Βραχυκυκλωτήρες ηχείων

Reaction score
88
Τελικα εχει το site και μαντες και καφετζουδες που προβλεπουν το τι θα κανει ο καθενας!!. Αυτο ειναι πολυ καλο, ας το εκμεταλευτουν και να το κανουν επαγγελμα !. Ευχαριστω παντως ολους οσους βοηθησαν με τις συμβουλές τους χωρις να απαξιωνουν και να κοροιδευουν.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.804
Εγώ το είπα πως λύνεται το πρόβλημα του φίλου, και το εξήγησα αρκετά αναλυτικά (ενεργά ηχεία με ενσωματωμένη DSP ισοσταθμιση, ως προβλέπεται). Έχει πάρει παράλυτα ηχεία. :lol:
Η λύση σου είναι πολύ ριζοσπαστική, αν και σωστή. Δεν πρόκειται να την ακολουθήσει η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών, και εννοώ να αλλάξουν ενα καλο ηχείο που ήδη έχουν για ενα με ενσωματωμένο DSP. Απλως δεν θα το κάνουν.

Και γιαυτο η λύση του μη ενσωματωμένου DSP έρχεται ως τίμιος συμβιβασμός να κάνει τη δουλειά χωρίς να ανοίξει μύτη.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Βραχυκύκλωμα στο...ακατοίκητο.:lolsign:
Έχεις σκεφτεί την διπλό καλωδίωση ?
Είδες λοιπόν καλέ μας Jio πού απαντούν τελικώς οι προσωπικοί (μας) δαίμονες;;)
Μπα, τα λέω στη νυφη ν'ακούει η πεθερά, σταθερά, χρόνια τώρα... ;)

Πολυτέλειες για τον αδαή, θα φρικάρει, άσε που δε σώζεται εκεί μέσα, ούτε να τα κουνήσει από τη θέση τους δε μπορεί!
Και χωρίς μετρήσεις, με βασικές γνώσεις, τα κύρια προβλήματα τα ξέρεις ήδη. Η μέτρηση εδώ έρχεται μόνο ως επιβεβαίωση της θεωρίας, δηλαδή είναι σχεδόν άχρηστη, καθώς ούτε ακρίβεια χρειάζεται, ούτε στοχευμένη παθητική ισοσταθμιση χώρου δε πρόκειται να γίνει.:p
...
Εγώ το είπα πως λύνεται το πρόβλημα του φίλου, και το εξήγησα αρκετά αναλυτικά (ενεργά ηχεία με ενσωματωμένη DSP ισοσταθμιση, ως προβλέπεται). Έχει πάρει παράλυτα ηχεία. :lol:

Το ειπα, δε το είπα; :lolsign:
Και ακόμα περισσότερο,διαθέτοντας ενεργά τεμάχια με αυτόνομα για το κάθε τεμάχιο παραμετρικά ρυθμιστικά,αποκτά την ευχέρεια να προσαρμόσει την απόκριση σε ιδιαιτερότητες του γειτονικού περιβάλλοντος για το εκάστοτε ηχείο ξεχωριστά.

Και σημειώνεται αυτό το στοιχείο,αφού παρατηρείται ότι το ένα ηχείο γειτονεύει με τοιχωματικά όρια και το άλλο με το χωλ του Βουνίσιου Βασιλέα (In the Hall of the Mountain King - Grieg)

Last edited:

P

PMC

Guest
Βραχυκύκλωμα στο...ακατοίκητο.:lolsign:

Είδες λοιπόν καλέ μας Jio πού απαντούν τελικώς οι προσωπικοί (μας) δαίμονες;;)
Μπορεί να μην έχω καταλάβει....
Ο hiendakias θεωρεί ότι οι βραχυκυκλωτηρες του ηχείου του του ενισχύουν το μπάσο.
Αν κάνει διπλό καλωδίωση θα μπορέσει η όχι να απαντήσει σε αυτό το θέμα του?
Δεν λέω ότι είναι αυτή η λύση . Απλά θέλω να δει ότι δεν φταίνε οι βραχυκυκλωτηρες του ηχείου.
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα έχετε προτείνει ...

Λέγοντας προσωπικοί δαίμονες εννοώ όλα τα προβλήματα που έχουμε προκληθεί να λύσουμε προκειμένου να βελτιώσουμε τον ήχο μας.
Για άλλους μπορεί να είναι η ενίσχυση ( εάν έχουν δύσκολα Ηχεια.)
Για κάποιους άλλους να είναι ο χώρος. Για κάποιον άλλο η πηγή,τα καλώδια ,ο προ ενυσχιτης ,το dac,.....οτιδήποτε .
Σημασία έχει ότι σε αυτά χρωστάμε την γνώση μας ....ο κάθε ένας.

[DOUBLEPOST=1524917777][/DOUBLEPOST]
Να μην ακούς τέτοια τρελά πράγματα.
Και για κάτσε, ποιος στην είπε αυτή την πατάτα;

Δηλαδή αγαπητέ Κώστα ....ότι και να βάλεις θα παίζει το ίδιο ?

Last edited by a moderator:

Reaction score
518
Το πρόβλημα στην προκειπροκεφαση δεν ειναι το χαμηλο μονο.

Σιγουρα θα ειναι και η εικονα και σιγουρα οι ψηλες συχνοτητες.

Απλα ο φιλος θελει να φτιαξει μονο το χαμηλο. Δεν γίνεται να τα εχουμε ολα. Οποιος τα θελει ολα τα αλλαζει ολα και πρωτα απο ολα...παει σε αλλο χωρο.

δοκιμασε να συνδεσεις τα καλωδια ηχειων στο hf...ή το ενα hf το αλλο lf.στην 2η περιπτωση δοκιμασε ολες τις περιπτωσεις δλδ hf μαυρο lf κοκκινο και hf κοκκινο με lf μαυρο. εννοειται τα ιδια τα εχεις και στα δυο ηχεια. Δεν πιανει παντα αλλα δοκιμασε.

Reaction score
88
Ο hiendakias θεωρεί ότι οι βραχυκυκλωτηρες του ηχείου του του ενισχύουν το μπάσο.
Δεν λέω ότι είναι αυτή η λύση . Απλά θέλω να δει ότι δεν φταίνε οι βραχυκυκλωτηρες του ηχείου.
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα έχετε προτείνει ...

Λέγοντας προσωπικοί δαίμονες εννοώ όλα τα προβλήματα που έχουμε προκληθεί να λύσουμε προκειμένου να βελτιώσουμε τον ήχο μας.
Για κάποιους άλλους να είναι ο χώρος. Για κάποιον άλλο η πηγή,τα καλώδια ,ο προ ενυσχιτης ,το dac,.....οτιδήποτε .

[DOUBLEPOST=1524917777][/DOUBLEPOST]

Οχι φιλε μου ,δεν εχω διπλοκαλωδιωση.
Ο χωρος ειναι σιγουρα προβλημα και ισως με ηχεια βάσης να ειχα καλυτερο αποτελεσμα στον συγκεκριμενο χωρο. Θα κανω τις δοκιμες μου βαση των συμβουλων που μου δωθηκαν οταν εχω χρονο και θα πω τα αποτελεσματα.
[DOUBLEPOST=1524928432][/DOUBLEPOST]
Το πρόβλημα στην προκειπροκεφαση δεν ειναι το χαμηλο μονο.

Σιγουρα θα ειναι και η εικονα και σιγουρα οι ψηλες συχνοτητες.

Απλα ο φιλος θελει να φτιαξει μονο το χαμηλο. Δεν γίνεται να τα εχουμε ολα. Οποιος τα θελει ολα τα αλλαζει ολα και πρωτα απο ολα...παει σε αλλο χωρο.

δοκιμασε να συνδεσεις τα καλωδια ηχειων στο hf...ή το ενα hf το αλλο lf.στην 2η περιπτωση δοκιμασε ολες τις περιπτωσεις δλδ hf μαυρο lf κοκκινο και hf κοκκινο με lf μαυρο. εννοειται τα ιδια τα εχεις και στα δυο ηχεια. Δεν πιανει παντα αλλα δοκιμασε.
Οκ

I

iason

Guest
Οχι φιλε μου ,δεν εχω διπλοκαλωδιωση.
Ο χωρος ειναι σιγουρα προβλημα και ισως με ηχεια βάσης να ειχα καλυτερο αποτελεσμα στον συγκεκριμενο χωρο. Θα κανω τις δοκιμες μου βαση των συμβουλων που μου δωθηκαν οταν εχω χρονο και θα πω τα αποτελεσματα.
[DOUBLEPOST=1524928432][/DOUBLEPOST]
Οκ
Μια καλή επιλογή είναι να αντικαταστήσει τους εργοστασιακούς βραχυκυκλωτηρες με καλώδιο ιδιο με αυτό των ηχείων σου. Εάν δεν το έχεις κάνει ηδη.

Reaction score
88
Μια καλή επιλογή είναι να αντικαταστήσει τους εργοστασιακούς βραχυκυκλωτηρες με καλώδιο ιδιο με αυτό των ηχείων σου. Εάν δεν το έχεις κάνει ηδη.
Δεν το εχω κανει και ουτε προκειτε γιατι ειναι πολυ ακριβο.

I

iason

Guest
Δεν το εχω κανει και ουτε προκειτε γιατι ειναι πολυ ακριβο.
Κατάλαβα, μπορείς να πειραματιστεις με ένα καλώδιο καλής ποιότητας με το μέτρο. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις το θετικό ακροδέκτη του καλωδίου σου στο θετικό του ηχείο μπάσο, και το αρνητικό του καλωδίου στο αρνητικό απο τις υψηλές συχνότητες.Το αποκαλούν συμετρικο και σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθάει.Παντως προτού προχωρήσεις σε ακριβές λύσεις πειραματισου με κάτι οικονομικό πρώτα,αξίζει το κόπο.Καλη συνέχεια.

Reaction score
88
Κατάλαβα, μπορείς να πειραματιστεις με ένα καλώδιο καλής ποιότητας με το μέτρο. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις το θετικό ακροδέκτη του καλωδίου σου στο θετικό του ηχείο μπάσο, και το αρνητικό του καλωδίου στο αρνητικό απο τις υψηλές συχνότητες.Το αποκαλούν συμετρικο και σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθάει.Παντως προτού προχωρήσεις σε ακριβές λύσεις πειραματισου με κάτι οικονομικό πρώτα,αξίζει το κόπο.Καλη συνέχεια.
Θα το δοκιμασω κι αυτο.
Ευχαριστω

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Όχι απαραιτήτως,διότι θα υπεισέλθουν νέες μεταβλητές.
Η διπλοκαλωδίωση στην αρχή εφαρμογής της ισοδυναμεί ουσιαστικώς με μονοκαλωδίωση,αφού θα ισχύει εντός του κρος συμβολή των επιμέρους δρόμων.Εκείνο όμως που μεταβάλλεται σίγουρα με το επιπρόσθετο ζεύγος καλωδίων θα είναι τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά (ωμική αντίσταση-αυτεπαγωγή-χωρητικότητα) πάνω στη διασύνδεση ενισχυτή- ηχείων και βεβαίως ο συντελεστής απόσβεσης.Και όλα αυτά χωρίς να θίξουμε και πιθανές φασικές διαφοροποιήσεις.

Σε ανάλογες εμπειρικές εκτιμήσεις δεν χρωστάμε όποια ουσιαστική γνώση έχουμε,τουναντίον μάλιστα οφείλουμε σαν...κέρβεροι να προασπίζουμε τη δεύτερη ώστε να μην αφήνουμε τη ουσία να αραιώνεται από ακατάσχετη παροχή γνωστικών παραπροϊόντων.

Αλλιώτικα,θα ήταν εύκολη διέξοδος να του σύστηνα λ.χ. τους γνωστούς βραχυκυκλωτήρες της Nordost,αφού και ο ίδιος είχα κάποτε πειραματιστεί με αυτούς επί παθητικών ηχείων που διέθετα ακόμα και με τη χιαστί διασύνδεση που προτάθηκε (΄΄τον βραχυκυκλώωωνει τον ακροδέκτη΄΄ όπως θα παρατηρούσαν και οι συνδαιτυμόνες), αλλά ας μην παραβλέπουμε πως τα δικά μου υποκειμενικά συμπεράσματα προέκυψαν μονάχα αφότου είχα διευθετήσει τα ηχεία στο συγκεκριμένο χώρο ακρόασης με όλες τις δέουσες διατυπώσεις και με επάρκεια οδήγησης και δυναμικού περιθωρίου σε συνάρτηση με τις στάθμες όπου προέκυψαν εκείνα.

Η γνώση δεν λογαριάζεται ως άνθρωπος με δαιμονικές εγκλίσεις,αλλά ως δαίμων με ανθρώπινες εγκλίσεις.:D
Αν κάνει διπλό καλωδίωση δεν αποφεύγει μέρος του κροσοβερ?
Υπάρχει κάπου φωτογραφεία του συστήματος - χώρου σου?
Εφόσον η σύσταση του σήματος που διατρέχει τις επιμέρους οδούς παραμένει αδιαίρετη σε καθεμία περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε τις εναλλακτικές διασυνδέσεις ηλεκτρικώς ισοδύναμες υπό αυτές τις συνθήκες.

Εκεί όμως που έχει σημασία η επιπρόσθετη οδός,είναι ακριβώς η περίπτωση ενεργού κρος όπου η σύσταση του σήματος θα διαχωρίζεται προτού να οδεύσει εκείνο προς τα αντίστοιχα τελικά ενισχυτικά στάδια.

Στο δεύτερο ερώτημα,δεν υπάρχει μόνο ένα σύστημα και ούτε υπάρχει δημοσιευμένο κάπου σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Last edited:

P

PMC

Guest
Όχι απαραιτήτως,διότι θα υπεισέλθουν νέες μεταβλητές.
Η διπλοκαλωδίωση στην αρχή εφαρμογής της ισοδυναμεί ουσιαστικώς με μονοκαλωδίωση,αφού θα ισχύει εντός του κρος συμβολή των επιμέρους δρόμων.Εκείνο όμως που μεταβάλλεται σίγουρα με το επιπρόσθετο ζεύγος καλωδίων θα είναι τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά (ωμική αντίσταση-αυτεπαγωγή-χωρητικότητα) πάνω στη διασύνδεση ενισχυτή- ηχείων και βεβαίως ο συντελεστής απόσβεσης.Και όλα αυτά χωρίς να θίξουμε και πιθανές φασικές διαφοροποιήσεις.

Σε ανάλογες εμπειρικές εκτιμήσεις δεν χρωστάμε όποια ουσιαστική γνώση έχουμε,τουναντίον μάλιστα οφείλουμε σαν...κέρβεροι να προασπίζουμε τη δεύτερη ώστε να μην αφήνουμε τη ουσία να αραιώνεται από ακατάσχετη παροχή γνωστικών παραπροϊόντων.

Αλλιώτικα,θα ήταν εύκολη διέξοδος να του σύστηνα λ.χ. τους γνωστούς βραχυκυκλωτήρες της Nordost,αφού και ο ίδιος είχα κάποτε πειραματιστεί με αυτούς επί παθητικών ηχείων που διέθετα ακόμα και με τη χιαστί διασύνδεση που προτάθηκε (΄΄τον βραχυκυκλώωωνει τον ακροδέκτη΄΄ όπως θα παρατηρούσαν και οι συνδαιτυμόνες), αλλά ας μην παραβλέπουμε πως τα δικά μου υποκειμενικά συμπεράσματα προέκυψαν μονάχα αφότου είχα διευθετήσει τα ηχεία στο συγκεκριμένο χώρο ακρόασης με όλες τις δέουσες διατυπώσεις.

Η γνώση δεν λογαριάζεται ως άνθρωπος με δαιμονικές εγκλίσεις,αλλά ως δαίμων με ανθρώπινες εγκλίσεις.:D

Reaction score
88

Εχω βαλει φωτο στην αρχη του νηματος.

D

deleted user 10898

Guest

Οχι, δεν αποφεύγει τίποτα. Τα εξήγησε αναλυτικά ο bhutia το μόνο που αλλάζει είναι τα επιμέρους χαρακτηριστικά του καλωδίου με ότι αυτό συνεπάγεται στην "σχέση" ενισχυτή - ηχείου

• Like
Reactions: PMC

Reaction score
1.155
Με ποιό ενισχυτή (μοντέλο-ολοκληρωμένο-τελικό) τα οδηγάς;

Reaction score
6.238

[DOUBLEPOST=1524846071][/DOUBLEPOST]
Χαχαχχαχχχχχχ, θα φωναξω εξορκιστη !!!!
[DOUBLEPOST=1524846184][/DOUBLEPOST]

[DOUBLEPOST=1524846389][/DOUBLEPOST]Το αριστερο Ηχείο που ειναι λιγο στριμωγμενο εχει αποσταση από τον πισω τοιχο 50cm και απο τον πλαινο επισης 50cm. Η κλιση τους ειναι ελαφριως προς τα μεσα οπως βλεπετε.
Απο το αριστερο ηχειο σιγουρα θα εχεις θεμα στα 80-100 hz λογω τοποθετησης και απο το δεξι αστα να πανε εκει που ειναι.... Τα ηχεια ειναι τρομερα απο δυνατοτητες ειναι και κριμα να χαραμιζονται με τετοια τοποθετηση.

Reaction score
88
Με ποιό ενισχυτή (μοντέλο-ολοκληρωμένο-τελικό) τα οδηγάς;
Προενισχυτη symphonic Line Rg3 Mk3
Τελικούς έχω δυο
Ayre v3
Crown ce 2000 με βελτιωσεις
[DOUBLEPOST=1524978989][/DOUBLEPOST]
Απο το αριστερο ηχειο σιγουρα θα εχεις θεμα στα 80-100 hz λογω τοποθετησης και απο το δεξι αστα να πανε εκει που ειναι.... Τα ηχεια ειναι τρομερα απο δυνατοτητες ειναι και κριμα να χαραμιζονται με τετοια τοποθετηση.
Το ξέρω ότι είναι φοβερά ηχεια ,έχω πάθει πλάκα μαζί τους !.
Αυτό που πρέπει να φιαξω είναι το μπουκαρίσμα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.219
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney