Τεχνικα χαρακτηριστικα για xanadu

Reaction score
55
Γεια σε ολους!
Θα ηθελα αν καποιος γνωριζει ή θυμαται να μου πει τα specs των ηχειων audio spectrum xanadu.
Οχι διαστασεις.
Τα ohms, αποκριση συχνοτητων, db.....
Ευχαριστω πολυ!!

Reaction score
55
Γεια σε ολους!
Θα ηθελα αν καποιος γνωριζει ή θυμαται να μου πει τα specs των ηχειων audio spectrum xanadu.
Οχι διαστασεις.
Τα ohms, αποκριση συχνοτητων, db.....
Ευχαριστω πολυ!!
Κανενας καμια πληροφορια;

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.246
Όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρει τίποτα.
Είναι και παλιά ηχεία, ίσως και αν σε κάποιο τεύχος του ήχου πριν από 20 χρόνια !!
Αυτά είναι τα μεγάφωνα από την seas

Last edited:

GKZ

Reaction score
222
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (από άρθρο του ΗIGH FIDELITY ONLINE MAGAZINE για το ηχείο
Audio Spectrum Aeolos)

Ο Γιώργος ο Πετρόπουλος ποτέ δεν συμβιβάστηκε σε ό,τι τουλάχιστον αφορά θέματα ποιότητας κατασκευής, και αυτό πρακτικά το έχει πληρώσει ακριβά. Όταν οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές του, Έλληνες και ξένοι, έχουν στραφεί στα εξ ανατολών μεγάφωνα και στις καμπίνες των 10 ευρώ, αυτός εμμένει να αντιστέκεται στις επιταγές της «μόδας» με ιδιαίτερη ξεροκεφαλιά. Μεγάφωνα αποκλειστικά από την Seas. Καμπίνες hand made που ειδικά στην περίπτωση του Aeolos, (και ενός δύο ακόμα μοντέλων), διαθέτουν και πλάγια τοιχώματα από φυσικό ξύλο ιρόκο. Απλή διαδικασία; Καθόλου. Η μια στις δύο καμπίνες πάει για πέταμα για πάρα πολλές αιτίες που δεν είναι του παρόντος να τις αναλύσουμε. Εξάλλου με τις επιμέρους λεπτομέρειες που αφορούν τον Aeolos θα ασχοληθούμε λίγο πιο κάτω. Ας θυμηθούμε τώρα λίγο την ιστορία του, που δεν είναι καθόλου μικρή, καθώς το εν λόγω ηχείο αποτελεί το απαύγασμα της σχεδιαστικής εμπειρίας του Έλληνα κατασκευαστή.

Η βάση για το project αυτό ετέθη πριν από πολλά χρόνια με το Xanadu. Ένα ηχείο που αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην εποχή του. Όχι τυχαία βέβαια. Το ηχείο αυτό έπαιζε εξαιρετικά. Με μια προϋπόθεση όμως. Ο ενισχυτής που θα το συνόδευε να ήταν «άξιος» σε ισχύ και ρεύμα, αλλά και πολύ καλός σε ηχητικές επιδόσεις. Αυτό φυσικά ίσχυε και για το υπόλοιπο σύστημα. Κάτι όμως που δεν συνέβη από το 90% των κατόχων του Xanadu, οι οποίοι κρίνοντας από την τιμή του ηχείου (που ήταν αρκετά προσιτή), πίστεψαν ότι μπορούσαν να το οδηγήσουν με φτηνούς ολοκληρωμένους ενισχυτές των 60 watt. Έτσι η πρώτη αυτή προσπάθεια μάλλον δεν αναγνωρίστηκε όπως έπρεπε.
Ή μάλλον στην πορεία παρεξηγήθηκε.

Last edited:

GKZ

Reaction score
222
160W 8Ω 87db
απόκριση συχνοτήτων δε γνωρίζω, δύσκολο ηχείο πάντως μετά από πολλά χρόνια κατάφερα να τα οδηγήσω σωστά με 2 μονομπλόκ NAD 216 THX
[DOUBLEPOST=1521409906][/DOUBLEPOST]Το τουίτερ του είν' αυτό:
http://www.seas.no/images/stories/vintage/pdfdataheet/h0534_25tafd.pdf

Επειδή τα είχα από το 2006 μέχρι πρόσφατα , από ότι θυμάμαι ,η απόκριση συχνότητας ήταν 20-35000 Ηz.
Μέγιστη ισχύς 160 Watt .
Η ευαισθησία του πράγματι ήταν στα 87 dB /1W /1m («αναίσθητο» ηχείο σε σχέση με το Α.S. studio 6 μου 90 dB ).
H Oνομαστική του αντίσταση ήταν θαρρώ 6 Ω και όχι 8Ω .

Reaction score
1.155
Εγώ ακόμα τα έχω και ειδικά τώρα που με τους 2 NAD αποδίδουν όπως πρέπει δεν τα αλλάζω, πριν μερικούς μήνες άλλαξα τουίτερ γιατί τα παλιά είχαν στην κυριολεξία ανατιναχθεί αφού συχνά τους έδινα γκάζια αλλά δεν έφτανε ο ένας NAD που είχα τότε κι επίσης πρόσφατα άλλαξα αναρτήσεις στα γούφερ.

• Like
Reactions: GKZ

Reaction score
55
Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας!
Θα ηθελα επισης να σας ρωτησω, αν αξιζει να κανω διενισχυση στα xanadu?
Τα ενισχυτικα μου ειναι της audiolab (προ 8000q και δυο mono8000m 125 watt στα 8 και 220 στα 4).
Αξιζει να αγορασω αλλους δυο mono8000m που τους βρισκω σε ευκαιρια στο forum?
Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το συστημα μου απλα θελω να μαθω αν παρω το κατι παραπανω αν κανω τη διενισχυση?
Ευχαριστω πολυ.

GKZ

Reaction score
222
Τα ενισχυτικα μου ειναι της audiolab (προ 8000q και δυο mono8000m 125 watt στα 8 και 220 στα 4).
Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το συστημα μου απλα θελω να μαθω αν παρω το κατι παραπανω αν κανω τη διενισχυση?
Ευχαριστω πολυ.

Εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη διότι τα είχα οδηγήσει μόνο με ολοκληρωμένους ενισχυτές . Αρχικά προσπάθησα να τα οδηγήσω με τον κύριο ενισχυτή που είχα τότε (έναν Μ.F. Α 3.2 ) και το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε καθόλου, (παρότι ο Α3.2 έιχε « κουμπώσε»ι άριστα με τα A.S. artemis μου).
Έτσι μετά από ψάξιμο και συζητήσεις με φίλους κατάληξα στην αγορά του thule ia -100 ο οποίος πράγματι τα οδηγούσε τέλεια τα xanadu ( πηγή sony dvd/sasd 9000 sv ακούσματα κλασσική μουσική και κλασικό ροκ ).
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα είχα δοκιμάσει και με τον δεύτερο ενισχυτή που είχα (έναν magnum IA-170 o οποίος οδηγούσε τα Α.S. studio 6 μου - σε άλλο χώρο ) και το αποτέλεσμα με είχε απογοητεύσει .

Reaction score
1.379
...πριν μερικούς μήνες άλλαξα τουίτερ γιατί τα παλιά είχαν στην κυριολεξία ανατιναχθεί αφού συχνά τους έδινα γκάζια αλλά δεν έφτανε ο ένας NAD που είχα τότε κι επίσης πρόσφατα άλλαξα αναρτήσεις στα γούφερ.
Τι ισχύει με τα μεγάφωνα του Xanadu, woofer & tweeter. Ήταν ειδική παραγγελία της εταιρείας ή κανονικά μοντέλα της Seas; Έχω διαβάσει αρκετές φορές ότι είναι καταργημένα.

Reaction score
15.469
(έναν magnum IA-170 o οποίος οδηγούσε τα Α.S. studio 6 μου
την ιδια εποχη πρεπει να ψωνιζαμε (προτασεις απο τον ηχο ?) - εγω πηγα στον audiolab και studio 5 ... βαλε καμμια φωτο ...

xanadu ---
συχνοτητα κρος 2.1 khz
αποκριση συχνοτητας 35hz - 25 khz
ευαισθησια 86
ονομαστικη αντισταση 8
συνιστωμενη ισχυς 180 μεγιστο
(απο τον ηχο)
:drinks:

GKZ

Reaction score
222
την ιδια εποχη πρεπει να ψωνιζαμε (προτασεις απο τον ηχο ?) - εγω πηγα στον audiolab και studio 5 ... βαλε καμμια φωτο ...

Attachments

GKZ

Reaction score
222
Τα studio 6 όπως βλέπεις έχουν πληγωθεί από τον χρόνο ,αλλά ο Γίωργος μου είπε να μην τα επισκευάσω διότι ο μάστορας ή η κόλλα μπορεί να κάνει ζημιά στα γούφερ , άσε που τα γουφερ έτσι απελευθερωμένα μπορεί να παίζουν καλύτερα. Φωτό απο τα artemis και τον A3.2 έχω στον άλλο υπολογιστή ,πρέπει να ψάξω. ΑUDIO SPECTRUM λατρεμένη μάρκα !!

Reaction score
1.155
Τι ισχύει με τα μεγάφωνα του Xanadu, woofer & tweeter. Ήταν ειδική παραγγελία της εταιρείας ή κανονικά μοντέλα της Seas; Έχω διαβάσει αρκετές φορές ότι είναι καταργημένα.
Είναι αλήθεια πως η SEAS δεν παράγει πια τις συγκεκριμένες μονάδες και δυσκολεύτηκα πολύ να βρώ τουίτερ όταν χρειάστηκε καταλήγοντας τελικά σε ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα από Γερμανία που φορούσαν κάτι ηχεία Kirksaeter. Η σκέψη που κάνω τελευταία είναι στο μέλλον να αντικαταστήσω τις μονάδες των xanadu με τις μονάδες και το κρος της SEAS που χρησιμοποιεί στο diy kit της TRYM οι καμπίνες του οποίου είναι στις διαστάσεις και την φιλοσοφία των xanadu.
[DOUBLEPOST=1521478429][/DOUBLEPOST]Μπράβο ωραίο και το Thorens! κι εγώ έχω το TD 145mkii αλλά αρκετά τροποποιημένο με χειροποίητο πλίνθο και διάφορες άλλες μικροπαρεμβάσεις.

Reaction score
1.155
Ευχαριστω πολυ.
Ναι νομίζω θα δεις διαφορά έχοντας δυο ενισχυτές ανά ηχείο.
Εδώ και τα δικά μου μια που αρχίσαμε
IMG_20180319_200313_HHT.jpg

Reaction score
138
Ναι νομίζω θα δεις διαφορά έχοντας δυο ενισχυτές ανά ηχείο.
Εδώ και τα δικά μου μια που αρχίσαμε
View attachment 92374
Αδερφέ τι μου θύμισες... Ο magnum IA 170 υπήρξε ένα από τα μηχανάκια μου στο παρελθόν! Το έχω δώσει στο γαμπρό μου και παίζει ακόμα καλούτσικα. Ερώτηση (εκτός θέματος του φίλου μας με τα -κατά την άποψή μου- υπερτιμημένα λίγο για την εποχή τους Xanadu). Το plinth του Thorens, που και πως αν επιτρέπεται? έχω το TD166 mkVI και θα με ενδιέφερε. Για να μη χαλάσουμε το thred, αν θες βέβαια, στείλε μου π.μ.

Reaction score
1.155
Αδερφέ τι μου θύμισες... Ο magnum IA 170 υπήρξε ένα από τα μηχανάκια μου στο παρελθόν! Το έχω δώσει στο γαμπρό μου και παίζει ακόμα καλούτσικα. Ερώτηση (εκτός θέματος του φίλου μας με τα -κατά την άποψή μου- υπερτιμημένα λίγο για την εποχή τους Xanadu). Το plinth του Thorens, που και πως αν επιτρέπεται? έχω το TD166 mkVI και θα με ενδιέφερε. Για να μη χαλάσουμε το thred, αν θες βέβαια, στείλε μου π.μ.
Το plinth είναι ιδιοκατασκευή με τη βοήθεια φίλου μαραγκού, ο Magnum είναι pro και είναι ο MP330.

Reaction score
138
Το plinth είναι ιδιοκατασκευή με τη βοήθεια φίλου μαραγκού, ο Magnum είναι pro και είναι ο MP330.
Δεν είδα καλά τη φωτό, έχω και... πρεσβυωπία, οπότε sorry.

Reaction score
1.155
Δεν είδα καλά τη φωτό, έχω και... πρεσβυωπία, οπότε sorry.
δεν τρέχει τίποτα προς Θεού η φωτό δεν είναι καλή κι εγώ με πρεσβυωπία είμαι:)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama