Arendal sound vs. SVS;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
θύμισε μου την διαδικασία. γιατί δεν έχω ασχοληθεί τόσο πολύ, άσε που αυτό που λένε παραπάνω το έχω διαβάσει και σε πολλά forum, κάτι για κλείσιμο bass reflex, είναι δύσκολο να ερμηνευτεί.
Δεν είναι δύσκολα στην ερμηνεία, αλλά δεν έχουν νόημα για σένα.

Μια χαρά είσαι, νομίζω πως οι αποκρίσεις είναι πέραν του ικανοποιητικού, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο στην παρούσα φάση, και η όποια διόρθωση έγινε μέσω ισοστάθμισης, αρκεί.

Ο χώρος σου γνωρίζεις πως δεν έχει εξαιρετική ηχητική συμπεριφορά, κι αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχει νόημα να ασχοληθείς, αν θες να βελτιώσεις το άκουσμα. Ωστόσο, αν δε σε ενοχλεί τίποτα, άστα ήσυχα, δε χρειάζεται σώνει και καλά να κάνεις τίποτα.

Στο θέμα των χαμηλών συχνοτήτων, εφόσον δεν έχεις τη δυνατότητα τοποθέτησης 4 σαμπ στο χώρο, δεν έχει νόημα να ψάχνεις κάτι περισσότερο, ήδη η μετάβαση στα 2 σου έδειξε τη διαφορά και ακούς πλέον κλάσεις πιο ισορροπημένη απόκριση στις χαμηλές συχνότητες.

Στο θέμα στάθμης στα χαμηλά, αν τυχόν νιώσεις πως θες περισσότερο spl, προφανώς η λύση είναι επιπρόσθετα σαμπ πάνω στα υπάρχοντα. Αυτό βέβαια, εκτός από στάθμη, θα σου προσφέρει και καλύτερη απόκριση στα όρια με τους υπόηχους.

Αν η στάθμη σου αρκεί, είσαι άρχοντας, σταματάς να πετάς λεφτά στον κουβά των μηχανημάτων.

ΙΜΗΟ.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.069
Όλα αυτα για να δει ο dimi ένα διάγραμμα.
Για να γελάσουμε λίγο με το audyssey :gotcha:

Έλα, έλα, κάνε την μέτρηση, πλιιιιιιιιιιιιιιιιιιζ :party:

Χωρίς να κλείσεις τρύπες και τα υπόλοιπα περίεργα, οπως είσαι, έλα, έλα, ευκολάκι, έλα , πλιιιιιιιιιιιιιιιιιιζ :roflmao:

(Μπας και την έκανες και δεν την δείχνεις; :rolleyes:)

Reaction score
15.548
καλα τα λεει ο αφτιας.....μολις φτιαξεις και το ταβανι με τα atmos μαζι θα εχεις βελτιωση αρκετη σε ολα ....
......μπορεις να παιξεις και λιγο με τους τοιχους δεξια αριστερα....

βαλε μας ενα spl LFE + LR να δουμε

Reaction score
7.889
καλα τα λεει ο αφτιας.....μολις φτιαξεις και το ταβανι με τα atmos μαζι θα εχεις βελτιωση αρκετη σε ολα ....
......μπορεις να παιξεις και λιγο με τους τοιχους δεξια αριστερα....

βαλε μας ενα spl LFE + LR να δουμε
Αυτ είναι εύκολο
1/12 smoothing
IMG-286b272d1a60651db00d8ba900d4d706-V.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
Είναι λίγο (10 ντιμπι) παραπάνω φορτωμένο στα μπάσα το παραπάνω γράφημα από όσο προβλέπεται, αλλά αν το χαίρεσαι έτσι, άστο έτσι.

Πιθανώς το παραπάνω γράφημα να αντανακλά τους χρόνους αντήχησης στο χώρο, και να ακούγεται πολύ πιο ισορροπημένο από ότι φαίνεται. ;)

Reaction score
7.889
Είναι λίγο (10 ντιμπι
Αυτό είναι επιλογή sub και ηχείου μαζί στο rew ώστε να δείξει και τα 10db του lfe.

Ετσι παίζουν κανονικά

IMG-93e2e2ade5fe468396052ca083d0044d-V.jpg

Post automatically merged:

Περίεργη μέτρηση.
Τι είναι;
Επιλογη sub και ηχείου μαζί στο rew

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
Αυτό είναι επιλογή sub και ηχείου μαζί στο rew ώστε να δείξει και τα 10db του lfe.
Ήμουν έτοιμος να το γράψω, αλλά βαρέθηκα... :tongue:

Μια χαρά είναι. Κουκλί.
Δείχνει σα να θέλει λίγο σήκωμα από 50 και κάτω, αλλά με ψηλούς χρόνους αντήχησης εκεί, δε χρειάζεται σήκωμα, ισοσταθμίζεται από την παρατεταμένη αντήχηση.

Το 60-αρι κουρμπακι είναι ευχάριστο, παράτα το. Αν τυχόν το βαρεθείς να το βλέπεις, τότε προτείνω να το ρίξεις λίγο, με το μαλακό. Όχι φλατ, είναι χώρος, θα χάσεις χτύπημα προς όφελος του στεντι στειτ, δε χρειάζεται.

Τιπ: Άμα τυχόν θες να ρίξεις λίγο το 60, θα πρέπει ταυτόχρονα να σηκώσεις λίγο το 50 και το 70.

Last edited:

Reaction score
7.889
Ήμουν έτοιμος να το γράψω, αλλά βαρέθηκα... :tongue:

Μια χαρά είναι. Κουκλί.
Δείχνει σα να θέλει λίγο σήκωμα από 50 και κάτω, αλλά με ψηλούς χρόνους αντήχησης εκεί, δε χρειάζεται σήκωμα, ισοσταθμίζεται από την παρατεταμένη αντήχηση.

Το 60-αρι κουρμπακι είναι ευχάριστο, παράτα το. Αν τυχόν το βαρεθείς να το βλέπεις, τότε προτείνω να το ρίξεις λίγο, με το μαλακό. Όχι φλατ, είναι χώρος, θα χάσεις χτύπημα προς όφελος του στεντι στειτ, δε χρειάζεται.

Τιπ: Άμα τυχόν θες να ρίξεις λίγο το 60, θα πρέπει ταυτόχρονα να σηκώσεις λίγο το 50 και το 70.
Όχι είμαι super. Κώστα πραγματικά ακούω πολύ ισορροπημένα. Είναι όλα τόσο όσο. Λιιιιγο πιο πολύ χαμηλό αλλα αυτό είναι που μου αρέσει.

Δλδ τα τσιμπημένα 60 ισορροπούν με την πιο αργή απόσβεση στα 30.

Όλα οκ. Δε πειράζω τίποτα. Τέλος.

Πλέον ότι κάνω θα είναι για το χώρο ξεκινόντας από το ταβάνι.

Και τα sub έχουν κι άλλο. Εκει κλιπαρει το umik. Πρεπει να το ανοίξω και να του χαμηλώσω το gain. Όπως είναι μετράει μέχρι 112 db.

Για να γελάσουμε λίγο με το audyssey :gotcha:
Δεν μπορω να καταλάβω αυτή τη προκατάληψη πραγματικά. Εγώ ξέρω ότι με 20 euro εφτιαξα ένα παρα πολύ καλό αποτέλεσμα για μένα. Και όλα τα διαγράμματα μαρτυρούν ότι το app δουλευει.

Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα τα υπόλοιπα

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.069
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω ως προς το μπάσο.
Το 20-50 θελει +3db επιεικώς.
Η κορυφή στο 60 θελει κούρεμα, τουλάχιστον 3-4db. Οριακά να προεξέχει 2db στο γράφημα.

Reaction score
7.889
Η κορυφή στο 60 θελει κούρεμα, τουλάχιστον 3-4db. Οριακά να προεξέχει 2db στο γράφημα.
Οπως σου έδειξα σε προηγούμενο γράφημα μπορώ να το κόψω όπως θέλω. Δοκίμασα να ακούσω με όλα τα γραφήματα. Έτσι μου ακούγεται πιο ισορροπημένο. Οταν ανεβάσω ιδικα στα 30 ανεβαίνει πολύ και η ουρά που σέρνει οπότε μου τα χαλάει όλα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
Πολύ σωστά αυτά που λες, μα προαπαιτούν ελεγχόμενους χρόνους αντήχησης χαμηλά. ;)

Σε παρατεταμένους χρόνους αντήχησης, δεν παίζουν όπως φαίνονται τα όμορφα στο μάτι σχεδιαγράμματα..

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.069
Έτσι μου ακούγεται πιο ισορροπημένο. Οταν ανεβάσω ιδικα στα 30 ανεβαίνει πολύ και η ουρά που σέρνει οπότε μου τα χαλάει όλα.
Άρα βγάζει και το arendal ουρές, παρόλο που ειναι δυο τεμάχια, και sealed.
Και σε αναγκάζει να κόβεις μπόλικα db για να μην σε ενοχλεί.
Και τι συγκρίνεις με μονό Svs, ported.
Μπερδεμένα πράγματα.

Δεν μπορω να καταλάβω αυτή τη προκατάληψη πραγματικά. Εγώ ξέρω ότι με 20 euro εφτιαξα ένα παρα πολύ καλό αποτέλεσμα για μένα. Και όλα τα διαγράμματα μαρτυρούν ότι το app δουλευει.
Δεν ειναι προκατάληψη. Ειναι ανεπαρκές software, τελεία.
Να το παραδεχτείτε, και να σταματήσετε να υπερασπίζετε την επένδυση σας, γιατι παρασύρονται και άλλοι που δεν γνωρίζουν.
Και άλλα πράγματα είναι τζάμπα, αλλά δεν προσφέρουν πλήρη ικανοποίηση :biggrin:.

Και δεν είδαμε ολα τα διαγράμματα, ακόμα περιμένουμε κάποια :rolleyes:....

Όσο για την απόκριση, οταν δεν χρησιμοποιούνται μικτά φίλτρα για να επιτευχθεί είναι άχρηστη πληροφορία.

Reaction score
7.889
Άρα βγάζει και το arendal ουρές, παρόλο που ειναι δυο τεμάχια, και sealed.
Και σε αναγκάζει να κόβεις μπόλικα db για να μην σε ενοχλεί.
Και τι συγκρίνεις με μονό Svs, ported.
Μπερδεμένα πράγματα.
Δεν θές να καταλάβεις. Δεκτο. Εχω ανεβάσει spectro του pb και του arendal. Δεν υπαρχει μετρο σύγκρισης. Στο pb η ουρά αυτή ήταν από τα 40 και κάτω μέχρι τα 10 στο δεκαπλάσιο.

Φυσικά από την στιγμη που υπάρχει mode στα 30 το pb το έκανε χειτότερο και φενόταν εντονα και σε spl. Στο arendal οπως τα αφησα αν δεις το spectro θα δεις οτι πέρα από τα 60 που κοκκινιζουν +8db. Όλο το υπολοιπο ειναι ομοιόμορφο με πολυ χαμηλούς χρονους και χωρίς ουρές. Γιατι να το χαλασω?

δεν του δινεις τα sub να ακουσει να δει τι διαφορα ; :lolsign:

η στειλε του κανα λουκουμι συριανο :roflmao:
Μπα ουτε τα καταπληκτικά Συριανά λουκούμια δεν θα απαλύνουν την εχθρα για το audyssey.

Ταγμένος svs και αντί audyssey

Reaction score
15.548
Δεν θές να καταλάβεις. Δεκτο. Εχω ανεβάσει spectro του pb και του arendal. Δεν υπαρχει μετρο σύγκρισης. Στο pb η ουρά αυτή ήταν από τα 40 και κάτω μέχρι τα 10 στο δεκαπλάσιο.

Φυσικά από την στιγμη που υπάρχει mode στα 30 το pb το έκανε χειτότερο και φενόταν εντονα και σε spl. Στο arendal οπως τα αφησα αν δεις το spectro θα δεις οτι πέρα από τα 60 που κοκκινιζουν +8db. Όλο το υπολοιπο ειναι ομοιόμορφο με πολυ χαμηλούς χρονους και χωρίς ουρές. Γιατι να το χαλασω?

Μπα ουτε τα καταπληκτικά Συριανά λουκούμια δεν θα απαλύνουν την εχθρα για το audyssey.

μην δινεις σημασια ..
....η ημιμαθεια ετσι ειναι....

τωρα ζηλευει και τα subs σου :lolsign:

στειλε του βρε και απο μενα ενα συριανο να γλυκαθει λιγο παραπανω..
....βαλε και μια φωτο απο τα arendal μεσα να τα βλεπει :roflmao:

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.069
Στο πρώτο κάνεις λάθος. Απλως δεν συμφωνώ με την μεθοδολογία σου, με τον τροπο που βγάζεις συμπεράσματα, όχι με τα συμπεράσματα αυτά καθεαυτά. Δεν εχω γνώμη για τα arendal, είμαι επιφυλακτικός μεχρι να πάρω πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Reaction score
7.889
Για να μη παρεξηγηθώ το τίτλο του thread δεν τον έβαλα εγώ έτσι.
Εγώ το ξεκίνησα ώς αγορά sub(s) .....
Προφανώς και δεν είμαι κατά των svs. To αντίθετο. Ίσα ίσα έχω αλλάξει 3 από το 2013. Απλά στο χώρο μου είπα να κάνω την αλλαγή και μου βγήκε σε καλό.

Καλορίζικα. Καλή αγορά ήταν.
Ευχαριστώ, εγώ έχω μήνει πολύ ευχαριστημένος και άκουσα αυτό ακριβώς που περιγράφουν σε όλα τα forum και σε reviews.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab