Matching B&W - Roksan

I

iason

Guest
Αν ματσάρει στ'αυτιά σου,έχει καλώς,αν όχι αλλάζεις ή ενισχυτή ή ηχεία ή και τα δύο μαζί
Σε φώτισα θα μου πεις:)
Θα μπορούσε να αλλάξει και καλώδια :whistling:

Reaction score
4.250
...........Για την ιστορία, τα συγκεκριμένα ηχεία παιζουν πολυ καλά, απο τότε που τοποθετηθηκαν στο 1,10 απο τους πισω τοίχους και μπήκαν απο πισω τους, δυο στενές βιβλιοθήκες...
..................
Το πιο πιθανο ειναι οτι επειδη αφησες λιγο παραπανω απο το ενα μετρο αποσταση απο τον πισω τοιχο, τα ηχεια ηρθαν πιο κοντα σε σενα κι επομενως επωφεληθηκες απο τις αμεσες αντανακλασεις κι απο την ενεργεια που την νιωθεις περισσοτερο οταν εισαι πιο κοντα στο ηχειο αφου αυτο φοραει μικρο γουφερ.

Αν τα ηχεια ηταν πολυ κοντα στον πισω τοιχο και πλησιαζες εσυ ενα μετρο πιο κοντα στα ηχεια ενδεχομενως να ειχες ακομη καλυτερο αποτελεσμα. Αν μαλιστα προσθεσεις και σαμπ οπως σου προταθηκε μαλλον αυτη θα ειναι και η πλεον ενδεδειγμενη λυση. Υπο τον ορο οτι δεν αντιμετωπιζεις προβληματα αισθητικης με το χωρο σου.

Reaction score
9.849
Τι έγινε ποιος μανουριαζει πάλι? :biggrin:

Οι παλιές καραβάνες που φαγαν τις τραμπες με το κουτάλι θα μπορούσαν να μας διαφωτησουν σχετικά με το ποιος ενισχυτής ματσαρει καλύτερα με τα b&w.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.275
Τι έγινε ποιος μανουριαζει πάλι? :biggrin:

Οι παλιές καραβάνες που φαγαν τις τραμπες με το κουτάλι θα μπορούσαν να μας διαφωτησουν σχετικά με το ποιος ενισχυτής ματσαρει καλύτερα με τα b&w.
Αυτό είναι πολύ μπαναλ.

Οι καναδεζικοι, αφού είναι πακέτο έτσι κι αλλιώς.
Επίσης τα τετράγωνα της κρελ.

Reaction score
30.455
Aπευθυνθηκες αρχικως σε μενα και σε αγνοησα
Πότε απευθύνθηκε σε σένα ο άνθρωπος;
Μην το συνεχιζεις γιατι εχεις μεσανυχτα απο οντιο κι αυτο φαινεται...Παραμενω ευγενικη αγαπητο...μέλος. :)
Σιγά μωρή Λουκρητία..!

Reaction score
32

Για να καταλάβω (αν δεν μου ξέφυγε κάτι). Σε σαλόνι έξι επί επτά ακούτε μπάσα από ενάμισυ 6άρι γούφερ; Από πόση απόσταση; Τέσσερα μέτρα περίπου;
Η απόσταση είναι περίπου...χμμμ...3,5 μέτρα..και ναι κατεβαίνει άνετα στα 38hz...μετρημένο με το xtz room analyzer..αλλα και ακουστικά..

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Πότε απευθύνθηκε σε σένα ο άνθρωπος;
Οταν εκανε κουοτ το μηνυμα μου, οπως κανεις εσυ τωρα...
Σιγά μωρή Λουκρητία..!
Καλως τ'...αντίδια μα τα δυο... :p

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
.. Rosinante εάν πράγματι είσαι θήλυ στο γένος, τότε δε μπορώ να καταλάβω σε τι διαφέρεις από τη Ρόζα του Αρκά. Σε τίποτε νομίζω!

Μα πως μπορείς και μιλάς ετσι;
68754098-1653512641451558-1948996673627750400-n.jpg

Last edited by a moderator:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.049
Η απόσταση είναι περίπου...χμμμ...3,5 μέτρα..και ναι κατεβαίνει άνετα στα 38hz...μετρημένο με το xtz room analyzer..αλλα και ακουστικά..
Το ηχείο σας προδιαγράφεται με ευαισθησία 90dB/2.83V/1m, αλλά οι μετρήσεις του stereophile αποκαλύπτουν ότι η ονομαστική το εμπέδηση είναι 4Ω και όχι 8. Επομένως, η ευαισθησία του είναι 87dB και όχι 90. Ένα ηχείο ευαισθησίας 87dB στο 1 μέτρο αποδίδει στάθμη 81dB στα 2m και 76dB στα 3.5 μέτρα και 79dB ως ζεύγος. Για να φθάσετε να ακούτε σε κάποια αξιοπρεπή μέση στάθμη, ας πούμε 100dB, τα ηχεία αυτά πρέπει να οδηγούνται με μέση ισχύ 125W, άρα κορυφές ισχύος περίπου 500W.

Πέραν αυτού, τα ηχεία αυτά προδιαγράφονται με απόκριση 44Hz -3dB, σε ισχύ 1W και σε απόσταση 1 μέτρου, δηλαδή σε στάθμη 87dB, (όπως σχεδόν όλα τα ηχεία). Επομένως, σε υψηλότερη στάθμη και σε μεγαλύτερη απόσταση, η απόκριση στα μπάσα θα "στενεύει" ενοχλητικά πολύ, πηγαίνοντας κατά την προσωπική μου εκτίμηση γύρω στα 60-70Hz.

Αν έχετε την αίσθηση πως λέω πράγματα ανυπόστατα και ανήκω σ' αυτούς τους δύο τρείς που "χαλάνε όλα τα θρεντ", πάρτε τον roksan κι ακούστε όπως ακούτε. Διαφορετικά, ελαττώστε την απόσταση ακρόασης στο ήμισυ.

gid

Reaction score
10.189
Για να φθάσετε να ακούτε σε κάποια αξιοπρεπή μέση στάθμη, ας πούμε 100dB, τα ηχεία αυτά πρέπει να οδηγούνται με μέση ισχύ 125W, άρα κορυφές ισχύος περίπου 500W.
Κι εδώ κρύβεται ένα μεγάλο ερωτηματικό:

Θέλει όντως ο φίλος να ακούει στα 100 ντεσιμπέλ μέση στάθμη;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.049
Κι εδώ κρύβεται ένα μεγάλο ερωτηματικό:

Θέλει όντως ο φίλος να ακούει στα 100 ντεσιμπέλ μέση στάθμη;
Προφανώς ναι. Ακόμη και αν τα σημεία αναφοράς του είναι οι έμποροι που κρύβουν τις αδυναμίες των φυκιών που πουλάνε πίσω από εφτά κιλά τουπέ και παίζουν στις εκθέσεις μια ξεψυχισμένη φωνή με μισό όργανο, όλοι οι άνθρωποι αποκτούν εκείνη τη λάμψη ευτυχίας στο πρόσωπο, όταν ακούσουν ήχο γεμάτο χαμηλά. Όλοι.

gid

Reaction score
10.189
Προφανώς ναι. Ακόμη και αν τα σημεία αναφοράς του είναι οι έμποροι που κρύβουν τις αδυναμίες των φυκιών που πουλάνε πίσω από εφτά κιλά τουπέ και παίζουν στις εκθέσεις μια ξεψυχισμένη φωνή με μισό όργανο, όλοι οι άνθρωποι αποκτούν εκείνη τη λάμψη ευτυχίας στο πρόσωπο, όταν ακούσουν ήχο γεμάτο χαμηλά. Όλοι.
Εγώ θα έλεγα ας περιμένουμε να μας το επιβεβαιώσει ο ίδιος. Και ας μην προβάλλουμε τα γούστα μας σε άλλους (συχνότατο φαινόμενο στο φόρουμ).

Reaction score
1.600
Δεν ξέρω πού μένετε εσείς, εγώ πάντως αν παίξω στο διαμέρισμα στα 100db μέσες στάθμες τις μουσικές που ακούω, θα πρέπει να αναζητήσω νέο σπίτι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm