Ερώτηση προς τους "ηλεκτρολόγους"... και τους υδραυλικούς!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.692
Αν βάλει τέτγιο Κωστάκη, το φουρνάκι με τα μάτια που θέλει να βάλει ο Χάρης,

από 3300W θα φθάσει άνετα τα 4.000W :D

Reaction score
30.455
Καλώδιο στο πολύπριζο 3x1.5 καρέ εύκαμπτο και μόνον όσο χρειάζεται. Καθόλου παραπάνω. Ακόμα καλύτερα 3x2.5 καρέ (υπερβολή, αλλά δεν πειράζει και δεν κοστίζει). Φυσικά, πολύ γερό σφίξιμο στην κλέμα και μέσα στο πολύπριζο, και τύλιγμα την κλέμα με μονωτική ταινία.
Με αυτό είμαι οκ υποθέτω ημίθεε...θυμήθηκα πως έχω 4-5 μέτρα από δαύτο.
20181031_213011.jpg

Reaction score
2.420
Στις γραμμες κουζινας μπαινουν καλωδια 6 mm και ασφαλεια 25Α. Αν εσυ πανω σε αυτη την γραμμη βαλεις το ψυγειακι και το κουζινακι και το ψυγειο για καποιο λογο βραχυκυκλωσει αντι να σου πεταξει την ασφαλεια που ειναι 25Α θα σου καψει την συσκευη σου που το καλωδιο της ειναι 1,5 mm,γιαυτο ποιο σωστο ειναι να αλλαξεις την ασφαλεια του πινακα με 16Α .Καλυτερα να σου πεταξει την ασφαλεια αν καποια στιγμη δουλεψουν φουλ και οι δυο συσκευες σου απο το να σου καει καποια συσκευη.

Reaction score
27.120
Αθώω και άσχιετο στρουμφάκι...αφού δεν γνωρίζεις από ultra hi end εταιρείες όπως η.....Borsan Cable... γιατί πετάγιεσαι?:p
ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ....ΗΜΑΡΤΟΝ...

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....

http://www.cablel.com/716/el/hellenic-cables-sa/

Reaction score
30.455
ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ....ΗΜΑΡΤΟΝ...

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....

http://www.cablel.com/716/el/hellenic-cables-sa/
Αφού το έχω περίσσεμα ρε αφεντικό ,τι να το κάνω?
Αυτό το καλώδιο είχε περισσέψει από μια κουλούρα που είχε φέρει ο μαστρο Αντώνης όταν δούλευα στην Ηλεκτρονική...ακόμα τον θυμάμαι να βρίζει τον π0yστη τον Τούρκο με τα φτηνοκαλώδια που βγάζει...:D
Βέβαια αυτός το είχε φέρει για να φτιάξει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε μια "πλάτη" που θα λειτουργούσαν καμιά εκατοστή τηλεοράσεις ταυτόχρονα...
Για την περίπτωσή μου,μια χαρά είναι!

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.239
Μην ξεχασεις, μολις τελειωσεις την πατεντα, να ποσταρεις μια φωτο στην πυρηνικη υδραυλικη
και μετα να βγαλεις μια τελευταια selfie πριν σηκωσεις τον γενικο, να σε θυμομαστε.:D

Reaction score
30.455
Μην ξεχασεις, μολις τελειωσεις την πατεντα, να ποσταρεις μια φωτο στην πυρηνικη υδραυλικη
και μετα να βγαλεις μια τελευταια selfie πριν σηκωσεις τον γενικο, να σε θυμομαστε.:D
Ααααα πρέπει να είναι κάτω ο γενικός?:p:p:p:p:p:p

Reaction score
30.455
Αν είναι στο σύνολο τρία (3, θρη) και βλέπεις ποιο είναι το κίτρινο της γείωσης τότε τα άλλα δεν σε νοιάζουν, βάλτα όπως να' ναι. Εκτός αν συνδέσεις και κάνα πικάπ και ενισχυτή και τα τοιαύτα και θέλεις να βρεις το σωστό γρέζι στην σωστή πολικότητα :)D) του εναλλασσόμενου ρεύματος.
Επανέρχομαι στο θέμα τώρα που ξεκίνησα τα μαστορέματα γιατί τελικά τα χρώματα στα καλώδια δε βοηθάνε.
IMG_20190227_195231.jpg
Όπως βλέπετε στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά υπάρχουν δύο καλώδια, ένα που μοιάζει με γκρι και ένα πιο σκούρο τα οποία βγαίνουν από μια οπή στην πάνω πλευρά του ανοίγματος, ενώ το τρίτο από αριστερά προς τα δεξιά, επίσης σκούρου απροσδιοριστου χρώματος, βγαίνει από μια οπή που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Επιπλέον στο βάθος διακρίνεται ένα μικρότερης διατομής κίτρινο καλώδιο το οποίο βγαίνει από τη μια οπή και μπαίνει στην άλλη. Μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα για το ποια είναι η γείωση?
Θυμίζω πως η πολυκατοικία και προφανώς η εγκατάσταση είναι αρκετά παλιά, πριν το 70,αρα δεν ισχύουν οι σημερινοί χρωματικοι κώδικες καλωδίων

Reaction score
30.455
Το κίτρινο λεμεεεεεεεε.....!!!!
Βλαμμένο είσαι παιδάκι μου?:p
Ξαναδες τη φωτογραφία.
Βλέπεις κανένα από τα τρία καλώδια που καταλήγουν στις κλεμες να είναι κίτρινο?
[DOUBLEPOST=1551296215][/DOUBLEPOST]Ασχολήσου εκεί με τα ξυλουργικα σου και μην μπλέκεις με ηλεκτρολογικα... :p:p:p

Reaction score
5.360
Βλαμμένο.....ναι....έτσι λέει και η σταυρουλα.....!!!!:D
Καλά ....ένα δοκιμαστικό δεν έχεις;
Τέρμα δεξιά είναι η γείωση......δεν είχε άλλο κίτρινο καλώδιο και έβαλε μαύρο.....τι να κανουμε τώρα....;:tongue:

Reaction score
30.455
Βλαμμένο.....ναι....έτσι λέει και η σταυρουλα.....!!!!:D
Καλά ....ένα δοκιμαστικό δεν έχεις;
Τέρμα δεξιά είναι η γείωση......δεν είχε άλλο κίτρινο καλώδιο και έβαλε μαύρο.....τι να κανουμε τώρα....;:tongue:
Δοκιμαστικό δεν έχω αλλά έχω ξύλο βίδες, από αυτές που ξέχασες να βάλεις... :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster