Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.008
Καλά τώρα άντε να στήσει ο αντιπρόσωπος σωστά μέσα σε 3 μέρες σ' αυτούς τους χώρους ας πούμε 2 setup και ταυτόχρονα να στήνουν όλοι γύρω του. Ποιος θα ισοσταθμήσει πρώτος σε σχέση με ποιον χώρο που τον μοιράζεται με κάποιον άλλο αντιπρόσωπο με τί άλλο θα ακούγεται κλπ κλπ κλπ. Θα ήθελα να δω ηχοβολισμό από 5 ταυτόχρονα σε διπλανά δωμάτια θα πρέπει να είναι το τέλειο χάος. Άστο κανείς δε τα σκατώνει κάνουν το καλύτερο που μπορεί να γίνει δεδομένου συνθηκών. Απλά δε γίνεται καλύτερα σε επίπεδο εκθέσεων.
Τα είπες όλα. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
Εγώ που έχω περάσει ολόκληρες μέρες πριν ανοίξουν οι πόρτες για τον κόσμο (Πέμπτη και Παρασκευή δηλαδή), δεν έχω ακούσει ότι έναν να κάνει calibration. ZERO.

Reaction score
5.682
Έχει την εξής λογική: αν οι ηχογραφήσεις που ακούς δεν είναι καλές δε χρειάζεσαι το σούπερ hifi αναλυτικό σύστημα.
Είναι πολλοί αυτοί που ακούν μουσικές με κακές ηχογραφήσεις.
Τεράστιο λάθος το σκεπτικό σου .
Δεν ανέφερα πουθενά για κόστος μηχανημάτων η αναλυτικο σύστημα.
Εάν ο χώρος είναι σχετικά καλός η χάλια ηχογράφηση θα ακουστεί πολύ καλύτερα από ότι σε αφροντιστο χώρο .
Αυτό το λάθος κάνουν πολύ εδώ μέσα ...
Η 9 στους 10 ακούν ότι βρουν τσάμπα χωρίς να τους ενδιαφέρει η ανάλυση .

Reaction score
12.626
Εάν ο χώρος είναι σχετικά καλός η χάλια ηχογράφηση θα ακουστεί πολύ καλύτερα από ότι σε αφροντιστο χώρο .
Όπως ισχύει και το αντίθετο. Ο αφρόντιστος χώρος θα χαντακώσει και τη καλή εγγραφή.
Σε έχασα. Αυτό τώρα πιστεύεις ότι είναι καλό ή κακό;

Reaction score
5.682
Όπως ισχύει και το αντίθετο. Ο αφρόντιστος χώρος θα χαντακώσει και τη καλή εγγραφή.

Σε έχασα. Αυτό τώρα πιστεύεις ότι είναι καλό ή κακό;
Άσε τι πιστεύω εγώ.
Είναι γεγονός .

Reaction score
9.866
δυστυχώς Χρήστο, μόνο λόγια είναι η @Rosinante , ούτε μια φωτό..τίποτα!
Αν εξαιρέσεις μια που έβαλε πριν, αλλά μάλλον ήταν αμακιγιάριστη κι από ξενύχτι!... πράσινη ήταν σου λέω!..φαντάσου τι είχε πιεί! :biggrin: :biggrin: τις καλές δε μας τις δείχνει...
greta-thunberg-waehrend-des-un-klimagifels-in-new-york.jpg

Τι με κοιταζεις Ρόζι μουδιασμενοοοο,
συγχωρα με που δεν καταλαβαινω
Τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοι :biggrin:

Reaction score
12.626
Εγώ, πάλι, κρίνοντας από το άβαταρ, φαντάζομαι τη Ρόζι κάπως έτσι... :wink:

View attachment 141970

Μνιά κοινωνική προσφορά για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη... :whistling::biggrin:
Άμα είναι έτσι, αγοράζω και ενεργά ρε φίλε.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.611
Τι με κοιταζεις Ρόζι μουδιασμενοοοο,
οπα νεος ποιητης στο αβσαιτ
Post automatically merged:

και εγω ακαρδε κατι τετοιο φανταζομε. οχ ευτυχως δεν βλεπει η συζυγος αβσαιτ-λεω για το ε

Last edited:

Reaction score
1.566
Τεράστιο λάθος το σκεπτικό σου .
Δεν ανέφερα πουθενά για κόστος μηχανημάτων η αναλυτικο σύστημα.
Αυτό το λάθος κάνουν πολύ εδώ μέσα ...
Oι ηχογραφήσεις δεν νοούνται να διαχωρίζονται σε καλές ή κακές υπάρχουν ηχογραφήσεις προσεγμένες εντός δοσμένων εδώ και δεκαετίες τεχνικών και όχι μόνο πλαισίων, φροντισμένες όπως πρέπει και ηχογραφήσεις εκτός αυτών. Μια κακοφροντισμένη παραγωγή σε έναν άρτιο ηχητικά χώρο που πληρεί σωστούς χρόνους αντήχησης ο οποίος έχει επαρκή διάχηση και αντίστοιχη ηχομόνωση ώστε να μην βάλεται από εξωτερικό θόρυβο θα αποκαλύψει όλα τα λάθη - ελατώμματα μιας ελλειπτικής ηχογράφησης. Δεν διορθώνει ο χώρος το λάθος το αναδεικνύει.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Bhutia , είσαι ¨περίπτωση ¨ τελικά..:rolleyes:
...
απ αυτό όμως, μέχρι...τη σταχυολόγηση των επίμαχων εδαφίων...περισσότερο με ψύχωση με μένα μου κάνει παρά με κάτι άλλο...:idk::idk:
πες μου τι θες μαναμ να το λύσουμε!:):)
Το καλό του να είμαι μυστήριο τραίνο χωρίς σταθμούς αλλά και χωρίς να χρέωνα εισιτήρια είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη να παίρνω στα σοβαρά τέτοια πράγματα.

Οποιοσδήποτε όμως αφορισμός πάνω σε ζητήματα υψηλής πιστότητας που θα δημιουργούσε μέσω επανάληψης εντυπώσεις σε ανυποψίαστους - κι εμβόλιμους - αναγνώστες θα ελέγχεται δεόντως.Take it or Leave it. :spiteful:

Θυμάμαι τις εντυπώσεις από την αρχική μέτρηση ενός αγαπημένου μου setup.Είχα τοποθετήσει πρώτα όσες στοιχειώδεις απορροφητικές και διαχυτικές διατάξεις σήκωνε το υπνοδωμάτιο χωρίς να παραβιάζεται κατάφωρα η λειτουργικότητά του.

Το ακροαματικόν αποτέλεσμα μου είχε φανεί ήδη πολύ αρεστό σε σχέση με τους γυμνούς τοίχους προτού ακόμα να γινόταν μέτρηση.Η δε εγκατάσταση των ηχείων είχε γίνει με όλες τις διατυπώσεις.Οπότε αισθανόμουν αρκετά χαλαρός ως προς τα μετρητικά δεδομένα.

Τα μετρητικά αποτελέσματα όμως με θορύβησαν λίγο.Διαπιστωνόταν ότι δεν υπήρχαν σημαντικές ακυρώσεις απόκρισης ως προς τη στάθμη αναφοράς,αλλά προέκυπταν - πλην των αναμενομένων στις πρώτες οκτάβες - εκτεταμένες τονώσεις τάξης έως 6 dB σε μεσαίες και μεσοϋψηλές οκτάβες.

Δεδομένου ότι δεν σημειώνονταν ανάλογες αποκλίσεις στους επιμέρους χρόνους αντήχησης,αυτό σήμαινε ότι πηγή των αποκλίσεων ήταν το ηχοσύστημα και ιδίως τα (πιουρίστικου χαρακτήρα) ηχεία...
Αυτό όμως το ακροαματικόν αποτέλεσμα δεν έπαυε να μου αρέσει και ν'ακούγεται ζωηρό αλλά όχι με ενοχλητικό τρόπο και με ευχάριστη στερεοφωνία.

Ποια λοιπόν θα ήταν η επόμενη κίνηση αντάξια ενός μυστήριου τραίνου;
Πειραματίστηκα εξομαλύνοντας σε κάθε βήμα των δοκιμών μια μόνο από τις τονώσεις και ακούγοντας κατόπιν γι αρκετό χρονικό διάστημα το αποτέλεσμα με αγαπημένα κομμάτια υπό επιλεγμένες στάθμες αναφοράς,την τυπική και αρκετά χαμηλότερη για σιγανές ακροάσεις...Ανάμεσα στα επιμέρους στάδια άκουγα επίσης το setup επαναφερόμενο στην ΄΄απείραχτη΄΄ version απόκρισης με τις αυθεντικές τονώσεις και στις ίδιες στάθμες.

Όταν ολοκληρώθηκε αυτό το στάδιο έκανα την ίδια διαδικασία αυτή τη φορά με συνδυασμούς τονώσεων και στο επόμενο στάδιο υπό αντίστροφη φορά,δηλαδή με συγκεκριμένες τονώσεις παραμένουσες και τις υπόλοιπες ομαλοποιημένες.

Αυτές οι μέθοδοι συντέλεσαν στο να κατανοήσω ποιες ακριβώς αποκλίσεις μου άρεσαν περισσότερο κατά την ακρόαση υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες setup και χώρου.Και με την επανάληψή τους σε setup διαφορετικής σύνθεσης που είχα στημένα υπό ελεγχόμενες συνθήκες προσπάθησα να ΄΄βαθμονομήσω΄΄ κατά κάποιον τρόπο όσες εντυπώσεις μου δημιουργούσε κάποια ακροαματική επίδοση.

Και όλα αυτά διότι γνωρίζω πόσο αναξιόπιστες μπορούν να είναι οι πρώτες εντυπώσεις από μια σύντομη ακροαματική επαφή και υπό ανοίκειες συνθήκες.Και το αυτόν ισχύει ακόμα και για setup με τα οποία θα ήμασταν...εξοικειωμένοι.

Ειδικώς για τα Kii Three πάντως,ο ίδιος έχω επισημάνει σε περασμένες εκθεσιακές δημοσιεύσεις τα αμαρτήματα σε δεδομένο τρόπο στησίματος από τους υπευθύνους.Όποιος πάει να ακούσει για πρώτη φορά αυτό το ηχείο αναμένοντας να εντυπωσιαστεί αμέσως υπό οιεσδήποτε συνθήκες,δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να προχωρήσει σε απόκτηση.Δεν λειτουργούν έτσι οι ακροαματικές αρετές αυτού του ηχείου.

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.611
alfy. ο ενας καθετος τοιχος ειναι με κυρτα ξυλα ο αλλος πετρα η διαστασεις ειναι 4 πλατος 6.80 μηκος 2.86 υψος, δεν ξερω τι ρου-του 60 εχει, αυτα τα ξερουν οι δοκτορες της νυφης του θερμαικου το προβλημα οπως ειπα ειναι η πορτα, περναει ο ηχος στο σαλονι, και καλλα τωρα η συζυγος το πρωι παει στο λυκειο τι θα γινει οταν παρει συνταξη μεγα προβλημα γευση του προβληματος τα σαββατοκυρικα χαμηλωσετο θα μας κουφανεις κλπ.κλπ

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.647
τι θα γινει οταν παρει συνταξη μεγα προβλημα γευση του προβληματος τα σαββατοκυρικα χαμηλωσετο θα μας κουφανεις κλπ.κλπ

να λοιπόν και κάποιος που τον ευνόησε ο Κατρούγκαλος. Σύνταξη στα 67. Αλλά για τη σύζυγο!

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.008
Όποιος πάει να ακούσει για πρώτη φορά αυτό το ηχείο αναμένοντας να εντυπωσιαστεί αμέσως υπό οιεσδήποτε συνθήκες,δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να προχωρήσει σε απόκτηση.Δεν λειτουργούν έτσι οι ακροαματικές αρετές αυτού του ηχείου.
:thumbsup:

Perception : The way YOU think things happened.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas