Most visitors online was 3013 , on 22 Aug 2025
κανενας μας δεν κάνει λαθοςΝα προσθεσω οτι μιλαμε για ποιοτητα ηχου . Δηλαδη το κατα ποσο σωστα η καθε νοτα ,ηχος ενισχυεται και περναει στο ηχειο
με βαση παντα αυτο που ελαβε απο το προενισχυτικο του σταδιο .Σωστα ?
Διορθωστε με αν κανω λαθος . Τα "ποιοτικα σε ηχο" watt ανεξαρτητα απο τα κιλα τους.
Αυτο καταλαβαινω και οταν ακουω "ποιοτικα watt" .
Ναι? Χαχα περίμενα να υποστηρίξεις με την πρώτη επιλογή....Την κουρτίνα 2 παρακαλώ.![]()
Εχω κανει την προταση μου στο νημα .Το "Δεν μιλαμε γι αυτο" για ποιο θεμα αναφερεσαι ?Δεν μιλαμε γι αυτο eteokritis.
Το παλικαρι ψαχνει ενισχυτη με 800ε.προταθηκε ο yamaha.προταθηκε κ o crown για καποιον λογο ο οποιος εχει μια βαση.
Εσυ τι του προτεινεις;
Εχεις παει να αγορασεις σε κατάστημα hiend που λένε κ τα παιδια?Η συζητηση εχει ξεφυγει. Πολυ αναλυση χωρις νοημα.
Δεν λεμε οτι ο κροουν παιζει καλυτερα απο εναν ενισυχυτη 1000ε.ουτε καν της ιδιας τιμης. Αλλο προσωπικα εξηγησα. Απλα ο φιλος εαν διαλεξει τον δρομο του yamaha δεν θα χει τον σφιχτο ηχο του κροουν. Aυτος διαλέγει.
Προσωπικα πιστευω οτι ακομη δεν εχει ξεφυγει η συζητηση . Ουτε εχει γινει τοσο μεγαλη αναλυσηΗ συζητηση εχει ξεφυγει. Πολυ αναλυση χωρις νοημα.
Δεν λεμε οτι ο κροουν παιζει καλυτερα απο εναν ενισυχυτη 1000ε.ουτε καν της ιδιας τιμης. Αλλο προσωπικα εξηγησα. Απλα ο φιλος εαν διαλεξει τον δρομο του yamaha δεν θα χει τον σφιχτο ηχο του κροουν. Aυτος διαλέγει.
Οταν παρεις με το καλο τα ηχεια και τα στρωσεις , που υποψιν δεν εχεις φοβο τη ενταση που θα παιξει το ηχειο ( ειδικα με αυτον τον ενισχυτη) αλλα την ποιοτητα που θα τα ακους , θα ρωτησεις για ενισχυτη με βαση ενα συγκεκριμενο ποσο που μπορεις να διαθεσεις γιατι στο hifi δεν υπαρχει οριο! Βαλε εσυ το δικο σου και τα ξαναλεμε σε κανα 6μηνο !Τα διάβασα όλα τα σχόλια αλλα το ερώτημα μου παραμένει το ίδιο.
Ποιον ενισχυτή εν τελεί να πάρω?
Αρχικά, να πω πως τα ηχεία σήμερα φεύγουν από Αθήνα και αύριο ή μεθαύριο θα τα έχω στο σπίτι. Επίσης να πω για αρχή θα κρατήσω τον rn402d, μέχρι να στρώσουν τα ηχεία για να δοκιμάσω μετά να δω αν με καλύπτουν τελικά. Όμως, αφού έτσι κι αλλιώς χρειάζομαι σε άλλον χώρο τον 402d, αργά η γρήγορα θα πάρω άλλον για να οδηγήσει τα Dali 7.
Η ερώτηση μου παραμένει λοιπόν η ίδια. Ποσά λεφτά χρειάζεται να δώσω για να ταιριάξω τα Dali με έναν ολοκληρωμένο ή με 2 άλλους (προ ενισχυτές/τελικοί.. δεν ξέρω πως λέγονται).
Αφού διαβάζω από τα σχόλια σας πως τα 800 ευρώ δεν φτάνουν ή μαλλον είναι ρίσκο και ισως να μείνω ξανά ανικανοποίητος από το αποτέλεσμα, μπορώ να κανω υπομονή όσο χρειαστεί για να μαζέψω το ποσό για μια ΚΑΛΗ αγορά, για να μην τα αλλάζω πάλι.
Περιμένω προτάσεις κι ας ανεβεί αρκετά η τιμή.
Υ.Γ. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια
Τελικος χωρίς προενισχυτη?Παντως μιας και αναφερθηκατε σε διαφορους τελικους (κι εχουνε περασει πολλοι και τελικοι και ολοκληρωμενοι απο τα χερια μου) θα σας πω το εξης.
Δοκιμαστε τελικους χωρις προενισχυτες κατευθειαν απο καποια πηγη (cd,dac) εκει δοκιμαστε και τον crown και anthem και οτι αλλο θελησετε.Και τοτε θα εχετε συγκρισιμο αποτελεσμα.
Ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι τελικοι (κυριως επωνυμοι) θα βγουν για πουλημα.......![]()
Τι εννοείς ειδικά με αυτόν τον ενισχυτή? Μπορώ να παίζω από την αρχή όσο δυνατά θέλω κι ας μη είναι στρωμένα επειδή ο ενισχυτής μου δεν είναι δυνατός?Οταν παρεις με το καλο τα ηχεια και τα στρωσεις , που υποψιν δεν εχεις φοβο τη ενταση που θα παιξει το ηχειο ( ειδικα με αυτον τον ενισχυτη) αλλα την ποιοτητα που θα τα ακους , θα ρωτησεις για ενισχυτη με βαση ενα συγκεκριμενο ποσο που μπορεις να διαθεσεις γιατι στο hifi δεν υπαρχει οριο! Βαλε εσυ το δικο σου και τα ξαναλεμε σε κανα 6μηνο !
Τελικος χωρίς προενισχυτη?
Πώς και γιατι?
Cd κ dac θα πρέπει να εχουν κ προενισχυση αλλιώς πως?
Mα μονο ετσι θα ακουσεις τι ακριβως εχει να σου δωσει ο τελικος,υπαρχουνε και dac και cd player που εχουνε volume και δεν εχεις θεμα.
Στην περιπτωση δε των crown x
εαν έχουν volume σημαίνει πως ειναι προενισχυτες με dac η cdΤελικος χωρίς προενισχυτη?
Πώς και γιατι?
Cd κ dac θα πρέπει να εχουν κ προενισχυση αλλιώς πως?
Mα μονο ετσι θα ακουσεις τι ακριβως εχει να σου δωσει ο τελικος,υπαρχουνε και dac και cd player που εχουνε volume και δεν εχεις θεμα.
Στην περιπτωση δε των crown xls εχει αυτος volume.
Ναι μπορεις να ακους κανονικα οσο θελειςΤι εννοείς ειδικά με αυτόν τον ενισχυτή? Μπορώ να παίζω από την αρχή όσο δυνατά θέλω κι ας μη είναι στρωμένα επειδή ο ενισχυτής μου δεν είναι δυνατός?
Βάζω όριο τα 1000 ευρώ. Τέλος! Όχι πιο πολύ. Μπορείς να μου προτείνεις κάτι?
Στην περιπτωση του "δικου μου" crown xls 1502 υπαρχει volume επανω του ενα για καθε καναλι,οποτε δεν υπαρχει θεμα να τον δοκιμασεις "σκετον"εαν έχουν volume σημαίνει πως ειναι προενισχυτες με dac η cd
Δεν γίνεται τελικός ενισχυτης χωρις προενισχυτη
Εσυ στα συστήματα σου ποιο dac ειχες κ ποιον τελικό?![]()