Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.188
Μόλις το μέτρησα.
54cm το effective tube length!
1.72 ύψος δικό μου και περίπου 82 inseam
Το 54 μπορεί να καλύψει από 172-180cm ύψος αναβάτη.
Μπορείς λοιπόν να το φέρεις στα μέτρα σου.
Αν όμως ήταν 52cm θα ήταν το απόλυτο για εσένα.
Δική σου ή επιλογή...

IMG_20200618_214934.jpg

Reaction score
2.324
Μόλις το μέτρησα.
54cm το effective tube length!
1.72 ύψος δικό μου και περίπου 82 inseam
Έχεις αρκετά μεγάλο καβάλο για το ύψος σου οπότε η θέση οδήγησης θα είναι αρκετά σκυφτή και θα τεντώνεσαι. Ήθελες το 52 αλλά δοκίμασε το και εαν σε βολεύει... ούτως η άλλως δεν θα μείνεις και πολύ με αυτό.

Reaction score
25.533
Check out my cycling activity on Garmin Connect. #beatyesterday

Ξεκίνησα αργά και έβαλα στόχο τα 40 λεπτά για να γυρίσω
Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα γύρναγα από τον ίδιο δρόμο ώστε στην ώρα πάνω να είμαι σπίτι πριν βραδιάσει.
Παπάρια , στην κατηφόρα ξέχασα να στρίψω δεξιά για Παπάγο (τώρα ποιος γυρνάει πίσω κλπ) και πήγα από Καισαριανή.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.188
Επίσης κανένας δεν έχει το ύψος που λέει ότι είναι.
Εγώ καμαρωνα πως είμαι και το πρώτο μπόι... 1.78cm και στο bikefitting που το ύψος μετριέται με μεγάλη ακρίβεια με έβγαλε 1.74cm :roflmao:
Οποτε άμα σου φύγουν και κάνα 2-3 πόντοι θα είναι χειρότερα τα πράματα με το 54cm σκελετό.
Ένας άλλος κανόνας λέει πως ο σκελετός πρέπει να είναι προς το μικρό σε σχέση με το ύψος του αναβάτη και πότε προς το μεγαλύτερο.
Το θκόμ ποδηλατάκι με το παραπάνω ύψος είναι 52cm σκελετό με 10cm λαιμό τιμονιού με 20° offset παλουκόσελου και είμαι κουτί πάνω του

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Θυμάσαι πόσο αέρα βάζουμε στα λάστιχα ή να σου πω.... :biggrin:
Σκάσε ρε! Φυσικά και θυμάμαι! Αφού βάζω αέρα μέρα παρά μέρα στα λάστιχα προπόνησης. Άσε που εδώ, ειδικά τώρα που "έπιασαν" οι ζέστες, βάζουμε λίγο λιγότερο από το normal γιατί με την τριβή και τη ζέστη ο αέρας διογκώνεται αρκετά για να βγει εκτος προδιαγραφών του λάστιχου. Την "πάτησα" έτσι, τις προάλλες που τρύπησε η σαμπρέλα κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Btw, έχεις υπόψη σου κάποιο bib short με gel αντί για αφρό;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.188
Τα gel είναι για τα άσπρα και απαλά ποπουδάκια που έχουν ευαισθησίες στο άγγιγμα. :biggrin:
Πάρε αυτο ότι καλύτερο στα λεφτά αυτά.
Το Kiss air2 pad έχει εξελιχθεί και παρόλο που είναι παχύ ούτε που το νιώθεις, οι τιράντες δεν ζορίζουν ντίπ, η μεγάλη φάσα στα μπούτια δεν επιτρέπει να μετακινηθεί ούτε χιλιοστό το κολλάν και άπαξ και σε πιάσει κατουρημα βγαίνει η κοκόνα πανεύκολα ;)

wizzy

Reaction score
22.544
Τα gel είναι για τα άσπρα και απαλά ποπουδάκια που έχουν ευαισθησίες στο άγγιγμα. :biggrin:
Πάρε αυτο ότι καλύτερο στα λεφτά αυτά.
Το Kiss air2 pad έχει εξελιχθεί και παρόλο που είναι παχύ ούτε που το νιώθεις, οι τιράντες δεν ζορίζουν ντίπ, η μεγάλη φάσα στα μπούτια δεν επιτρέπει να μετακινηθεί ούτε χιλιοστό το κολλάν και άπαξ και σε πιάσει κατουρημα βγαίνει η κοκόνα πανεύκολα ;)
Με gel ήταν το προηγούμενό μου bib short και με είχε βολέψει πολύ. Βλέπω στο site ότι η εταιρία έχει ακόμα στη γκάμα της τέτοια. Ευτυχώς, η Funkier κι η Castelli έχουν αντιπροσώπους στην Κύπρο, οπότε θα ρωτήσω για τιμές και στους δύο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.188
Δεν τη ξέρω τη funkier, δεν είχα ποτέ αλλά από ότι δήποτε άλλο είχα η castelli είναι η μοναδική εταιρία που σε βάθος χρόνου δείχνει τη ποιότητα στα υλικά της.
Όλοι στο χώρο που γράφουν χιλιόμετρα τη προτιμάνε για τη αντοχή και τη εφαρμογή.
Το παραπάνω το δουλεύω κάνα μήνα , νομίζω το πήρα 80€ απο Ελλάδα, πλύνε βάλε αβέρτα και είναι σαν καινούριο. Το χειμωνιάτικο μακρύ είναι και αυτό castelli και μετά από 2 χρόνια δεν έχει σημάδια φθοράς ούτε στα υλικά ούτε στο pad.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιαυτό τη προτείνω ως εταιρία γενικώς στα προϊόντα της.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.673

wizzy

Reaction score
22.544
Δεν τη ξέρω τη funkier, δεν είχα ποτέ αλλά από ότι δήποτε άλλο είχα η castelli είναι η μοναδική εταιρία που σε βάθος χρόνου δείχνει τη ποιότητα στα υλικά της.
Όλοι στο χώρο που γράφουν χιλιόμετρα τη προτιμάνε για τη αντοχή και τη εφαρμογή.
Το παραπάνω το δουλεύω κάνα μήνα , νομίζω το πήρα 80€ απο Ελλάδα, πλύνε βάλε αβέρτα και είναι σαν καινούριο. Το χειμωνιάτικο μακρύ είναι και αυτό castelli και μετά από 2 χρόνια δεν έχει σημάδια φθοράς ούτε στα υλικά ούτε στο pad.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιαυτό τη προτείνω ως εταιρία γενικώς στα προϊόντα της.
Μωρέ, μια χαρά είναι η Castelli. Έχω sleeves, shoe covers και leg covers, από τη nano σειρά της κι είναι τα μόνα πραγματικά αδιάβροχα κι αντιανεμικά - τα συνέστηνα ανεπιφύλακτα σε όποιον με ρωτούσε σχετικά. Θα δω τι θα κάνω με το bib short, μπαίνει στα υπόψιν.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763

φουλ συντηρηση ουτε ενας γυμνος

Reaction score
1.566
Σκόρπιες σκέψεις.

Λοιπόν όσο αφορά τα μεγέθη το παλαιό καλό σύστημα του οριζόντιου άξονα είναι λίγο άκυρο πλέον ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότεροι σκελετοί έχουν slopping. Ιδανικά κάποιος πρέπει να γνωρίζει ποιο είναι το ιδανικό reach και stack για τον σωματότυπο του. Και δυστυχώς αυτό μόνο από σοβαρό bike fitting μπορεί να βρεθεί.

Για να το δώσω με παράδειγμα. Έχω 2 κλασσικά κάγκελα (ατσάλινα πλαίσια) το ένα είναι 54 x 54 και έρχομαι τέλεια πάνω του με 12 λαιμό 20ο offeset στο παλουκόσελο. Το 2ο είναι 55,5 x 56 τα ίδια ακριβώς όσο αφορά παλουκόσελο μόνο που έχω 10άρι λαιμό.

Ουσιαστικά η διαφορά τους είναι 1,36εκ στο reach και είναι μετρημένο το ένα από σοβαρό μηχανικό - κατασκευαστή το άλλο από τα στοιχεία της μαμάς εταιρείας.

Αν μου έλεγες ποιο προτιμώ θα σου έλεγα και τα 2. o_O

Καθώς όμως είναι δύσκολο να βρεις σοβαρό και αξιόπιστο bike fit και άντε και το βρήκες πες ότι την μέρα που το έκανες έχεις πάει κρύος ή δεν είναι και η καλύτερη μέρα σου, μπορει τα νούμερα που θα πάρεις σε βάθος χρόνου να σου βγούν "λάθος" με τα αντίστοιχα παρατράγουδα.

'Η πάρτε το αλλιώς ποιο κομπογιανίτικα πες ότι για κάποιο διάστημα έχεις να κάνεις μόνο αναβάσεις και 1 εκ. διαφορά στο παλουκόσελο να σου δίνει την άνεση να βγάζεις άνετα τις διαδρομές σου. Τι θα κάνεις θα ανεβοκατεβάζεις παλουκόσελα ή θα άλλαζεις κλίσεις σε λαιμούς γιατι ταιριάζουν στο ύφος της εκάστοτε προπόνησης? Καήκαμε.

Αν δεν έχετε την δυνατότητα για σοβαρό bike fit και με πλήρη γνώση της ευθύνης αυτού που λέω προτιμήστε τον σκελετό που είναι 1 νούμερο μικρότερος. (Συμφωνώ με τον bretsos). Καλύτερα να βρεθείτε με 1εκ. έξτρα spacer και μεγαλύτερο λαιμό παρά να έχετε τον όποιο λαιμό κάτω από 10εκ. και να τεντώνεστε σαν superman πάνω στο ποδήλατο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.951
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa