Κασέτα ή σόμπα για το τζάκι;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102
Τώρα, μετά απο έναν γεμάτο μήνα κάψιμο, έχω 4-5 τόνους ξερά και λίγο περισσότερα φρέσκα.
Πάνω από 1 άντε 1,5 τόνο ξύλα, δε μπορείς να κάψεις όλη τη σαιζόν με νορντπεις...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Πάνω από 1 άντε 1,5 τόνο ξύλα, δε μπορείς να κάψεις όλη τη σαιζόν με νορντπεις...
Το έχω καταλάβει. Λίγη ταλαιπωρία για έναν χρόνο που θα πρέπει να κοπούν ξύλα στα δυο, και μετά θα τα κόβουμε όλα στους 30 πόντους.

Βγήκα τώρα με το μέτρο και δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Πολλά 30 εκατοστά, λίγα 35, ελάχιστα 40 και καμιά σαρανταριά γκουμούτσες που θα κάψω στις επόμενες μέρες. Θα πιάσουν επιτέλους τόπο και τα μικρά, που τα πετάω πολλά μαζί στο άναμμα και δεν τελειώνουν.

Δεν θα αγχώνομαι επίσης αν θα πετάξουν καύτρες τα κυπαρίσια, οι αμυγδαλιές και τα πεύκα! :geek::party:

Reaction score
5.672
Έχω την εντύπωση ότι γνωστος χωρίς πρόσβαση έχει την αντιπροσωπεία στην Αθήνα
Για στειλτε μοντέλα να σας πω τιμές να κάνετε όλοι σας γιορτές κ αυτός μαζι ...

Reaction score
390
καλησπέρα,ψιλοάσχετο:
Εχω αυτή:https://www.skroutz.gr/s/391399/Syrios-KS-9000.html ,σε ένα χώρο 30τμ,τον κάνει φούρνο την έχω 6 χρόνια και άμα λάχει να πούμε κάνουμε κανά μεζέ στο φούρνο της,όταν μαζευόμαστε για καμιά κρασοκατάνυξη,άντρες μόνο εννοείται.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Έχω την εντύπωση ότι γνωστος χωρίς πρόσβαση έχει την αντιπροσωπεία στην Αθήνα
Για στειλτε μοντέλα να σας πω τιμές να κάνετε όλοι σας γιορτές κ αυτός μαζι ...
Nordpeis Orion. Ή κάτι αντίστοιχα μικρό και αποδοτικό αλλά απλούστερο σε design.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102
Πολυ μικρο τζαμι. Χανεις την κ@υλα να βλεπεις τις φλογες.
Όντως, αυτό ισχύει. Μικρό.

Αποζημιώνει με πολύ μεγάλες φλόγες όμως. Γεμίζει όλος ο θάλαμος φλόγα πανεύκολα, και την κρατάει ώρα.

Reaction score
4.327
πως γίνεται να έχουν τόσο μεγάλη απόδοση >80%. Τι τις κάνεις διαφορετικές από άλλες κοινές σόμπες με το ίδιο υλικό (μαντέμι);

gid

Reaction score
10.154
Η δευτερογενής ή και τριτογενής καύση.

Που επίσης εξασφαλίζουν ότι από την καμινάδα δεν βγαίνει κάπνα (παρά μονο για λίγα λεπτά κατά στην έναυση).

Προστατεύεις το περιβάλλον και ταυτόχρονα ανεβάζεις ψηλά την απόδοση.

Με τέτοιες συνθήκες, όντως είναι απόλαυση να βλέπεις τις φλόγες να χορεύουν...

Last edited:

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
Τι διαβάζω 1 με 1.5 τόνο το χρόνο??? :o:oΠαιδιά εδω στην Κέρκυρα να μην πω τίποτα για το κ@λ@νησί, έχω φρικάρει με το θέμα "θέρμανση", γενικά αλλα πιο πολύ με την θέρμανση.
ο πεθερός εχει βάλει ενεργειακό τζάκι το οποίο είναι συνδεδεμένο με τα σώματα, για να ζεστάνω το σπίτι θελω 120 κιλά με 150 ξύλα την ημέρα :o, δεν ξέρω τι να πω, είναι η πρώτη Μου επαφή με τζάκι και δεν έχω πολύ γνώση, ούτε θέλω να αποκτήσω. Πολύ βρομιά είμαι με μια παρκετεζα όλοι μέρα, πολύ κουβαλημα ξύλου κτλ.
Κάνω κάτι λάθος, είναι λογικό να θέλει τόσο ξύλα? Να αναφέρω οτι από το μεσημέρι και μετά ανάβει, τα δοχεία boiler πως τα λένε είναι μακριά απο το τζάκι γύρο στα 20 μέτρα απόσταση, έχει να ζεστάνει 180 μέτρα σπίτι δηλαδή 11 σώματα από τα οποία τα 4 είναι τεράστια.
Ο πεθερός Μου έχει πει ότι θα μπει και αντλία θερμότητας για κρύο και ζεστή, ( το ποτέ θα μπει Ούτε καν ξέρω>:(>:(>:() αλλά μου λέει ότι θα καίει πολύ ρεύμα, ισχύει????

gid

Reaction score
10.154
Το κόστος είναι το πρώτο μείον τους. Το δεύτερο είναι ότι τα μακρινα δωμάτια θα ζεσταθούν μόνο αν το πρώτο δωμάτιο ανάψει, και το τρίτο ότι δεν έχουν συμμετοχή στο νερό χρήσης του σπιτιού.

Ωστόσο υπάρχουν εταιρίες που τα λύνουν όλα μαζί τα προβλήματα (εφόσον το σπίτι έχει ήδη σώματα καλοριφέρ) με πολύ χαμηλότερο κόστος αλλά και με λίγο χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση και λίγο υποδεέστερη αισθητική..

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster