αδράνειας (latency) που θα εξασφάλιζε και τη βέλτιστη ακροαματική απόδοση...

- Focal Kanta & Mola-Mola : Ευκολάκι...Σύνολο με χορταστικές αρμονικές,στερεοφωνική απεικόνιση και δυναμική συμπεριφορά που διατηρεί τα θετικά του χαρακτηριστικά ακόμα και σε χαμηλές στάθμες...
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι
Και ναι.

Ναι σε όλα, έτσι ακριβώς όμως, δεν παίζεσαι ρε @Bhutia :drinks:
 


Μηνύματα
954
Reaction score
518
Ποιος εχει καμια φωτο απο verity ή εαν θυμαται να πει μοντελο;

Επισης μοντελο απο goldman zaton.?

Και τελος εαν θυμαται κανεις για το σύστημα της ayon τι ειχε. Θενξ
 
Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Πόσο ΄΄υπερβατικά΄΄ τείνουν ν'αποδίδουν σε σχέση με το αντίτιμό τους τα GE Triτon 7 ακόμα και σε ευρύχωρο δωμάτιο;
Πόσο θετικά τείνουν ν'ανταποκρίνονται σε ποικιλία ενισχυτικών από διαφορετικές σχολές;
Αντί άλλης απάντησης,αφιερώνεται στον DF η πληροφορία ότι αποτελούν εκείνα το πρώτο και τελευταίο παθητικό ηχείο που προμηθεύτηκε ο υποφαινόμενος κατά την τρέχουσα δεκαετία (και το εγκατέστησε στο σύστημα που έφτιαξε για τους γονείς του).
Με το δάκτυλο στην σκανδάλη ;)
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.067
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top