Ενισχυτής για Focal 926

T

Tadakis

Guest
Τα ηχεία σου τα ξέρω αρκετά καλά.
Σίγουρα δεν έχουν τσιριχτά πρίμα, αντιθέτως.

Αν αυτό που σε ενοχλεί είναι τα πρίμα και καθαρότητα τότε το σαμπ αν και δεν είναι άσχημη κίνηση δεν θα σου δώσει αυτό που ψάχνεις. αίτια είναι κατά πάσα πιθανότητα ο χώρος, όπως σου έγραψαν, η τοποθέτηση, ο pioneer ή όλα αυτά μαζί. Μια φωτό θα βοηθούσε .

Συμφωνώ απόλυτα. Δεν θα κοίταζα ούτε εγω τα sub. Θες ένα ενισχυτή να τα ελέγχει και να τα οδηγεί σωστά. Δες τον Hegel H190. Αυτό είναι ένα καλο ματς για να φτιάξεις μετέπειτα το χώρο σου (σε οποίο βαθμό μπορεις).

Reaction score
30.455
Ξέχνα τα sub... Θες ρεύματα καλά για να οδηγήσουν τα ηχεία σου στο μονοπάτι της αρετής και αυστηρά , για να τα ελέγχουν σε κάθε τους παραστρατημα....

Reaction score
15.469
για να τα ελέγχουν σε κάθε τους παραστρατημα....
κι εγω ακομα δεν εμαθα ηντα 'ναι το dumping factor και πως (και αν) μπορουμε να το εξαγουμε απο τα specs που συνηθως δινουν οι κατασκευαστες ενισχυτικων ...

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
5
Συμφωνώ απόλυτα. Δεν θα κοίταζα ούτε εγω τα sub. Θες ένα ενισχυτή να τα ελέγχει και να τα οδηγεί σωστά. Δες τον Hegel H190. Αυτό είναι ένα καλο ματς για να φτιάξεις μετέπειτα το χώρο σου (σε οποίο βαθμό μπορεις).
Πολύ ακριβός ο Hegel....Ποια η γνώμη σου για Yamaha AS 1100?

Reaction score
30.455
κι εγω ακομα δεν εμαθα ηντα 'ναι το dumping factor και πως (και αν) μπορουμε να το εξαγουμε απο τα specs που συνηθως δινουν οι κατασκευαστες ενισχυτικων ...
Για το damping factor ας μιλήσουν οι γνώστες..
Το dumping factor είναι ένδειξη του ότι ο ενισχυτής ανήκει στη χωματερή και το dumbing factor είναι μονάδα μέτρησης του χαιεντισμου!

Reaction score
4.327
Εάν θα βάλεις ολοκληρωμένο θα χρειαστείς και dac. Το 'χεις υπόψην σου αυτό ε;

Reaction score
15.469
Για το damping factor ας μιλήσουν οι γνώστες..
Το dumping factor είναι ένδειξη του ότι ο ενισχυτής ανήκει στη χωματερή και το dumbing factor είναι μονάδα μέτρησης του χαιεντισμου!
οπως το θετεις με μπερδευεις - ωστοσο το θεμα παραμενει για 'μενα τουλαχιστον ... :(

EvangelosP για τα δικα μου electra 936 μου ειχε προταθει ενα ucd 400 ή ncore απο τους φηφιακους ...

Reaction score
5
οπως το θετεις με μπερδευεις - ωστοσο το θεμα παραμενει για 'μενα τουλαχιστον ... :(

EvangelosP για τα δικα μου electra 936 μου ειχε προταθει ενα ucd 400 ή ncore απο τους φηφιακους ...
Ποια η γνώμη σου για Yamaha AS 1100;

T

Tadakis

Guest
Πολύ ακριβός ο Hegel....Ποια η γνώμη σου για Yamaha AS 1100?
Δεν τον ξερω το Yamaha. Δυστυχώς έχεις ένα πολύ απαιτητικό ηχείο και απαιτεί καλο ενισχυτή. Δεν αν μπορεις να βρεις ΜΤΧ τον Hegel 160 που είναι προηγούμενο μοντέλο. Ίσως να βρεις κάτι με υπομονή

Reaction score
5
Δεν τον ξερω το Yamaha. Δυστυχώς έχεις ένα πολύ απαιτητικό ηχείο και απαιτεί καλο ενισχυτή. Δεν αν μπορεις να βρεις ΜΤΧ τον Hegel 160 που είναι προηγούμενο μοντέλο. Ίσως να βρεις κάτι με υπομονή
Χριστος Ανεστη παιδες !

δεν κανει φιλε μου ο πιονερ...
....ειναι για σινεμα μονο..
ο Yamaha AS 1100; Έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές. Οι Hegel είναι πολύ καλοί αλλά ακριβοί...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
89.125
Ας αφήσουμε για λίγο το -πρωταρχικό- θέμα του χώρου, κι ας δούμε ενα διάγραμμα

5D1001DF-AB1D-440A-8F2D-8E9EBD234840.jpeg

Τα Focal 926 δεν μπορούν να παίξουν τις δυο πρώτες οκτάβες (απο τα όργανα που ειναι στο μωβ) και παίζουν κάποιες απο τις τελευταίες νότες πολυ πιο σιγά απο τις υπόλοιπες, με αποτέλεσμα να μην τις ακούς.

Παρόλα αυτα προσπαθούν. Στην μάταιη προσπάθεια τους αυτη ζορίζονται, και θολώνουν και τις επόμενες δυο ή και τρεις οκταβες. Και ακούγεται άσχημα και τμήμα των μεσαίων.

Επίσης ο (όποιος) ενισχυτής ζορίζεται πολύ προσπαθώντας να οδηγήσει τα ηχεία στις χαμηλές συχνότητες, ειναι πολυ ενεργοβόρα περιοχή.

Αυταααααααά.....

Reaction score
1.656
Ποια η γνώμη σου για Yamaha AS 1100;
Πολυ καλος, στα 25 τετραγωνικα θα τα οδηγησει πολυ καλα. Τον εχω ακουσει σε καταστημα με μεγαλουτσικα Dynaudio σε μεγαλυτερο χωρο και τα πηγαινε μια χαρα. Εγω εχω τον 2000 και σε παρομοιο χωρο με παρομοια ηχεια δεν εχει κανενα προβλημα.

Παντως η προσθεση ενος καλου sub ειναι παντα ευπροσδεκτη.

Reaction score
5
Πολυ καλος, στα 25 τετραγωνικα θα τα οδηγησει πολυ καλα. Τον εχω ακουσει σε καταστημα με μεγαλουτσικα Dynaudio σε μεγαλυτερο χωρο και τα πηγαινε μια χαρα. Εγω εχω τον 2000 και σε παρομοιο χωρο με παρομοια ηχεια δεν εχει κανενα προβλημα.

Παντως η προσθεση ενος καλου sub ειναι παντα ευπροσδεκτη.
Σίγουρα το Sub το εχω υποψιν μου για το μελλον αλλα επειδη ακουω πολυ μουσικη, προτεραιοτητα αυτη τη στιγμη ειναι να παρω πολυ καλύτερη ποιότητα σε 2ch ήχο.

Reaction score
5
Είναι αδύναμος ο γιαμαχα
Σε Watt εννοείς αδύναμος? 105 στα 8ohms έχει νομίζω με πολύ καλές κριτικές. Τα Focal είναι ευκολοδήγητα έχω την εντύπωση, έτσι έχω ακούσει.

Reaction score
6.225
Λοιπον αδερφε μιας και τα ηχεια που εχεις με εχουν απασχολησει στο παρελθον θα σου πω την καλυτερη λυση με τεραστια διαφορα απο την επομενη στα 1500 ευρω. Περνεις ενα svs pb2000 για σαμπ και ενα crown xls2002 τελικο για τα μπροστινα. Βατ θα εχεις να φανε και οι κοτες (οπως λεει και ο EAR επαρκες headroom). Hypex παρολο που εχω nc400 ο ιδιος δε στους προτεινω για τον pioneer αφου δεν εχει balanced εξοδους. Το αποτελεσμα τοσο σε δικαναλο οσο και στο home theater θα ειναι η μερα με τη νυχτα.

Reaction score
1.656
Σίγουρα το Sub το εχω υποψιν μου για το μελλον αλλα επειδη ακουω πολυ μουσικη, προτεραιοτητα αυτη τη στιγμη ειναι να παρω πολυ καλύτερη ποιότητα σε 2ch ήχο.
Το sub ειναι απαραιτητο και για το δικαναλο ηχο.

Ο Yamaha ο δικος μου φτανει (αν θυμαμαι καλα) τα 160 βατ στα 4 και 220 στα 2 Ωμ. Οδηγει σε χωρους οπως οι δικοι μας μεχρι και αρκετα αναισθητα ηχεια με πολυ καλη ποιοτητα ηχου. Οπως βλεπω, στην Αγγλια το συνδυαζουν με ATC και ειναι πολυ ευχαριστημενοι. Προσωπικα θα σου πω οτι ειναι οτι καλυτερο ειχα ποτε σε ενισχυτη, υπερτερει εναντι πολλων ακριβοθωρητων και πολυ ακριβοτερων ενισχυτων. Ο 1100 εχει και πιο γλυκο ηχο λογω αλλων τρανζιστορ που φορα καθως και τα πανεμορφα vu-μετρα. Τα παλαιοτερα μοντελα τα βρισκεις και σε πολυ καλες τιμες σε μεταχειρισμενα. Τελος, εχουν καταπληκτικα ρυθμιστικα μπασων-πριμων, πολυ βολικα για να φερεις τον ηχο στα μετρα σου.

Να μην ξεχασω, δες το στησιμο των ηχειων σου. Ειναι η πιο ανεξοδη, απαραιτητη και αποδοτικη ενεργεια που μπορεις να κανεις. Ξεκινησε και μεινε σε αυστηρο ισοπλευρο τριγωνο ακροασης. Παιξε λιγο με το ποσο θα σε κοιτανε τα ηχεια. Δοκιμασε αν σε παιρνει η διαρρυθμιση του χωρου και αλλα τριγωνα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.491
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$